nejcko
|
... za vse, ki ste pravilno uganile. Mogoče bi bilo tole zanimivo za diplomsko nalogo, ampak vseeno. Že če samo odgovorimo na par vprašanj, lahko vidimo, da se vloga očeta in matere ne more primerjati. Zanositev Kaj vse mora prenesti ženska v primeru neplodnosti in kaj moški? Nosečnost Čemu vse se mora odpovedati ženska v nosečnosti in čemu moški? (s tem mislim na razne razvade, hobije itd.) Kako se fizično in psihično spremeni ženska v nosečnosti in kako moški? Kakšno tveganje prevzeme nase ženska in kakšno moški? Porod Koga bolj boli? Kdo tvega lastno življenje in zdravje? Po porodu Kdo ima večje psihične in fizične obremenitve? Koliko žensk se po rojstvu otroka odpove svojim hobijem in koliko moških to stori? Koliko moških je po rojstvu otroka pripravljenih karierno nazadovati, sprejeti slabši položaj v dobrobit otroka (ja ja, saj vem, da boste rekle, da so finance tudi dobrobit otroka, ampak jaz tukaj mislim še na kaj drugega, recimo delovni čas itd) Kdo večinoma jemlje bolniško? Kdo hodi večinoma z otrokom k zdravniku? Kdo je večinoma bolj aktiven v zvezi z vrtcem, šolo: gov. ure, rodit. sestanki? Kdo večinoma skrbi za čista oblačila otrok, za njihovo prehrano in osebno higieno? In še in še vprašanj se lahko porodi. Še enkrat poudarjam - so dobre in slabe matere in so dobri in slabi očetje. Nočem poveličevati žensk in materinstva, ampak dejstvo je, da v prvih letih otrokovega živjenja (začenši že z nosečnostjo) vsekakor ženska prevzema nase največje breme in odgovornost. Tako pač to je. In še za konec - koliko bi se vas bilo sedaj, ta trenutek, pripravljenih odpovedati skrbništu nad svojim otrokom, pa ne glede na vaš soc. položaj? No, da vas vidim Jaz NE,; sem sicer brez službe trenutno, ampak bi šla juti koj pucat sekrete, samo da otroka vsaj še par let (do šole recimo) ostaneta pri meni.
|