|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
25.11.2006 10:07:34   
@lina
Mi pa nimamo takih težav  s spanjem, res ne. Dopoldne mi skoraj celo prespi oz. vsaj 2-3 ure, potem spet zaspi okrog 13h za dve uri, pa popoldne spet okrog 16h do 17.30 ali 18h. Potem pa zvečer ob 21h po kopanju in dojenju nočno spanje.Zato pa ponoči ne spimo 5-6 ur v kosu, ampak največ 4 ali 4,5... danes ponoči se je zbudil tudi po dveh urah..., pa potem po treh... (21h-1h; ob 3h, ob 6h in nato do 8h) K sreči večinoma takoj zaspiva nazaj...

Včeraj sem tako uživala - v tistem dopoldanskem spanju sem ga spravila v lupinico in sva šla v shopping. Sem si kupila ene čevlje, pa hlače in krilo... Hlače in krilo sem tako ugodno dobila, da sem si kupila za zdaj, vmesni čas, dokler še kakšne kile ne dobim dol, da mi bodo spet vsa moja stara oblačila prav. Potem pa sem si tudi popoldne pripravila razvajanje zase - šla sem k frizerju, da mi je naredila pramene in postrigla. In se prec boljš počutim... No k frizerki smo šli vsi štirje, mali je spal v vozičku, hotli smo pa tudi starejšega postričt, ker je že pravi mali hipi, ampak ne pusti. Niso pomagali ne bomboni, ne sedež z volanom nič! Ne pusti se stričt. Poleti sem ga nazadnje postrigla doma sama z mašinco, pa septembra samo okoli ušes in zadaj...seveda je bil jok... Noče se stričt. In ne vem, kako naj se tega projekta še lotimo...

Frrrr, mi zaenkrat po D3 nimamo nobenih krčev...Trkam...

Pikabu, jaz imam leče in jih ne morem prehvalit... Na njih sem prešaltala kakšne 10 let nazaj. To pa zato, ker očal nisem redno nosila in se mi je dioptrija v enem letu podvojila (iz 0.75 na 1.5). Odkar imam leče, grem vsake dve-tri leta na pregled ampak se mi dioptrija ni nič povečala! Pa da ne govorim o drugih prednostih: kopanje v morju, ni rosnih očal ko stopiš v topel prostor, nošenje sončnih očal itd...

Arabela - jaz imam podobne dvome. Zvečer sva nekam povabljena in bi ful rada šla, po drugi strani me pa srce boli, kaj če bo jokal, če ga babici ne bosta mogli potolažiti (bosta kar obe, da bosta in mlajši in starejši zadovoljena). Vsi me podijo naj grem, ker vejo koliko mi to pomeni, pa saj bom v treh urah nazaj, pa vseeno me gloda...

Uživajte! Danes pri nas ful piha, sicer toplo, ampak mene vseeno moti če tako piha!

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 876
25.11.2006 12:15:51   
Maxica
Ja, kaj pa je včeraj razsajalo?user posted image  Sem tolk hvalila Lana, ma, saj je bil res priden cel dan, zvečer pa gre mož na košarko, se je pa začelo. Non stop en jok, napenjanje (kapljic še nismo začeli dajati), bi se dojil, pa se ne bi, samo na rokah bi bil itd. Pol je bila pa ura že pol desetih, sem pa šla po Maxa, ki se je igral pri mojih starših, da se vsaj malo v miru znori, brez da mu skoz težimo ne tega in ne onega, mu skuham večerjo in ga mu začnem dajati jest, Lan je pa spal v košari. Nakar začne tuliti, pogledam, čisto pobruhan, prav skoz nosek mu je šlo. Ga primem in tak jok, da je bil joj. Max ni hotel jesti sam, je prišla moja mama, da mu bo ona dajala, ne, bo mama dajala. Sem mami dala Lana, jok na kubik, tako da sem prijela Lana, ki je tulil, če sem sedela, tako da sem potem vstala, šla en krog z njim, se vsedla, da sem dala Maxu za jest, pa spet in spet. Groza, ej. Sem mislila, da bom popenila. Moj se je šel pa lepo rekreirati. Jah, jaz bi se tudi. Ma, saj vem, saj mi ful pomaga, ampak včeraj mi je prišlo pa čez rob. Sem tuhtala, a naj mu kaj pojamram ali naj požrem vse skupaj, ampak je prišel šele ob pol enajstih, pa je bilo treba še Maxa pripraviti za spanje, ampak ne, on bo najprej sebe, pol pride pa ostalo na vrsto. Tako da sva se orng spičila, sem že mislila spalnico zaklenit.user posted image  Ne vem no, da moramo ženske prav vse požreti in potrpeti...user posted image
Je pa imel Lan tudi zelen kakec ponoči, pa ne vem, a sem kaj takega jedla. Ne da bi vedela.user posted image  Je pa ponoči spal do 5h, pol sem ga šla previti, na brzino sva pojedla, pa je brž zakomiral nazaj. Do 8h, ko sem ga pa kr k sebi v posteljo dala, pa smo se certali. Sedaj sta pa mož in Max šla v Italijo v shoping, midva se pa po rokah nosiva. Pri nas je spet dež, presneto. Sem mislila, da bi midva šla do Nove Gorice, pa bi se malo z vozičkom ta čas pošetala, ampak kam boš v takem.user posted image
Čestitke Evik in Matjažu za en mesec.user posted image user posted image user posted image
Vava, sem te že enkrat hotela vprašati - a tebi prav dela tisti ticker pod nickom? Se mi zdi, da je vaš Luka skoz enako star.
Pikabu, moja sestra je imela le kakšno leto očala, potem je pa prešla na leče in jih ima sedaj že več kot deset let in je res ful zadovoljna z njimi. Kaj več pa ne vem povedat glede tega.
Zdaj je pa Lan zaspal, bom pa izkoristila priliko in šla malo prah popucat (pri nas je to nemogoče, prahu toliko, da bi lahko pisal po njem, pa pred enim tednom smo generalko narediliuser posted image user posted image ) pa posesat.
Lepo soboto želim vsem.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 877
25.11.2006 12:19:26   
Maxica
@lina, hvala za geslo. Super ste. Joj, jaz tako rada gledam take slike.user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 878
25.11.2006 14:25:56   
moci
sem mal žleht user posted image ampak ko tole berem sem kar mal pomirjena. ker naše dete nikol ne spi ponoči, kar naprej joka, zvečer noro. in že 2 meseca nisem spala več kot 3 ure skupaj. si pol predstavljate moje duševno stanjeuser posted image
lečke: jaz jih imam tud že več kot 10 let, ne morem si predstavljat, da bi morala na očala prešaltat, tudi tako velik strošek niso. samo jaz brez njih ne vidim skoraj nič, bi se v telegraf štange zaletavala, tako da imam očala v rezervi in za doma. ker menda je priporočljivo, da leč nimaš po cele dneve v očesu.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 879
25.11.2006 16:18:44   
Pikabu
Da se na hitro malo javim. Smo sami doma, možek ima danes z zborom tisto tekmovanje. Mi je kar malo hudo, da ga ne morem iti poslušat. Pred dvema letoma je tudi imel to, Ema je bila stara toliko, kot je sedaj Maks in sva šli obe. Ona je vse lepo prespala v vozičku, jaz sem pa uživala. Letos pa to ni izvedljivo, Ema ne bo tiho poslušala, Maks pa tudi ni tak kot Ema, da bi vse prespal, ker pri njemu se mora voziček premikati. Zdaj trenutno oba spita. Razmišljam, da bom šla z obema sama v trgovino. Me je klicala sestrična, če lahko pridejo jutri na obisk, pa nimamo nič takega doma. Razmišljam, da bi kar kupila že narejene mini pice ali pa tiste hrenovke v testu ali nekaj podobnega. Bom Maksa kar v kengurujčka dala.

Zjutraj so pa res največji sončki, tile naši otročki. Se spomnim, da je bila tudi Ema vedno dobre volje zjutraj, No saj je še vedno. user posted image

Maxica, pri nas je bilo včeraj kar malo podobno, samo jaz nisem bila na moža tako huda. user posted image user posted image user posted image Ko je prišel domov, sta oba pridno spala. To sem pisala, da je Maks precej jokal, Ema je bila pa sicer že v postelji, ampak sta spet prišla petelin in zmaj in ni mogla zaspati. Jaz sem možu samo toliko rekla, da sem ga že hotela klicat, naj pride domov, samo ne bi bilo nobenega učinka, ker ima na vajah telefon izklopljen, pa včeraj sem vedela, da ga ne smem motit, ker so imeli zadnjo vajo pred nastopom. Je pa res hudo takole, če se oba spravita jokat. Jaz tudi kar živčna ratam.

Arabrla, nič ne imej slabe vesti. Nisi slaba mama. Otrok pač čuti, da je nekaj drugače. Prav je, da si šla, tudi ti rabiš sprostitev zase. Mala se bo pa počasi tudi navadila.

vava, se strinjam glede spanja, če je to mišljeno za nočno spanje. Čez dan ga jaz pustim (če je pri volji), da zaspi sam od sebe v ležalniku, pred nočnim spanjem je pa drug režim. Čez dan jaz nič kaj ekstra ne uspavam. Imam ga v naročju, v kengurujčku, v ležalniku, če gremo ven v vozku, čez dan zaspi v tem šundru. Zvečer se pa res potrudim, da izključimo vse moteče dejavnike. Ob previjanju ima prižgan vrtiljak, pogovarjam se pa z njim, kar je nujno, šepetajoče, luč je le toliko prižgana, kot je nujno, pa vse čim bolj umirjeno poteka.

Ženkica,
naj vam ta hudo čim prej mine.

mojceca, nič nisi žleht, to spada zraven. Vsi se tako počutimo, da nam je lažje, če vidiš, da imajo drugi podobne težave. To ne pomeni, da privoščiš, samo sama lažje preneseš.

@lina, jaz bi tudi geslo, prosim. Aja, pa še to bi te vprašala, kakšen je pa kaj strošek z lečami? Na koliko časa jih moraš pa zamenjati?

Evik in Matjaž čestitke za en mesec. user posted image user posted image user posted image

Zdaj se pa že Maks oglaša. Ga grem previt, pa podojit, potem pa upam, da se še Ema kmalu zbudi, da gremo v trgovino.

< Sporočilo je popravil Pikabu -- 25.11.2006 16:30:22 >

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 880
25.11.2006 16:23:40   
Anonimen
no se vam še jaz pridružim....midva sva tud oktobrska....ja....

kaj pa tukaj kaj klepetate oz. o čem...

LP!

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 881
25.11.2006 16:27:40   
Maxica
Dve vprašanji-
1. a s čim mažete user posted image  po glavci (laskih) po kopanju?
2. kolikokrat se kaj pokakajo user posted image  čez dan, pa kakšne količine so to?

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 882
25.11.2006 16:34:55   
Pikabu
Če boste slučajno spregledale, pojdite si tole prebrati. Tistih 5 korakov na koncu je zelo dobrih, po mojih izkušnjah tudi učinkovitih.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1211351&mpage=1��

tinyp, dobrodošla med nami. Uf, o čem klepetamo? O vsem mogočem. Prijetno čvekanje z nami zi želim.

Maxica
, jaz ga po glavici nič ne mažem. Ima preveč laskov. Pokakan je pa kar precej. Mislim, da skoraj ob vsakem previjanju, pa tudi količinsko je precej. Zadnje dva dni pa mogoče malo manj, ampak še vedno je to večkrat na dan.

Aja, Maks je zaspal nazaj, zato še vedno strašim tukaj.

< Sporočilo je popravil Pikabu -- 25.11.2006 16:36:35 >

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 883
25.11.2006 17:27:32   
Maxica
Sprašujem zato, ker pri nas je zadnje dva dni tudi ful manj pokakan, zdaj sem pa že zaskrbljena, da premalo je.user posted image  Čeprav se kar pogosto dojiva, ampak po času manj. Ne vem, pojma nimam, a je zaprt al kaj?! Danes recimo se je dvakrat, ampak ne ravno ful veliko. Prej je bil pa res pri skoraj vsakem previjanju pokakan.
Glavico sem mu pa jaz včeraj kar z oljem od Nivee malo namazala. Se spomnim, da sem jo že Maxu, pa potem nismo imeli nič problemov s temenicami. Bomo videli, na ene par dni jo bom tudi Lanu, po kopanju.
So se mu pa po teleščku, nad trebuhom, kar ene pikice naredile, kot bi bile eni majhni mozoljčki. Kaj bi pa to lahko bilo?

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 884
25.11.2006 19:10:34   
Pikabu
Maxica, pomojem ni panike zaradi kakanja. Meni se tudi zdi, da Maks zadnje dva dneva manj kaka, ampak je dvakrat, trikrat na dan sigurno. Pa tudi se mi zdi, da je manj polulan, je mokra plenica, samo manj je polna, samo jaz mislim, da je vseeno v redu. Nekateri dojenčki ne kakajo tudi po več dni, tako da pomojem res ni panike.

Kako pa zgledajo temenca? Našemu Maksu se tudi po glavici lušči koža, to sem danes opazila, ampak to se mu čisto na rahlo, tako kot se mu je na pregibih. Če se ne motim, temenca bolj debelo zgledajo, pa rumeno je, Maks ima pa to belo, pa res čisto tanko je. Če bo šlo na slabše, ga bom kar z mandljevim oljem namazala, ampak on ima res toliko laskov, da ima potem vse mastno, zato ga zdaj nič ne mažem.

Če so kot mozoljčki, je možno, da se tudi koža čisti. Sicer pa pojma nimam, kaj bi lahko bilo. Upam, da bo hitro zginilo.

Mi smo bili v trgovini, kar z vozkom. Zunaj je tako toplo, da sem mislila še kar malo naokoli iti, ampak sem morala Emo stuširat, pa sebe tudi in smo šli domov. Maks je pa zaspal in zdaj pridno spi. Upam, da to ne pomeni, da bo ponoči galama, ker je sicer tak čas buden. Sem pa ta čas stuširala Emo, potem še sebe, sem si morala glavo umiti. Zdaj se bova pa z Emo še malo igrali, potem bo pojedla večerjo in šla spat. Kako bo pa z Maksom, bomo pa videli, ker zdaj tako dolgo spi.

Ko sem vasm zgoraj dala tisti link, za pet korakov, sem pozabila še napisati, da jaz ne delam tega v takem zaporedju in vedno vse, tako potem piše spodaj. Jaz poskusim, kar mi trenutno pride na misel, da bi mogoče pomagalo in če ne, poskusim z drugo stvarjo. Se mi pa zdi, da res vseh pet stvari pomaga, da otročka vsaj malo umiriš pri jokanju.

Lep večer vsem, pa jutri lepo nedeljo.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 885
25.11.2006 19:27:17   
Clody
Dober večer!!

Evo, pa smo sami. Smo imel na obisku babi pa dedija z moje strani. Ker prideta z Dolenjske sta ponavad kr cel dan, tko da se mojmu že kr meša.  Mali cel dan sploh ni zajokal, še jedel je na 3-4 uri, ko mi ponavadi je na 1,5-2 uri.  Sevede, če sta ga po ceeeel dan nosila po stanonvanju na rokah. Sta čiist nora nanga in tko žalostna ker sta tko deleč stran.
Sm bla kr jezna. Sta pa vsaj vidla da čez dan res nč ne spi in niiič ne morem narest, ker ga po rokah res ne morm cel dan nost. Gleda ko ris.Tko da je kenguru že nuujn, pa bova tud midva kr reskirala za tistga k ga mate ve.

Sta počakala še kopanje, pa futranje je mim, pa domov  zdej ga pa moj uspava.  Včer je imel čist mau krčkov. Sumim, da zaradi tega, ker sm si prvoščla malo govejega mesa v golažu. Krčke je imel še enkrat nazaj ko sem tud jedla golaž. Jooj, pa tko mam rada golažek. (zdej se trkam glede krčkov)

Maxica tud jest ga nič ne mažem, zaenkrat. lede kakanja pa je odvisno. Včerej je bil zmer samo flekc kakija, pa zjurej cela komunala, tko da mu je udarlo vn čez vse kar je imel oblečn, dons pa čez vs dan kr precej pokakan. Mislim, da ni potrebe da se sekiraš če je kak dan malo manj.

Aja, sem vas hotla vprašat  še nekej! Ko ste začele dajat ta vitaminske kapljice. S kolikšno dozo ste začele in kako ste jim dale kapljice?? Me prou skrbi kako bo odreagiral.

Tako, zdej si pa grem privoščit kopel. Dons sm si jo prou zaželela. MM, pa velik pene.

Lepo se mejte, čimmnaj joka in kržkov in mirno noč!!

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 886
25.11.2006 19:43:44   
Ženkica
Tut naša Kaja ima mozolčke oz. bele pikice po obrazu - ja, sam bog ve kaj to pomeni, upam, da nič hujšega.
Kar se temenc tiče, jaz jo nič ne mažem z oljčkom po glavici, jo pa redno "krtačim" oz. češem in je vse ok. Se pa spomnim, da so dojenčke v porodniščnici mazali po glavici kar z oljčkom, tako da bo to sigurno ok.ž

No, danes sva se skoraj cel dan crkljali, jaz sem bila itak preveč izčrpana, da bi karkoli drugega počela, je bila pa Kaja danes popoldne zelo pridna, ni se kaj dosti zvijala, je pa res, da sem ji dala  malce čajčka proti krčem, saj ga ni dosti spila, par kapljic, ampak očitno je pomagalo.user posted image

Trenutno pa grejem kopalnico na ultra toplo, ker greva "čofa čofa" - uff, spet bo uživala 100 na uro, potem pa jest, pa upam, da spat. Joj, se kar malo bojim kakšna bo današnja noč, držte pesti, da mi uspe skupaj naklanfat enih 7 ur, jih rabim, nujno. user posted image

pa pa

Ženkica

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 887
25.11.2006 20:16:39   
altati
Pikabu, se ti oglašam. samo azradi tebeuser posted image . Jaz imam leče, že 14 let. In sem več kot zadovoljna. Moja dioptrija je -4 na obeh očeh. Imama mesečne, nosiš en mesec, zvečer jih daš ven, zjutraj not, po mesecu dni vržeš stran in nov paket. Kako se jih navadiš-ni problema. Mogole imaš kakšen teden probleme z vstavljanjam in jemanjem ven, a to je tudi vse. Leče v očesu ne čutiš in je ne smeš čutiti, Kakor hitro jo čutiš, nekaj ni v redu. Jaz očala nikoli nisem marala in so mi leče res zakon. Jaz imam znamko CIBA VISION (ameriške) in so res kvalitetne.
Strošek za 12 parov mesečnih (letni ) je cca 30.000 SIT/leto + čistilo, ki je 2.700 SIT /mesec.
Jaz sem tudi rodila z njimi.
Pa še to-od kar imam leče se mi dioptrija ni poslabšala popolnoma nič Mi stagnira. Ker prednost leč je, da pokrijejo cel vidni spekter. Pri očalah ostajajo mrtvi koti (na straneh).
Če te kaj zanima-samo vprašaj!
Tu sem jaz expertuser posted image user posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 888
25.11.2006 20:18:08   
altati
Pikabu-še to dodam. Imam zelo občutljive oči. In leče te blagovne znamke prenašam fantastično!!! na začetku, ko še ni bilo mesečnih leč, sem imela pa kar nekaj problemo.
Nega leč in vstavljanje ti bosta pa vzela cca 3 minutki na dan.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 889
25.11.2006 20:49:33   
altati
Pikabu, prebrala sem tisti članek in 5 korakov. To tudi sama prakticiram, že od moje 'tavelike' naprej in se obneseuser posted image  .Z dr.Karpovo razlago se strinjam v celoti. Lahko se samo podpišem...
Mi smo se danes zjutraj potepali, popoldne imeli obiske, naš mali je užival po naročjih, zdaj pa lepo spančka.
Sinoči pa je celo 10 minut jokaluser posted image , a se je v naročju in ob prsih hitro umiril...
Zdaj se je pa začel Bar...čao, lahko noč, mirno noč...see you!!!

< Sporočilo je popravil altati -- 25.11.2006 20:50:05 >

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 890
25.11.2006 22:31:32   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: altati

Pikabu, se ti oglašam. samo azradi tebeuser posted image .

O, altati, zlata si. user posted image Hvala. user posted image user posted image user posted image Res hvala za vse nasvete glede leč. Se vse bolj navdušujem. A to potem 12 parov naenkrat kupiš, ali jih sproti kupuješ? Bom tako šla na pregled, pa bomo videli, kaj bodo rekli.

Pri nas je bilo pa danes res super. user posted image user posted image user posted image Dopoldne smo bili z Emo in Maksom na dolgem sprehodu, možek je bil pa priden in nam je kuhal kosilo. Smo šli še za Emo kupit novo oblekico, ki jo bo imela za Maksov krst. Za naju z možem sem pa med tednom zapravljala v ta namen. Potem smo prišli domov, je bil Maks lačen, za njim smo še mi pojedli kosilo. Ema je šla spat, možek je že šel na vaje in nastop, Maks je pa medtem tudi zaspal v ležalniku. Jaz sem malo pospravila, malo sem bila tukaj gor. Ko sta se oba zbudila, smo šli v trgovino. Maks je zaspal v vozičku in je spal kar tri ure skupaj. Me je skrbelo, kaj bo z večernim spanjem in kako bo ponoči, saj tak čas navadno ne spi, pa očitno ne bo panike. Tako je Ema v miru pojedla večerjo, malo sva se igrali in je šla spat. Jaz sem počakala začetk Bara, da sem videla, kdo še gre na vroči stol. Nato se je zbudil Maks, ves dobre volje, se mi je na vsa usta smejal. Cuker mali. user posted image user posted image user posted image Sem ga previla, preoblekla in se sva se šla podojit. Ko je nehal jesti, sem ga kar prestavila v košek in se vrnila nazaj v Bar ravno za razglasitev, kdo gre domov. Sedaj samo toliko čakam, da trdno zaspi, če mu duda pade ven, začne malo stokat.

Ko tole končam, si grem pa malo uredit "fizurco" spodaj, da presenetim možka. Danes je namreč tretji dan, kar mi nič ne curlja ven, očitno se je moja prva M končala, tako da: AKCIJA. user posted image user posted image user posted image Komaj že čakam, da pride možek domov. Danes mi ne uide....

Kar se mojih kil tiče, je pa tudi dobra novica. Ni šlo sicer nič dol, ampak je ostalo na isti kilaži, česar sem res vesela. Nisem tako strogo pazila kot prejšnji teden, tako da se je telo očitno navadilo nazaj na stari režim. Morava pa vseeno oba z možem shujšati, tako da se bova skupaj odpovedala sladkarijam, pa v načrtu imava, da kupiva sobno kolo ali nekaj podobnega, da začneva malo gibati, ker za kaj drugega trenutno ni časa. Upam, da nama uspe. Če gre še on v to, bo vse lažje.

Kar se tistega prispevka tiče: saj smo se o vsem tem pogovarjale, samo nismo znale na tak način napisat. Imam občutek, kot da smo se me ves čas vrtele okoli in okoli, tam je pa skupaj zapisno, kar je bistvo. Drugače pa verjetno več ali manj vse mamice delamo isto.

Jutri bo pa pri nas pester dan. Gremo na kosilo k moževim staršem, potem pa hitro domov, ker pričakujemo obiske. Jaz se jih že zelo veselim, upam, da Maks ne bo spet zvečer ves znerviran.

Zdaj je pa Maks dokončno zaspal. Se grem uredit, potem se pa zleknem v dnevno in bom nestrpno čakala, kdaj pride možek in po doooooooolgem času: končno....

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 891
25.11.2006 23:30:51   
mis
Komaj sem našla čas. Včeraj sem popoldne prespalauser posted image , danes pa so prišli moji starši na obisk iz lj.
Dejte povedat, kaj oblečt mali za krst?

Zdej grem pa še tisto prebrat, k je Pikabu pripela...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 892
26.11.2006 0:20:19   
Pikabu
Jaz še vedno strašim tukaj gor, ker možka še kar ni domov, jaz ga pa že takooooooo težkooooooooo čakam.....

mis, jaz sem Emo oblekla za krst v eno belo oblekico, pa ne tisto, prav krstno, z volančki in podobnimi stvarmi. Sem kupila iz pliša eno belo obleko. Povrhu je pa imela belo vrečo, ki jo je naredila (spletla) moja teta. Maks bo pa oblečen v bež hlače in moder poloverček, čez bo pa imel belo velur jopico, če bo pa slučajno zelo hladno, pa še bundo. Drugače imajo v Baby centru prav krstne oblekice. Meni so zelo všeč, samo kaj, ko je to res samo za krst, potem pa nimaš za nikamor več obleči. Maksa sem pa tudi hotela v hlače na rob, pa v srajčko z metuljčkom, samo je zdaj prehladno in sploh ne bi prišlo do izraza. Mu bomo to raje kupili spomladi za poroko mojega brata.

Mislim, da slišim avto na našem dvorišču. Grem....

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 893
26.11.2006 9:08:05   
Ženkica
Jutro punce.

Najprej se moram nujno pohvalit, da smo to noč uspešno "prespali". Sem pogruntala, kaj pomaga proti krčem in napenjanju user posted image  - "Bebe" čaj user posted image !! Pred vsakim podojem ji dam po flaški par požirkov čaja in to je vsa umetnost.
Sem pa probala ta recept včeraj popoldne že skoraj iz obupa, sem si rekla, zgubit nimamo kaj, pa se mi je potem zdelo, da je Kaja nekam bolj mirna, da spi že popoldne in  da nima tistih ta hudih krčev. No, zvečer, po kopanju, sem ji dala spet nekaj čaja in zaspala je kot angelček. user posted image user posted image user posted image  Skratka, upam, da moj recept drži in da se je trpljenje nehalo.

Aja, btw: zvečer, pred kopanjem, ko sem jo slačila, se je pridno pokakala in potem jo dam v banjico, misleč da je že vse opravila; ja pa ja de user posted image , dokončala je pa kar v vodi; mogli bi vidt njen obraz, zadovoljen, kot že dolgo ne user posted image . Sem se smejala, jasno, da se jezit nisem mogla.

Danes pa tudi že sonček sije, ampak pri nas pa piha kot user posted image , upam, da bo popoldne nehalo, da gremo lahko na kak sprehod.

Danes bodo za kosilo ribe - je možek včeraj kupil orado; mljaskkkk user posted image user posted image

aja, jutri zjutraj imamo prvič pediatra, komaj že čakam.

no, šibam delat zajtrk; oči in Kaja se pa itak crkljata user posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 894
26.11.2006 9:39:56   
Clody

Jutrooooo,

Glih čakam obiske.  Zdej se na velko najavljajo tko da šena spehod ne morva madona!!user posted image

Naš Nejc pa ne mara babe čaja. Sm mu ga poskuska dat. Na začetku je goltou, ko je pa okusu da to ni mlekc se je začel pačt in delat grimase. Take kot jih prikazujejo v video smešnicah!user posted image user posted image

Pikabu, kako je blo včeri?? Pa ja nisi zaspala!!user posted image user posted image user posted image

joooj, se oglasim kasneje, mislim da so prišli!
papa

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 895
26.11.2006 9:50:10   
Maxica
user posted image Meni se pa to ja ne more zgoditi- sem cel post napisala, potem pa obvestilo We are sorry itd.- vse mi je zbrisalo. Presneto ja.user posted image  Nič, zdaj grem Maxu dati zajtrk, pol se pa vrnem in morda napišem vse ponovno.user posted image

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 896
26.11.2006 10:10:26   
Arabela
Dobro jutro!

Včeraj pa je res bil čudovit dan... Celo dopoldne smo se s sestro in Katarinco potepale po mestu.. bilo je ful toplo, mesto je bilo nabito polno, vsepovsod so v kafičih zunaj sedeli, vozekov pa toliko, da sploh ne morem verjeti da govorijo o padanju natalitete...  In komu smo spet kupili oblačilca user posted image .. seveda Katarini!!!! Je moj rekel da bi on tudi tako, da ga okrog vozijo in kupujejo stvari, hahahha..
Nato smo šli na kosilo k staršem, kjer sem si privoščila krvavico in kislo zelje, zvečer pa cartanje doma... mala je sicer spet ful prdela in malce zraven zajokcala, vendar brez pretresov... ob 23ih je že kot koma spala v svoji posteljici... ob 5ih sva se zbudili in je ona imela govorne vaje, hahhaha... nikakor da zapre očke... pa sem jo položila med sebe in možeka.. in spi še zdaj... Jaz pa že vse pripravila da gremo na sprehod... mala pa ni šans da odpre oči!!!
PA to mi je sedaj že parkrat naredila.. ko bi morala spati se ji ne da, ko pa gremo kam pa ne more odpreti okic... Mislim da ima karakter precej podoben mojemu dragemu, ki še vedno smrči v postelji s KAtarino vred... MEdve s kužiko pa v pripravljenosti za sprehod user posted image ... Popoldne pa k tašči na kosilo...
Lep dan vam želim...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 897
26.11.2006 10:21:47   
Maxica
Probam še enkrat -
dobro jutro po lepo prespani noči. Naš Lan je očitno že pogruntal, kdaj je noč in kar fino potegne, danes do pol petih, potem čez dan pa lepo ritem na tri ure. Superca. Kar tako podpišem še za naprej.user posted image
Pikabu, hehe, uboga, upam, da je mož  potem vendarle prišel.user posted image Sem se enkrat ponoči zbudila in prav spomnila nate, sem se morala prav sama pri sebi nasmehniti. Poročaj!user posted image
Pokakal se pa je Lan sedaj ene štirikrat zapored, očitno je bila le manjša zapora vmes.
Jaz se spomnim, da sem Maxa po vsakem kopanju, ko sem ga namilila, tudi naoljila, tudi po glavici malo, tako da sem rekla, da bom tudi pri Lanu isto počela. Lan ima itak bolj švoh laske, tako da se oljček hitro vtre v glavico, pa še kapico mu dam na glavo, pa je. Temenice sicer ne vem kako izgledajo, k sreči, mislim pa, da so večji kosi kože, če se ne motim.
TinyP, dobrodošla med nami. Ti kar sproži kakšno temo, pa se brž obesemo gor.user posted image
Ženkica, pikice po obrazku so normalen pojav, čiščenje kože, ni panike.
Pri nas pa ima take pikice po zgornjem delu teleščka, no, saj danes je že bolje. Verjetno ga bom kar s kamilicami malo umila, mazati se itak ne sme nič, ker dojenček diha tudi skozi kožo. Saj tudi zdravnica verjetno ne bi ničesar dala.
Clody, jaz bom kapljice tako dajala, da bom začela z eno, pa vsak dan dodala še eno, da pridemo do sedmih, jih bom pa dajala na žličko, skupaj z mojim mlekom, tri zjutraj, dve opoldne in dve zvečer. Bomo videli, kako bo, če bodo krči, bom za kakšen mesec prekinila z dajanjem, pa potem, ko se črevesje še malo razvije, nadaljevala. Pri Maxu smo tako naredili, pa je bilo vse ok.
Pikabu, kje je tisti tvoj album, ki si ga omenjala? Jaz ga ne najdem.user posted image
Za krst smo mi Maxa oblekli v bež hlačke, moder puloverček in bež-modro jaknico (bom enkrat pripopala fotko) in bež čeveljčke (star je bil skoraj tri mesece). Torej nič prav "uradnega". Tudi za Lana bom kaj takega nabavila, lepega, pa da bo še kdaj lahko imel oblečeno. Meni se zdijo tiste oblekice za krst preveč kičaste, no.
Sem včeraj gledala tisto problematiko o Romih, pa vidim eno mamico, ki je hranila dojenčka po flaški. Pol sem se pa prav zamislila - prav gotovo ta mamica ni sterilizirala flaške, bogve, kakšno mleko je dajala user posted image , gotovo ni gledala, a se je tisti dan že petkrat pokakal, pa kakšne barve je kakec itd. Jaz se pa sekiram, pa preučujem vsak kakec posebej, pa se obremenjujem, a poje dovolj ali ne, pa tisti otročki lih tako preživijo in gor zrastejo, no.
Pikabu, grem zdaj tisti link, ki si ga pripopala, prebrat. Komentiram pozneje.
Sem ugotovila, da smo čez vikend bolj čvekaste tiste mamice, ki že imamo kakšnega otročka od prej. Kva je zdaj to, me imamo dvojno delo, kje ste ostale???user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 898
26.11.2006 11:50:37   
vava
Dan!
Zmatraaaana. Ampak danes ni luka prav nič kriv. Včeraj smo imeli obiske - 6ur!!! Pa saj niso normalni. No najprej se mi je fino zdelo, da si lahko spet malce privoščimo. Sedeti za mizo in do nezavesti klepetati in se zabavati.Samo je postalo naporno in oni kar ne domov. Najbolj sem pa jezna nase in na svojega dragega, ker smo izpustili kopanje in večerjo, skoraj pozabili kapljice in še zase si nisva vzela časa, kot sva načrtovala. Bomo pa danes notri prinesli. Luka gužve in kakšnega pomanjkanja niti ni opazil, kar je v bistvu najpomembnejše.
Pikabu upam, da si včeraj dočakala in uživala.
Arabela - a kar zelje in krvavico? Pa brez posledic?
Maxica - meni se zdi, da moj ticker ok deluje. Vsaj včeraj je bil točen. Danes pa res isto kaže. Pogledam še popoldne. Mogoče je samo tista fora z 12 urami in ni pravilno nastavljeno tisto AM - PM.
Pri nas imamo polne plenice približno 3x - 4x na dan. Je pa tudi mene v petek zaskrbelo, ko je bil pokakan samo ob 7 zjutraj potem pa cel dan nič. Samo je bilo včeraj potem spet v njegovem stilu in danes zjutraj je dodal še vse kar je manjkalo do popolnosti user posted image
Po glavici - pravzaprav samo visoko po čelu in malce na začetku lask - sem jaz Luko namazala ene 2x, ko se mi je zdelo, da ima suho kožo in je imel kot nek prhljaj. Uporabila sem kar mandljevo olje, s katerim ga tudi sicer namažem ali zmasiram.
Za kapljice D3, je meni pediatrinja rekla, da dajemo prvi teden eno potem pa po dve (katerih pa daješ sedem?). Jih pa dodam v mleko in dam po steklenički (pri nas kombiniramo dojenje in moje mleko po steklenički, kadar ga dragi hrani).

No tako. Danes bomo predvsem nadomeščali včerajšnji manjko, tako da gremo po kosilu na sprehod, zvečer si bomo privoščili kopanje in umivanje z milom pa na veeeeliko se bomo crkljali.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 899
26.11.2006 15:20:10   
naja78
živ na hitro.

torej nismo edini ko tako malo spimo.user posted image naš piščanček torej spi šele popoldan.....ampak potegne za 3-4 ure.vsaj to.user posted image
tale čajček bom tudi jaz probala uvest.1x vem da je pomagalo.
naš do zdaj sploh ni znal vleč po flaši.čudno,ker dojim z nastavki.user posted image no zdej pa kr zna in je res bolš....
glede kapljic ad3 in d3.... jaz mu jih zdej ne bom dajala.ko bodo krči mim...torej upam po 3 mesecih,mu jih bom počas uvedla in to samo d3.nič ni narobe če to otrok sploh ne dobi. drugot po evropi(avstrija,italija.nemčija...) tega sploh ne dajejo več.vsaj tako mi je prijatelca rekla.
tako sem se pač odločila in bom počakala,da se res ti krčki umirijo.

mene najbolj matra noč.sploh ne vem kaj nardit da bo le hitro zaspal,no vztraja celo 2 uri.pol pa le spi.
študiram da bi ga počas navajala na podoje na 3 ure.ker mislim da se želodček navadi  če so podoji prepogosti in zato ponoči kruli.je pa res da ga le ziza potolaži.
danes smo šli celo ven z vozičkom.
aleluja!je blo pol urce čist super,....pol pa alarm.tok se je dru da ga nism mogla umirit.če ne bi bil naš oči doma,bi mi poču srce.user posted image user posted image
nevem tok se mi smil ko tako joka.

tako grem še mal čekirat pa se jutr beremo če bom utegnila.

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......