nuala
|
Ja, dobro vprašanje. Mislim, da se pač od ženske nekako pričakuje, da bo bolje skrbela za otroke, bolj požrtvovalna, potrpežljiva, nežna, vsega hudega vajena,... in to je vrjetno tudi v resnici pravilo ( ki izhaja iz tega, da pri sesalcih ponavadi mati skrbi za mladiče, morda celo skupaj v tropu z drugimi samicami - kar se tiče vzgoje otrok si živalske samice težko pomagajo z moškimi ... z izjemami seveda ). No, jaz imam recimo moja dva fanta, starejši je izjemno navezan na očeta. Za malega še ne vem, je premali. Pa si vseeno težko predstavljam, da bi ga v primeru ločitve lahko prepustila očetu. Razlogi? Moj mož je premalo potrpežljiv, prenagle jeze in mislim, da mu dolgoročno otrok ne bi bil na prvem mestu. Je odličen oče, in otroka sta že bila nekaj dni samo z njim; super so se imeli. Ampak vsak dan? Moj mož sam z obema otrokoma ( ker razdvojiti otroke je pa sper sranje )? Oba v vrtec, pa iz vrtca, pa cel popoldan, pa skuhat za njih, pospravit, oprat, tolažit, ljubkovat,... 24 ur na dan? Mislim, da ne bi šlo. Evo, tako da, mislim, da bi otroka morala ostati pri meni ( ker jaz zdržim tak tempo, saj živimo takorekoč sami ko on dela zunaj ); bi bila pa pripravljena v njuno korist razmisliti tudi o drugačni možnosti...ravno zato, ker ju imam neskončno rada.