|
RE: za NMJ,tatam in emamir 10.12.2006 17:42:04
|
|
|
|
Jesica
|
Pozdravljene dvojne! Pri meni je zadeva že prav komična. Kot sem že pisala, je najprej Pušenjak trdil, da sta monoamnijska dvojčka in me čist prestrašil. Potem sem šla še do Cerarja (ki me je prevzel do poroda) in on je rekel, da sta biamniata. Kar je bila podlaga za moje veselje in predvsem, da sem začela popolnoma pozitivno razmišljat o svoji nosečnosti. No, v sredo pa grem zopet na redni UZ (vsake 2 tedna) in pravi Cerar, da ni čist ziher, da je pregrada in da je res velika verjetnost, da sta monoamniata. Po pravici povedano, se nisem dala kaj dosti zamorit. Ker sedaj je kar je, itak nimam kaj naredit. Dobra novica je: oba ploda lepo rasteta in sta enako velika. Smo 20 tednov. Tako, da o tej nesrečni amnijski pregradi ne bomo več razpredali. Vse tko kaže, da je res ni. Cerar je bil edini, ki jo je videl, (od treh zdravnikov) sedaj pa še on ni več prepričan. Sem opazila, da ga najbolj skrbi TTTS, tako da sem fuuuul vesela, da sta do sedaj oba ista. Rekel mi je, da bo vesel, da pridem do 28t, (ne da bi takrat rodila) ker potem je možnost za komplikacije precej manjša in tudi TTTS se potem le redko pojavi. Spola še sedaj ne vem. Cerarju se kar neki ne da gledat za spol (vedno sta tako obrnjena, da ne vidi) in mi reče, da bo naslednjič probal. Sedaj če sta res monoamniata, sem vsaj prepričana, da sta enojajčna. NMJ: Meni so vzeli urin, kri samo na začetku. Čez en teden bom dala oboje drugič. Sem tud jaz težila pri Cerarju, da se mi zdi malo. Pa so rekli, da je normalno tako. Drugič naj bi dal šele okrog 20t. Glede na Pušenjaka: ni nujno, da če imaš bihoriata in biamniata, da sta dvojajčna (razen seveda, če je različen spol). Ker tudi enojajčni imajo lahko vsak svoj horionski in amnijski ovoj ter vsak svojo posteljico (to je v primeru, če se oplojeno jajčece deli do 4. dneva po oploditvi). Saj ne da ti neki pametujem, samo v info, kaj mi je pušenjak napisal. Držim pesti za tvoji punci, da bosta obe lepo rasli.
|
|
|