koliko časa ste miksale? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

katerina -> koliko časa ste miksale? (16.10.2006 19:41:12)

kot že naslov pove, me zanima, koliko časa ste svojim otročkom hrano pasirale oz. miksale?
naš mulček ima 6 mesecev in pol in mu gre hrana dol samo, če jo zmiksam. sem poskusila pretlačiti z vilico ali npr jabolko nastrgati s steklenim ribežnom, pa se mu kar dviguje. sicer se ne obremenjujem, bom poskusila še kasneje, do tedaj bom pač uporabljala palični mešalnik, še dobro da je enostavno.
bo že pogruntal, prej ali slej, kako se požira kaj gostejšega in bolj grudičastega...

kakšne so pa vaše izkušnje? koliko so bili stari otroci, ko jim je šlo dol tudi, če je samo pretlačeno?
hvala za odgovore!

mami darka -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 19:54:36)

Uf, mi smo zelo dolgo,.... se mi zdi, da nekje do 10m, če ne še dlje. Sam smo zobke dobili šele pri11m, tk da še dans rada poje kašico, pa je leto pa pol. Nč se ne sekiri, naj vsaj pasirano je, boljš tk ko nč.

Aja, ta prvi naš je pa mel ozek požiralnik, tk, da se mu je nonstop zaletavalo, pa smo tut dolgo pasirali. Hvala tistmu, ko je izumil paličnega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

lelaval -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 20:30:24)

Pasirala sem samo grah, ker je drugače ostal cel olup, drugega pa čisto nič. Sem naribala ali pretlačila z vilico, ali pa dala kupljene kašice.

PBJ -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 20:41:59)

Mojemu sem zmiksala samo 2x, potem pa samo še pretlačila.

sarazan -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 20:56:02)

Jaz nisem nikoli miksala za Saro. Samo pretlačila in je pridno jedla že od začetka.
Imam pa to srečo, da je naša punčka navdušena nad gosto hrano in ni jedi, ki je ne bi marala.

A ja, ne mara tistih kašic, ki so miksane (Frutek, Hipp,...). Jih sploh ne zna jesti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ker je očitno pretekoče.

Katrin -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 20:58:49)

Nikoli, vedno sem le pretlačila z vilicami.

Lp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

šnucika -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 21:03:39)

nikoli,že od začetka  samo z vilicami pretlačim,meso pa ji nasekljam,ker smo pač bolj pozni z zobki.
Edino riž sem ji na začetku s paličnim na hitro pomiksala,ker ga nisem nikoli dovolj razkuhala,da bi ga z vilicami zmečkala.....
Tako,da sedaj pri 10 mesecih,s samo enim zobkom lahko je kar velike koščke kruha,mesa,zelenjave in sadja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Disney -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 21:13:52)

Nikoli,le pretlačila z vilicami,meso pa na koščke.

Marogica -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 21:26:39)

Jaz sem zelenjavne kašice miksala, sadje ribala nekje do 8. meseca, potem pa še samo na drobno rezala, da se je privadil koščkom.

Bonnie_RR -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 21:36:23)

Kar sem miksala, sem do 6. meseca, ostalo še danes pretlačim z vilico. Je pa skoz brez problema, košček gor ali dol.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

abi -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 22:17:34)

jaz še vedno miksam pa imamo že 10 mesecev; pri koščkih se ji vedno dviguje, in posledično mi zbruha vse kar je uspelo zaiti v želodček.
Na pal. meš. postopoma miksam večje koščke, počasi bo že osvojila tudi bolj grobo hrano.

Sonrisa -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 22:34:03)

Samo pretlačimo, pa ni nobenih problemov.

BLAŽIKA -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 23:13:13)

Do 8  meseca sem vse miksala, ker ji je šlo zelo gor in je nisem utrujala z pretlačeno hrano, potem pa sem počasi začela vedno manj pasirat in na koncu samo na vilico pretlačila.

Anonimen -> RE: koliko časa ste miksale? (16.10.2006 23:17:19)

IZVIRNO SPOROČILO: katrin
Nikoli, vedno sem le pretlačila z vilicami.

Se podpišem. Gosto hrano (najprej kašice) smo začeli dajati pri 4 mesecih. Zdaj je Robi star 10 mesecev in ima 5 zob (3 zgoraj in 2 spodaj) in mu nekatero hrano še pretlačimo z vilicami, marsikatero pa ne več. Meso gloda sam, pire krompirja in riža mu nimam kaj faširat, mehko kuhane zelenjave tut ne (samo z vilco odlomim manjši košček, pa je), sadje gloda sam, kruh tudi, čokolada se mu v ustih stopi, solate mu še ne dajem (zaradi kisa - brez njega je pa zanič). Pretlačim testenine z omako, takorekoč.

tinkatonka -> RE: koliko časa ste miksale? (17.10.2006 15:58:12)

Pri nas je bilo isto. Če sem mu pri 6,5 mesecih dala kaj bolj v koščkih, sploh ni vedel kaj če s tem v ustih počet in ni hotel jest. Če sem isto hrano potem zmiskala, je pa vse pojedel. Sem mu pa spodbujala oz. ga učila grizenja tako, da sem mu dajala žemljo za grizt, pa jabolček sem olupla in mu ga dala, da je grizel, pa kak piškotek. No če še en mesec nazaj ni hotel nič kar je bilo samo malo podobnega koščku, danes že pri meni je kruh z marmelado, cele makarone,....Daj času čas. Tudi jaz sem se sekirala, ker so vsi njegovi vrstniki že jedli bolj koščke, Anej pa samo kašice, ampak je tud on pogruntal kaj vse se da s dlesnmi in zobmi delat.

Lp Tina

Stran: [1]