|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
13.12.2006 7:39:20   
zrak
Punce dobro jutro.

Jaz sem včeraj vprašala ginekl. , če bi me lahko dal še na THT, pa je reku, da ni več trohormonski, ampak zdaj je že štiri hormonski, so pač dodali še en hormon... in seveda sem naročena že 03.01.2007, za ta štirihormonski test.

jackie kar popravi mi PDP na 14.06.2007. - hvala...

lepo se mejte... sem prav vesela, da smo  vse skupaj srečno šle skozi NS... in upam, da bomo vse srečno speljale naše user posted image  do konca, zdrave seveda...

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
13.12.2006 9:08:08   
zlata ribica
Punce en lep pozdravček vsem user posted image user posted image user posted image ,

javljam se še ena junijka user posted image in sicer PDP imam 8.6. (Jackie, kot vidiš se še pojavljamo nove), torej sem zdaj v 14t. Saj vam že od začetka sledim, priznam da bolj občasno, ker sem zelo zaposlena v službi. Razen slabosti na začetku se počutim super zato sem tudi veliko delala v službi in doma, ker sva z možem isti teden kot sva izvedela veselo novico dobila tudi ključe od stanovanja. Do zdaj sva ga uspela že popolnoma preurediti in opremiti, tako, da sedaj že uživava. Projekt v službi sem tudi zaključila in se odločila, da od zdaj naprej bom pa bolj na easy, tako, da se nameravam tudi večkrat vključit v vaše debate - še posebej po naslednjem tednu, ko nama domov pridejo priključit internet.

Še nekaj podatkov: starost 28, 1. nosečnost, živim v Radovljici, g. imam v porodnišnici Kranj.

NS sem imela že 2 tedna nazaj in je bilo super, vse OK (1.9) in taki lepi občutki, popoolnoma me je pretreslo in sem potočila kar nekj solzic sreče v naročju lubija ko sva odhajala user posted image user posted image user posted image .

Ta petek (15.12.) imam 1. posvetovalnico, ali moram biti tešč zaradi testa za sladkor ali zaradi česa drugega?

Vsem čestitam in želim, da bi bile srečne in zdrave user posted image , ter da bi bili user posted image tudi zdravi in zadovoljni v vaših bušijih vse do junija, ko jih bomo prvič objele user posted image user posted image user posted image .

Lep dan in še nekaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse !

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
13.12.2006 9:33:12   
FLASK_A
Zrak, kam pa greš na štirihormonski test?? Koliko pa boš plačala??

(odgovor članu zlata ribica)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
13.12.2006 9:34:20   
Lusa
luckabucka kje pa si naročena na Ac?Mogoče še bodo mene tudi poklicali in mi prestaviliuser posted image .Upam ,da ne ,ker se mi že itak tako vleče in komaj čakam ,da se tega rešim.Meni je rekla ,da v 16t moram dat to skozi ,ker itak čakaš nekje 3tedne na izvide in pol si že noseča 19t.Meni ni nič rekla oz omenila ,da naj ne bi delali.Saj 27.12 je tudi čist v praznike vrinjenuser posted image .
NOGICA ,ne sekiraj se in ne prestraši se takoj. Obljubim ,da ne bom več nič kaj takega napisala.Če je kakšna napakica srčka se vidi med 20in 24tednom ,zato se ne sekiraj že predčasno.Ta DHT pa ni vedno realen zato se ne obremenjuj.G. spomni ,da ti opravi orng pregled po 20tednu.Sicer pa takrat itak imamo morfologijo in bodo se zavzeli za nas user posted image .Upam!

RONJA me veseli ,da ste tako srečni.Lepo te je brat.user posted image In zdaj lahko lepo zaživiš po enem mesecu muk.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
13.12.2006 9:34:57   
FLASK_A
Zlata ribica, dobrodošla med klepetuljami!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
13.12.2006 9:43:52   
Anonimen
punce, se enkrat cestitke vsem za fantasticne rezultate NS...Ronja, sem vesela, da je s tvojim user posted image  vse ok...pa da se boljse pocutis...

ej punce, a ne bi blo super, ce bi se enkrat (seveda, ko bo vsem nehalo biti slabo...no men je se kar) dobile nekje na kaksni vecerji ali kaj podobnega...ze tko vse z vidnimi busiji...pa bi kaksno rekle...pomoje bi blo fuuul fajnuser posted image

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 1181
13.12.2006 9:58:57   
melaverde
ciao punce !!

po dolgem času se tudi jaz oglašam, čeprav vas berem vsak dan.
najprej čestitke vsem za dobro opravljeno NS, zate Ronja sem še posebej vesela da si boljša.

Lusa, ker sem tvojo zgodbo spremljala že prej (kot anonimka), bi te prosila da mi sporočiš v kateri reviji bo objavljen članek o Ajši. Hvala, pa veliko sreče vnaprej !!!

Zrak, obvezno sporoči kako je s tem 4-hormonskim testom, ti ga lahko opravi ginekolog ali mora tudi tukaj imeti licenco ???? Je storitev samoplačniška ??

Jacqueline, oglasi se kaj !!!! Sej verjamem da si zaposlena doma in v službi...ampak vseeno hočemo slišati kaj novosti user posted image

Lep pozdrav s sončne primorske !!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
13.12.2006 10:08:36   
zrak
za 4-hormonski test, sem vprašala kar mojega ginekologa, ki mi je delal tudi NS... rekel je da moram dati kri prav v porodnišnico in ne v laboratorij zdravstvenega doma..hodim v Postojno.

Sestra mi je pa rekla, da bom morala plačati samo odvzem krvi v porodnišnici in to bo tam okoli 12.000,00 sit. Ni mi vedela točno povedati.. Potem pa bi mo še moj ginekolog opravil podroben pregled na UZ...

Ta 4-hormonski test je v bistvu vse v krvi kot sem razumela + UZ... žal več info res ne vem...

Ker sem ga prosila za tht, pa mi je sam reku da zdaj je 4-ht.. in to je to..

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
13.12.2006 10:20:00   
Lusa
Melaverde v reviji supermami misli bit objavljeno.Pripravila ga bo pa žužu ,ki me je "prosila" ,če lahko kaj napišem o Ajši in na sploh kako trnovo pot smo dajali skozi.
A ti si tista anonimka ,ki si vedno pisala za Ajšo in ko si odprla tisto temo :
Ajša ,hvala ti za....

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
13.12.2006 10:27:02   
melaverde
Ne, Nataša nisem tista. Žal, ampak ti povem da sem se na tvojo Ajšo tako navezala da sem še možu printala ringarajo...ma ta mesec bo objavljeno ?? Prosim sporoči kdaj.

Lep dan želim,

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
13.12.2006 10:33:10   
Anonimen
Čao punce user posted image

Jaz sem pa zdajle dobila izvide za DTH user posted image  user posted image . Žal rezultatov NS nimam več ker sem jih pustila pri moji ginekologinji toda tako da o številkah ne bi govorila, saj ne vem kaj katera pomeni, če katera ve naj mi prosim pojasni.  Drugače pa na koncu pod komentar piše: GLEDE NA STAROST, NS, DHT JE TVEGANJE ZA DOWNOV SINDROM NIZKO. KARIOTIPIZACIJA NI INDICIRANA.(to zadnje ne vem kaj pomeni user posted image )
Tako da mislim, da je vse ok, juhu.user posted image Pod Adjusted risk of Trisomy 21 imam razmerje 1:17810 , Adjusted risk of Trisomy 13+18 pa je razmerje 1:31875. Številke se mi zdijo res visoke, žal pa jih ne morem primerjat z rezultati NS, da bi videla za koliko se mi je povečalo ali zmanjšalo.

No vidte ko sem tako jamrala zdaj so se pa kart naenkrat tui izvidi prikazali.

ronja čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem ful vesela da je vse ok s tabo. Ja srček tudi mojmu user posted image bije malo pod povprečjem, bom pa ginekologinjo zdaj na pregledu vprašala za kakšen pregled. Mene je pravzaprav zaradi srčka dala na DHT toda ta test ti samo pokaže verjetnost za Downa.

lusa saj si se mi samo zasmilila in pomislila sem da se taka zgodba lahko zodi tudi mojemu user posted image . Vseeno bom pa tudi jaz prebrala tvojo žalostno zgodbo v reviji kjer bo objavljena, če boš sporočila. Zdaj pa pogumno naprej user posted image pa malo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo.

zlata ribica dobrodošla pri nas klepetuljah. user posted image Ja me smo res prave čveke. Sem brskala po drugih mesecih pa se mi zdi da nikjer niso tako povezane poznane med sabo in sploh niso take čveke kot me. Ko boš imela čas se pa kaj oglasi. Pa lepo user posted image .

nikica se strinjam s tabo da so vsi ti testi predragi. Jaz sem dala 17.500 sit za NS in DHT v Postojni, pa baje da so najcenejši. Ampak ti kar pojdi na THT da boš pomirjena.

(odgovor članu zrak)
  Neposredna povezava do sporočila: 1186
13.12.2006 10:42:33   
Anonimen
nogicaaa, ful se vesela zate...no koncno...si se pa nacakalauser posted image   ves, da je tole najbolj fantasticen rezultat za katerega sem do sedaj slisala...ce zdelis 1 z 17.810 in pomnozis s 100, bos vidla, da prakticno ni nobene moznosti za DS....user posted image user posted image user posted image   bravo

< Sporočilo je popravil sreckanosecka -- 13.12.2006 10:47:34 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1187
13.12.2006 11:05:21   
Luckabucka
Lusa, tole pa mi ni jasno. Predvidevam, da si naročena v Mb. Ravno tukaj so mi rekli, da med prazniki ne opravljajo AC in mi ponudili datum 4.1.. Ker pa sem slišala (ok, res samo slišala), da se v Mb čaka na izvide 4 do 5 tednov, se mi zdi, da bi vmes znalo pobrat od skrbi. Zato sem se naročila v Postojni, kjer so mi dali datum sicer 9.1. user posted image , so pa izvidi v 14ih dnehuser posted image . Ne vem, ful sem razočarana. 16. teden se mi začne 24.12., tako da mam res blazno srečo s temi datumiuser posted image user posted image . Si pa enostavno ne znam predstavljat, kako preživet en mesec v čakanju z vednostjo, da me lahko kadarkoli pokličejo iz bolnice, če je izvid slab. Grrrrr Razmišljam sicer, da bi doplačala FISH, ker bi tako dobila delne izvide v 48ih urah. Ne vem. Kako se ti spopadaš s tem?

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
13.12.2006 11:19:38   
Luckabucka
Nogica, izraz da kariotipizacija ni indicirana pomeni, da je po dosedanjih izvidih tveganje za DS tako nizko, da ti ni treba na nadaljne preiskave (AC). user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
13.12.2006 11:22:17   
zabica26
Pozdravljene, sporočam vam, da sem z drugega ginekološkega pregleda in je vse ok. Danes je poslušala utrip srca, kri in voda sta ok, vse ostalo tudi. Zredila sm se za 3 dag (user posted image user posted image user posted image ).  Vodo bom mogla dat še nekrat, ker je rekla, da morm več pit. O, joj …   Sem pa srečna…mislim, da sem zdaj (oziroma od NS naprej) začela prav uživat v nosečnosti. Se zavedat, da sva zdej dva oziroma trije, da bo dom poln vsega (smeha, joka, kričanja, veselja). Najin del hiške veselo rihtava in postaja zmeri bolj topel, drug teden bo pa že prav zaživel. Tako si želim, da bi med božičem in novim letom že kaj zadišalo iz kuhinje.  Oh, ja…postajam prava gospodinja. Prava mamica. user posted image
  Sem pa rekla, da januarja začnem počasi nakupovat cunjice zase in se zanimat za dobavne roke pohištva za dojenčka, da ne bom na koncu spet vse zadnje minute dobivala. Glede nabave cunjic za dojenčka se bom pa full nazaj držala user posted image (čeprav bi moji starši in ostali tut že šli v ornk nabave). O, jej…   Jah, nč…vesela sm in to sm vam hotla povedat! Mi pa dogaja, ja.
  Držim pesti za vse, ki vas čakajo še takšni in drugačni hormonski testi – želim, da so vaše pikice zdrave, da se ve dobro počutite in žarite! Lepe bajsaste bušije vam želim. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
13.12.2006 11:39:01   
Anonimen
luckabucka hvala za obrazložitev, res sem nevedna, ni pa se mi dalo brskat po literaturi. Sem pa ful vesela da mi nikamor več ni treba in da je vse ok. user posted image user posted image

sreckanosecka hvala za čestitke in res sem vesela da se je vse lepo izšlo glede. Že tako mi živčki delajo na polno zaradi izpita (držite pesti jutri zame da bo vse user posted image !!!!!!) potem sem morala pa še na to stalno mislit.

(odgovor članu zabica26)
  Neposredna povezava do sporočila: 1191
13.12.2006 12:09:05   
ŠpelaP
Zlata ribica - dobrodošla med nami. PDP imava na isti dan. user posted image
Te pa moram nekaj popraviti. Si v 15. tednu nosečnosti in ne v 14. tednu. Noseča si torej 14 tednov in 5 dni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
13.12.2006 12:43:02   
lunca2
Zlata ribica dobrodošla med nami in hkrati čestitke za user posted image .user posted image user posted image user posted image
Jaz sem bila danes pri svoji ginekologinji in je rekla da kar naj ostane PDP 22.06.2007. Včeraj pa mi je na NS rekla da je PDP 19.06.2007.
Krvni izvidi od prejšnji pa so vsi vredu. Izvid za toksoplazmo je tudi negativen. user posted image

Jacqueline
ali mi lahko prosim spremeniš PDP kar nazaj na 22.06.2007. Vem, da te matram ampak tudi sama sem sedaj zmedena. user posted image

< Sporočilo je popravil lunca2 -- 13.12.2006 12:47:36 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
13.12.2006 14:02:17   
janapan
Pozdravljene vse..moj 15 teden gre super...razen včeraj sem oblekla ene ful pretesne hlače in me je potem še pol dneva bolel trebušček da me je kar skrbelo drugače pa je ok. Do sedaj nisem imela nobenih slabosti nimam pa nobenega apetita...sicer jem ampak bolj ker se mi zdi da moram in ne iz lakote. Zredila sem se za 1 kilco in se mi zdi da mi je sedaj v enem tednu ful zrastel trebuh sploh ne morem verjet....drugi teden imam drugi pregled in verjetno mi g ne bo delal ultrazvoka..no jo bom pa poklicala mogoče jo bom pa prosila naj mi naredi samoplačniško.
lunca2 in vse ostale sem ful vesela za vas da je vse bp in držim pesti da bi blo vse ok tudi naprej in bomo imele zdrave lepe in pametne otroke ; ))...No lunca2 glede tokse je sicer dobro da je negativno ker to pomeni da ni sveže okužbe se boš morala pa pazit kaj ješ da do okužbe ne bi prišlo...ven vse pršutke in slalmce, ful dobro je treba oprat solatko, delat na vrtu samo z rokavičkami, se bolj izogibat mucam kot ne.......ma saj je sam še ene 6 mesecev ne ; ) jaz sem jo že zdavnaj prebolela tako, da bom za novo leto sigurno jedla pršutko ; )))

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
13.12.2006 14:28:14   
lunca2
janapan se bom pazila.Nič pršutka,... Pa tako rada ga imam sploh sedaj ko je veseli december skoraj vsak postreže z njimuser posted image .  Ja okoli 6 mesecev še imam. Mi je rekla da bomo test za tokso ponovile v 6 mesecu.
Sej se že tako in tako bolj izogibam mucam, ker sem se že prej morala zaradi prej prebolele težke bolezni. Vbistvu sem se morala paziti vseh hišnih ljubljenčkov, razen ribic ko so v akvariju. Tako, da bom potrpelo tudi to sem navajena.user posted image Vse samo, da bo user posted image čil in zdrav.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
13.12.2006 14:33:03   
ronja
Čau, punce! Ne boste verjele, danes sem šla v ZD dat kri, pa je bilo že prepozno, za ščitnico delajo samo do 9h... Potem sem šla pa še gor do g., da mi napiše list za bolniško, da ne bojo uni na ZZRS kaj zafrkavali... In ne bote verjele, me je kar not vzela - in mi prepovedala it v službo, dokler se midve ne vidiva na pravem pregledu (ki ga mam drug teden, v čet., 21.12)user posted image

Mi je rekla, da ne smemo bruhat. Lahko rečt... Torej, če katero zanima, njeni nasveti PROTI BRUHANJU:
- spit moramo veliiiiiko tekočine, vsaj ene 3 l na dan, lulat moramo skoz, tudi ponoči; na ta način naj bi se presežek progesterona izločil in nehal povzročat težave...
- jest moramo po malem - meni je rekla, da naj jem vsake 10 min, eno bobi palčko al pa keks,... ŽELODEC NE SME VEDET, DA JEMO
- jest različne hrane in nikoli veliko naenkrat. Skratka v gl. že vse vemouser posted image

Lusa, najlepša ti hvala za tvojo zgodbo! Mene ni prestrašila, samo opozorila, da naj bom previdna, kar se mi zdi zelo ok! Ti kar še napiši kaj! Več ko vemo, bolj smo pripravljene na nepredvidljive situacije... In to je vedno dobro...
žal mi je za tvojo Ajšo, res! Moram priznat, da bi tudi jaz vseeno rajši zdaj naredila splav, kot pa da bi imel/a potem user posted image take probleme... Se mi zdi grozno, če izgubiš otokauser posted image , ampak te zelo spoštujem, kako si šla čez to!user posted image Ne rata vsem! In se mi zdi zelo zelo lepo, da si pripravljena delit svojo zgodbo z nami, da potem kake drugi prihraniš tako izkušnjo...  Hvala!user posted image Ker pa bo zgodba objavljena šele spomladi, ko bi bilo za nas že prepozno, se mi zdi super, če kaj kar tu napišeš, na kaj naj bomo pozorne in kako si ti šla skozi to. Če ti je to ok, seveda.
Imam pa še eno vprašanje: si se ti sama naročila h kardiologu za user posted image ? Kaj naj jaz svoji g. zatežim v 20. tednu ali kaj misliš, kako naj to izvedem? kdaj delajo morfologijo, je to samoplačniško ali v rednem pregledu? Bi te lepo prosila za telefonsko, če lahko! zate pa bom držala pesti na AC, da se bo kar bliskalo!!!  Pa ne samo jaz, a ne punce?user posted image Pa držim pesti, da ti ne bojo nič prestavljali na kasneje, te stvari je fino čim prej vedet...

Kdaj se dela ta hormonski test, v katerem tednu?user posted image

KT, držim pesti zate!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa poročaj, seveda!

lunca in zrak, čestitke za NS! nogica, tebi pa za DHT!

lučkabučka, hvala! Moja g. je bila kar malo jezna nad tem, kako so me odpustili in kak zapisnik so naredili... Tak da včasih so res malo hecni... če bo s user posted image vse ok, sem vse pripravljena potrpet, ampak res pa je, da mi vsi pravijo, da zdaj ni čas za heroja igratuser posted image Tak da se moram mal naučit jamratuser posted image Mi da katera lekcije?

Včeraj sem bila tak happy, da bi najrajši šla že kar danes v službo! Pa nisem šla, ker sem morala to zrihtat v ZD - no, zdaj pa se mi zdi, da je mela g. mogoče celo prav, ker zdaj, ko sem prišla domov, sem spet čisto crknjena...

Kaj pa če pokličeš za AC še v Lj, tu bi skoraj morali delat tudi med prazniki, vsaj na delovne dni... Mogoče boš tako hitreje na vrsti... Nimam pojma o tem, samo ugibam, ampak probat ni greh...

nikica, pregledi so res kar drag špas, ampak čakaj, da pride user posted image na svet!!! Takdat bo šele veselo...

lunca, kako to, da imaš ti še v Lj. pregled zaradi bolezni? Daj malo razloži, pri kom,... Da vem, kaj naredijo v podobnih primerih...

zrak, ti boš pa rodila na rd od moje mami!user posted image
zlataribica, ti pa na rd od mojega bivšegauser posted image Dobrodošla in čestitam za selitev! pazi, da ne boš kaj težkega nosila!!!!!

srečkanosečka, sem zauser posted image , jaz prinesem sladoled in doma narejene kornete, ok? Zdaj sem mičkeno boljše, pa me že kar razganja od idej... Očitno me je g. pogruntala, ker mi je rekla, da ne smem razgrajat (prav s temi besedamiuser posted image ), če se malo boljše počutim, ker še vedno ne grem do vrha bloka brez problemov, da to ve... Najbolj grozno je pa to, da vem, da ma prav... Ampak enkrat ko bom pa ok, pol pa pazite se!user posted image user posted image

nogica, maš prav, se mi zdi, da smo me najbolj navezane ena na drugouser posted image Jaz mam vedno tako srečo, da padem ravno tja, kjer so najbolj fajn ljudje! Že prejšnjičl, ko sem mela splav, sem bila v mesecu, kjer smo se najbolj razumela... Bo že držalo, da ma človek nekje srečo, nekje smolo, pa se zglihauser posted image Pri meni je zdravje tisto, ki ga ponavadi kaj svira, mam pa zato srečo z ljudmi in v ljubezni... Kar se mi zdi bolj pomembno, tako da mam srečo, da so tak razdeliliuser posted image

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
13.12.2006 14:43:00   
ronja
hm, janapan, ne vem, če je v pršutu fora zaradi tokse, se mi zdi, da zaradi salmonele... Tako da kupljenega v trgovini ali pa pečenega na pici itd... lahko verjetno jejo tudi ostale, se mi zdi. No, vprašajte pri g. za vsak slučaj... Bolj je problem mačka - ne sme te opraskat in ne smeš prijemat njenih iztrebkov ipd...

No, tokso sem tudi jaz že prebolela - sem bila poz. presenečena, ker sem bila od svojega 7. leta dalje alergična na muce in jih nisem smela božat. Res pa je,d a imam psa, pa tuid muce sem kdaj božala, vsako leto 1x, da sem ugotovila, če sem še alergična - da ne bi slučajno zamudila trenutka, ko ne bom več, heheuser posted image

Glede bušija pa: punce, ne morem verjet! meni se je v dveh dneh naredil buši!user posted image user posted image Pas mam stisnjen, ampak pod njim gre pa kar ven! hehe, sva prav ponosnauser posted image No, saj v kavbojkah ali če sem oblečena, se nič ne vidi, tudi moje kavbojke me še niti malo ne tiščijo, ampak če sem slečena, se mi zdi, da se že kar ornk pozna - in to v 2 dneh! Pa pri 53 kilah, pa tak buši, hehe:) Je pa rekla na NS, da se tako krasno vidi, kot pri nobeni drugi, da zato, ekr sem tak suha, hehe:) Tudi to se kdaj splača, čeprav ne bi lih zamenjala tega za bruhanje...(mislim, rajši bi se zredila za 3 kile pa nič bruhala, da se razumemouser posted image )

lunca, vprašaj, če smeš jest prušut svojo g. - vsaj če je popečen sigurno lahko, pa meni so rekli, da iz nadzorovanega porekla lahko, samo ne kakih domačih, kjer ne pregledujejo živali tako sistematično...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
13.12.2006 14:50:15   
Kati81
Glede suhega mesa, pršuta, naj povem, da naj bi bil prepovedan v nosečnosti pa ni važno domač ali kupljen tko pravi moja G lahko ga pa prepečeš ali kupiš kuhanega ali pečenega to je ok.

Punce ne boste verjele, danes sem okrog 11h zaspala in nakar slišim zvonec na vratih in seveda je prišla komisija za bolniške me preverjat če sem doma in počivam, pa še niti en mesec nisem pod zzzs-jem to bo šele 19.12. sploh ne morem verjet. Dobro da sem bila v pižami pa čist krmižljava pa še rekla sem mu da me je zbudu in se je pol full opravičeval.

Punce, ki ste na bolniški več kot en mesec se pazite, ker jaz živim v LJ zdravnika imam na Goriškem in spadam pod Goriško komisijo pa so me vseeno preverjali v LJ.

Danes sem ugotovila da ne smem jest nobenega zelja ker me pol tko tišči v želodcu, sam mi pa tko diši sploh kakšen segedin, ja bo treba potrpeti, kaj čmo.

Pa en lep popoldan.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
13.12.2006 14:53:48   
FLASK_A
Ronja, na vprašanje za hormonski test ti prilagam kar članek, ki sem ga našla, je še najbolj izčrpno ;)

______
Med 16. in 18. tednom ali 15. in 20. tednom nosečnosti se lahko izvede trojni presejalni test, s katerim se določijo vrednosti treh parametrov iz vzorca krvi nosečnice: alfafetoproteina (AFP), horionskega gonadotropina (hCG) in prostega estriola (uE3). Pri nosečnicah z večjim tveganjem za downov sindrom sta vrednosti AFP in uE3 znižani, vrednost hCG pa je zvišana. Trojni presejalni test poleg tveganja za downov sindrom pokaže tudi večje tveganje za morebitne večje nepravilnosti v razvoju živčne cevi. Takrat je koncentracija AFP močno zvišana.
______

Glede pregledov- pač so dragi, lahko bi zmanjšali stroške nas user posted image . Pač mi grejo dohtarji že tko na živce in še ponavadi nič ne zrihtajo- pač moja izkušnja samo.. Ko pa se otroček rodi je to zame popolnoma druga stvar in komaj čakam da bom lahko nabavljala najbolj cort stvari user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image Čeprav so seveda tudi otroške stvari fuuul drage...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
13.12.2006 15:00:20   
FLASK_A
Pršut je tudi meni moja g odsvetovala. Ko sem jo vprašala, kakšni so izvidi za toxo, mi je rekla da je negativno (nisem še prebolela). In sem rekla kaj zdaj to pomeni, mi je rekla naj ne jem pršuta, naj bo vse meso zelo dobro prepečeno in seveda mačke se moram pazit. No toliko od moje g.

Kati, tudi meni takooooo zelooo diši zelje, ampak sem pol kot sod ki komaj čaka da se razpoči tko da- no more zelja for me user posted image user posted image user posted image

Pozdravček!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?