Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Edina stvar, ki dolgoročno deluje je sprememba prehranjevalnih navad za vedno in gibanje. Zdrava prehrana- zelenjava, sadje, polnovredna živila, ješ 6x, 7x na dan... Če je cilj hujšanje, si sestaviš jedilnik z manj OH, in več beljakovin- odvisno od treninga in če hujšaš, je fajn vsaj 6x na teden vsaj ena ura intenzivne telovadbe- tek, kolo v kombinaciji nor. vsaj 3x na teden uteži (lahko doma vadiš). Rezultat je 0 celulita, vidne trebušne in ful lepa postava. Moraš pa potem vedno jest zdravo in se gibat- ampak ni treba več toliko. Meni je uspelo, najprej z nasveti osebnega trenerja, potem sem si vse sama načrtovala. Ko se pa kdaj vmes prevečkrat prekršim, s sladkarijami, picami ipd. se pa pol tud pozna, kaka kila gor, da ne govorim o celulitu. Ni pa tudi, da bi se vsemu dobremu drugače odpovedala, en dan v tednu si lahko privoščite vse. Poleg tega, ko se naučiš pripravljat hrano na bolj zdrav način- ugotoviš, da je pravzaprav nebi zamenjal za tradicionalna kosila. Mojemu fantu je pa ful všeč- on ima sicer obraten problem- se ne more zredit- ampak zato dobi na krožnik npr. več riža. Zarad onih diet pa- je ful razlogov proti, od tega, da lahko bibiš strije, če prehit shujšaš, zdravstvene težave, ker se ti notranji organi tud povesijo, še en auč- to sem sama doživela kot najstnica- rana na želodcu zarad one kao čudežne zeljne juhe- in se ne da pozdravit!!! Aja kar je pa najhuj, dobiš ful povešene (.)(.) no, vsaj pri meni se je tako zgodilo, ker na ta način hitro mišice izgubljam, vem pa da nekatere dobijo tud lepo postavo, je pa res, da nisem nobene videla slečene. Sej veš, problem je vedno samo v tem KOLIKO KAŽE TEHTNICA. Vendar to ni realno. Tehtnica delno tudi laže . Idealna tehtnica bi bila taka, ki bi poleg kilogramov pokazala tudi realno maščobo v telesu, % vode, upoštevala zgradbo telesa, itd... Zato me ne gane, če se katera "hvali" s 53 kilogrami, v kopalkah pa koža kar visi od telesa. Je mnogo bolje imeti 5 KG več pa zato čvrsto, napeto "meso". Hitro hujšanje (več kot 1 kg/teden) pomeni samo črpanje vode iz telesa in črpanje beljakovin iz lastnih mišic. KILOGRAMI gredo hitro dol. Zato tehtnica zavaja, laže. Maščobno tkivo pa kljub temu ostaja. Škoda, ker se tega zaveda le malo žensk... Treba je zato (ob hujšanju) veliko telovadit (ker maščoba se najbolj topi ob redni aktivnosti) in vnesti dovolj beljakovin (pa seveda ob upoštevanju pravega kombiniranja), da se telesu prepreči koriščenje lastnih....Ah...pa sej, vse to je pisanje bolj ali manj "bob ob steno"....pa še razumele me boste kot da sem neki kao pametna..Ja, pa še "hujšam" zraven (čeprav mi mož vztrajno govori, da mi manjka samo telovadba in ne hujšanje ...jz ga pa ne poslušam.. ) Ah! Ženske! Še ena šala mi je prišla na misel: Neka res debela žena reče svojemu možu: Kajne dragi, debela sem? Mož: Nisi. Žena: Saj vem da sem. Kar reci, da sem! Mož: Pa nisi ti debela. Ti si ženska in pol!
< Sporočilo je popravil caffee -- 13.9.2006 15:58:34 >
|