Sita -> RE: Katera dijeta (13.9.2006 13:16:17)
|
Vsekakor so nam v šoli hujšanja rekli: "Redite se, če jeste več kot pokurite." Torej lahko jemo tudi tortice in vse ostalo, če to pokurimo - potelovadimo. Drugače pa poleg sladkorja tudi vse druge maščobe - predvsem živalskega izvora redijo: smetana - kisla ali sladka, polnomastno mleko, maslo, margarine (dobiijo se tudi z manj maščobami), siri (tudi se dobijo z manj maščobami, še najbolj pa svinjska mast in ocvirki, pa sploh svinjina in govedina (goveja juha ima ogromno maščob), da ne govorim o čipsu, pomfriju in vsem, kjer hrana kar vpije olje. No, jaz sem vegetarijanka in itak živim zdravo. Sem pa rada jedla pohan sir in pomfri, pa sploh sire in druge jedi iz friteze, pa orehovo potice, pa sladkarije, štrudelj, maslo sem si mazala na kruh za zajtrk, potem sem jedla pudinge, čokolino, kekse raznih sort ipd. Zdaj pa sem samo to hrano zamenjala z manj kalorično - velik poudarek dala sadju in zelenjavi, jem manjše količine - tako da ostaneš od mize z občutkom, da še nisi čisto sit, da bi lahko še kaj pojedel in res vsak večer hodim laufat (v začetku je bilo težko za umret, zdaj pa sploh ne morem nehat in grozno uživam - noge bi kar same tekle). Lačna pa nisem nikoli, razen včasih zvečer, ker namenoma zvečer nočem jesti, če je nevzdržno pa pojem kak jogurt in kak košček polnozrnatega kruha z manj kaloričnim sirom ... Tko, da vsaj pri meni to absolutno drži: "Manj žri in se več gibaj." To je moje moto. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|