Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sita V Ameriki prebivajo ljudje, ki kljub obdobju znanosti trdijo, da evolucija ne obstaja in da je edina resnica, da je bog ustvaril zemljo, nebo in vsa živa bitja v šestih dneh. To hočejo učiti tudi učitelji v šolah in imajo oblasti z njimi resne probleme preprečiti jim te namere. Sodiš tudi ti med tako misleče? A ti je treba se spuščat tako nizko? A ne najdeš česa bolj na nivoju? Kaj naj si ljudje zdaj o tebi mislijo? Saj tole ni letelo name, ampak je samo odraz tvoje bolečine in tega, da ne veš, kako bi nas prepričala v svoje. Kar nekaj brez veze se braniš, ko ti nihče nič noče, pa ko ti nihče ne brani tvojega mišljenja - še napisala sem ti parkrat, da se strinjam z veliko rečmi, razen s specifičnimi - pa kaj potem, če se ne strinjam s čim? In ker si šla v borbo, ki ti je ni bilo treba, saj se nihče ni hotel fajtat s tabo, reagiraš z eno samo obrambo...na nizkoten način... A si res nizkotna - ne verjamem. Kje je zdaj razum, še čustva so popačena - ne verjamem, da si v svojem bistvu hudobna. Kako si se pustila tako prestrašit, da ti je bilo treba pisat take bedarije? Poglej, kar se evolucije tiče. Jaz verjamem v evolucijo. To, da so rastline nižje razvite reči, so mislili vsi ljudje od pamtiveka naprej. To ni evolucija. Niti krščanski bog ne reče nič drugače. A vidiš nesmisel tvoje trditve? Jaz mislim nekaj novega (evolucija se temu reče, a ne, ali po domače, razvoj), nekaj kar večina ljudi nikoli ne bi pomislila, ker so jih učili, da so rastline brez čutenja, in celo vera jih je učila drugače - še celo tvoja, a ne, saj si konkretno napisala? Zakaj mislim, da so rastline bolj na nivoju, kot smo pripravljeni priznat, bi pravzaprav lahko razlagala dolgo in široko, ker razlogov je res mnogo več, kot sem jih zgoraj napisala in zelo konkretni so. Vendar to nima smisla, ker ljudje morajo najprej prežvečit sploh eno tako idejo od daleč, preden so pripravljeni prisluhniti kaj globje. Ni še čas za to. Zakaj si jezna name, ker ne priznam avtoritete? Kdo ne verjame v evolucijo zdaj? Jaz, ki ne priznavam vsemogočnega božanstva, ali kdo drug, ki slepo verjame vsemu napisanemu, ker je tisto pisala avtoriteta? Pa to ne pomeni, da ne cenim vsega lepega in dobrega, kar so nam dali, od bude do krišne ali kristusa, mohameda...vseeno je. Vsi so hoteli in naredili dobro - za tisti čas in trenutek pravzaprav ogromno dobrega. Ampak evolucija gre naprej. Nove ideje so vedno izpodrivale staro. Vedno so in tudi bodo. In vedno so vsakega, ki je kaj novega povedal, napadali tako ali drugače. Ne glede na to, ali je bil to en čisto navaden človek iz množice ali pa kristus. Jaz imam mnogo norih idej...kaj je narobe s tem? Mogoče so nore, mogoče so pravilne...vseeno je. Mislim vseeno je, kaj jaz mislim. Ni vredno prepira. Če si zato žalostna ali prizadeta mi je žal. Mej se!
|