|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!!
4.10.2006 11:25:40   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

groza.. sicer pa.. otrok je tvoj.. ampak meso je obvezna prehrana človeka v razvoju..

A res?In tvoji argumenti za to so...?user posted image

smo mesojede živali.. naš organizem kot tudi zobovje je narejeno za prebavo mesa.. kot tudi zelenjave..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 51
4.10.2006 11:27:12   
Zahi

Ja,sej v tem je fora:z vašega vidika lahko preneha jesti meso,ko je starejši,z našega vidika lahko začne jesti meso ,ko je starejši.
Odločila sem se namesto njega,itak...a ti se pa ne odločaš v imenu svojih otrok?Kako pa jih potem vzgajaš,če ne po svojih načelih in vrednotah?
Pa kako veš,da ni deležen prave prehrane?Mogoče živiš z mano,da točno veš,kaj in kako jemo?

lahko preneha zaradi verskih in drugih načel.. ne more pa nadomestit zaostanek pri razvoju, če mesa ne je..

ne moreš se odločat proti naravi.. tako je.. verska načela so tukaj malo zgrešena..

Neposredna povezava do sporočila: 52
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 11:28:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 11:31:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
4.10.2006 11:33:15   
Sita
A zdej se boste pa preklal okrog tegauser posted image
Mir otroci ...
Vsak ima svoje mnenje in svoja načela. Vsak naj se drži svojih načel in bo vse ok. Vsako bitje je poglavje zase. In vsak ima svobodno voljo. Otroci pa naj jedo, kar jim paše. Če nočejo mesa, v redu, - ga pač ne potrebujejo, če ga hočejo, pa tudi v redu - ga pa potrebujejo. Ni nobenih dokazov v prid mesojedstvu niti vegetarijanstvu. Različni smo si, zato ni kaj debatirat.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 11:34:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
4.10.2006 11:52:47   
ZARA
Nekje sem prebrala, da je pravi vegeteterianec tisti, ki ne je ne mesa, ne jajc in ne rib! Vse snovi, ki se kopičijo v nasem telesu - adrenalin, strah, panika, nervoza..., ki jo doživljajo živali, ko so pripeljane v klavnico in preden so "umorjene" se nalagajo v nasih celicah ...in od tod naj bi izvirale tudi vse bolezni, ki jih kasneje v življenju občutimo na lastni koži. Primer bolezni je depresija, osteoporoza, nevrološke bolezni, rak črevesja,...

Pa še nekaj... marsikdo ne ve, kakšni dodatki so v naši prehrani - aditivi ( E-ji)... Mnogo teh dodatkov je iz zivalskega maščevja, parkljev (gumijasti bonboni), milnice, celo las, hrustancev,....In kje bo naše telo dobilo beljakovine, ce ne z mesom? Baje je telo sposobno samo proizvajati beljakovine ... Tudi krava, ki je izključno rastlinojeda zival, sama prizvaja beljakovine.

Pa še za Zahija- kopiram iz članka o vegeterianstvu...

Naravno prehranjevanje človeka, pravi Cuvier, mora biti, če upoštevamo njegovo strukturo, sestavljeno iz sadja, korenja, sočivja in žitaric. Prof. Lang trdi, da "človek ni bil ustvarjen za mesojedca". Sir Richard Owen piše: "Antropoidi in vsi človečnjaki se hranijo z žiti, s sočivjem in sočnim sadjem; podobnost, ki obstaja med njihovim in ustrojem človeka, kaže na sadje-jedno naravo slednjega".

Nek drug član Royal Society, prof. William Lawrence, piše: "Človeški zobje nimajo nikakršne podobnosti z zobmi mesojedcev. Če preučimo zobovje, čeljusti in prebavne organe, vidimo, da je človeški ustroj zelo podoben tistemu rastlinojedih živali". Dr. Spencer Thompson je pripomnil, da "noben fiziolog ne more zanikati, da bi človek moral živeti v vegetarijanskem režimu". Dr. Sylvester Graham pa piše: "Primerjalna anatomija kaže, da je človek po naravi rastlinojedec in da se mora zato hraniti z žiti, sadjem in otrobi''.
Tisti, ki verjamejo navdihu starih Spisov, bodo našli številne argumente v prid vegetarijanskega režima. Spomnijo naj se, da je Bog rekel Adamu, ko je bil ta še v Zemeljskem Raju, naslednje: "Glej, dajem ti vse trave, ki se osemijo na tej površini zemlje, in vsa sadna drevesa, ki obrodijo plodove: to bo tvoja hrana".

lpZ

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 57
4.10.2006 12:02:07   
mojamura
user posted image zame je še vedno najboljša zelenjava štikel mesauser posted image user posted image user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 58
4.10.2006 12:08:35   
firasto
ja, in to z jajci.user posted image

"Kako naj odpustim?"
"Če ne bi obsojal, ti ne bi bilo potrebno odpuščati!"

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 59
4.10.2006 12:09:47   
mojamura
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  tako je

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu firasto)
Neposredna povezava do sporočila: 60
4.10.2006 12:27:19   
Zahi

Zanimivo..ker marsikdo od otroka ne je mesa,pa je čisto vse v redu z njim.Pa tudi...če si ti žival...ja potem res moraš jesti meso ,najbrž.Jaz sebe zaenkrat še uvrščam med ljudiuser posted image Pa tole tvoje flancanje,da imamo organizem narejen za prebavo mesa pa to..odvisno,kje bereš.Jaz sem brala ,da naš organizem ni za to narejen.Zakaj bi recimo verjela tebi?user posted image

otroci imaj orazlične okuse.. in vejo kaj je dobro za njih.. da jim pa vzemamo in skrivamo hrano je pa to drugo..

smo živali.. žal user posted image ljudje kot tudi druge človeku podobne opice imamo razvit organizem za prebavo mesa..

želodčni encimi so pripravljeni na to.. kot tudi tretji zob, ki je narejen za trganje mesa iz kosti user posted image

lahko ignoriraš da si žival.. ampak.. vseeno smo..

Neposredna povezava do sporočila: 61
4.10.2006 12:29:26   
firasto
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Sir Richard Owen piše: "Antropoidi in vsi človečnjaki se hranijo z žiti, s sočivjem in sočnim sadjem; podobnost, ki obstaja med njihovim in ustrojem človeka, kaže na sadje-jedno naravo slednjega".
lpZ

Ta stric ne vem če si je dobro ogledal način življenja človeku podobnih opic. Drži, da so te opice skoraj pretežno rastlinojede, ne pa povsem. Šimpanzi, naši najbližji sorodniki v živalskem svetu, si občasno privoščijo tudi pravi lov. Njihova žrtev je najpogosteje neka druga vrsta manjše opice. In ta lov izvedejo prav družbeno organizirano, potem to opico tudi skupaj pojedo. Poznajo pa tudi prave vojne pohode med različnimi tropi šimpanzov. Tako da, ljudje se od šipanzovih navad ne razlikujemo prav veliko, samo da smo bolj izpopolnili načine ubijanja svoje in drugih živalskih vrst. Toda ljudje imamo neko sposobnost, ki nam omogoča , da se nad svojimi dejanji lahko zamislimo in spremenimo način življenja in prehranjevanja , česar pa živali zaenkrat še ne zmorejo.
  Res pa je, da meso v večjih količinah zelo škodljivo vpliva na človeški organizem. Medicina pravi, da tudi če poješ le en sam svinjski zrezek, se v tvojih žilah na stene naloži holesterol, ki tam ostane čez 30let. In več kot jih pospraviš, debelejša bo ta plast in slabše bo tvoje zdravstveno stanje. Pol pa letaš okrog dohtarjev in prosiš milosti za še kakšen dan življenja. V Sloveniji smo trenutno zaradi napačnih prehranjevalnih navad na vrhu v Evropi po številu srčnožiljnih bolezni.
  Zelo dobro nadomešča potrebe po snoveh iz mesa soja.  Ima skoraj identične lastnosti, kot meso, le da nima škodljivih vplivov. V našem podnebnem pasu in pri naši razvitosti družbe in dostopnosti do nemesne hrane mesojedstvo ni nujno potrebno.

"Kako naj odpustim?"

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 62
4.10.2006 12:31:42   
Zahi

V bistvu jaz takrat ,ko sem postala vegeterijanka,nisem bila ne vem kako verna.Sem verjela,da Bog je,to je bilo pa tudi vse.Da sem postala pripadnik te vere,kjer sem sedaj,je minilo kar precej let.Ko je bil sin že rojen,še nisem bila tukaj.Torej tu ni verskih razlogov.Pa tudi,če bi bili,to ne bi bilo nič  narobe.
O kakšnem zaostanku v razvoju ti govoriš?Moj sin je bil vedno normalno možgansko in motorično razvit,nikoli mi ni nihče od kakšnih zdravnikov,vzgojiteljic in tako dalje rekel,da bi kje zaostajal?user posted image

versko v smislu vegetarjanstva.. meso pač človek rabi.. vsebuje določene snovi, ki niso dostopne v nobeni drugi hrani.. in skrivat oči pred tem je brez veze..

tudi razni drugi pogledi, kot so mučenje živali ipd so tukaj irelevantni.. meso človek rabi in pika.. lahko ga je v zelo minimalnih količinah.. ampak ga rabi..

nisem rekel, da bo kakorkoli zaostal... ne bo imel možnosti istega telesnega razvoja kot drugi, ki jejo meso.. si mogoče videla kdaj profesionalnega atleta, ki ne je mesa? boksarja? kateregakoli vrhunskega športnika? .. nisi.. so na mesnih dijetah.. ampak meso jim je življenskega pomena.. telo brez tega ne zmore tega, ker zmore z mesom..

Neposredna povezava do sporočila: 63
4.10.2006 12:32:58   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Vsak ima svoje mnenje in svoja načela. Vsak naj se drži svojih načel in bo vse ok. Vsako bitje je poglavje zase. In vsak ima svobodno voljo. Otroci pa naj jedo, kar jim paše. Če nočejo mesa, v redu, - ga pač ne potrebujejo, če ga hočejo, pa tudi v redu -

toooččnooo to govorim.. če ga hočejo.. ga rabijo.. eni pa sebično skrivajo meso pred otroci.. ker imajo sami v glavah razne odpore, ki niso v skladu z naravo user posted image

< Sporočilo je popravil Zahi -- 4.10.2006 12:38:22 >

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 12:50:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
4.10.2006 13:04:19   
firasto

versko v smislu vegetarjanstva.. meso pač človek rabi.. vsebuje določene snovi, ki niso dostopne v nobeni drugi hrani..
meso človek rabi in pika.. lahko ga je v zelo minimalnih količinah.. ampak ga rabi..
si mogoče videla kdaj profesionalnega atleta, ki ne je mesa? boksarja? kateregakoli vrhunskega športnika? ..

Soja, soja...
Boksar bi res bil res težko brez mesa, ker uživanje mesa vzpodbuja agresivnost, ki pa je temelj pri boksu. Vendar zame boks ni človeka vreden šport.
V alpinizmu so zelo velike energetske obremenitve, včasih tudi do 1000 ccal/ uro, pa vendar obstaja kar nekaj zelo dobrih alpinistov vegetarijancev.
Da ne govorimo o Nikoli Tesli in mnogih znanstvenikih. Menda je bil vegetarijac tudi Hitler ( ki je bil sicer negativni genij)...

< Sporočilo je popravil firasto -- 4.10.2006 13:08:11 >

"Kako naj odpustim?"

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 13:08:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu firasto)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
4.10.2006 13:12:13   
Magi*
jaz zase lahko rečem, da bi takoj bila vegetarijanec, pa ne morem, ker mi meso preveč diši. tako, da zase dostikrat rečem, da sem vegetarijanec ampak imam trenutno postuser posted image  so pa take teorije, kot jih je Zara navedla, obstajajo pa seveda tudi nasprotne (oprostite, se mi ne da zdaj brskat). tako, kot obstaja precej razlik med človekom in zverjo, tako obstaja (žal) tudi precej podobnosti.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu firasto)
Neposredna povezava do sporočila: 68
4.10.2006 13:18:24   
baguSka
Boksar bi res bil res težko brez mesa, ker uživanje mesa vzpodbuja agresivnost, ki pa je temelj pri boksu. Vendar zame boks ni človeka vreden šport.

user posted image user posted image user posted image  Tocno tko!!! Sploh pa surovo meso!!!! In za vse ljudi, ne samo za boksarje!!!!

(odgovor članu firasto)
Neposredna povezava do sporočila: 69
4.10.2006 13:30:26   
baguSka

otrok mora met na krožniku meso in zelenjavo.. glede okusa in "vegetarijanskega vidika" lahko presoja šele ko je starejši.. še vedno lahko preneha jest meso.. ne?

Torej si se ti odločila namesto njega, da ne je mesa.. ampak to je rahla krivica za otroka, ki ni deležen pravilne prehrane...

Ja,sej v tem je fora:z vašega vidika lahko preneha jesti meso,ko je starejši,z našega vidika lahko začne jesti meso ,ko je starejši.
Odločila sem se namesto njega,itak...a ti se pa ne odločaš v imenu svojih otrok?Kako pa jih potem vzgajaš,če ne po svojih načelih in vrednotah?
Pa kako veš,da ni deležen prave prehrane?Mogoče živiš z mano,da točno veš,kaj in kako jemo?

user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 70
4.10.2006 13:45:07   
kalbo
Najbolš, da se zdej mesojedci in solatarji na polno skregate v temi, ki sploh nima veze s tem. Dejstvo je, da vsaka mama točno ve, kaj je za njenega otroka dobro in se nimajo ne tašče ne tete ne nevemkdo v to vmešavat. Sploh pa ne futrat otroka za hrbtom staršev. Goveja župa in kravje mleko pa za 3 mesece starega dojenčka nista, pa gotovo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
4.10.2006 13:57:19   
Jančika_
V ostalo se ne bom spuščala, bi pa naštela nekaj najbolj znanih vege športnikov. Martina Navratilova (tenis), Surya Bonaly (drsanje), Dave Scott (6x zmagovalec Ironmana). Slednji je bil vege 30 let (zadnjih 15 let je ribe in piščanca). Vseh 6 zmag je dosegel v času, ko ni jedel mesa.

Aja, pa tema je res čisto zašlauser posted image .

< Sporočilo je popravil Jančika -- 4.10.2006 14:00:56 >

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
4.10.2006 13:59:35   
baguSka
Dejstvo je, da vsaka mama točno ve, kaj je za njenega otroka dobro in se nimajo ne tašče ne tete ne nevemkdo v to vmešavat. Sploh pa ne futrat otroka za hrbtom staršev. Goveja župa in kravje mleko pa za 3 mesece starega dojenčka nista, pa gotovo.

Pika.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 73
4.10.2006 14:21:36   
Poka

V bistvu jaz takrat ,ko sem postala vegeterijanka,nisem bila ne vem kako verna.Sem verjela,da Bog je,to je bilo pa tudi vse.Da sem postala pripadnik te vere,kjer sem sedaj,je minilo kar precej let.Ko je bil sin že rojen,še nisem bila tukaj.Torej tu ni verskih razlogov.Pa tudi,če bi bili,to ne bi bilo nič  narobe.
O kakšnem zaostanku v razvoju ti govoriš?Moj sin je bil vedno normalno možgansko in motorično razvit,nikoli mi ni nihče od kakšnih zdravnikov,vzgojiteljic in tako dalje rekel,da bi kje zaostajal?user posted image

versko v smislu vegetarjanstva.. meso pač človek rabi.. vsebuje določene snovi, ki niso dostopne v nobeni drugi hrani.. in skrivat oči pred tem je brez veze..

tudi razni drugi pogledi, kot so mučenje živali ipd so tukaj irelevantni.. meso človek rabi in pika.. lahko ga je v zelo minimalnih količinah.. ampak ga rabi..

nisem rekel, da bo kakorkoli zaostal... ne bo imel možnosti istega telesnega razvoja kot drugi, ki jejo meso.. si mogoče videla kdaj profesionalnega atleta, ki ne je mesa? boksarja? kateregakoli vrhunskega športnika? .. nisi.. so na mesnih dijetah.. ampak meso jim je življenskega pomena.. telo brez tega ne zmore tega, ker zmore z mesom..

No jaz sem za to, da se je vse po vrsti, sam da je čim bolj naravno, nepredelano, tud kdaj kak junkfood brez pretiravanja, čeprav tud sama ne maram preveč mesa in ga nisem jedla v puberteti par let, pa me je moja mama takrat tko terorizirala, da sem ga mogla na njeno željo spet jest. Mojemu otroku ga bom tud dajala, se pa naj potem sam odloči. Poznam vrhunskega športnika, včasih je bil plezalec, danes samo še rekreativno, ga je danes precej več skupaj (mišic) in ne je mesa že 20 let. In je zdrav. Tudi npr. moja sestrična, ki ni niti enkrat v življenju poskusila mesa, je zelo zdrava in zelo inteligentna. Ne bi se pa strinjala s tistimi, ki trdijo, da je človek po naravi vegetarijanec. Odvisno od vrste, ker po mojem tisti, ki so živeli tam, kjer je rastlinska hrana sam poleti, so mogli čez zimo jest živali.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 74
4.10.2006 14:56:05   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Najbolš, da se zdej mesojedci in solatarji na polno skregate v temi, ki sploh nima veze s tem.

Kalbo. Sej se nič ne kregamo, no. Pomoje je tale debata čist kulturno razpredanje...Je pa res, da smo zašli. Skjuz mi.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?