julam
|
ojla! Ja, vikendi so pa res rezervirani za družinice, a ne? Jaz itak komaj diham vsako soboto in nedeljo, tako intenzivno je dogajanje, tako da mi skok na RR niti na misel ne pade! Še dobro, da je jutri ponedeljek ! Hecam... Lina, svaka čast za vaš "izlet" čez lužo. Priznam, da sem si še nedavno želela, da mojega možeka doleti kakšna službena dolžnost kje v tujini. Z majhnimi otroci pa sem rajši kar doma, ziher je ziher. Če pa ni izbire, grem pa za njim tudi na konec sveta, valda! GH: tudi meni je dojenje najbolj komot, ampak zaloge so pa bolj boge. In glede na to, da bomo v torek peto mes(v)ečico upihnili, bi mi bilo škoda navajat malega na flaško, če ga lahko na žlico. Nama gre pa itak takooooooooooooooooooo počasi, da bo prej 8m, predno bova imela samostojne obroke. Rižolinota prakticirava ok. 18h - je pa čisto odvisno, enkrat ga je pojedel 110ml , drugič, npr danes pa samo 30ml. Tako da to ni še nič, bi temu jaz rekla kar polno dojen ! Sicer pa Yennika, mu jaz tudi naredim bolj gosto, ampak ne toliko, da žlica not stoji. Pa kar z Aptamilom mu naredim, z 2, ker je kao bolj nasiten. Če pa imaš dovolj mleka, mu pa kar s svojim zmešaj. Sicer sva pa probala še korenček, jabolček (kompot) in bučko. V naslednjih dneh mu bom probala dati še krompir, kolerabico in polento. Imam pa pri uvajanju kar težave, ker dan tako hitro mine, dop je pa ponavadi še veliki bratec doma, ki je še toliko majhen, da zahteva kar precejšjo pozornost. In predno se obrnem je že popoldan, takrat pa mu ne upam novih stvari dajati ! Ah, saj bo! Samo ne vem, če se bom držala tistih priporočljivih nekaj dni zanovo živilo. Ker potem bo pa res že leto naokrog, mi2 pa kar še na mlekcu ! Atlantis: navijam zanj izključno zato, ker mi je najbližje - čez cesto. Kljub temu, verjele ali ne, pa še nismo bili tam. Zato o (ne)oporečnosti nimam blage veze. Ajne: kam greste smučat in kako se boste organizirali? Mi smo bili, kot vsako leto, na Kronplatzu. Sta bila moževa starša tam in smo jih šli obiskat. Tejcha, a si me nasmejala. Ti bi ga kar privezala ! Verjetno bi se ti noči skrajšale na minimum ! Verjetno je pač bolj žive sorte. Npr moj prvi sinko spi kot klada. Res, enkrat sem celo ugotovila, da je celo noč nepremično spal (kot mrtvak, rokice ob telesu in na hrbtu). Me zanima, kakšen bo tale naš septemberček ! Tako da, samo zaščiti ga dobro ob straneh. Spanje: dobro da ga nisem pohvalalila v zadnjih dneh, ker ni trajalo dolgo. 2 noči je namreč spal za nas zelo dolgo - do 2.30 in potem do 7h (vmes pa seveda ene 10x duda, ampak vseeno). Ampak to je bilo očitno samo za vzorec, za dokaz, da zna. Ker smo spet na starem. Ga pa lahko pohvalim, da lepo zaspi sam - dopoldne kar pogosto, pop včasih, zvečer pa vedno, če le ne zaspi že med dojenjem. Ampak se pa pojavi problem: zaspi lahko samo v svoji posteljici. V družbi svojih medvedov (na oblogi). Zato imamo težave, kamorkoli gremo, ker drugje ne more (za)spati - se zbudi, ko ga odložim. Dejte malo napisat, kakšni so vaši devčniki kaj po naravi (dobrodošle tudi tehtnice ). Naš je namreč kar zahteven, ko se v nekaj zapiči, zna kar konkretno zatežit - jao, in to pri teh mesecih, boga mami! Pa še ena velika mamina maza je. Ta prvega sem lahko pustila s komerkoli, nikogar se ni bal, vsakemu se je smejal. Ta me pa s pogledom skoz išče. In štejem edino jaz, kadar ga kaj muči. Hvala bogu, da smo se uspel navadit na dudo, ker dojenje mu je izključno hranjenje in ne cartanje. Drugač bi pa res dala kar odpoved - še duda ni vedno dobra, če mu je ne dam jaz ! No, Lina, nekaj literature sem ti podala za jutranje čekiranje. Nočko!
|