|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NOSNA KOST
14.10.2006 13:48:29   
Anonimen
Pozdravljene mamice in tiste,ki ste na poti k temu!

Stara sem 25 let in sem v 18 tednu nosečnosti.Na zadnjem UZ je g. ugotovila, da je pri mojem pikcu nosna kost prekratka.
Seveda sem takoj opravila vse ostale preizkave, vendar na rezultate še čakam.

Zanima me ali je to sedaj že resen znak za Downov sidrom? Kakorkoli bo, otroček bo naš in ga bomo imeli neizmerno radi.Vseeno pa me zanima ali je imela katera podobne izkušnje in se je na koncu vse dobro končalo?

Hvala!

Zaskrbljena bodoča mamica

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NOSNA KOST
14.10.2006 13:53:03   
Anonimen
Joooj ne se sekirat, sploh pa pri 18 tednu nosečnosti. A veš kolko otrok ima majhne noseke že ko se rodijo, to sploh še nič ne pove. Downovčke se prepozna po izrazitem velikem obrazu, visokim čelom...Počakej na izvide, drugače ti pa želim vse naj naj, sej bo zdrav, sam ne se sekirat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2006 14:12:00   
*alja*
Počakaj na rezultate in se ne sekiraj, ker to lahko škoduje otroku! Veliko otrok imam ob rojstvu čist male noske, mogoče bo tudi tvoj user posted image  tak!

Pogumno!!!!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2006 18:22:03   
krfjolca
Jaz sem pa mnenja, da takih podatkov ginekologi sploh ne bi smeli omenjati. Ker se nosečke čisto preveč sekiramo in delamo iz muhe slona, čeprav ni nič. Če zdravnik sumi, da nekaj ni v redu, naj napravi dodatne preiskave, meritve, teste, in naj nosečnico obremenjuje, ko bo stoprocentno prepričan, da nekaj ni prav. Ne pa kar tako, mimogrede - to je prekratko, plod je premajhen, bla bla.

Naj te malo pomirim: meritve na UZju so lahko tudi zelo nenatančne. Za orientacijo - v preteklem tednu, ko sem ležala v porodnišnici, sem imela 2 UZja, vsakega pri drugem zdravniku. Številke so bile pa kot noč in dan, pa je bilo samo 2 dni razlike. En zdravnik je naprimer majal z glavo nad velikostjo trupa otroka in jo ocenil na 30 tednov, čez dva dni pa je drug zdravnik isto meritev ocenil na 33 tednov. Prav tako je prvi težo otroka izračunal 1700 g, drugi pa 2.100! Pa dvomim, da se je mulo v 2 dneh zredil za 400 gramov!

Zato se ne obremenjuj.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2006 21:28:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Jaz sem pa mnenja, da takih podatkov ginekologi sploh ne bi smeli omenjati. Ker se nosečke čisto preveč sekiramo in delamo iz muhe slona, čeprav ni nič. Če zdravnik sumi, da nekaj ni v redu, naj napravi dodatne preiskave, meritve, teste, in naj nosečnico obremenjuje, ko bo stoprocentno prepričan, da nekaj ni prav. Ne pa kar tako, mimogrede - to je prekratko, plod je premajhen, bla bla.

Se strinjam!

otroci z Dawnovim sindromom sploh NIMAJO nosne kosti! Tvoj pa jo ima! Ni razloga za preplah - tvojo ginekologinjo bi pa morali na dodatna izobraževanja posat! GRRRRRuser posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2006 6:58:51   
melita73
Caffee, mislim da ne drži, da otroci z dawnovim sindromom nimajo nosne kosti, samo slabše je vidna oz. je vidna kasneje, lahko je pa tudi vse ok z nosno kostjo pa ima otrok DS. Je pa tudi res, da tudi pri nekaj % popolnoma zdravih otrok ta kost ni prisotna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2006 9:57:55   
Anonimen

Melita, sej imaš prav, da zgolj prisotnost oz. odsotnost nosne kosti ni edini pokazatelj DS. Zato se smiselno poleg preverjanja prisotnsti nosne kosti meri tudi vratna guba in izračun tveganja za DS.
 Ampak: Pri otrocih, ki imajo DS je nosna kost v 76% odsotna! (sem brala doktorske študije) To je kar veliko ali ne?

(odgovor članu melita73)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2006 13:54:45   
melita73
Se strinjam s tabo caffee.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2006 10:04:22   
Barbid
Živjo

Glede nosne kosti je takole: ginekologi na izvide pišejo 3 možnosti:
1-ni prisotna,  2. ni vidna,  3 .ni je bilo mogoče zaznati

Vsak izraz pomeni svoje: vsem pa je en skupni rezultat: opravijo dodatne teste, biopsijo her.resic, ali amniocintezo.

Tako lahko zanesljivo povedo, ali je otrok kromosomsko zdrav, ali pa gre za kak sindrom.

Pri meni nosne kosti ni bilo zaznati (očitno je bila moja pikica takrat ša majcena) in zato so mi v 16 t.delali amniocintezo.
Rezultat je prišel po 4 tednih  - normalen izvid in tudi kasneje na morfologiji je bilo vse ok.

Zato ti svetujem, da počakaš na izvide (nič nisi omenila kaj so ti opavili) in se ne sekriraš in obremenjuješ s tem, kaj je bilo videti na UZ.
Z UZ, saj v tem času, ko je otroček še tako majčen, ne moremo vsega zaznati, včasih pa je kriva tudi sama lega.

Upam, da bo s tvojo PIKICO vse ok in želim ti veliko sreče.

Barbi

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......