Maxica
|
Zdaj pa še zares - jaz sem Maxa dojila do njegovega 23 meseca. No, sicer je bilo to res bolj crklanje pred spanjem. Jaz sem ležala na kavču, on pri meni, dvakrat potegnil in zakomiral. Nikoli ni bilo kakšnega siljenja vame kjerkoli, ne doma, ne drugje. Želela pa sem, da se odstavi sam, da mi ne bi bilo treba skozi kakšne skrivalnice in jok in podobno, kot je bilo v oddaji videno pri dvojčkih. K sreči se en večer ni več podojil, ampak je zaspal sam od sebe in tako je bilo konec najinega dojenja. Nikoli več se ni spomnil na to, niti ni silil kasneje, tudi sedaj, ko vidi, da se doji Lan, ne. Sama sem velika zagovornica dojenja, res, ampak do ene zdrave meje. V javnosti ne dojim, če ni ravno res nujno. Probam vedno tako zorganizirati, da vse opravimo med podoji. Ali pa vzamem s sabo stekleničko. Seveda tudi podojim v javnosti, ampak redko. Maxa sploh nisem, ker sva se znala dojiti le leže, Lana pa ja, če je treba. Ampak da bom pa sedaj stegnila joško lih kjer je, se mi pa ne zdi primerno. Itak je dojenje, vsaj zame, en intimen trenutek med mano in otrokom, zato se umaknem v za to namenjen prostor, če je. Ne vem, no, kaj so imeli namen doseči s to oddajo, ma mislim, da so dosegli večinoma zgražanje med "normalnimi". Se strinjam, Evik. Najprej doji več kot dve leti, nato pa kar čez noč, konec. Valjda da se bo otrok raztrgal od same togote. Vzeli so mu nekaj, kar mu veliko pomeni, kar je imel dve leti. Grdo, res. Pa tista mamica z dvema velikima puncama. Ne vem, v kaj bi ju rada vzgojila, ampak da desetletna punca reče, da bi se ona tudi še dojila, ampak mama ne pusti, ker doji osemletno punco, to zame ni zdravo. In pa tista bolana ženska - posvoji kitajčka, da mu sili joško potem. Pa ne odnehat, če vidi, da otrok tega ne rabi. Ne rečem, da bi bil otrok dojenček. Ampak da se bo pri dveh letih začel učiti dojiti. Zakaj že?! Tako ji je bilo fino, ko je punčka pila vsaj po steklenički v obliki joška. Mislim halo!!! Tiste ženske, ki so dojile v trgovini in pred, so pa itak samo provocirale, kaj drugega na ta način res niso dosegle. Pa kaj ni dojenje res en tako lep trenutek, čas, vez med mamico in otrokom, ki ga nadaljujeta, potem, ko očka prereže popkovnico? Škoda res, da sem sploh gledala to oddajo.