RE: Kaj pravite? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 11:57:25)

Kaj sem mislil z brezdomcem...

To je bil samo primer.. lahko bi dal za primer koga drugega.. mislil sem pa to, da ne mores ljudi deliti, na duhovno razvite in duhovno nerazvite.. ampak je to odvisno od podrocja...
Nekdo je razvit na enem podrocju.. drugi na drugem.. prav nikogar pa ni, ki bi bil boljsi najboljsi, slabsi, najslabsi..
Res, da bukve trobijo o nekih stopnickah.. ampak to ni zdravo, tudi ce je mogoce res, ni dobro to vedeti, ker ta informacija iz duhovnezev naredi egoiste. Ampak to tko prikrito, da tega pri sebi niti opazijo ne..

Kdo je duhovno bolj razvit??.. mama.. ki zna uspavati otroka, ga potalaziti, in ob tem narediti dobro kosilo in speci bozansko potico... in se dobro seksati zvecer... ali razni swamiji in papezi in Rodeti in Indijske Dalaj Lame.. ki ne znajo nicesar od tega. Sploh ne znajo prezivet in ne pocnejo nicesar.. prav nicesar, kar bi bilo pomembno za ohranjanje cloveske vrste.. ?! Nikar ne sprobajte kako seksajo, ker tega sploh sposobni niso.. kako bi jih Rugelj obdelal... na tem podrocju.. pezdetki.. al kaj ze rece.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ali pa nune.. nune se samo duhovno razvijajo.. in dobricijo in se delajo lepe.. in tko lepo govorijo.. da te kar kozlat prime.. in kaj pocnejo? Zaprejo se tam v eno bajto.. in sploh ne vejo kaj je zivljenje..
nekatere so nekako dejavne.. da ne bomo cist vse v en kos vrgli.. ampak na splosno je to podn od podna.. ampak duhovno pa razvite.. nimas kaj..
Razlika med zensko... kakrsna naj bi bila.. in med nuno.. je kot med zensko in barbiko.. samo da nuna ni tko lepa kot barbika.. tko da je tudi v izlozbo ne mores postavit.. in ta izlozba mora biti zvocno izolirana, da te slucjano ne slisi ,ce reces, da gres scat.. ker to je nespodobno.. nisi v okviru morale in ljubezni..
Meni je cist vseeno kaj clovek halucinira o ljubezni.. pomembno je samo kako jo zivi v kriticnih situacijah.. ko njegov partner ni tocno tak, kot on halucinira, da bi bil..

In jaz nimam pojma, kaj to je ljubezen.. sanja se mi ne.. vem kaj ni.. in to je cist dovolj.. me sploh ne briga kaj to je.. dovolj mi je, da vem kaj ni..

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 12:01:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Nasprotje LJUBEZEN-SOVRAŠTVO obstaja izključno na določeni ravni. Na poprečni človeški ravni. Na višji ravni tega ni. Je samo še LJUBEZEN.

Ko se zacne nekaj ponavljati, kar ze vrabci civkajo.. postane nesmisel..

Povprecna cloveska raven.. to je zdaj tukaj.. torej je samo ta raven..

Ce je po smrti kaksna druga.. naj bo tam.. in pusti jo tam.. ne nosi je na ta svet, ker ne bo prezivela..

Sita -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 12:28:16)

Tjazy!

Saj sem poročena z brezdomcem! Mi nimamo svoje hiše ne stanovanja! Stanovanje imamo v najemu in težko čakamo, da gremo spet kam drugam! Namreč v tem stanovanju se ne čutimo doma in najemnina je za nas previsoka.
Sploh ne gre za to, kdo je višji ali nižji. Gre za to, da se njuni življenjski cilji razidejo ali preideta na različne frekvence in se ne ujemata več. Materialnost pri tem nima nobenega pomena!

Pa je iz knjig.. ker clovek, ki govori o ljubezni, je to nujno nasel v knjigah, ker drugje je ni.. Dojencek pozna samo eno.. to kar je.. ni niti ljubezen niti kaj drugega.. in potem mu druzba vcepi neko cudno mesanico tistega kar je.. in tisto kar ljudje od njega pricakujejo in zahtevajo. Tjazy

A ti ljudje, ki učijo otroka, kaj je ljubezen, najdejo napotke v knjigah?

V mislih sem imel to, da je haluciniranje o ljubezni nesmiel.. Tjazy

Ja, ampak smiselen nesmisel.

A ves kdo opeva ljubezen in lepo govori o ljubezni? Tisti, ki jo pogresa.. Nujno je to res.. kot za vsako drugo zadevo Tjazy

Seveda, vsak govori o tistem, kar mu manjka. "Bogataši" o denarju, lačni o kruhu, jaz pa o duhovnosti, ker cilj še ni dosežen. Če ti je čevelj prav, ne pomisliš nanj. Nanj se spomniš samo, če te žuli. Kar se pa tiče ljubezni, sem pa želela drugim povedati, kakšen je eden od možnih načinov, kako najti razumevanje med partnerjema. Če pa uživata v tem, da se neprestano prepirata, pa tudi prav.

Iz tako fajn zadeve.. clovek vedno naredi sranje.. in ovcice vedno sledijo sranju.. Tjazy

Ljudje ravnajo racionalno šele, ko so izčrpane vse druge možnosti. Vedno se najdejo ljudje, ki prodajajo vodo iz reke za ovinkom. Drugi pa iz lastne lenobe ali nevednosti plačujejo za to vodo. Ko se potrudijo in najdejo pot do reke, spoznajo, da je to nesmiselno. Najdonosnejši posli so s podpiranjem lenobe ljudem ali prodajanje strahu - sem sodijo tako zavarovalnice kot religije in še kaj.

Sita -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 12:47:55)

A zdaj se mi je posvetilo, kje sem ti odprla gnojno rano!
Duhovna rast ni mišljena v povezavi z duhovščino ali duhovnimi knjigami.
Vsi ljudje na nek način duhovno rastejo - eni bolj, drugi manj. In to brez, da bi se posebej zanimali za duhovnost. Vse življenje vsakega človeka je joga, pa naj se tega zaveda ali ne. To lahko razumeš tudi kot osebnostni razvoj.
Nekateri tekom življenja pridejo do določenih življenjskih spoznanj (tako kot si ti prišel do trenutnega spoznanja, da je vse nesmisel), drugi pa se tekom življenja ne naučijo skoraj nič in hodijo naokrog kot otročaji v odraslih telesih. Skratka, nekateri s starostjo samo osivijo.

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 13:25:44)

Ni bila tole gnojna rana.. saj razumem kaj hoces ti povedati pod pojmom.. duhovno.. ampak pojem duhovno ne obstaja.. ker za to ze imamo pojem.. in sicer zivljenje.. Zivis.. torej se razvijas.. hoces noces.. zato je tudi neznozna delitev ljudi na duhovne in neduhovne.. torej duhovno ne obstaja..

In nisem prisel do spoznanja da je vse nesmisel.. ampak je nesmiselno je o tem govoriti ali pisati.. smiselno je to ziveti.. 
O tistem cemer ljudje pravijo ljubezen.. se ne da niti govoriti niti peti, niti pisati.. lahko samo zivis.. in ce si ob tem tiho.. ni nobenega problema.. Zakomplicira se sele, ko ljudje odprejo usta.. pa ceprav pravijo, da je za vezo se treba veliko pogovarjat.. meni pa se danes ni jasno, kaj za enga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] se naj o tem s partnerko pogovarjam.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ne mora med nama obstajati noben problem, da jaz brez besed ne bi vedel, kaj je potrebno narediti.. bistvo je samo v tem ali tisto naredim ali pa ne naredim.. in vcasih naredim in vcasih ne naredim..  in ce si zdaj predstavljam da me zacne pogled v primerih, ko tisto ne naredim.. je to samo zakompliciranje situacije.. morm it

Sita -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 13:53:01)

Pa saj se ni potrebno med partnerjema teoretično pogovarjat o ljubezni. Imaš prav, ljubezen je potrebno živeti. S pogovori je mišljeno, da partnerja slišiš, da se odzivaš nanj in ga ne jemlješ kot inventar. Kakor komu paše. Npr. od prijateljice sin in njegova punca skoraj nič ne govorita, pa je videti da se na tak način zmenita vse, kar potrebujeta. V kolikor pa nastopijo v partnerstvu problemi, pa jih najbrž težko rešiš brez besed?

Sita -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 13:57:07)

Kar se pa tiče, da je duhovnost življenje ...živi tudi smreka, pa se duhovno ne razvija, vsaj ne tako kot človek.
Duhovnost je vseeno širši pojem. Življenje je telo, čustva in um. Kaj pa duša? Kaj pa hrepenenje po združitvi z Božanskim? To ima lahko le človek.

Gina -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 20:50:30)

Kar se pa tiče, da je duhovnost življenje ...živi tudi smreka, pa se duhovno ne razvija, vsaj ne tako kot človek.
Duhovnost je vseeno širši pojem. Življenje je telo, čustva in um. Kaj pa duša? Kaj pa hrepenenje po združitvi z Božanskim? To ima lahko le človek.

No, pa začnimo od zadaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Smreka se ravno toliko duhovno razvija kot človek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Odvisno iz katerega zornega kota gledaš. Jaz se komot podpišem pod vse, kar je tjazy napisal in v to spada tudi jemanje človeka za nekaj več ali nekaj manj. Jaz to malo drugače gledam kot večina ljudi. Težko priznavam večvredno, manjvredno - zelo redko to čutim - zato ne moreš nikakor govoriti o tem, da je smreka nižje razvito bitje. Če bi morala jaz že izbirati dva pojma, bi rekla, da je višje razvita. NIč ne komplicira, ne upira se viharjem, sama si ustvarja hrano, komunicira na "višjih" nivojih, niti ust ne rabi za to, ni hinavska, nobenega ne udari niti ne žali, ljubi vse okrog sebe, še ponudi se za zavetje...torej saj pravim, odvisno iz katerega kota gledaš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] O ostalem - duši, umu, čustvih, ...pa bi se tudi dalo debatirat še kake tri dni ali več. Hm, tule precej drugače razmišljam...jaz sem duša, telo je samo odraz duše, čustva so del duše, um pa ravno tako. Hrepenenja po združitvi z božanskim nimam, (ne vem koliko ga ima smreka), ker sem prepričana, da sem itak v vsakem trenutku združena s celim vesoljem (ali božanskim), saj sem samo energija v njem ali del njega.....

Če pa se obrnem na tvoj prvi post, v katerem mi odgovarjaš, je pa takole. Veš, kot sem že napisala, jaz se strinjam z večino reči, ki si jih napisala, mislim tistih, kako v praksi ljudje funkcioniramo in kako kompliciramo in kako ne sprejemamo partnerjev in preveč pričakujemo. Pa strinjam se tudi s tistim delom, da je daleč najlažje ljudem, ki ljubijo druge in sebe, ki ne visijo na preteklosti, ki znajo odpuščat in ki se znajo postavit zase. Vendar nečesa vseeno nisi razumela:
Ljubezen je pogojna. Tudi pri tebi. Tvoja vrednota je ljubezen, si napisala. Ja, najbrž lahko vsak to napiše, a ne. Vendar vsak nekaj drugega razume pod ljubezen. Jaz razumem pod dajanje ljubezni v prvi vrsti to, da me moj veliko crklja - fizično, pa da mi pove da me ima rad, pa take reči. Vendar če vprašaš mojo frendico, moj mene sploh nima rad - ker on ne zasluži bogastva, ne nudi mi neke strašne finančne varnosti. Torej njej ljubezen pomeni finančno varnost. Ena druga frendica bi ravno tako rekla, da me nima rad - ker ona pa ceni najbolj to, koliko ji njen pomaga pri gospodinjstvu. In če bi ji njen toliko, kot moj meni, bi rekla, da je ne ljubi - ne bi se ji zdelo, da je ljubljena. Ampak moj mi pove same lepe reči, zato bi marsikatera rekla, da me pa res globoko ljubi - če bi bila njena vrednota taka. Zakaj naj bi bila pa tvoja vrednota boljša ali slabša kot npr. od tiste moje frendice, ki se je poročila z zelo bogatim tipom - ki ga je tudi dolgo iskala? Ljubi ga zaradi tega, super, a ne! Ji pač denar veliko pomeni - ona pravi, da jo njen ljubi, saj ji nudi točno tisto, kar ONA rabi. Štekaš - ti tvojega ljubiš, ker te ljubi, si napisala. V resnici si mislila, ker je tak, kot ustreza tvoji predstavi o tem, kaj naj bi bilo dajanje ljubezni. Rekla si, moj ne bi pil....ni tak. Kaj pa če bi bil? Saj praviš, da tvojega ljubiš brezpogojno. Npr. da bi začel pit in te pretepat...pa verjami tjazyju, noben pogovor ne pomaga, še kar naprej bi pil....pustila bi ga, če si pametna, nehala bi ga ljubiti. Napisala si, zakaj nekatere pustijo, da jih moški klofne, pretepe? Če bi ljubili brezpogojno, bi ga ljubili kljub temu, da nas tepe. Sicer pa velja: če hočeš, da te ljubim, ne smeš biti pijanec. Si videla, besedica če je spredaj - pogoj. Ali pa: če hočeš, da te ljubim, dragi mož, potem me ne smeš klofniti.
No, strinjam se s teboj, da obstaja dobra možnost, da imaš človeka zelo rad kljub vsemu naštetemu. Jaz imam blazno rada večino ljudi. Ne lgede na vse pretekle stresne, travmatične in nepravične dogodke. Tudi mojega bivšega imam čisto rada. Ne morem reči, da ga ljubim, ga pa imam rada. Prijazen je z mano, ne napada me, rad ima otroke, redno jih vidi - vidiš, to je samo moja vrednota, pač nisem pri zelo zahtevnih, kar se tega tiče, nič drugega ni vzrok. Če bi bila moja vrednota, da otrokom plačuje veliko denarja, bi ga najbrž niti rada ne imela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Če bi bila naša ljubezen brezpogojna, bi ljubili vse ljudi na tem svetu - ne glede na to, kaj bi oni počeli z nami in kako bi se vedli. In to od Hitlerja do Kristusa in vse vmes in postrani. To je brezpogojna ljubezen. Dokler pa enega samega ljubiš pogojno, ljubiš vse ljudi pogojno. Vendar tega ni na tem svetu. Brezpogojne ljubezni namreč.In nikdar ne bo. Če pa si govorila o vesolju, sita, potem pa ja, najbrž boš nekje našla tudi to vrsto ljubezni. Naša energija je vse preveč velika, da tega ne bi znala poiskat, če si to tako močno želi. In kjer je želja, tam je pot, a ne. Ampak ne na zemlji....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sita -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 23:12:35)

Smisel evolucije je razvoj zavesti v materiji. In zaenkrat je človek najvišje razvito bitje na Zemlji, kjub vsem svojim pomanjkljivostim. Božanska Zavest je v vsem, povsod, tudi v kamnu, vendar je tam bolj speča kot v rastlini, v rastlini pa bolj speča kot v živali, edino pri človeku pa je razvita kot duša - puruša. Nikoli nisem trdila, da je kdo ali kaj večvreden kot kaj drugaga. Vsaka stvar, vsako bitje na svetu ima svojo funkcijo in se razvija. Vsi smo povezani med seboj, ničesar se ne sme uničiti, ker bi tako porušili ravnotežje v naravi.

jaz sem duša, telo je samo odraz duše, čustva so del duše, um pa ravno tako. Gina

Čustva niso del duše, pač pa del astrala, um pa tudi nima kaj opraviti z dušo. Duša je Božanska Iskra, je kot sončni žarek sonca (Božanskega). Naše fizično telo pa je samo vozilo duše.

Hrepenenja po združitvi z božanskim nimam, (ne vem koliko ga ima smreka), ker sem prepričana, da sem itak v vsakem trenutku združena s celim vesoljem (ali božanskim), saj sem samo energija v njem ali del njega..... Gina

Smreka na primer nima hrepenenja po združitvi z božanskim, ker njena zavest v njenem življenju teži po tem, da se zmeraj bolj prebuja in razvija, da potem preskoči v drugo bitje - s svojim razvojem preide v žival.

Hrepenenje po božanskem se lahko razvije šele pri človeku skozi mnogo človeških življenj. Človek je del narave in združen z naravo kot vsa bitja. Šele ko se v njem prebudi duša, se prebudi to hrepenenje po božanskem in nič prej. Prej je zadovoljen samo s tem, da je del narave, da je del božanskega se pa v resnici ne zaveda. Narava je le del božanskega.

Brez prebuditve duše je tu škoda besed. Se ne da razumeti.

Sicer pa to pisanje lahko s Tjazyjem komot preskočita, kajti to ni iz mojega zelnika. To je iz knjig, ki so jih napisali modri ljudje. Kako je pa z modrimi, pa tako veš. Množice jih kamenjajo in pribijajo na križ.

Kar se pa tiče ljubezni ...
Povsem jasno je, da smo ljudje različni (hvala Bogu!) in da vsakemu ljubezen pomeni nekaj drugega.
Če bi moj začel piti, bi se vprašala - zakaj. Ne more nekdo naenkrat začeti piti, če to sploh ni v njegovi naravi. To je nesmiselno razpravljat, ker je nemogoče. Pa dobro: če bi začel piti, bi se vprašala, zakaj, kaj sem pri tem narobe naredila tudi jaz in kako mu lahko pomagam. Pitje bi bilo lahko posledica že mnogo hujših problemov, ki bi se nakopičili že prej. Torej bi morala kot dobra žena že prej opaziti probleme. Ko je enkrat že hudo, je pozno. Ni pa prepozno. Da se še pomagat. Da bi ga pustila, če bi ljubila, to je pa najlažje narediti. Brez truda pustiti nekoga propadat ... ne, to ni v moji naravi. Skupaj bi se borila za vsak korak... kajti ko ljubim, ljubim.
Bi ga pa pustila v drugem primeru ravno zato, ker ga ljubim: v primeru, če bi on želel mene zapustiti zaradi drugih nalog, na primer, da bi šel v kak ašram in postal jogi ali kak menih. Ja, v tem primeru pa bi ga pustila oditi. Kajti to bi bila njegova pot, in ker je moja ljubezen neskončna, bi se s tem strinjala. Čisto zares.
Pa še nekaj Gina - če nekoga zapustiš, ga lahko tudi še naprej ljubiš. In imaš zanj vedno lepe misli in mu želiš vse dobro. Samo trenutno res ne vem, kaj hudega bi mi lahko storil, ker se človek kot sem rekla ne more spremenit čez noč. No, če bi se mu zmešalo, na primer - ljubila bi ga zmeraj, v vsakem primeru!

Sicer pa velja: če hočeš, da te ljubim, ne smeš biti pijanec. Si videla, besedica če je spredaj - pogoj. Ali pa: če hočeš, da te ljubim, dragi mož, potem me ne smeš klofniti. Gina

Ljubiš lahko tudi pijanca in nasilneža, mu pomagaš, da se spremeni, če pa ne bi šlo in če ga zapustiš, ga lahko pa tudi še zmeraj ljubiš. Zakaj ne? Teh njegovih lastnosti res ne ljubiš, njega kot človeka pa še zmeraj ljubiš. In vsaka stvar, če se trudiš, se za preobraziti. Sicer včasih težko, a gre.

Samo v začetku ko mi ljudi spoznamo, se ne zaljubimo kar naenkrat. No, eni mogoče, jaz pa ne, ker meni ovojnica (telo in obraz) ne pomeni nič. Jaz gledam značaj in obnašanje in ujemanje od vsega začetka. Torej se ne morem zaljubit v pijanca niti nasilneža. Ljubezen pa se razvija še mnogo počasneje kot zaljubljenost. To traja. Takrat pa človeka že poznaš in točno veš, a gresta lahko skupaj ali ne. Torej ne moreš ljubiti in potem nehati ljubiti. Lahko se zaljubiš in potem odljubiš. Ne moreš pa nehat ljubiti, ker ko enkrat ljubiš, resnično ljubiš za zmeraj. Samo ljudje večinoma ne ljubijo. To samo mislijo. Oni se navežejo, ne pa ljubijo. Večinoma. Preprosto ne gre ljubezni spremeniti v sovraštvo, razen če nikoli ni bilo ljubezni. Takrat je bila samo ljubezen v neko svojo predstavo - iluzijo o tem človeku. Razumeš?

Če bi bila naša ljubezen brezpogojna, bi ljubili vse ljudi na tem svetu - ne glede na to, kaj bi oni počeli z nami in kako bi se vedli Gina

Ravno obratno. Če je naša ljubezen brezpogojna bi res ljubili vse ljudi na svetu - a to niti slučajno ne pomeni, da bi z nami lahko počeli kar bi hoteli. Kajti to ni ljubezen. Da pustiš, da te nekdo zmerja in pretepa, ga sploh ne ljubiš. Kot ne ljubiš otrok, ki jim pustiš čisto vse. Ljubiš otroke, če jim postavljaš meje in jih z ljubeznijo vzgajaš. A ne?
Enako je s partnerjem. Če se mu ne pustiš, da te mlati, sploh ne pomeni, da ga ne ljubiš. Ampak ga ljubiš, če mu pomagaš, da se znebi tega grdega dejanja, da tega ne počne več. Pomagaš mu odpraviti jezo, ki ga je nekoč obsedla, da je postal tak. Če nekoga ljubiš, ni treba ljubiti še njegovih slabih lastnosti. Kajti tudi on trpi zaradi teh slabih lastnosti. Tak človek je žrtev svoje jeze. Alkoholik je žrtev alkohola. Saj nihče ne mara biti nasilen - nasilje ljudi obsede. Nihče ne mara biti pijanec - pijača ljudi obsede. Alkohola, jeze, nasilja, to nihče ne rabi. Vse to človeka ovira pri njegovi duhovni rasti nenazadnje. In če ga pustiš, nisi naredil nič pametnega. Najprej je treba pomagati. Kjer je volja, tam je pot.

In brezpogojna ljubezen, verjemi obstaja tudi na tem svetu. Hvala Bogu. Kar nekaj ljudi je bilo v vsej zgodovini, ki so brezpogojno ljubili.  

Saj svojega otroka tudi ljubiš brezpogojno. Ali mogoče ne?

Jah žal veliko mater ne. So pa matere, ki ljubijo svoje otroke brezpogojno - seveda po svojih zmožnosti. Kajti ljubezen je univerzalna. Človek pa nujno popači to ljubezen glede na svoj značaj. Ljubi tako kot zna. Marsikateri pravi, da so ga starši tepli in je ponosen na to, ker je kljub udarcem čutil ljubezen svojih staršev. Kdo drug je bil tudi tepen in sovraži svoje starše, ker niso izžarevali nobene ljubezni, pač pa so se na njem le izživljali. Isto je z razvajanjem. Nekateri razvajenčki ljubijo svoje starše, ker so jih razvajali z ljubeznijo, drugi pa sploh ne, ker ljubezni sploh niso čutili, ampak so namesto nje čutili brezbrižnost. Tako je to. Vsak popači to ljubezen, vendar se vseeno čuti. Zakaj jo pa popači? Zato, ker smo vsi nepopolni in imamo še veliko dela na tem svetu. Saj zato smo tu, da se razvijamo.

In kjer je želja, tam je pot, a ne. Ampak ne na zemlji....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Gina

Ne želja, pač pa volja. Želje so površinske, izvirajo iz astrala - naših čustev, povsem enako kot poželenja in strasti ... Volja pa izvira iz duše.
In Gina, ravno na zemlji moramo mi uresničevati to Ljubezen. Tu je mesto razvoja, ne nekje v višavah. Tu in zdaj. Ne smemo le sanjat in halucinirat ... treba je delat. Tukaj, zdaj, v svoji družini, pri svojem partnerju, svojih otrocih, prijateljih in nenazadnje znancih, celo pri svojih tako imanovanih sovražnikih. Tu in zdaj. Kaj češ po smrti? Potem je prepozno. In bi bilo naše življenje zaman ...

Sita -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 8:33:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Kdo je duhovno bolj razvit??.. mama.. ki zna uspavati otroka, ga potalaziti, in ob tem narediti dobro kosilo in speci bozansko potico... in se dobro seksati zvecer... ali razni swamiji in papezi in Rodeti in Indijske Dalaj Lame..
Ali pa nune.. nune se samo duhovno razvijajo..itd.

No tukaj imaš pa tudi ti še kar veliko prostora za " duhovni razvoj". Naučiti se sprejemat drugačnost, več tolerantnosti in se naučiti izogibati se obsojanju.  Pri tem ti je lahko dobro vodilo misel:    Kdor govori, ne ve, kdor ve, molči.

Če lahko sprejmeš obstoj homoseksualcev, potem ti tudi obstoj nun ne bi smel delati težav. Vsak živi po svoje kot čuti, da je prav zanj. In dokler ti ne hodi po nogah ima do tega vso pravico. Duhovniki in nune so prav tako ljudje. Veliko jih je med njimi, ki tja še ne sodijo in se imajo še zelo mnogo naučiti prej, preden bi imeli pravico učiti druge. Žal je pač tako, da prazen klas vedno drži glavo najvišje. Med njimi se pa vedno najdejo tudi posamezniki, ki naredijo veliko dobrega, brez da bi pri tem mislili nase. Žal pa jih potem sistem izkoristi v propagandne namene, to pa je že druga zgodba.

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 8:59:13)

Gina.. tudi jaz se lahko komot podpisem pod vse kar si napisala.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Sita.. clovek ima zeljo da se zdruzi z bozanskim... ?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kateri clovek ima to zeljo? Samo tisti, ki so ga to nadudlali.. ki so mu rekli, da obstaja Bog.. tam nikje.. in da se po smrti zdruzis z njim.. in tam je zelo zelo lepo.. in bla bla.. Ce pa si slab.. pa gres v pekel.. in vecno trpis.. ampak to pravijo samo katoliki.. ker katoliki imajo edini vecni pekel.. To je najbolj ortodoksna in najbolj skodljiva religija.. ali pa gres se enkrat v maternico in zivis se enkrat in placujes karno.. skatka spet pekel ampak pekel na zamlji.. ki pa ni vecno..
Jasno, da um izbere opcijo, da si raje zeli zdruziti z bozanskim..

Pri tem pa noben od teh, ki imajo to zeljo.. niti slucajno ne ve, kaj je to Bozansko.. in kje je to..
Toliko si prebrala in tolk si prepotovala zaradi te duhovnosti.. in kako je mozno, da zdaj cakas na zdruzitev z bozanskim?!
Ce bi bog obstajal v taksni obliki kot ga ljudje predstavljajo, potem ga je vsaj malo strah.. ce ze ne ornk, da se ne pokaze.. in vsaj pomaha iza oblaka.. ce se ze cel ne upa pokazat.

Zame je to vse velik bolj preprosto.. vse je ze zdruzeno tko kot naj bi bilo zdruzeno..  Clovek je naredil prave studije o tem sistemu.. tko da se ti kar zelodec obraca.. in vse skupaj je celo mogoce res.. in zlo zanimivo mi je bilo se s tem obadat.. ker se je ego fajn pocutil, ko je drugim solil pamet o tem, o cemer oni ne vejo nic.. ampak to je vse eno veliko sranje.. brez vrednosti, brez pomena.. za nas tuki.. nic ti ne pomaga.. niti v zivljenju niti kje drugje..
Uporabno je samo pri tem, da lahko z nekom, ki se tudi s tem ukvarja zelo ucinkovito zapravljas cas.. ker ga imas preprosto prevec.. in skodljivo je imeti prevec casa.. in ti ga imas mnogo prevec..
Ti gres v Indijo.. in tam ti en nadudlan bresposelni clovek neki rece.. in ze je modrec in ze ima prav.. in ker je to rekel ndijec je to ze sveto..
En Indijec je imel neko predavenje.. nek swami.. priznan... modrec.. bla bla.. po celem svetu je bluzil v resnici pa blefer.. in je rekel ,da se clovek lahko sam pozdravi.. s cimer sem se strinjal.. potem pa je pol ure govoril, da pa to ni dovolj, da je potrebno pojsti tablete, ki nam jih predpise uradna medicina... bedak strahopeten bleferski.. In potem je bil tko zlo ljubezniv.. in sama ljubezen ga je bila, ki se je v trenutku razblinila, ko sem mu na koncu postavil nekaj vprasanj.. predvsem o relaciji samoozdravitve in mamil, ki jih naj bi pojedli..
Pol so mu pa roze prinesli.. in tist ki jih je prinesel, sem mislil, da bo kar skupaj padu.. ker se je dotaknil svetega moza.. modreca.. ki ne bi bilo nic skode, ce bi ga na kriz pribili.. skupaj z vsemi papezi in dalaj lamami.. in ostale dusne mafije..

Ce ze delis ljudi na bolj duhovne in manj duhovne.. si se enkrat preberi Gino..  ima svoja nacela..  govori iz sebe.. se ji jebe za vse bukve in modrece..  verjame vase.. kar je cisti temelj.. In vse je zivljensko.. nic teorije.. o cakrah in taksnih in drugacnih bogovih.. ki so v glavnem halucinacije.
Ali pa preberi si komentarje Baguske.. kadar se ne zafrkava.. Takoj ti je jasno, da vidi pod povrsino..
Slipsi..je tudi velik bolj modra.. od tega Swamija.. ki je med drugim tudi avtor knjige Joga v vsakdanjem zivljenju in ga bere pol sveta.. Slipsi pa ne bere pol sveta.. ceprav je bolj modra od tega strahopetnega swamija..
Joj.. ves kaj se je se zgodilo.. tam je bila ena gospa..polna ljubezni.. prekipevala je.. takoj ti je bilo jasno, da je ena najvecjih hinavk na zemlji.. in potem je eni drugi zazvonil mobitel, ga je pozabila ugasnit.. koliko zgrazenja in tezacenja je prislo iz njenega gobca.. tko da sem ji reku, da je zdaj ona veliko bolj moteca od tistga mobitela.. ki je ze zdavnaj utihnu.. Hocem rect.. takoj se prepozna kopijo.. Original je vedno original.. nikoli ni papiga.. ki bi ponavljal od drugih..
Da ne nastevam.. vsak po svoje.. na svojem podrocju.. brez izjeme.. pa se nihce ne utaplja v teh bukvah in izjavah modrih.. ki sploh niso tko modri, kot jih ljudje zaradi lastne nevednosti kujejo v zvezde.. oni pa fajn zvijo na ta racun..

Se sprasujes kako shujsati? Preprosto.. samo odvrzi to sranje ker ziher predstavlaj 30% tvoje teze.. Skoda ker ti to ni rekel tvoj indijski prijatelj.. ker potem bi verjela.. tko pa zal ne bos.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 9:06:41)

Če lahko sprejmeš obstoj homoseksualcev, potem ti tudi obstoj nun ne bi smel delati težav.

Samo povem iskreno, kaj si o njih mislim.. dejstvo pac.. tezav pa nimam z njimi..

Sita -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 9:46:31)

Seveda se lahko podpišeš pod vse kar je napisala Gina in še pod mnogo drugih ... to je tvoja odločitev, ker jaz nikogar nočem prepričevati, to sploh ni moj namen...
Samo izzval si me kot Gina in jaz sem odgovorila kot mislim in kot živim ... Za moje življenje je vse to uporabno - kar se pa tiče hujšanja, sem šla pa še eno kilo dol, ti pa obsojaj, saj vidim, da to resnično obvladaš. Vsak po svoje ...
Nima smisla, da kaj govorim, saj modri pravijo: "Ne mečite bisere svinjam."
Torej svoje sem povedala in če je vse to zate povsem neuporabno, je to tvoja stvar. Vsekakor pa je škoda moje energije in mojega časa za nekoga, ki ni pripravljen poslušati in slišati to, kar pravim. Žal znaš besede spetno obračati in slišiš le tisto kar ti paše ...
Kajti nikoli nisem rekla, da ima človek željo po združitvi z božanskim. To ni želja, to je hepenenje ali teženje, ki pride od znotraj, iz duše ...Ne  pa iz knjig, niti slučajno, knjige so lahko le pomagalo, ko to začneš raziskovat ...
To da greš v pekel, je pa čista neumnost in ti vse mešaš, cerkev, neke doktrine in pravo duhovno življenje iz notranjosti ... Vse si zmešal. Naredil si eno čudno kepo, ki nima nič skupnegaz duhovnostjo ... prav nič. Pa večno trpljenje. Daj no - nič ni večno! Večna je le blaženost. Vse to - pekel, vice, nebesa je proizvod uma, to nima nobene veze z dušo. Noro. 

Osebno sploh ne čakam na združitev z božanskim. A spet pišeš, kar tebi paše? Zato da lahko še mene obsojaš. Ja, super, dajmo Sito poteptat, ista je kot vsi duhovniki in nune, zato ker si drzne biti drugačna, ker ima vero v Ideale, ki pač po tvoje ne obstajajo - ali zakaj? Ja, tisti, ki so nevedni prav živijo zate, tisti, ki so se pa sposobni učiti in razvijati, tiste je pa treba pribiti na križ. Veš Tjazy, po tem kar si napisal, se prav nič ne razlikuješ od duhovščine, ki je nekoč pribila na križ Jezusa in zažigala čarovnice. Pomisli, kaj delaš drugim .. spoštovanja nimaš do nikogar, ki drugače razmišlja ..

Imaš pa še kako prav: vse je brez pomena in vrednosti za tiste, ki ne znajo prisluhnit drugače mislečim, še huje, ki jih obsojajo ... hudo, hudo, res boš moral delat na sebi, da te stvari ne bodo tako zelo bolele.

A meni praviš, da imam preveč časa? Kaj pa ti? A ti ga nimaš?

A meni je tam nek nadudlan brezposeln človek kaj rekel? Če misliš mojega prijatelja, ni ne nadudlan niti brezposeln - spet obsojaš. Nisem še spoznala tako obsojajočega človeka kot si ti ...
Kajti ti veš vse o meni. Veš vse o tem, koliko časa imam, veš čisto vse ... pa o mojih prijateljih ... Tjazy, ti si najbolj pameten na svetu in vse veš, ok, povsem enak si kot vsa duhovščina: Edino jaz vem, to kar jaz rečem, vsi ostali niste vedni živeti. To je razvidno iz tvojih postov tukaj. Nobene tolerance, nobene miline, nobenega poskušanja razumeti, nič ...

In spet: ne delim ljud na duhovne in maj duhovne. Ti jih deliš. Vse kar ne trobi v tvoj rog je slabo, zanič, nevredno ...

Pa kaj toliko omenjaš tega Swamija? Jaz ga ne poznam, ne vem nič o njem razen to, da deluje njegova joga v Sloveniji. A ti mogoče misliš, da njemu sledim? Motiš se, ker ga ne poznam. Ali pa si si ustvaril iluzijo, da ga poznam?   

Jaz tudi verjamem vase. Kot ti in kot Gina. In tako je edino pravilno. Nisem pa gluha in slepa - tu sem zato, da se učim. Ti pa si mašiš ušesa in svoje trobiš - še moje besede obračaš. Tvoja stvar .. pač nimava si več kaj reči. Vsaj o tej temi ne ...

Srečno! 

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 11:28:13)

Evo tko... in zdaj je vsa ljubezen do drugih izpuhtela..

Si vidla.. to cudo, ki ji recejo ljubezen obstaja samo tako dolgo, dokler se drugi obnasa tako kot nam pase..

Kaj ti to pove?

In kot sem ze napisal.. clovek vidi kar zeli videti.. in slisi kar zeli slisati.. in ti si naredeila kot si hotela narediti in sicer povsod v mojis stavkih si se nasla.. ceprav jpri 90% sploh nisem pisal tebi. ker vedno pisem nasplosno.. razen tam kjer povdarim.. Sita.. ali Ti.. ali kaj podobnega.

Ja.. imam zdaj prevec casa.. Jaz priznam to.. ker drugace se s tem ne bi ukvarjal..

Sita -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 11:48:10)

Dragi Tjazy, do tebe nikoli nisem čutila nobene specialne ljubezni. Ker te ne poznam in se nikoli nisem zaljubila vate, da bi se ljubezen sploh lahko razvila. Spet nisi prebral oziroma dojel o čem sem sploh pisala????
In nikoli te nisem sovražila in te ne sovražim in te maram tako kot vsakogar. [sm=smiley31.gif] Zelo si mi všeč, ker izzivaš. Veš, kak dolgčas bi bil na forumu brez tebe? Ti kar provociraj še naprej, moti me izključno tvoje obsojanje. To je vse, kar ne prenesem. Torej samo teh tvojih lastnosti: da nimaš tolerance in obsojaš.
Lep pozdrav in lep dan še naprej

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 12:38:01)

In nikoli te nisem sovražila in te ne sovražim in te maram tako kot vsakogar. [sm=smiley31.gif]  Zelo si mi všeč, ker izzivaš. Veš, kak dolgčas bi bil na forumu brez tebe? Ti kar provociraj še naprej, moti me izključno tvoje obsojanje. To je vse, kar ne prenesem. Torej samo teh tvojih lastnosti: da nimaš tolerance in obsojaš.
Lep pozdrav in lep dan še naprej

Marati... rad imeti.. ljubiti.. to ti je vse isti k.... samo drugo pakovanje.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ne preneses lastnosti.. Ti najdem stavek, kjer pravis, da je treba drugeg asprejeti taksnega kot je?

Sita -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 15:56:10)

A še bi filozofiral? Oh, sem že utrujena ...
Marati ... rad imeti ... ljubiti .... da je vse isto?
Veš vse barve niso enake. Svetla vijolična je drugačna na primer od temno vijolične. Gre za nianse ...
Pri ljubezni je isto. Jaz ljubim svojega moža drugače kot svoje otroke, drugače kot svojo mater, prijatelje spet drugače, znance spet drugače in živali drugače in ljubim tudi morje, pa gore, pa vse kar je ....
Rada uporabim izraz ljubiti le za moža, ker gre tu za celostno ljubezen na vseh ravneh mojega življenja, tu gre res za čisto predanost, saj mu povsem zaupam in se mu lahko povsem odprem ne da bi se bala, da bi me kakorkoli prizadel ... Ne more me prizadeti, ker mi vse vrača in sicer v polni meri. Midva sva si že kot ena in ista oseba, čeprav še zmeraj vsak svoja ... to je ta ljubezen, ki se lahko razvije le med partnerjema po dolgih letih skupnega življenja, če sta oba zelo tolerantna in si povsem predana.

Ostale ljudi in živali in vse drugo .. zanje pa raje uporabim izraz imeti rad.

Ravno to, kar sprašuješ na koncu, sem ti hotela napisat.
Vse ljudi sprejemam takšne kot so. Tudi tebe. Po tem najinem pričkanju, če sploh lahko tako rečem, te nimam nič manj rada kot prej in nič bolj kot prej. Najin odnos se ni nič spremenil, še zmeraj bom komunicirala s teboj, če hočeš in z vsakim drugim, če mi še tako nasprotuje, samo mogoče ne več o določenih rečeh, saj sam praviš, da je nesmiselno razpravljati ...
Torej, nekdo, ki ima povsem drugačen pogled na življenje kot jaz - zakaj bi morala sedaj tega ne marati več? To je tako kot bi ne marala kadilcev, ker pač sama ne kadim. Naj kadi, če hoče in se zastruplja. Jaz mu lahko povem, da to ni zdravo ne zanj ne za druge, on pa naj dela kar hoče. Vsak človek ima svobodno voljo. Seveda pa, ker meni dim ne paše, s tem človekom ne bom sedela v zakajenem prostoru in ga zato ne bom imela nič manj rada.
Kot meni ne ustreza, kar ti razmišljaš o duhovnosti in teh rečeh, zato se bom pač poskušala izogibati pogovarjati s tabo o tem ... in te ne bom zato nič manj marala.
Pač vem, da smo si ljudje različni. Eni razmišljajo tako, drugi drugače.
Ptiči istega perja skupaj letijo. In zato še ne sovražijo drugih jat, ki letijo drugam oziroma je njihovo perje druge barve.
Vesela sem le, da se z možem lahko pogovarjam o vsem in to resnično o vsem, z drugimi pa se mi ni treba ...
Lepo je, da vem, kako razmišljaš, škoda le, ker nočeš nič slišati, pa saj je vseeno. Se bomo pa menili o čem drugem ... saj zato pa je na forumu še dosti drugega.
Jaz sem tebi in Gini pa vsem, ki berejo zaupala, kako razmišljam in zakaj je najina veza tako uspešna. Ker je pač moja ljubezen bezpogojna ... to trdim, ker tako čutim. In zaupala sem še mnogo več, kar mi ne bi bilo treba, samo zato, da lahko razumete, zakaj sama tako razmišljam.
Vidva z Gino imata pač druge izkušnje in razmišljata čisto prav zase. Ne moremo vsi enako mislit. Ker je vsak človek individuum. Pa še dolgočasno bi bilo, a ne?
Zato mi je fajn, da smo se pogovorili, da je vsak svoje povedal, ni pa dobro, da zdaj prepričujemo drug drugega ...
Če so moje informacije koristne zate prav, če ne, pa tudi prav. Vsak ima svojo glavo in svoje srce in svoje življenje. In vse kar te prosim je, da ne obsojaš drugih. Kajti zame je sporno samo to. 

Gina -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 16:19:50)

Iluzije, Sita, iluzije...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] resnično si tako predstavljaš življenje, prebrala sem zdaj in dojela. Razumem te, a veš, moja mami je zelo podobno razmišljala v določenih rečeh in je mislila, da je ljubezen brezpogojna. In je šla njena brezpogojna ljubezen v grob z njo....zaradi ljubezni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ampak razumem pa zdaj to obliko zasvojencev z "ljubeznijo". Ni mi to tuje in ima svoje pluse in minuse. Meni je v bistvu taka "ljubezen", brez spon, z veliko svobode in dajanjem odgovornosti ogromno dala. Kljub vsemu rečem, iluzije, iluzije, iluzije....

Kar se tiče astrala in zemlje mi je zelo hecno, kar si napisala. Vse je napisano zelo drugače, kot moja duša doživlja, ki sicer čisto brez težav potuje tukaj in tam, brez modrecev in knjig in vidi reči v resnici veliko drugačne, kot so napisane v knjigah. Ampak  mi je vseeno, kaj misliš, čutiš ali verjameš, ker vem, da je tisto, kar ti je namenjeno v zvezi z vero edino fajn zate in je prav da razmišljaš, kot ti srce poželi. Drugače mi je pa daleč najbolj hecno, kako vere klasificirajo rastline in živali in človeka v neke lestvice, kjer naj bi bil človek daleč najvišji in kjer naj rastline ne bi imele duše. Kaj pa če se rastline ravno toliko pogovarjajo v astralu kot ljudje? Kdo pa smo ljudje, da bomo to merili? S čim bomo merili? S čim določali, če sami nismo sposobni tega, kar zmorejo rastline? Bedarija. Jaz verjamem temu, kar čutim, kar vem. No ja, ti pa verjami temu, kar hočeš, vseeno mi je.

Obsojanje...  kaj je obsojanje? Nekdo nekaj reče. Čim ne misli kot mi, ali rečemo, da obsoja??? Veliko preveč ljudi vzame drugačno razmišljanje za obsojanje. To je le odraz kompleksov. Dokler jaz vem brez kančka dvoma, da so rastline enako mnogo razvite kot mi, mi dol visi, če ti misliš drugače. Prepričana sem v to enako mnogo, kot ti v svoje božanstvo. Ne more me prizadet, še manj lahko to vzamem za obsojanje. Meni se v najslabši varianti zdi nekdo, ki pač drugače razmišlja, malo manj razumen. In kaj potem? A naj bi me prizadelo, ker nekdo ne more razumet neke reči na enak način kot jaz? To bi kvečjemu na moje komplekse kazalo, a ne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
No, če pa vzamemo iz druge strani. Kaj nas prizadane, kaj nas spravi iz tira? Nekaj, česar ne sprejmemo pri sebi. Špegu! Če v sebi ne sprejmeš obsojevalca, ga ne sprejmeš pri drugem. Vse, kar sprejmeš pri sebi, sprejmeš tudi pri drugih. V vseh nas je vse -od ljubezni do sovraštva, od nežnosti do nasilja, od prijaznosti do koleričnosti, od jeze do melanholije, od samosmiljenja do poguma od prizemljenosti do odklopa, pijanstva, narkomanstva...vse. V vsakem. Samo ni vse v enaki meri izraženo. Če imaš nečesa v sebi malo, če se hočeš tega znebiti, potem še toliko bolj obsojaš tisto. Ti obsojaš obsojanje, sita. Sprejmi nepopolneža v sebi, sprejmi vse vidike svoje duše - ne delaj si iluzij, da smo popolni. Ko nekaj sprejmemo, tisto zvodeni, ne srečujemo več tega ali ne opazimo, ker nas ne prizadane - ali če hočeš po tvoje - tisto reč brezpogojno ljubimo. Ravno tam postanemo ljubezen, ker ne posedujemo, ne zahtevamo, ampak samo imamo preprosto radi. Zato ni smisel v spreminjanju sebe, z odpravljanjem svojih "napak". Kako naj odpravim nekaj, kar je del mene, del vesolja? Lahko le pogledam skozi neko stvar, jo sprevidim, in posledično ne visim več na njih, kompleksi gredo sami pa pa. Evo, to pa je rešitev, ali če hočeš drugače - ljubezen.
Za Sito z ljubeznijo[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
gina[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sita -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 18:18:29)

Anthony de Mello:   MINUTA MODROSTI

Odsev

"Zakaj so tu vsi srečni razen mene?"
    "Ker so se navadili, da povsod vidijo dobroto in lepoto", je rekel učitelj.
    "Zakaj pa jaz ne vidim povsod dobrote in lepote?"
    "Ker ne moreš videti zunaj sebe, česar ne vidiš v svoji notranjosti."

Gina -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 21:43:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ko nekaj sprejmemo, tisto zvodeni, ne srečujemo več tega ali ne opazimo, ker nas ne prizadane - ali če hočeš po tvoje - tisto reč brezpogojno ljubimo. Ravno tam postanemo ljubezen, ker ne posedujemo, ne zahtevamo, ampak samo imamo preprosto radi.
  ali če hočeš po de mellovo - ko vidimo lepo v sebi, čeprav nismo popolni, vidimo lepo zunaj sebe - točno takrat ne vidimo obsojanja, v tvojem konkretnem primeru.

Ha, ha, sita, saj sem jaz popolnoma enako napisala, vidiš zgoraj -nisem vedela, da sem tako zelo jin, kot anthony de mello, ki je btw zelo fejst fant.

Sita -> RE: Kaj pravite? (7.9.2006 21:56:49)

Drugače mi je pa daleč najbolj hecno, kako vere klasificirajo rastline in živali in človeka v neke lestvice, kjer naj bi bil človek daleč najvišji in kjer naj rastline ne bi imele duše.
  Gina

V Ameriki prebivajo ljudje, ki kljub obdobju znanosti trdijo, da evolucija ne obstaja in da je edina resnica, da je bog ustvaril zemljo, nebo in vsa živa bitja v šestih dneh. To hočejo učiti tudi učitelji v šolah in imajo oblasti z njimi resne probleme preprečiti jim te namere. Sodiš tudi ti med tako misleče?

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (8.9.2006 8:29:05)

Ker je pač moja ljubezen bezpogojna ... to trdim, ker tako čutim.

In vse kar te prosim je, da ne obsojaš drugih. Kajti zame je sporno samo to. 

Najprej sem hotel narediti test glede prvega stavka.. pa sem se premislil, ker bi ziher padla na testu,  in bila bi slabe volje.. pa se petek je.. zakaj bi bila ravno v petek slabe volje? Nima smisla.. a ne?!
Ampak je pa Gina zadela.. z izjavo.. "zasvojenci z ljubeznijo" in na sploh vse kar je napisala.. dej si se nekajkrat preberi.. Ko sem prisel na ta forum sem imel veliko posla s tole Gino.. povsod mi je neki tezila in posledicno sva se tko fajtala.. in veckrat sem jo imel ze na vrh glave.. dokler je nisem uspel razumeti.. Zdaj jo res razumem.. in si upam napisat, da se strinjam z Gino pa tudi ce sploh ne preberem kar je napisala.. zato ti predlagam ,da se malo poglobis v Gino.. ker res ima prav.. in lahko se veliko naucis od nje.. velik teh tvojih iluzornih stipnjic preskocis.. ker ti lahko veliko skrajsa cas.. ceprav ni bila v Indiji in srecala raznih.. kaj jaz vem kaj..
Ce bi se jaz moral odlociti ali naj verjamem Gini.. ali pa ne vem.. raznim, ki se imajo za modrece.. bi verjel Gini.  Se vedno pa sem jaz na prvem mestu.. kar se tice, komu verjeti.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Prosis me naj ne obsojam drugih.. Sita ti si tako lepa.. Zelo bistoumno delujes. Sonce tako prijetno toplo sije. Tulipan krasno disi.. Vsi drugi se trudijo po najboljsih moceh!

A so zate tile moji stavki sporni?

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (8.9.2006 8:32:40)

Drugače mi je pa daleč najbolj hecno, kako vere klasificirajo rastline in živali in človeka v neke lestvice, kjer naj bi bil človek daleč najvišji in kjer naj rastline ne bi imele duše.
  Gina

V Ameriki prebivajo ljudje, ki kljub obdobju znanosti trdijo, da evolucija ne obstaja in da je edina resnica, da je bog ustvaril zemljo, nebo in vsa živa bitja v šestih dneh. To hočejo učiti tudi učitelji v šolah in imajo oblasti z njimi resne probleme preprečiti jim te namere. Sodiš tudi ti med tako misleče?

Ne razumem zakaj tako sklepas.. ker nikjer ni tega zapisala.. niti malo podobno temu?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sita -> RE: Kaj pravite? (8.9.2006 8:54:56)

Dajta mi malo objasnit, kaj razumeta pod "zasvojenost z ljubeznijo", ker jaz tega ne poznam?
Pa tudi jaz tebi priporočam, da si še enkrat prebereš moje poste, ker vidim, da si razumel v njih le tisto, kar si želel razumeti.
Tisti stavki, praviš ... ja so sporni, ker ne misliš resno.
Glede vprašanja Gini. Zanika evolucijo, zato me zanima, na podlagi česa tako razmišlja.

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (8.9.2006 8:58:43)

Seveda mislim resno.. kako ne mislim resno?

Si lepa al nisi? si bistroumna al nisi? Je snonce prijetno toplo al ni? Tulipan lepo disi al ne? Se vsi trudimo al ne..?

To je vse res.. A so sporni tile stavki?

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>