|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
19.11.2006 13:30:55   
ronja
nikica, hvala za št, sva klicarila, žal še ne doklicala, pa saj sva vztrajna in nama bo ratalo;)

bibika, čestitkeuser posted image Vidiš, da se čudeži dogajajouser posted image - ko me je mami vprašala, če mi kaj pomaga, sem se o tem prepričala, heheuser posted image Ampak glede na to, da v službi VEDO, da si noseča, ti nihče ne sme rečt, da dviguj težka bremena!!! Ne se hecat! jaz sem zadnjič, ko sem šla v službo (prejšnji petek), nesla dva 10 kilska žakla - sem se šele potem spomnila, da ne smem. Ampak NE SMEŠ NOSIT TEŽKIH ZADEV!in nihče te ne sme v to silit!!!!

dorina, držim pesti zate drug teden! Ti se kar zabavaj ob mojih slabostih, bo vsaj kdo mel kaj od tegauser posted image . Saj se tut sama dostikrat delam norca iz tega - s humorjem je vse lažje, še bruhat... Recimo da med bruhanjem razmišljaš, kaj vraga je bilo roza, kar si pojedla... pa ugotoviš, da čaj...
Sicer je zadnje čase moj najboljši prijatelj lavor oz. vedro, ves čas ob meni, mi je všeč, da vem, da če se slučajno zgodi, ne bo še dodatnih "nevšečnosti"...

zrak, potem mava pa NS na isti dan! Bolečine so normalne. Mene od vsega še najmanj skrbijo... Me je pa zadnjič g. res prestrašila oz. prepričala, da nimam kaj okoli hodit, dokler ne morem...

janapan, kaj izvide krvi lahko zveš prej, že pred pregledom? Za imena sem pa že napisala...
Glede poroke se strinjam z Drnulo, nekaterim nam to pač ne pomeni tega, kar pomeni vama... Ne vidiš razloga, da bi se in to je to. Ni da ne bi bila ziher eden v drugega, saj se sicer ne bi odločila za user posted image ... Ampak meni se zdi nerealno obljubljat nekaj za 30 let naprej, da ga bom ljubila kot danes, itd... recimo. Bom, če bo on tak fajn, kot je danes. Če rata eno čudno bitje, pa verjetno ne. Sicer zelo dvomim, da se bo to zgodilouser posted image , ampak vseeno rajši mu vsak dan posebej povem, da ga mam rada (in obratno), pa vedno sproti veva, pri čem sva... Sicer si kdo misli, saj sem ti takrat povedal, to velja do preklica... POtem se pa odtujijo... Seveda se pa to lahko zgodi tudi, če nisi poročen;)

jacquelin, moj PDP lahko premakneš na 30.6., ne vem, če si prejšnjič videla, ko sem toliko napisala... Je pa res, da se je fantu verjetno težje postavit v tvojo kožo kot nam, ker me smo v precej podobni kožiuser posted image ... Zato je pa fajn, da mamo ene in drugeuser posted image . Ampak ti si pa nabavila!!!! sem pokazala mojemu user posted image , pa je rekel samo "hvala, lubi..." user posted image Midva še nisva nič nabavljala, mava malo in še ne do konca opremljeno stanovanje in bo to verjetno tik pred zdajci. Zdaj niti še spola ne veva... Pa dokler sem bolana tudi nobene obleke ne rabim, tudi če bi se mi že kaj poznal, čeprav se mi še nič.

Midva imava tudi oba pravico veta. Žal zato odpade ime David, ki je meni zelo všeč, njemu se pa sliši preveč hebrejskouser posted image

palčica, čestitam za izpit! no, saj če boš pridno študirala, boš mogoče celo lahko kak zakon spremenila, mi smo s tabo! Tale Drobnič je res en debil! ne vem, koliko najstnic se bo zato odločilo za otroka, da ne govorim o tem, da mi ni jasno, kako bojo k družinam prispevali vsi prizadeti otroci?user posted image Večinoma jih dajo starši v dom, če pa jih imajo doma, pa nimajo nobenega več, ker zahteva tak otrok veliko več pozornosti kot zdrav... Mislim, bolano!

pika, glavno da je en user posted image v redu, navijamo pa seveda tudi za drugega! Glede slabosti: meni je še vedno slabo 24h/dan, 7 dni/teden in kmalu bo tudi 31dni/mesec... Če te to kaj potolaži... Bruham vsak dan vsaj 1x, včasih manj, včasih več (količinsko - pač odvisno od tega, koliko sem prej pojedla)...

Daria,  če ti je kaj v tolažbo, moj user posted image je še na hujšem: ne samo da ni nič od mene zvečer (ali kadarkoli sicer), ker ves čas mislim samo na to, ali bom bruhala takoj ali čez 5 minut, v glavnem pa lahko samo ležim... tako da si mora še sam kuhat, oprat, obesit, zložit, peljat cucka ven,... Je ful potrpežljiv in prijazen, vem pa, da pogreša - vse: sex, hrano, kvalitetno crkljanje... (zadnjič ko sem ga ornk objela, je bil čisto srečen, da si je to že ful dolgo želel, pa da ve, da ne morem, ampak vseeno pogreša)... Mi je všeč, da mi pove, da me pogreša, pa da vseeno razume...

lubi je zdajle prvič čisto sam spekel mafine - čokoladne! Jem, da bom mela kaj bruhat, heheuser posted image

(odgovor članu Bibyka)
Neposredna povezava do sporočila: 701
19.11.2006 13:36:38   
ronja
jacquline, v Fra. je res mala porodniška, pa tudi delovni čas je tako neumno razporejen, da si bolj malo z otrokom, če ga nimaš čisto zraven službe (majo vmes odmor za kosilo cca 2 uri in so zato do večera v službah). Tako da je tam normalno, da je en starš doma, ko ima par malega otroka, drugače se skoraj ne izide. Navadno je to sicer mami, ampak ni nobene ovire, da ne bi bil to oči... Sploh če je za... Malo zateži svojim nadrejenim, da je tam to pač tako, da se ne da drugače in da zato pač rabiš malo večjo plačo, da bosta prišla skoz...

Mam eno zelo dobro prijateljico tam, je tam že od začetka študija, ker se je tja zaljubila in kasneje tudi poročila, zdaj pa tudi onadva pričakujeta naraščaj... In mi je vse razložila že predno sta se odločila za otroka... Malo razmislita, če bi se dalo, vsaj za prvo leto mogoče, ker pri 3 mesecih... Je vseeno najboljši očka, če že ni mamice. Boš pa verjetno rabila črpalko za prsi, da si boš lahko med delovnim časom stiskala mleko, če bi rada sama dojila otročka. Potem s tem mlekom lahko hrani otročka tudi očka - po steklenički, seveda.
Sploh nisem vedela, da to obstaja! Sem ravno zadnjič videla reklamo za te zadeve v reviji Nosečnost. Poglej, ziher te bo zanimalo...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 702
19.11.2006 16:04:36   
FLASK_A
Ronja, če ne dobiš na rudniku nobenega, pokliči pa na ZD Vič, kjer sem se jaz vpisala, pri mojem g: 01-200 45 29. Upam ,da se vidimo :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 703
19.11.2006 16:06:05   
Jacqueline
Seznam junijk 2007user posted image :

user posted image   01. Andy29, 27 let, 1user posted image
user posted image   01. Jacqueline,
28 let, 1user posted image , Orleans, user posted image  ali user posted image  Zoya Allegra
user posted image   01. Drnula, 29 let, 1user posted image , Postojna
user posted image   01. sreckanosecka, Ljubljana/Postojna, user posted image Črt 27.09.2005
user posted image   01. Luna
user posted image   02. ~Nina~
user posted image   02. nogica,
25 let, 1user posted image , Ljubljana 
user posted image   03. kati81, 25 let, 1user posted image , Postojna
user posted image   04. nosečka, 26 let, 2user posted image
user posted image   05. dorina, 26 let, 1
user posted image  
user posted image   05. NR,
28 let , 3user posted image , user posted image  Mark ali  user posted image  Maša, Maribor, user posted image  Maruša 24.12.2005 
user posted image   05. Tina26, 28 let
user posted image   06. palčica, 30 let 1 user posted image , Jesenice 
user posted image   06. Valentina76, 2user posted image , Maribor, user posted image  Jošt 20.02.2006
user posted image   08. ŠpelaP, 31 let, 2 user posted image , Slovenj Gradec, user posted image  Tim 26.11.2003
user posted image   09. N & B, 30 let, 2user posted image , user posted image  2003 
user posted image   10. janapan
user posted image    10. nikical, 22. let, 1user posted image , Ljubljana
user posted image   10. Lusa, 27 let, 3user posted image , Murska Sobota, user posted image  Luša 01.06.2003, user posted image  Ajša 29.07.2005 

user posted image    11. Bibyka
user posted image   12. Jasy, 24 let 
user posted image   12. zrak, 31 let, 1user posted image , Postojna

user posted image   
12. Melaverde, 26 let, 1user posted image , Izola 
user posted image   13. daria78
user posted image   14. Pika79,
27 let
user posted image   15. babajči, 28 let 
user posted image   16. ANDREJA75, 3user posted image , Ljubljana-CR, user posted image  1995, user posted image  1998
user posted image   16. *Ana*, 23 let, 2user posted image , Šempeter, user posted image  03.11.2005

user posted image   17. bombetka,
26 let
user posted image   
17. KT
user posted image   18. Tracy, 26 let 
user posted image   18. irenaL, 34 let
user posted image   20. XSANDRA 1, 31 let, 3user posted image , Ljubljana, user posted image  Grega 11.04.1995, user posted image  Gašper 20.09.2000  
user posted image    20. aktem, 35 let

user posted image   21. Nina
user posted image   22. Liona,
29 let, 2user posted image , user posted image  Svit ali user posted image , Kranj 
user posted image    30. Ronja, 28 let, 1user posted image , user posted image  Ronja ali user posted image , Ljubljana 

user posted image    . Žabica26, 1user posted image , 26. let, 1user posted image , Kranj/Ljubljana/Postojna   

!!! Pripišite manjkajoče podatke !!!    

user posted image

< Sporočilo je popravil Jacqueline -- 19.11.2006 16:07:29 >

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu Bibyka)
Neposredna povezava do sporočila: 704
19.11.2006 16:12:07   
FLASK_A
No, zdaj pa sem te Ronja tudi končno prebrala ko se tako razpišeš user posted image  In ne razumi narobe- super si, kar
tako naprej ;)  Upam da se tvoje bruhalne težave kmalu umirijo in da boš uživala v nosečnosti brez misli na lavorje....Pozdravček!!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 705
19.11.2006 18:31:08   
Jacqueline
Pravkar sem izvedela čudovito novico, moj zelo dober prijatelj je dobil sina!!! Pravega dedca, saj tehta 4220g in je velik 54 cm!!! Rojen pa je bil 10 dni pred rokom!!! 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Andreja, Majo ter malega Vita!!! 

Lp,
Jackie

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 706
19.11.2006 18:41:28   
Jacqueline
... pa oranžkaste laske ima po atiju, ter pegice!!! Pravi sonček je!!!

Lp,
Jackie

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 707
19.11.2006 20:46:56   
zabica26
Jackie, ne vem kaj pomeni tista števika na seznamu, ampak predvidevam, da PDP.
Moj je 20.6.07, ampak bomo še vidl. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 708
19.11.2006 23:46:41   
Jacqueline
Seznam junijk 2007user posted image :

user posted image
  01. Andy29, 27 let, 1user posted image
user posted image   01. Jacqueline,
28 let, 1user posted image , Orleans, user posted image  ali user posted image  Zoya Allegra
user posted image   01. Drnula, 29 let, 1user posted image , Postojna
user posted image   01. sreckanosecka, Ljubljana/Postojna, user posted image Črt 27.09.2005
user posted image   01. Luna
user posted image   02. ~Nina~
user posted image   02. nogica,
25 let, 1user posted image , Ljubljana 
user posted image   03. kati81, 25 let, 1user posted image , Postojna
user posted image   04. nosečka, 26 let, 2user posted image
user posted image   05. dorina, 26 let, 1
user posted image  
user posted image   05. NR,
28 let , 3user posted image , user posted image  Mark ali  user posted image  Maša, Maribor, user posted image  Maruša 24.12.2005 
user posted image   05. Tina26, 28 let
user posted image   06. palčica, 30 let 1 user posted image , Jesenice 
user posted image   06. Valentina76, 2user posted image , Maribor, user posted image  Jošt 20.02.2006
user posted image   08. ŠpelaP, 31 let, 2 user posted image , Slovenj Gradec, user posted image  Tim 26.11.2003
user posted image   09. N & B, 30 let, 2user posted image , user posted image  2003 
user posted image   10. janapan
user posted image    10. nikical, 22. let, 1user posted image , Ljubljana
user posted image   10. Lusa, 27 let, 3user posted image , Murska Sobota, user posted image  Luša 01.06.2003, user posted image  Ajša 29.07.2005 

user posted image    11. Bibyka
user posted image   12. Jasy, 24 let 
user posted image   12. zrak, 31 let, 1user posted image , Postojna

user posted image   
12. Melaverde, 26 let, 1user posted image , Izola 
user posted image   13. daria78
user posted image   14. Pika79,
27 let
user posted image   15. babajči, 28 let 
user posted image   16. ANDREJA75, 3user posted image , Ljubljana-CR, user posted image  1995, user posted image  1998
user posted image   16. *Ana*, 23 let, 2user posted image , Šempeter, user posted image  03.11.2005

user posted image   17. bombetka,
26 let
user posted image   
17. KT
user posted image   18. Tracy, 26 let 
user posted image   18. irenaL, 34 let
user posted image   20. XSANDRA 1, 31 let, 3user posted image , Ljubljana, user posted image  Grega 11.04.1995, user posted image  Gašper 20.09.2000  
user posted image    20. aktem, 35 let

user posted image    20. zabica26, 26. let, 1user posted image , Kranj/Ljubljana/Postojna
user posted image   21. Nina
user posted image   22. Liona,
29 let, 2user posted image , user posted image  Svit ali user posted image , Kranj 
user posted image    30. Ronja, 28 let, 1user posted image , user posted image  Ronja ali user posted image , Ljubljana 

!!! Pripišite manjkajoče podatke !!!    

user posted image

Lp,
Jackie

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 709
20.11.2006 8:42:49   
zabica26
Lep delovni teden, nosečke! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 710
20.11.2006 9:18:49   
Kati81
Hello punce, pa sem nazaj.
Priznam, bilo je super, sem kar mal k sebi prišla.

Stanje je normalno, še kakšna slabost sem pa tja to je pa tudi vse. No saj sem že v 12 tednu, tko da se mora to sedaj mal umirit.

Drnula sem videla da imaš NS oob 10, jaz jo imam ob 9.30 morda se srečava.

Jacquelin tud jaz gledam take stvari kot jih ti in mi je bil fill všeč, stoke xplory, pa sem pol ugotovila da ni ravno praktičen za kakšne sprehode po gozdu, pa po tlakovanih ulicah in še nekaj drugih stvari, mi je pa full všeč bugaboo in verjetno bo ta tudi zmagal v naši izbiri, moti me le ker se ne dvigne tko kot xplory, sam to se pa tudi noben drugi ne.

Glede nakupovanja v Avstriji je res najbolje kar H&M in C&A, pa še kakšna trgovina bi se našla, v Italiji sem bila v Trstu v Prenatalu imajo tud full lepe stvari sam cenovno smo pa kar na istem kot pri nas. Baje pa da imajo v Italiji tudi v Benetonu kar neklaj stvari za nosečnice, ampak je kakor kdaj včasih dobiš full za malo denarja včasih pa nič pa full drago.
Moram še preverit.

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 711
20.11.2006 9:56:31   
janapan
jackie - moji podatki, saj sem jih že napisala pa si verjetno spregledala...no še enkrat

Janapan 28, Vipavska dolina, PDP 9.6.2006, 1 user posted image , rodila bom v Postojni

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 712
20.11.2006 10:00:39   
Kati81
Janapan iz kje pa si? Jaz sem tudi iz Vipavske doline, samo sem poročena v Ljubljano. To je pa lepo videt, da je še nekdo iz domačih koncev, nekje toliko noseč kot jaz. Ta vikend sem bila dol a veš!
Sem šla že v četrtek in sem se mal crkljala pri starših.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 713
20.11.2006 10:32:13   
zrak
Uf koliko časa sem porabila da sem prebrala, kaj vse ste napisale čez vikenduser posted image user posted image ..

Jaz sem vredu, le ponoči zelo slabo spim.. kaj pa je to.. vedno sem zelo dobro spala, zdaj pa se kar naprej zbujam, pa mi je vroče, pa me zebe, pa se zbudim čisto mokra, pol moram lulat.. pa se obračam user posted image , ni miru..

in pol sem v službi še bolj fuč...

punce , lepo delajte,,papauser posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 714
20.11.2006 10:40:34   
Kati81
Zrak mi je znano to zbujanje ponoči, najprej se zbudim k moram lulat, pol pa ne morem zaspat, ko zaspim mi je prevroče, se odkrijem, pol me začne zebst, pa se premetavam levo desno, tko da je pol že moj tečen ker se zbudi ker se jaz preobračam po postelji. Prej sem spala kot top, sem se ulegla in me do zjutraj ni bilo ne videt ne slišat, sedaj je pa to kar mučno, zbudim se pa čist nenaspana.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 715
20.11.2006 11:23:04   
FLASK_A
Živjo, mamice user posted image  Vidim, da ste tudi ve slabo spale ponočiuser posted image ... Predlagam vam da preden zaspite, popijete kozarec mleka z malo medu, to takrat ko ne morete spati. Meni v 90 procentih to pomaga. Upam, da bomo zdaj bolj sladko spale user posted image  . Opozarjam pa, da to ne pomaga pri nujnemu nočnemu lulanju, ker je to očitno ena od naših nosečniških radosti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 716
20.11.2006 12:13:30   
melaverde
Dober dan (čeprav je deževen in še ponedeljkov),

kako ste kaj moje srečke nosečke ?! Vidim, da bom morala tudi med vikendom kaj prebirat forum, saj se drugače čisto izgubim...pa še full časa potrebujem da vse preberem user posted image , če pa sem firbčna in me čisto vse zanima. Za menoj je na žalost naporem vikend, saj z možem zidava našo hiško, med tem spiva pri tašči, v četrtek imam izpit, volja=0 in še bi se kaj našlo.
včeraj sem se pa tako vstrašla...sem šla na potrebo in ko sem se hotela obrisat sem tako krvavela, ma tako krvavela, da sploh nisem vedla od kje ker me ni nič bolelo???? v glavnem sem se potem malo pomirila ker mi je baje počil hemoroid (tisto ki pride na ritki ko trdo kakamo). ima še katera take težave???? meni se kaj takega ni še nikoli zgodilo, sem pa brala da se v prvih mesecih pojavijo težave s prebavo ?? in kaj zdaj bo vedno tako ?! joj, ke panika....
pa krči me prijamljajo v noge skoraj vsako noč user posted image , se bojim da me bo mož kam poslal ker ga zbujam naj me reši...sej bo boljše ne, samo ki ne vemo kdaj.....

glede splavov (sem vidla da je bila debata o tem)...ste mogoče kdaj razmišljale kdo ponavadi dela splave in zakaj ? moja svakinja je medicinska sestra in pred tedni je imela v enem dnevu skoraj 15 splavov. večina, govorim namreč samo po njenih besedah in seveda v večini (izjeme so in bodo) je takšnih, ki jemljejo splav kot vrsto kontracepcije. poznam žensko, ki je v enem letu imela 6 splavov ???????????
ali pa mama pripelje 15-letno hčerko naredit splav ker ne pozna kontracepsije ??? jaz se na žalost tudi s tem ne strinjam...nekateri pa se trudijo 5 let za imet svojega sončka !!! kje je pravica na tem svetu ????

se opravičujem ker sem zablodla...ma ta dež me prav demoralizira....

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 717
20.11.2006 12:20:51   
ronja
Punce, uganite kaj, meni je še vedno slabouser posted image za pop... Oprostite izrazu ampak tale bolezen ne vpliva najboljš na mojo user posted image - oz. kombinacija je ubitačna - dobesedno! Sem mislila, da bom ful vitalna user posted image , do konca na kolesu (pazljivo, seveda), športna, plavala, da bom pogledala pol filmov na lifu, pa še nisem bla niti na enem... Na sejmu knjig nisem niti ene knjige nabavila, ker sem samo laufala dam, potem pa nisem več mogla it nazaj nobenega prihodnjih dni... Hotela sva it po mašinco za sladoled v It. ker so jo končno popravili (no, saj zdaj je itak ne bi uporabljala, ko mi je tak slabo), pa očitno tudi tega ne bom mogla... GRRRRRRuser posted image user posted image user posted image

Ok, da neham jamrat: včeraj mi je ratalo it v kino,čeprav sem se skor sesedla predno sma šla not... Pa po pokovki mi ni blo slabo in je nisem zbruhala ne v kinu ne po prihodu domu - trikrat hura zame!user posted image Tako da zdaj moj seznam hrane, ki je še nisem izbruhala obsega že 2 jedi: mandarine in pokovko! Jupi!

Bodite super srečke user posted image , pa držte pesti, da se tole že 1x neha! Zdej grem pa naredi tiker, sem ravno prispela v 10. teden...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 718
20.11.2006 12:22:35   
Kati81
Glede spalva imam tudi jaz svoje mnenje. Sama sem dala to izkušnjo skozi in vem kako je izgubiti težko pričakovano dete. Strinjam se da se ti splavi malo umirijo, saj mislim da se jih mlada dekleta poslužujejo namesto ostale kontracepcije, ki je dandanes zelo razvita.
Strinjam se s splavom, ko gre za zdravje ženske ali hude napake pri zarodku, odmrtju zarodka in tako dalje, ne pa s splavom, zato ker niso bili pazljivi ali so se kar tako malo zabavali. Vem da je mladim dekletom težko ko izvejo da so noseče in so še dijakinje ali študentke in si otroka ne želijo, ampak mislim da je čas pred dejanjem da razmislijo kako se zaščititi. Vem tudi kako je ko se leto ali dve trudiš da končno zagledaš tisti dve črtici. Mislim, da si vsak otrok zasluži pogledati na svet, saj je veliko ljudi ki si želijo otroka in ga lahko dajo v posvojitev, kot sem obveščena v sloveniji skoraj ni možno dobiti dojenčka v posvojitev.

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 719
20.11.2006 12:33:44   
Kati81
Ronja saj bo kmalo bolje, mani se je začelo umirjat po 11t, sedaj v 12t je tudi že veliko bolje, saj je še kaka slabost sam ne tako pogosta, kar se tiče hrane mi pa še vedno ne diši najbolje, najraje imam toaste in polento s kislim mlekom, aja včeraj sem jedla klobase, mi je kar pašalo.

LPK

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 720
20.11.2006 12:42:01   
ronja
melaverde, se hecaš??? Kako lahko nekdo to dela s svojim telesom??? 6 splavov v enem letu??? Kaj ne gre potem rajši na sterilizacijo???
Ampak v teh časih moraš bit pa res lebav, da še nisi slišal za kondom!!! Mi smo meli že v OŠ predavanje o tem in se mi zdi, da naj bi bila ta izobraševanja vključena v program povsod... pa saj so povsod plakati, za dan aidsa talajo kondome... Mislim, ne štekam, res ne!

Jaz sem mislila, da grejo v gl. punce, ki se jim zgodi, kljub temu, da so vsaj večino časa zaščitene - tabletke niso 100% zanesljive, pri meni bi bile recimo samo 85%, tudi zato jih nisem nikoli jemala, hvala lepa za 85% - to je isto  kot če bi samo "pazila"...Kondom pa lahko tudi poči - čeprav je pri njem dobra stran to, da to vidiš in imaš še vedno rezervno možnost - PKK - boljše ko splav gotovo...

pa naj magari naredijo, da se plača drugi in vsi naslednji splavi...

Madona sem srečna, da mam tako svobodnomisleče starše! Se spomnim, ko sem bla še čisto mala, kakih 12 let, igrala sem se še s punčkami in fantje me niti približno še niso zanimali, niti še nisem mela m. in sta mi starša razložila, da lahko zanosiš tudi predno dobiš m. - ker bi recimo ravno naslednji mesec prišla, da se ne bi slučajno zanašala na to - meni se je zdelo hecno za umret, saj sploh nisem razmišljala niti o tem, da bi se s kom za roke držalauser posted image .

Ampak vem pa, da mi je ful pomenilo, ko sta mi rekla, da se včasih sicer pričkamo za male zadeve, kdo bo kaj naredil in do kdaj, ampak da če bo pa kdaj kak večji problem, recimo, da bi zanosila, pa lahko računam na niju, da naj se ne bojim povedat, ker me ne bosta obsojala. Mami mi je rekla, da mi v tem primeru ne bi upala svetovat, kaj naj naredim in oba sta rekla, da če bi se odločila za otročka, bi ga meli radi oz. bi ga mela onadva kot svojega otročka in bi bil kot moj bratec ali sestrica... To sem si ful zapomnila in sem si obljubila, da bom sama svojim otrokom isto povedala, še predno bojo sploh začeli mislit na sex... Mogoče ideja še kaki bodoči mamiciuser posted image ... Da bo manj splavov...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 721
20.11.2006 13:03:47   
FLASK_A
Melaverde, krči tudi mene dajejo grrrrrr ampak zdej je bolše, ko spim z blazino med nogami user posted image user posted image . Ko si omenila temo splav in povedala kako nekatere punce gledajo na to- mislim NOROOOOOO!!!user posted image Kako je lahko človek tako zelo neodgovoren, to mi ne bo nikoli jasno! Pa sem mislila da je neodgovorna tista, ki gre parkrat na leto po 3dnevne tablete na urgenco- pač se ni zaščitla mislim res kriza....
Ena kolegica noče jemat kontracepcijskih- neki zdravstveni problemi- AMPAK niti noče s kondomom!!????!!!? Kaj se puncam mota po glavah, mi res ni prav nič jasno.

Ronja, čestitam za mandarine in pokovko, nekaj je že.. Počasi pa bo sigurno boljše, držim pesti!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 722
20.11.2006 13:08:31   
FLASK_A
hehe, pa še glede staršev- sem šla včeraj malo na obisk, pa so mi rekli: aja, no btw- ne dobiš več žepnine- a je kul? user posted image  sploh nevem al nej se smejem al jokam, res... Baje majo neke probleme in da rabjo vsak drobiž halo???? ne razumem prav nič. No sej, bom že sama itak finance so kul, sm si štipendijo zrihtala ampak je bedno ker sta izbrala res bad timing za to, da me postavita na trdna tla... no, pobožajte bušije pa se pišemo! papa

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 723
20.11.2006 13:11:40   
melaverde
Ronja, na žalost se ne hecam...ma sej ni prav da jo obsojam ampak ima dovolj let v riti da bi res lahko razmislila o kakšni drugi rešitvi. zadnja dva je šla naredit v italijo ker se je bala, da jo bodo tukaj pri nas dali na kakšno komisijo ali kaj podobnega....o sterilizaciji pa veliko žensk še slišat noče, ker pol ne bi bile več ženske ????
samo pri mladih, ma ni možno da pusti kake posledice, da pol res ne bi mogle imet otrok ?! sej dokler nisi v situaciji, je težko govorit....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 724
20.11.2006 13:15:37   
ronja
Hehe, sem lih kar videla karikaturo v Delu: oče pravi mlademu paru: "Da ne bosta poslušala Drobniča, za otroke je še dovolj časa!" user posted image

Jaz res nimam pojma o tem, kako grejo delat punce oz. ženske splav - se pravi, koliko jih je bilo zaščitenih... Gledala sem pač iz svojih izkušenj: vedno sva bila zaščitena, vendar pa včasih, sicer redko, ampak na toliko primerov (beri seksov:) v toliko letih se zgodi, da zaščita zataji (poči...), včasih ravno v najbolj nepraktičnih dnevih. Vzameš PKK in upaš na najboljše... Na srečo se je vedno dobro izšlo.

Vem pa, da po 23 letu ne bi več mogla naredit splava - to pa zato, ker sem takrat mela zlomljeno stegnenico  - čisto v sklepu medenice in so me seveda preslikali ravno v tem delu, potem mi je pa zelo zamujala naslednja m. - kar je zame zelo neobičajno, ni ravno na uro, je pa v roku par dni... prva je bila normalno, druge pa od nikoder. Vsa zelena sem na pregledu vprašala kirurga, če je to lahko od operacije, pa se mi je smejal, da za kaj takega še ni slišal in naj grem h g., če ni mogoče kak drug razlog (fant je bil namreč ves čas, ko sem bila v bolnici, pri meni, od začetka do konca obiskov in so naju že vsi zdravniki zafrkavali:) Seveda sem naredila vsaj dva testa, oba negativna, potem sem šla h g. in me je sestra poslala še na njihov test (tudi neg.) in mi zelo prijazno razložila, da je to popolnoma naravna reakcija telesa na izgubo veliko krvi med nesrečo in da bi to kirurgi skoraj morali vedet...  Da bo vse ok in da nisem noseča:)

Takrat mi je bilo grozno, ker sem vedela, da otrok nikakor ne bi mogel bit zdrav po vseh tistih rentgenih ravno v tem predelu, pa po anasteziji med operacijo in po miljon tabletah potem (proti strjevanju krvi, pa proti vnetju taki in drugačni antibiotiki, pa seveda kar močni analgetiki, itd...). In takrat sem vedela, da bi morala naredit splav in se zavedela, kako grozno bi mi to bilo... Zato sem tudi videla, da ga kar tako pa ne bi mogla naredit (če bi bil otroček zdrav...) Za prej pa ne morem rečt, ker nisem bila nikoli na tem, da bi me bilo recimo 14 dni strah - prej mi je zamujala m. največ 5 dni, recimo in takrat vendar še ne razmišljaš tako intenzivno o splavu, čeprav te je strah...

Zato se takrat nisem tako smilila sama sebi, ko sem imla spontani splav - vedno sem si rekla, da boljše spontani kot umetni - iz kateregakoli razloga... Ga vsaj nimaš na vesti...

Vseeno pa mislim, da vsa tista dekleta, ki ne želijo met otrok, niso dolžna jih met zaradi tistih, ki jih ne morejo imet... Samo naj se zaščitijo, če pa zaščita odpove, mi je pa všeč, če obstaja še kakšna rešitev... Na zlorabljanje tega pa res nisem pomislila...

Res je pa tudi, da bi lahko recimo lekarnarje malo izobrazili v tem smislu, da jim ne bi bilo nerodno prodajat kondomov - moj lubi je vedno hodil ponje v bližnjo lekarno in je bilo lekarnarici tako nerodno, da če ne bi bil ok tako skuliran glede tega, se verjetno ne bi več vračal... Za kakega 15 letnika je pa lahko to večja ovira, ker še nima tako poštimano v glavi...

kati,  hvala za spodbudo, torej še 14 dni, pa bom iz tahudega ven!

nikica, bom delala naprej na seznamu, da ga podaljšam, do takrat pa vsem naročim, naj mi prinesejo mandarine, hehe Zdaj sem pojedla celo še en jogurt in kinder bueno in oboje je zaenkrat še pri meni - jupi!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?