|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nadležen prehlad....
6.10.2006 12:34:32   
tanyak
moja punčka je stara skoraj 7 mesecev in smo pred parimi dnevi staknili prehlad. Naenkrat se ji je zamašil nosek in iz njega kar naprej teče, temparaturo ima rahlo povišano  nekje do 38 ter rahlo pokašljuje. razpoloženje je na moje začudenje nespremenjeno je zelo dobre volje in se samo smeji, do problemov pride ko hoče zaspatiu saj jo poln nosek pri tem zelo ovira. 10× na dan ji čistim nosek s pumpico ter fiziološko raztopino vendar ni skoraj nobenega učinka. V lekarni so rekli da ničesar drzgega ne sme razen fiziološka in to je to... a je možno še kaj da bi se ji nosek čim prej sčistil, ker res ne vem več kaj naj...ko ji čistimo nosek pa tako grozno joka da me kr zaboli...in jasno tudi ponoči nič ne spimo...res bi bila vesela vsakršnega nasveta...aja dobila sem edino neko mazilo, ki ji ga namažem na prsni koš in bi ji naj pomagalo pri dihanju, vendar ni kakšnega posebnega učinka...lp, tanja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 12:38:40   
Petraa
Žal razen fiziološko pri tej starosti ne sme nič drugega
Lahko naredite vlažne inhalacije, seveda najbolj s foiziološko raztopino v inahalatorju, sicer pa parna inhalacije (kopalnica, lonec-pozor na opekline!!!).
Sicer pa ji kar našopaj fiziološko v nos,saj nič ne škodi

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 12:44:29   
jazz
Mi smo šli samo zaradi tega v Olimje,k patrom po majaronovo mazilo,ki sem ga mazala malemu po prsih in tudi z vatirano palčko v nosek. Drugače pa kot je že petraa povedala,kakšne inhalacije...jaz sem zavrela na štedilniku kamilice in so vrele ful dolgo,da se je čutilo po vsem stanovanju. Vlaga pomaga.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 13:04:51   
pomarančas
Tudi naš mali je rahlo prehlajen in tudi nam so v lekarni rekli, da ne obstaja drugega kot fiziološka raztopina.
Vročine zaenkrat še nima, ampak bomo videli kaj bo zvečer. A za znižanje vročine se tudi nič ne da??
Zdajle pa gledam en prospekt od linije Fitobimbi, ki naj bi se dobila tudi v lekarni in tu obstaja (kot pomoč pri prehladu) balzamični gel, kapljice za prostor in kapljice za inhalacije. Ne vem pa, če kaj učinkujejo.
Tudi pri nas zelo slabo spimo in se zbujamo na 1 - 1,5 ure; poleg prehlada nas mučijo še zobki...

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 13:08:59   
Petraa
Če ima vročino se pa otroku da lahko sirup.Mi imamo od dalerona ( proti vročini in bolečinam) je pa od Krke

(odgovor članu pomarančas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 13:33:15   
GATA
Za spanje dvigni vzglavje za cca 30 st.

Naša ma tud zamašen nosek bo pa stara 11 mesecev pa tud nismo nič dobili. Sicer malo kašlja.

Mam sicer eno knjigo ki so opisane tud naravne metode za otroke. Če kero zanima bom prepisala. je pa za nosek, (tud kako se nardi majaronovo mazilo), kašelj, za zbijanje vročine itd....

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 20:46:54   
pomarančas
Gata mene bi zanimale naravne metode... če ti ni odveč kaj prepisat (predvsem kako pomagati pri prehladu). user posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 22:00:47   
GATA
OSNOVNI RECEPT: če za pripravo posameznega čaja ni drugih navodil, zadostuje nadlednji osnovni recept: 1 žličko zdravilnih zelišč prelijte z 250 mililitri vrele vode in pustite stati v pokriti posodi 10 – 15 minut. Precedite skozi sito in filter.
 
 
PRI PREHLADIH Z VROČINO IN GRIPI
Proti vročini pomaga čaj za znojenje: s potenjem izpareva toplota in zaradi tega se telesna temperatura zniža. Otroku dajte 1 do 2 skodelici
“čaja proti vročini”, ki ga mora spiti kolikor mogče toplega v desetih minutah.
Potem naj gre v posteljo v bombažni pižami in se pokrije z volneno odejo. Po 20 minutah otroku slecite prepoteno pižamo, hitro dobro ga osušite, oblecite mu svežo pižamo  in ga pokrijte s svežo posteljnino. Najmanj eno uro mora še ležati in veliko piti, da nadomesti izgubljeno tekočino.
Dojenčkom in majhnim otrokom ne dajajte čaja proti vročini
RECEPT
-         bezgovo cvetje: 2 žlički na 250 mililitrov vode, naj stoji 10 minut
-         lipovo cvetje: 2 žlički na 250 militrov vode, naj stoji 10 minut
-         lahko zmešate tudi oba čaja, vsakega po polovico
-         okus izboljša 1 žlička limoninovega soka in 1 žlička medu
 
 
PROTI BOLEČINAM V GRLU
Proti bolečinam v grlu obstaja velika izbira učinkovitih zdravilnih zelišč. Dobro se obnese žajbelj (dezifincira in zavira vnetje), timijan (za izločanje sluzi in blaženje) in kamilice (zavirajo vnetje in umirjajo krče), ki jih lahko uporabite kot čaje za pitje ali grgranje:
Storite tako: izberite tisto vrsto čaja, ki jo ima otrok najraje. Po osnovnem receptu pripravite čaj iz suhih zelišč, ki ga lahko ponudite otroku z eno žličko medu kot sladilom na 250 mililitrov čaja. Dajajte mu ga vsako uro eno skodelico (100 mililitrov), po žlički, če ne gre drugače, dojenčkom dajte 30 – 50 mililitrov čaja na uro. Ohlajen, nesladkan čaj lahko otroku ponudite vsako uro po požirkih za grgranje.
 
PRI NAHODU
Staro domače sredstvo proti smrkavem nosu – tudi pri dojenčkih – je majaronovo maslo. Tri – do petrkat dnevno ga dajte v vsako nosnico v velikosti vžigaličine glavice.
Storite tako: 100 g masla raztopite in posnemite peno. Dodajte prgišče svežega natrganega majarona s tržnice ali z vrta (najbolje malo pred cvetenjem – konec septembra) in dobljeno maso mešajte v vodni kopeli 30 minut. Nato majaronovo maslo precedite skozi tanko krpo – naprimer plenico, dodajte 5 kapljic majaronovega olja iz lekarne in z dobljeno maso napolnite stekleničko na navoj. Dobljeno sredstvo proti nahodu lahko hranite na hladnem do enega leta.
 
Pri nahodu pomagajo tudi kapljice za nos, ki jih izdelate sami. Vsaki dve uri dajte s pipeto 2 kapljici v vsako nosnico. Pri dojenčkih najbolje tik pred hranjenjem.
Storite tako: 10g (2 zvrhani žlički) grozdnega sladkorja raztopite v 50 mililitrih toplega kamiličnega čaja. Napolnite stekleničko na navoj in tako pripravljene kapljice za nos lahko hranite v hladilniku 1 teden.
 
PRI KAŠLJU
Za blažitev nadležnega kašlja lahko otroku ponudite sirup proti kašlju, ki ga pripravite sami. Po izkušnjah imajo otroci radi naslednje sirupe:
-         sirup proti kašlju iz žajblja, timijana, čebule
250 mililitrov vode premešajte z 1 žličko suhega žajblja, 1 žličko timijana, 100 grami sesekljane čebule in 100 grami rjavega kandis sladkorja in kuhajte tako dolgo, da se sladkor raztopi. Dodaste lahko še 1 žličko ozkolistnega trpotca za lajšanje kašlja, vendar naredi sirup bolj grenek. Še toplo mešanico precedite v 450 mililitrsko steklenico na navoj (od marmelade) in ohladite. Sirup proti kašlju lahko hranite v hladilniku 1 teden.

 
Do tretjega leta starosti dajajte otroku trikrat dnevno 1 do 2 žlički sirupa, od tretjega leta trikrat dnevno 1 žlico, dokler kašelj ne pojenja. Šolarjem dajajte trikrat dnevno 2 žlici sirupa.
 
-         Redkvin sirup proti kašlju
Črno vrtno redkev – bogatejša je z učinkovinami kot bela redkev – razpolovite po dolžini in ploskvi malo izdolbite. Obe polovici položite v porcelanasto skledo in ravni ploskvi obložite za dva prsta debelo s kandis sladkorjem. Redkev naj stoji v temi (skledo pokrijte) pri sobni temperaturi 12 ur. Nastali sirup prestrezite in ga dajajte otroku trikrat dnevno 1 žlico (od tretjega leta starosti). Ko porabite ves sirup, dajte v skledo novo redkev.

 
 
 
 
 
So pa še recepti pri želodčno-črevesnih težavah (proti slabosti, bruhanju in driski), pri težavah z ledvicami in mehurjem, pri motnjah spanja... pa ob priliki če katero tud zanima.
 
Upam, da bo kaj pomagalouser posted image

(odgovor članu pomarančas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 22:05:11   
eya
Proti vročini se dobi calpol-sirup ali pa svečke za v ritko. Nekateri otročki ne marajo sirupa.
Sicer pa, če gre samo za prehlad, verjetno ne bo prišlo do vročine...

Pa saj veste, kaj pravijo: "Prehlad traja en teden, če ga zdraviš, če ga pa ne, pa 7 dni". Upam, da ga boste čimlažje prenesli.


(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 23:57:58   
zmajči25
Upam, da imaš za nosek respiratorček Narhinel (se ga dobi samo v lekarnah v Italiji) saj nam "navadne" pumpice za nosek niso pomagale čisto nič. Z Narhinelom se vse šmrkeljčke lepo ven dobi pa tudi joka ni skoraj nič več, ker je vse zelo hitro opravljeno... Poskusi!

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nadležen prehlad....
6.10.2006 23:59:30   
rija
Pri januarkah testiramo ene pumpice, ki so baje super pri zamašenih noskih....bomo poročale o rezultatih.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nadležen prehlad....
7.10.2006 9:22:22   
nana 27
Gata, lahko prosim poveš nalsov knjige s temi recepti.

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nadležen prehlad....
7.10.2006 10:57:00   
GATA
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

Gata, lahko prosim poveš nalsov knjige s temi recepti.


Knjiga je Otroške bolezni v kateri je eno majhno poglavje Mali praktikum samopomoči.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?