ronja
|
nogica, le poročaj! glede splava so po moje tudi kompromisi: naj se plača vsak naslednji splav, prvi je pa brezplačen, recimo. Umetne oploditve imaš tudi 4 brezplačne na voljo! ni res, da bi jih od začetka plačeval, vem, ker jih je prijateljica delala! Pa če gledamo samo denarno dojenček itak več stane kot splav, tak da to ne bo razlog, da bi se kdo odločil za otroka, mogoče se bo pa kaka povratnica res odločila za kontracepcijo (to bi bilo zaželeno,ampak to se da uredit tako, da je plačljiv naslednji, ne prvi splav)... Poznam kar nekaj punc, ki so delale splav in nobeni ne zavidam! So pa se res igrale za moje pojme preveč nevarno... Ampak vsekakor bi pa brezplačen splav dovolila v naslednjih primerih: - če je nevarno za mamo (to je odobreno) - če ima otrok hujše napake (to bi RES MORALO BIT ODOBRENO!!!prizadeti otroci ne bojo prispevali k večjim ampak k manjšim družinam, to je vsem jasno!) - če je nosečka žrtev posilstva (verjamem, da se v roku 3 dni po tem še ne sestaviš tako skup, da bi pomislila na PKK, čeprav bi to tudi sicer vedela, mi tega ne moremo sodit, kako je, če te posilijo!!! Dobra je, če gre takoj prijavit! Sploh je pa ozaveščenost o tej tabletki premala - mojemu bratu sem jaz povedala - pri 23 letih... pa par prijateljem tudi - moje starosti!) - če je vpleten incest - kakorkoli tracy, meni za prvi pregled ni bilo treba nič plačat! In po moje večini ne! Če imaš pa samoplačniško g. pa si si jo sama izbrala... Tega res niso kriva ta dekleta, mislim, da ima nosečka možnost zbrat g., ki ni samoplačniški, samo ne more bit pa tako zbirčna, to pa gotovo... Verna dekleta, ki se ne želijo zaščitit, pa res ne bi "smela" delat splavov, čeprav poznam tudi take primere - logika - tako grešim samo 1x, sicer pa vsak dan... Mah, te "naše" vere itak nisem nikoli prav dobro razumela... Se pa strinjam, da bi lahko poskrbeli za mlade družinice tako, da bi se nam splačalo bit skup prijavljeni (sicer sva, ampak če ne bo zneslo, pa bova razmislila...), čeprav se mi zdi, da včasih malo preveč jamramo. Imava dobesedno povprečni slovenski plači, pa se mi zdi, da bo šlo. Saj ni treba, da majo vsako leto nove ninđa želve, hehe. janapan, če ti ni za tega delat, mu pa povej, da si noseča! Jaz recimo bi rajši malo potrpela, pa povedala potem, ampak to je odvisno od tega, koliko ti je do tega, da si najprej 100% da je vse ok... Vsekakor pa ne bit jezna, da je zbral ravno tebe, saj res ni mogel vedet! To ni fer, da se nanj jeziš... Jaz delam z nekimi živalcami, ki včasih smrdijo in se mi tarkat obrača, da je veselje, ampak komaj čakam, da grem nazaj v službo, samo da ta k* bolezen mine! In bom rajši počakala do 12 tedna... Če bo res kriza, da bom pa vse pobruhala tam, bom pa prej sodelavki povedala, če me lahko pri tem delu zamenja...
|