DrejcDrejc -> RE: SPANJE (4.10.2006 9:28:39)
|
Hm, kolikor vem, je zelo težko pripravit do spanja otroka, ki ni zaspan. In se mu pač moraš po svoje prilagoditi. Vsak ima svoj ritem, v povprečju res spijo veliko, eni pač manj, ampak zato pa dlje časa spoznavajo svet okoli sebe in v tem smislu hitreje napredujejo. Naš je sicer zmeraj spodobno veliko spal, ampak na začetku ga tudi jaz včasih nisem mogla spravit spat pred dvanajsto ali celo eno uro - ampak takrat je imel krče in zato ni šlo. To, da se zvečer igraš z otrokom, zna bit eden izmed problemov. Naj bo kopanje obred pred spanjem, takrat se še igrajta in pogovarjajta, potem pa se je treba umiriti, nič več glasnosti, nič igre, samo umirjanje, pa še to pri pridušeni luči. Morda se postopno prestavi ura spanja na urco ali dve prej. Naš ima skoraj 6 mesecev, pa mi še zmeraj ne zaspi pred deseto uro zvečer. No, v bistvu ga niti ne poskušam privajat na zgodnejšo uro, ker mi paše, da lahko zjutraj do 7h spim. Včeraj mi je zaspal izjemoma šele ob pol dvanajstih, ampak to zato, ker ga je tiščalo kakat, pa ni znal - zdaj namreč uvajamo GH in ker se blato malo zgosti, je cel nesrečen, ker ne pride ravno samo od sebe ven. Ampak to je že druga zgodba.
|
|
|
|