|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 4
27.7.2004 10:01:08   
Medvedka
Lep pozdrav vsem!

Ker je spet toliko novih tem, sem nas prestavila na prvo stran.

Oh, Kinokija, kaj se poročiš? Kdaj pa? Ful sem vesela zate... :bravo:
Potem pa samo še dobri cukri in delat dojenčka!

Jaz komaj čakam, da bo moj trebušček že postal tisti tipični nosečniški, da bo vsakomur, ki me vidi, jasno, da sem noseča in ne le, da sem se pač zredila! Tako vem pa samo jaz in pa res tisti, ki me do fundamenta poznajo, da se mi vidi trebuh in da to ni špeh. Je pa mama sicer rekla, da sem se zredila v rit, ki že prej ni bila ravno majhna... Upam sicer, da se ji je tako le zdelo, vendar je mogoče pa le res. Kljub temu, da se do sedaj nisem še čisto nič zredila po kilogramih, pa imam za sabo že 15 tednov. Pač nimam nič večjega apetita kot sicer. Mislim pa, da bom morala zdaj prav zavestno kaj več pojesti, ker zdaj je pa že skrajni čas, da se zredim vsaj za kako kilo, dve.
Kaj pravita, Katja in Ajsha?

Aja, Katja in Ajsha, ali sta vidve imeli med nosečnostjo kakšne bolečine v trebuhu? Jaz sem se ful ustrašila, ko me je v nedeljo, ko sem vstala iz postelje in hotela vzeti obleko iz obešalnika, ful nekaj zaštihalo levo čisto spodaj v trebuhu. Bolečina je trajala kar kako minuto, dve, potem je pa prenehala, naprej pa kot da ne bi bilo nič. Jaz sem potem kar nekaj časa še ležala v postelji, ker sem se bala, da se bo ponovilo. Je bila kar panika.
Malo sicer upam, da je bil to jajčnik, vendar, ker me niso še nikoli boleli, ne vem, kako bolijo jajčniki. Pravijo, da ful.
Upam, da ni nič takega, no.

Punce, lepo se imejte!

Medvedka

PS: Zadnjič sva se s Katjo že dobili v Ljubljani, zelo lepo bi bilo, če bi vse me našle en skupen datum, na katerega bi se dobile in se tudi drugače spoznale... A ne bi bilo lepo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 4
28.7.2004 7:56:37   
Kinokija
Jaz sem takoj za srečanje. Komaj čakam, da mal poklepetamo o teh stvareh. Jaz sem za srečanje do začetka spetembra, ker se konec spetembra poročim, pa bo že tko u iber letanja...

Jah, dojenčki, :ups: bomo vidl, kaj bo rekel Medvešček oktobra. Do sedaj sem imela samo eno kontrolo, pa še ta je bila 1 mesec po odpustu iz bolnice, tako da je ne jemljem čist resno. Sedaj jeseni se bo vidl, kako in kaj.

:miska: Pridne bodite, pa se zmenmo.

Medvedka, kako a kaj cukri v 15. tednu? Kaj povečuješ insulin? Hipe?

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 4
29.7.2004 15:56:11   
Medvedka
Ajsha, najlepša hvala za informacije. Upam, da mi torej ne bodo težili, če bom slučajno še vedno na isti kilaži v 18. tednu. Se mi pa zdi, da mi bo Tomažičeva kmalu predpisala nov jedilnik z večjo energijsko vrednostjo, da bi pridobila tudi kaj na teži, vendar mi itak ne bo preveč koristil, ker se tudi tega sedaj ne držim ravno kot pijanec plota, ker bi sicer samo še jedla, se mi zdi.

Ja, cukri so še kar, čeprav sem si pa malce zvišala boluse pred obroki (no, pred zajtrkom) in pa jutranje ter dopoldanske bazalne odmerke. Sem si pa že zadnjič kar sama malce popravila bazalne odmerke, tako da nimam več hip, ki so se me prej kar držale.

Punce, torej predlagajte nekaj datumov, kdaj bi se lahko dobile v Ljubljani. In to čim prej, da se bomo potem lahko še uskladile do konca avgusta.

Jaz seveda predlagam 10.avgust, ker imam takrat kontrolo v LJ in že itak pridem v Lj. Ali pa npr. 31. avgust, ko bom verjetno spet imela kontrolo(?)... ;)
Sicer pa se lahko zmenimo tudi za kakšen drug datum, ker se mi ne zdi tak hud problem priti v LJ - pač eno uro vožnje tja in potem nazaj... Ni panike.

Torej, ženske, predlagajte datume!

Upam, da se oglasijo tudi ostale - Katja, Alja,...

Lepo se imejte, pa lepe cukrčke!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 4
30.7.2004 8:16:50   
Kinokija
No, to je pa lepo slišat, da se imata lepo. Medi- ti kdaj cukr po obrokih uide čez 7 ?

Jaz načeloma nima kakih zadržkov glede datumov, edino, če bo kaj nijnega vmes prišlo, tako, da se lahko zmenmo.

:miska:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes, part 4
2.8.2004 12:47:18   
Medvedka
Ojla, ženske! :)

Kinokija, glede cukrov...
Zadnje čase sem imela malo problemov, ja - po zajtrku se je kar nekajkrat zgodilo, da mi je cuker šel na okrog 9mmol/l. Sem si brž dodala korekcijski bolus, nakar se je seveda že čez kako uro zgodilo to, da mi je KS ful padel. Problem je bil v tem, ker so se mi nekoliko povečale potrebe po insulinu in sem morala povišati odmerke (boluse) pred obroki, sploh pred zajtrkom. Zjutraj mi namreč insulin ful slabše prime. Zdaj je spet OK, ker sem nekako pogruntala ta pravo dozo. Recimo... ;)

Alja, če misliš, da sem iz Štajerskega konca... Žal, odpade! ;) Bom rekla samo to, da sem iz Primorske. Kaj več bom pa povedala, ko se srečamo.

Jaz sem se tokrat zmenila s Tomažičevo, da bi hodila k njej čim bolj zgodaj, ker je popoldne Sketljeva že too much zoprna in tečna. (Upam, da je dopoldne vsaj za odtenek bolje... :zmeden: ) Tako mi je dala uro 10. avgusta ob 8h, tako da nisem čisto ziher, če bi bila cel dan v LJ.
No, morda pa le...
Alja, ali bi ti lahko bila okrog 5-ih res že v LJ?
Kaj pa ostale, a bi bile za torek, 10.avgusta, ob 17h?

Pišite kmalu!

Lepo se imejte!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes, part 4
3.8.2004 9:05:49   
Katja*
Ojla, se opravičujem, ker se nič ne javim! Sem po cele dneve zunaj z našim razgrajačem, zvečer pa pospravljam, likam, ....

Mislim, da mi datum kar ustreza, ura pa tudi nekako. Torej zmenjeno!

Ajsha, lokal z imenom konjski rep? Prvič slišim, ampak saj prešerc ni tako ogromen, da se ne bi našle, kajne?

Uživajte!

LP

Katja

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes, part 4
4.8.2004 7:18:39   
Kinokija
Joj, meni je kar zapleteno tole vse skupaj, pa še center LJ-težko za parkirat- kaj pa BTC, Kolosej, na stopnišču pred vhodom, pa gremo potem notr v lokale kaj spit. lažje najdit, blizu avtoceste...:sloncek:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes, part 4
4.8.2004 7:31:34   
Kinokija
Jaz bom z zaročencem, vendar ga bom za kako urco kam poslala. V kako tehnično trgovino. Al pa športno 8)

Torej, Kolosej ali center?

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes, part 4
4.8.2004 9:40:59   
Katja*
Hm, jaz sem tudi bolj za Kolosej, za parkirat je res bolj prirično. Ampak se prilagodim večini.

Jaz niti slučajno ne vem, če bosta moja dva moška z mano. Verjetno ne, če pa že, jih bom pa sigurno poslala na sprehod ali pa v kakšno tehnično trgovino...;)

Čao, Katja

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diabetes, part 4
4.8.2004 11:25:06   
Kinokija
Potem pa torek, 10.8. ob 17h, stopnice Koloseja v BTC Ljubljana.

Itak se še tipkamo.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Diabetes, part 4
5.8.2004 13:14:15   
Medvedka
Ojla, ženske!

Dobro ste se zmenile...

Tudi jaz sem za BTC, npr. Kolosej. Torej, torek 10.8. ob 17h na stopnicah.

Tudi z mano bo prišel dragi, ker greva na pregled, vendar ga ne mislim mešati zraven. Se mi zdi, da bi bilo bolje, če se (vsaj prvič) dobimo kar same, da se me dodobra spoznamo in se pogovorimo. Moj dragi si bo že našel zaposlitev po BTC-ju, ni problem. Sem mu itak že povedala, da bo moral za uro, dve malo sam okrog hoditi. Pa se ni sekiral...

Lepo se imejte, pa napišite še kaj do ponedeljka, da se bomo lažje zagledale.

Jaz bom npr. ziher imela s sabo zelen nahrbtnik, kot skoraj vedno. Sem pač bolj športen tip. Pa očala ja, bodisi sončna ali pa navadna. Imam pa črne kratke lase.
Če boste ve še kaj napisale o sebi za lažjo razpoznavo, bom tudi sama še kaj pripisala...

Lep pozdrav v Ljubljano in na Štajersko!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Diabetes, part 4
5.8.2004 13:30:48   
Medvedka
Kinokija, oprosti, sem ti pozabila prej odgovoriti...

Vidim, da te ful zanimajo ti moji cukri... Ne vem, zakaj, ampak zdi se mi, da se že kar malo pripravljaš na :modri:...

No, kakorkoli že, cuker si pomerim nekje 11- do 15-krat na dan. Bo v redu?

Sem pa prepričana, da bo prav kmalu za eno veselo novico, namreč, da si se poročila, prav kmalu prišla še druga, še lepša, namreč, da si noseča... 9nebesa

LP in se vidimo v torek!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Diabetes, part 4
6.8.2004 13:35:16   
Medvedka
Uf, kaj smo pridne, smo že na 3. strani... :bravo:

Alja, da lahko pripišeš tudi svoj opis, se moraš registrirati (prijaviti). Nekje zgoraj na strani RR boš našla kakšen link v zvezi z registracijo ali pa prijavo (se ne spomnim več čisto dobro, ker je že kar nekaj časa nazaj, ko sem se sama registrirala, zdaj pa me vedno, kadar obiščem RR z mojega računalnika, kar avtomatično prijavi, saj se ne odjavim, kadar zapuščam RR stran). Klikni na tisti link in izpolni, kar od tebe zahtevajo. Z imenom najbrž ne boš imela problemov, saj do sedaj še nisem zasledila nobene Alje na straneh RR. Če pa te pod tvojim imenom ne bo hotelo registrirati, si boš pač izmislila kak drug simpatičen vzdevek. Na voljo boš imela tudi ne vem koliko besed za svoj opis, ki ga bo pokazalo vsakemu, ki se bo postavil na tvoje ime. In pa, če sii prijavljena, boš lahko pisala tudi privatna sporočila, torej taka, ki jih bo dobila samo določena oseba na RR, ostali pa jih ne bodo mogli brati. Kadar gre za kakšne bolj osebne stvari, ki ne zadevajo prav vseh, ki obiskujejo RR, je to prav dobrodošlo.
Torej, registriraj se čim prej, da si bomo še več pisale.
Aja, pa še tole, če boš pisala s kakega drugega računalnika, ne s tvojega, se boš morala vedno znova prijaviti s svojim geslom, potem pa tudi ne pozabi na odjavo, da ti ne bi kakšne nezaželjene osebe gledale v tvojo privat pošto.

Kinokija, tvoj GHbA1c je vendar odličen!!! :bravo:
Ko sem bila prvič noseča, mi je rekla diabetologinja, da mora biti GHbA1c nekje okrog 6% oziroma do 6,5%. Če boš uspela obdržati tak GHbA1c še naprej oziroma do 6,5%, lahko zanosiš kadarkoli ti ustreza. Seveda pa še vedno velja, da moraš paziti na kakšne skoke sladkorjev navzgor (pa tudi navzdol). Glede na to, da imaš 5,7% pa itak mislim, da ti KS ne more prav dosti skakati, saj bi bil potem hitro višji GHbA1c. 5,7% je čisto normalen GHbA1c tudi za zdrave ljudi in tudi če bi si ga šel izmeriti npr. tvoj dragi, bi ga imel tu nekje, med 5 in 6%.

In pa Kinokija, da ne bo slučajno pomote!!! Dobimo se v torek, 10.8. in ne 11.8.

Kinokija ima očitno lepo, vitko postavo... No, jaz sem velika 168cm, tehtam pa skoraj 15kg več kot Kinokija, torej lahko pričakujete nekoliko bolj konkretno postavo. Bom pa tudi jaz (kot baje Alja) oblečena bolj športno, kot skoraj vedno. Lasje pa bodo še vedno črni in kratki.

Lepo se imejte!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Diabetes, part 4
6.8.2004 22:53:39   
Katja*
Joj, ženske, se že veselim!

Niti pomotoma ne morem povedat, kako bom oblečena...
Sicer pa: majhna, okrogla (vsaj 10 kg preveč), po videzu petnajstletna dijakinja, srednje kratki rjavi lasje...

Ma, se bomo že našle...

Lepo se imejte!
Katja

PS: Kaj radensko - kavo! Vsaj mamice...ki ne dojimo več.....

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Diabetes, part 4
8.8.2004 11:38:17   
Medvedka
Ojla!

Lahko se zmenimo tudi na levi strani, ja.

Glede Radenske pa...
Jaz si zadnje čase kar privoščim kakšen Pago ali pa Fructalov sok, ker imata oba deklaracijo z vsebnostjo ogljikovih hidratov. Potem si itak samo dodam ustrezno količino insulina, pa je. Glede tega pa je črpalka res super. Pa še glede marsičesa...

Držite v torek pesti za naju s pikico, da bo vse v redu.

Uživajte!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Diabetes, part 4
9.8.2004 8:37:09   
Kinokija
No, potem so stvari take---->

Pridemo torek, 10.8. 17h, Kolosej

Alja
Ajsha
Katja
Medvedka
Kinokija (jaz)
.
.
.
+ spremljevalci, ki bodo koracali po Bofu.

Imam občutek, da se ostale poznate bistveno dlje, jaz sem bolj tko, frišna.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Diabetes, part 4
9.8.2004 18:27:19   
Anonimen
pUNCE, pa ne pozabte digitalcev, da bo lahko potem firbčna ribica vas vidla:)-
lp,:fis:

(odgovor članu Medvedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Diabetes, part 4
10.8.2004 11:29:04   
Alja1
Zdravo punce,

Zdaj sem tudi jaz registrirana :bravo:

Nisem več Alja, ampak Alja1!

Komaj čakam, da bo ura 17.00!

Vidimo se ;)

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Diabetes, part 4
10.8.2004 12:03:12   
Kinokija
O, sladka levinja ima pa zdele enkrat rojstni dan:torta:

Jaz pridem ob 17, upajmo, da bomo točne, se bomo pa notri usedle v lokalček, k se ven vidi na štegne, če bo še kera zamudnica. ;)

Digitalca Božiček še ni prinesel :zmeden:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?