|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SPANJE
3.10.2006 21:12:35   
Salina
MOJA PUNČKA JE STARA 3MESECE PA ČEZ DAN ZELO MALO SPI KAKŠNO URO DO DVE ČEZ CELI DAN,ZVEČER GRE SPAT OB 24H IN SE ZBUDI OB 5H ZJUTRAJ TER DRUGIČ OB 9 URI,A JE TO NORMALNO DA TOLIKO MALO SPI?ŠE ENO VPRAŠANJE IMAM DRUGI MI PRAVIJO, DA BI ŽE ZDAJ LAHKO ZAČELA DAJATI MALO KORENČKA IN OSTALO ZELENJAVO,DRUGAČE PA DOJIM IN JO HRANIM TUDI PO STEKLENIČKI,user posted image KER IMAM PREMALO MLEKA?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPANJE
3.10.2006 21:25:01   
monika30
Šele ob 24h gre spat? A ni nič utrujena prej?

Naš je ob 20h že koma, zaspi pa od pol devetih do devetih in spi do 6h zjutraj, vmes 1x-2x hranjenje. Čez dan spi 2x po dve uri, s tem, da se vmes med spanjem velikokrat zbudi. Aja, star je pa skoraj 4 mesece.
Jaz bi ga poskusila prej dati spat. Sicer pa, če je dobre volje čez dan, verjetno potrebuje toliko spanca.

Dodajala pa jaz na tvojem mestu še ne bi, mislim da je to prevelik šok za prebavo tako majhnega dojenčka. Lahko si malo prebereš na forumu uvajanje  goste hrane, tam je dosti napisanega o tem, kdaj začeti.

Tudi mene že vsak sprašuje, kdaj bom kaj začela dodajati. Pa se ne oziram na to. Sama najbolje veš, kaj je dobro za tvojega user posted image .

LP., monika


(odgovor članu Salina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SPANJE
3.10.2006 21:53:08   
eya
Torej spi od polnoči od 9ih? Ko se zjutraj zbudi, kmalu nazaj zaspi?

Pa res bolj malo spi...naš je pri 3 mesecih spal od 10ih zvečer pa do pol 8ih zjutraj in čez dan 3x po 1 uro.

Mogoče pa vaša manj spanca rabi...

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SPANJE
3.10.2006 21:55:50   
viv_
Kaj pa počneš s 3 mesece starim otrokom do polnoči?

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SPANJE
3.10.2006 22:04:55   
Salina
Se igram z njo in pogovarjam, ker pred parimi dnevi nazaj je ugotovila da ima glas in se pogovarja in kriči!Tako da si na takšen način krajšamo čas!user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SPANJE
3.10.2006 22:08:33   
Petraa
no,Salina in v teh stavkih si si odgovorila na vprašanje
Ne smeš se pogovarjati z njo niti igrati.
Ko je čas za spanje je čas za spanje in ne za kaj drugega.
Uči jo da gre spati vedno ob isti uri,saj drugače to lahko traja zagotovo še kakšno leto takšno spanje.
ob 19 uri jo skopaj,ji daj jest in spat,pa ni važno če bo bila budna,daj jo zraven sebe ali v posteljico in naj je v sobi tišina in ne se pogovarjati z njo niti ne igrati,pa naj bo bolj tema

(odgovor članu Salina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SPANJE
3.10.2006 22:08:53   
Salina
spi od polnoči do 5h jo podojim in takoj zaspi ter do 9h, jo nahranim in potem je budna!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SPANJE
3.10.2006 22:16:43   
Salina
no včeraj je zaspala ob 10.30h in sem mislila ,da končno je zaspala malo prej,ampak sem se zmotila zbudila se je nekaj pred dvanajsto uro, nikoli mi ne zaspi prej ,če pa že, pa se sigurno zbudi pred dvanajsto uro! zelo težko jo uspavam, če mi pa rata, ko jo dam v posteljo in se umaknem se takoj zbudi!nujno pa mora zaspati na rokah!

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SPANJE
3.10.2006 22:19:37   
tajtaja
Moja dvojčka podnevi spita tudi bolj malo. Stara sta 6 mesecev.
Sta pa ob šestih zvečer že koma , tako da komaj čakamo, da se skopamo, potem ju skušam še malo držati gor, vendar dlje kot do sesdmih mi ne uspe. Spita pa potem Taj do sedmih, Taja pa se okrog petih začne pogovarjat, pa ji dam slepo dudo, pa zaspi tam do sedmih, ko itak vsi začnemo vstajat, ker se naši biseri pakirajo za šolo in vrtec.


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Salina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SPANJE
3.10.2006 22:46:55   
lelaval
Pa saj si pravi zombi. Ne vem, kako preživiš. user posted image
Moji so vsi trije noči prespali že od rojstva. Punci že iz porodnišnice, sin pa se je prve 3 mesece okrog 4-5 zjutraj zbudil, sem ga podojila in je zaspal nazaj (brez podiranja kupčka, sicer bi ga zbudila, pa še jaz bi se prebudila in ne bi mogla zaspat nazaj user posted image . Tako pa sploh nisem vedela, da me je zbudil.). Zvečer so hodili spat 19-20 in spali do 7-8 zjutraj. Pa še čez dan veliko.

Je pa res, da eni otroci potrebujejo manj spanja, a tvoja ga ima po moje krepko premalo.
Kar pa se tiče hranjenja - ko sem bila v 3. noseča, sem se že v nosečnosti prepričala, da bom 6 mesecev izključno dojila. In sem res. user posted image  Pa tudi sekirala se nisem in z ničemer obremenjevala. Ti pa le še malo počakaj z dodajanjem, saj jo lahko ta nova hrana napenja,... in adijo še tisto spanje, ki ti ga pusti.

Poskusi jo res zvečer malo prej skopat (kopanje dojenčke navadno utrudi), po kopanju se lahko še razbrca (brez pleničke) - da se bolj utrudi user posted image  in pojdita spat. Verjetno bosta par dni potrebovali, da ji bo uspelo pred polnočjo zaspat, važno je le, da ti ne sodeluješ z njo. Naj ima monolog. user posted image

Pa javi, če vama bo uspelo.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Salina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SPANJE
4.10.2006 7:55:15   
najina pikica*
tudi naš je star 3 mes,in tudi naš podnevi spi bol malo cca 30 min po obroku pa še to ne po vsakem,kokr je.zvečer pa komaj dočaka zadnje hranjenje,ki je ob 21.30 in nato pade v trans in takoj zaspi....in spi do zj do okoli 6 ure!
se strinjam z petro,da se nebi smela pogovarjati z malo,da dobi občutek kdaj je dan in kdaj noč,ter kdaj čas da gre pančkat,verjerno bo na začetko teško,ko boš hotela uvesti nekaj novega,vendar pogumno,sej se bo hitro navadila....
kar se tiče pa dodatkov,kokr jst vem naj bi bil prvi dodatek,riževa kašica ko dopolne 4 mes (ubistvu začetek 5 mes) še bolje po 6 mes,bodo pa povedale tiste,ki imajo že tok stare malčke in so to že prakticirale....

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SPANJE
4.10.2006 9:28:39   
DrejcDrejc
Hm, kolikor vem, je zelo težko pripravit do spanja otroka, ki ni zaspan. In se mu pač moraš po svoje prilagoditi. Vsak ima svoj ritem, v povprečju res spijo veliko, eni pač manj, ampak zato pa dlje časa spoznavajo svet okoli sebe in v tem smislu hitreje napredujejo. Naš je sicer zmeraj spodobno veliko spal, ampak na začetku ga tudi jaz včasih nisem mogla spravit spat pred dvanajsto ali celo eno uro - ampak takrat je imel krče in zato ni šlo. To, da se zvečer igraš z otrokom, zna bit eden izmed problemov. Naj bo kopanje obred pred spanjem, takrat se še igrajta in pogovarjajta, potem pa se je treba umiriti, nič več glasnosti, nič igre, samo umirjanje, pa še to pri pridušeni luči. Morda se postopno prestavi ura spanja na urco ali dve prej. Naš ima skoraj 6 mesecev, pa mi še zmeraj ne zaspi pred deseto uro zvečer. No, v bistvu ga niti ne poskušam privajat na zgodnejšo uro, ker mi paše, da lahko zjutraj do 7h spim. Včeraj mi je zaspal izjemoma šele ob pol dvanajstih, ampak to zato, ker ga je tiščalo kakat, pa ni znal - zdaj namreč uvajamo GH in ker se blato malo zgosti, je cel nesrečen, ker ne pride ravno samo od sebe ven. Ampak to je že druga zgodba.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: SPANJE
5.10.2006 15:12:33   
pearl
Naša user posted image  je stara 2 meseca in pol pa spi v primerjavi s prvimi tedni tudi bolj malo. Res spimo celo noč od 22 do 6 ure zjutraj, včasih tam okrog 3 malo zajamra, se niti ne prebudi in ji dam zizo. Potem pa spi do 6, ko gre ati v službo, kakšno uro sva budni, se hraniva, pogovarjava in se previjava, pol pa zaspi tam do devetih. Tja do 2 ure spi po obrokih in na rokah tam do največ 30 min. Ob dveh pa jo zmanjka in spi do štirih. Res pa je, da se ji urnik spreminja. Dva tedna nazaj, ko smo bili na morju je spala od 12 do 4.30 popoldan v senčki, pa tudi ko jo imam doma zunaj spi kot top. Stanovanje pa ji zgleda najbolj ne paše.
Mi jo kar ujčkamo, ji kaj zapojemo, pa glavno je da je sita, potem zaspi.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SPANJE
5.10.2006 20:28:15   
mama5
Uf, pri naši 2-mesečnici ni kaj dosti spanja. Zaspi nekje okoli 21.30 do 1 ure zjutraj, dam zizo, včasih zaspi nazaj, velikokrat pa ne in bedimo tudi 2 ali 3 ure. user posted image  Ob 4 ali 5 spet hoče ziza in zaspi nazaj za 2 uri. Čez dan spi cca 3krat po 1 uro do 1,5 ure.
Naje se v 5-10 minutah, podremo kupček in ji potem še ponudim zizo, da bi se bolj najedla, vendar se obrača stran in noče.... Kako dolgo se pa vi hranite?

lp, vse dobro

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: SPANJE
5.10.2006 22:28:08   
pearl
Tudi mi smo zelo hitri tudi v 5 min se napapca, včasih, največkrat zvečer pa je kar noče spustiti, se verjetno carta in se kar topim zraven. Ko se pa hitro naje, pa vem, da bo kmalu spet "fehtala".

(odgovor članu mama5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: SPANJE
5.10.2006 23:37:45   
sonchica
Komaj ob 24 gre spat?!??!? odvadi jo tega .... kot so ti že povedale nesmeš se tak pozno znjo igrat ! moj čez dan spi 3 ure vsega skup včasih niti tolko in je že ob 19-20 koma ter v 5 minutah po kopanju in hranjenju zaspi in se zjutraj ob 6-7 zbudi poje in potem še kako uro 2 zaspi! stari pa bomo 5 mescov sam smo pri 3 mescih tud tak spali ! vsekakor jo odvadi tega to je res prepozno pa še ti si čist brez energije sigurno ! pa vso srečo! user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: SPANJE
6.10.2006 8:43:23   
lenika
Ja, se še spominjam, ko sem se sama spraševala, kako to, da tako malo spi. Naš user posted image  je spal pri 1, 2 mesecih približno 7 ur ponoči (z enim vemsnim zbujanjem) in 2 ure čez dan (po obrokih po 20 minut), to pomeni vsega skupaj 9 ur user posted image . Občutno premalo. Nato se je količina spanja iz meseca v mesec povečevala in danes pri 5-ih mesecih spi 11-12 ur ponoči (zbudi se za jest enkrat proti jutru in enkrat zjutraj), podnevi pa spi 2-3 ure, navadno v treh delih. Torej sedaj spi skupaj 13-14 ur, kar pa je za 5 mesecev že nekje normala. Ja meni so vedno govorili, da novorojenček do 3. meseca spi 16-20 ur na dan, no pri nas je bilo to bistveno drugače. Pravijo tudi, da dojenčki spijo iz meseca v meec manj in tudi to tezo smo mi zavrnili.

Jaz ti predlagam, da poskušaš ugotovit kdaj user posted image  postane zaspan in ga takrat poskušaš uspavat, ker ko je že preveč utrujen tudi ne more zaspat.
Mi se med 20.00 in 8.00 uro nič ne pogovarjamo in ne prižigamo luči. Ko je čas za hranjenje, ga v tišini vzamem k sebi podojim in odložim nazaj za spanje, da se preveč ne razbudi.

Želim vam čim več spanja, ker vem, kako si utrujen, če praktično nič ne spiš, kako more biti šele dojenček, ki je gotovo zaspan, le zaspati ne zna.

(odgovor članu sonchica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: SPANJE
6.10.2006 16:32:09   
natalia
Mislim, da se je zdaj tako navadila in ji je normalno it ob 24 spat, in če se je tako navadila se da tudi odvadit, ne?

probaj jo vsak teden dat za pol ure prej v posteljico in kmalu bosta prešaltali na 23, 22, 21 uro, če pa ne za pol ure, pa za 15 min...to je pa res, čimmanj igranja in pogovarjanja, več crkljanja, božanja itd....saj veš, umirjeno in v poltemi.

glede hranjenja - malo še počakaj, če ti osebno misliš, da še ni pripravljena, bo že. druga pametovanja o hranjenju Tvojega otroka pa enostavno presliši.

lp



_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?