Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Nejcko, če si opazila, jaz poste, ki jih piše mišek enostavno ne berem, niti ne odgovarjam. Pa še ene par njih sem opazila, da enako počno. Ko ne delas razlike med bioloskimi in druzbenimi vlogami spolov, ko jih mesas in enacis, na nekatere stvari niti ne mores dati smiselnega in pametnega odgovora. To, da se bos skrila za tem, da namrec se nekaj drugih enako pocno, je samo tvoja potreba po skrivanju za skupino. Te tolazi ali ti daje potporo misel, da nisi sama. To je enako kot ce bi ti jaz napisala, koliko ljudi mi na ZS pise, da imam prav.... Otrocarije... pa se nasmejes se lepo, da nisi kao sama... Nekatere tvoje trditve enostavno ne drzijo, pa ce beres kaj pisem ali ne. - ce ti ne poznas moskega z dolocenimi znacilnostmi, to se ne pomeni, da taksnih moskih ni; - nima vsak moski hobi, ki je pomembnejsi od druzine ali je enakovreden kot druzina, nekaterim je druzina najpomembnejsa, nekateri sploh nimajo hobija izven druzine; - "Ful težko je biti moški, toliko se pričakuje od njih, oni pa nimajo pojma, kako naj gredo čez sebe,..." - komentar je skoraj nepotreben... vendar... po tej tvoji "teoriji" se zenske ne bi smele niti jeziti, niti locevati, ce jih moski vara, saj je to v "genih" moskega. Moski, ki ne vara svojo partnerko (a to mu je v genih) ni pravi moski in ne more biti srecen ker mora iti cez sebe.. tudi agresivnost je moskim v genih (zenske so mile in nezne saj jim je v genih ljubezen in skrb - by Gina TM), pa je popolnoma razumljivo, da im je strasno tesko ker morajo iti cez sebe, da ne pretepajo partnerke in popolnoma razumljivo, da pravi moski pretepa svojo partnerko...; - Vzgoja... vzgoja spolov ni odvisna samo od druzinske vzgoje, temvec tudi (ali se bolj) od druzbene vzgoje in nima neke pretirane veze z znacajem. Genska determiniranost znacaja, bi pomenila, da samo zenske podedujejo dolocene materine znacajske lasnosti, a fantki ocetove in zarada razlicne bioloske ("genske") determiniranosti fantki ne morejo podedovati materinih ( zenskih) znacajskih lasnosti, punce pa ne ocetove ( moske) znacajske lasnosti. Taka trditev ne vzdrzi nobenega globljega tehtanja. Da ne govorimo o mesanju oz. nerazlikovanju druzbene in "genetske" determiniranosti. Duzbena determiniranost se lahko spreminja. Tezko in pocasi, vendar zagotovo se lahko spreminja, a spreminja se tudi preko druzinske vzgoje. Zato se je tudi "genetska" determiniranost moskega za vlogo pater familiasa spremenila in zenska "genetska" determiniranost za kuho in gospodinjstvo spremenile - ker so se spremenile druzbene okoliscine, ne pa geni. Sicer itak napisano "kao" ne bos prebrala, vendar to ne bo naredilo tvoje trditve kolickaj bolj tehtne ali pametne. Zakaj se pa rajsi skrivas, kot argumentirano odgovoris, vem jaz, ves ti, pa tudi "drugi"
|