Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Fani, ta post pove nekaj samo in izključno o mojem mnenju o mišek. A imam pravico imeti svoje mnenje? Nisi podala samo in izkljucno svoje menjenje, temvec mnenje, ki je tvoje in, ki je istocasno mnenje nekaterih drugih, ki me tudi kao ne berejo. Jaz pač menim, da se z večino ljudi da pogovarjat tudi v primeru, ko ne razmišljaš enako. Nikoli in nikdar pa ne bom pristajala na to, da nekdo obrača moje stavke in razlaga, kaj sem jaz mislila in to tako, da govori laži in ima nizke udarce. Ne razlagam kaj si ti mislila, temvec prav tisto o cemer nisi premislila na tej konkretni temi. Podala si nepremisljeno teorijo, ki ne vzdrzi nobene kritike in je tako plitka, da je celo smesno. Nisi izmislila nic novega, genetska teorija obstoja ze zdavnaj in ze zdavnaj je jasno, da ima luknje kot svicarski sir. Ne obtozuj me pa da lazem. Imas vedno priliko reci konkretno kje in kdaj lazem . Ko ti lazes, ti jaz jasno povem da lazes. Kot v tej temi ko si indirektno zatrdila, da jaz trdim, da so moski in zenske enaki. Se vedno trdim isto kot na zacetku, da niso enaki... Vidis, ti si se zlagala, namerno, ker se mi ne zdi verjetno, da si toliko nepismena. Kar se tice nizkih udarcev. Ce napises nekaj zelo plitkega in nepremisljenega, ne pripisuj nizke udarce tistemu, ki ti predoci, da si napisala nekaj plitkega in nepremisljenega. Ker ti ravno to delas. A ce zelis primer klaj bi bil morebiti zares nizek udarec, ti ustrezem. Zakaj se teorija o genetski determiniranosti moskih in zensk, po kateri kakor pravis.. se cudimo zakaj toliko zvez razpada, a ne dovolimo da so zenske - zenske, a moski - moski... ( ce je potrebno te bom citirala, da ne bo spet da obracam besede) pri tebi ni obnesla? Zakaj se je potemtakem tvoj prvi zakon tako grdo razpadel? To je nizek udarec - ko namesto z stalisci zacnes obracunavati z osebo. Tako ti obracunavas. Niti ne poskusas argumentirati svoja stalisca (mogoce se zavedas da ne mores argumentirati), samo poskusas diskreditirati tistega, cigar pisanje ti ne pase. Niti en sam član rr-ja tega ne dela tega neprestano in v vsakem postu, razen osebe pod imenom mišek. Zato se z vsemi ostalimi pogovarjam, nje pa ne berem. Še nekaj tebi, fani: Tudi ti obračaš besede. .....Enako kot mišek tudi ti ne znaš brati in jemlješ stvari iz konteksta....... Kdor koli se ne strinja s teboj, obraca besede, jemlje iz konteksta, tako kot jaz... in kaj sledi.. da Fani tako kot mene ne bos vec brala..... Drugače še nisem videla ene same razprave, kjer se mišek ne bi kregala s kom in to na zelo grd način? Jaz se kregala ne bom, ona dojame ne, torej je brez smisla karkoli. Dojemanje... pravilno branje.. necigar besed. Jasna, logicna in utemeljena misel, teorija, teza, ne potrebujejo niti posebnega pravilnega dojemanja, niti pravilno branje. Ce nekdo ne zna in ne more jasno, logicno in utemeljeno izraziti svoja stalisca, potem mora zahtevati pravilno "dojemanje" in "pravilno" branje, da bi bil "pravilno" razumljen. Kreganje na zelo grd nacin.... S Kerenso smo imele eno izredno debato. In za razliko od tebe in tega kar ti pokazes v dolocenih trenutkih, je Kerensa pokazala izredno sposobnost in pripravljenost za normalno debatiranje, utemeljevanje, argumentiranje, poleg elokventnosti, inteligentnosti in vedozeljnosti. Zelo grd nacin obracunavanje z nekom imas sama. Naslednji quotani pasus je vec kot ociten primer. Ne samo, da zelis ponizati mene, temvec tudi vsakega, ki bi se, bognedaj, strinjal z menoj. Direktno zalis mene in Fani. Verjetno tega v svoji jezi in prizadetosti to niti ne opazis. Drugače pa naj jo bere, kdor jo hoče. Saj to pove nekaj izključno in samo okusu te osebe. Vseeno mi je. Ni ti vseeno. Da ti je vseeno, se ne bi sklicevala na "druge", ki me ne berejo. In okus nima nic s tem; ima pa veliko z necigar sposobnostjo in pripravljenostjo da argumentirano zagovarja svoja stalisca.
|