RE: Kaj pravite? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

baguSka -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 13:21:03)

Anonimna, ves kaj ti se pomoje bojis ostat sama. Bi se pa morala najprej naucit bit sama!!! To ti resno govorim!!! Bojis se pustit tega, ker se bojis, da bi ostala tudi brez novega... Ampak tako ne bos nikakor srecna!!!!!! Najprej moras bit sama srecna, da to sreco lahko delis z drugimi!!!!!

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 13:31:08)

Bi se pa morala najprej naucit bit sama!!! To ti resno govorim!!! Bojis se pustit tega, ker se bojis, da bi ostala tudi brez novega... Ampak tako ne bos nikakor srecna!!!!!! Najprej moras bit sama srecna, da to sreco lahko delis z drugimi!!!!!

Alexandra Gray: Deset ljubimcev
V tem iskrivem romanu o ženski, ki si prizadeva odkriti, kaj jo bo resnično osrečilo, nam junakinja predstavi svojih deset različnih moških. Med njimi so: Devičnik, ki za oliko in šarmom skriva katastrofalno pomanjkanje izkušenj, Odvetnik, ki je zapeljiv, a po naravi slabič, Lord, ki s svojo prefinjenostjo prikriva neodvisnost, in Milijarder, velikodušen in vpliven, a konec koncev brezsrčen.
Med iskanjem Pravega junakinja spozna, da je prvi človek, ki se ga mora naučiti ljubiti, ona sama.

Upam da sem izbrala pravo čtivo.
Hvala
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

baguSka -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 13:34:45)

Med iskanjem Pravega junakinja spozna, da je prvi človek, ki se ga mora naučiti ljubiti, ona sama.

S tem stavkom se popounoma strinjam. Ne vem pa ce je roman glih neko pametno ctivo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Poskusi, mogoce se bos cesa naucila... Ampak mislim, da si tud prebrala ze precej in tud to nic ne pomaga...

baguSka -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 13:37:40)

Aja in prej sem bla v neki temi, kjer je ena lepo napisala, da gre v zivljenju za dajanje in prejemanje (das-dobis). In natanko tako je tudi pri ljubezni. Kar dajes tudi dobis... In ce ti njemu ne dajes ljubezni, ti jo tudi on tezko vraca. In se mislis, da bos ti njemu lahko se kdaj dala ljubezen, potem vztraji. Drugega ti ne znam vec svetovat.

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 15:02:18)

Tko Baguska... zdaj pa vse tole se enkrat preberi in upostevaj pri sebi.. v tvojem primeru in reseno uganko imas..

Je tko?

Ampak.....

Sita -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 15:52:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zaradi vsega tega izvedenci za ljubezenske zadeve priporočajo, da se vsi naučimo, da ljubezen ni večna. Zato, po njihovem mnenju, tudi ne velja izrek "samo enkrat se ljubi". Pravijo, da ima vsak človek pravico, da v svojem življenju doživi več različnih ljubezni. Upanje, torej, (za tiste, ki ste ostali brez ljubljene osebe) še ostaja.

Da ljubezeni ni večna? Narobe! Ljubezen je večna. Je kot plamen, ki nikoli ne ugasne. Ljubezen vrti ta svet.
Zaljubljenost mine. In ko mine zaljubljenost, se pokaže ljubezen ali pa tudi ne. Odvisno od tega - ali se je razvijala ves čas zaljubljenosti ali pa je sploh nikoli nismo čutili in nas je preslepila le nekakšna privlačnost do tega človeka ...
Ko smo zaljubljeni vidimo tisto, česar ni. Dejansko imamo svoje predstave o nekom, ki sploh niso realne. Ko pa človeka bolje spoznamo, pa smo lahko zelo razočarani, ker se on ne sklada z našimi predstavami. In zaljubljenosti ni več.

Ljubimo pa lahko resnično le, če ljubimo samega sebe kot prvo. A ne v smislu egoizma, pač pa da smo sposobni ljubezen prejemat in oddajat. Ljubezen ni naša. Ne more biti naša last. Je univerzalna.

Če smo sposobni sprejeti partnerja z vsemi njegovimi napakami vred in ga z vsem tem ljubiti iz srca - to je ljubezen. A ta ne pride naenkrat. Postopoma ko ga spoznavamo, se razvija. Vendar nesmemo biti sebični in misliti le na sebe. Tu se ustvarjajo danes problemi. Kaj je važno, kdo bo pobrisal prah. Pač treba je najti skupne interese in pustiti tudi svobodo in dovoliti ljubljenemu vse tisto, kar si sami dovolimo. In znati odpuščati. In se znati pogovarjati ....

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 15:57:54)

Sita.. nikar iz knjig...

Cisto logicno je.. da ko enkrat sebe tko ljubisk kot si opisala.. je ljubezen nesmisel.. ne obstaja vec.. ker ljubezen ne more obstajati brez sovrastva.. brez svojega nasprotja.. Lahko obstaja le v tem duetu.. drugace je ni.. in dejasko je res ni.. je le halucinacija kombinacije ljubezni in njenega nasprotja.

Sita -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 16:05:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Sita.. nikar iz knjig...

Cisto logicno je.. da ko enkrat sebe tko ljubisk kot si opisala.. je ljubezen nesmisel.. ne obstaja vec.. ker ljubezen ne more obstajati brez sovrastva.. brez svojega nasprotja.. Lahko obstaja le v tem duetu.. drugace je ni.. in dejasko je res ni.. je le halucinacija kombinacije ljubezni in njenega nasprotja.

Tjazy, to ni iz knjig. Imam izkušnjo - lepo izkušnjo!

Nasprotje LJUBEZEN-SOVRAŠTVO obstaja izključno na določeni ravni. Na poprečni človeški ravni. Na višji ravni tega ni. Je samo še LJUBEZEN.

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 16:08:05)

Ne ne more biti.. ker je potem malce nesmiselno...

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 16:12:25)

Jaz pa bom enega človeka večno sovražila, ker ga ljubim. Večno. To je ljubezen.

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 16:17:53)

Ja.. skoraj resnicno.. razen tist "Vecno"!

Sita -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 16:21:54)

Kaj je nesmiselno? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 16:27:15)

Ja.. skoraj resnicno.. razen tist "Vecno"!

Ja saj meni gre ta beseda večno tudi na živce

Sita -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 16:34:22)

A veš Tjazy, ljubezen se lahko samo množi. Ne moreš biti samozadosten - če prav razumem, da ti ne gre tole skupaj, če imaš sebe rad. A to misliš?
Lahko si samozadovoljen, vendar človek, ki se ima rad ni samozadosten. Potem čutiš neko potrebo po tem, da bi svojo ljubezen razdajal naokoli ...
Kot če imaš več otrok - z vsakim imaš še več ljubezni in bi jih imel še več ...

Marogica -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 20:25:39)

Anonimna, da ne bom dolgovezila. Osebno se strinjam s temi citati, ki si jih napisala, ker sem v svojem življenju te stvari že doživela, in to ko sem bila vkleščena in tudi takrat, ko sem hotela vklestiti. To se enostavno dejstva. Ni se obneslo, ne eno, ne drugo.
Lahko ti samo svetujem, da zaključiš to zgodbo in se posvetiš novi. V stari vezi nimaš več kaj iskati in si očitno tudi več ne želiš. Torej, kaj čakaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

p.s. Pa ne imej slabe vesti in ne poslušaj takšnih, ki so 10 let iskali smisel neke veze oz. zakona. Življenje je enostavno prekratko.

Gina -> RE: Kaj pravite? (5.9.2006 22:01:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Če smo sposobni sprejeti partnerja z vsemi njegovimi napakami vred in ga z vsem tem ljubiti iz srca - to je ljubezen. A ta ne pride naenkrat. Postopoma ko ga spoznavamo, se razvija. Vendar nesmemo biti sebični in misliti le na sebe. Tu se ustvarjajo danes problemi. Kaj je važno, kdo bo pobrisal prah. Pač treba je najti skupne interese in pustiti tudi svobodo in dovoliti ljubljenemu vse tisto, kar si sami dovolimo. In znati odpuščati. In se znati pogovarjati ....

jah, kaj naj rečem....sita ne strinjam se s čisto vsem, kar si napisala. Veš, ljubezen je pri nas, ljudeh, zelo pogojna reč. Ti si sicer, kolikor sem si uspela sploh kaj zapomnit, take sorte, da ti usluge ne delajo težav, zelo rada jih daješ, ampak...dobro razmisli...zakaj ljubiš svojega moža, kaj ti nudi, tisto najbolj globoko, zaradi česar ti je tako zelo fajn z njim? Npr. da je to varnost. Mogoče finančna ali telesna, ali kaj vem kaj, saj se boš spomnila, a ne... Pa vzamemo npr. da se tvoj mož spremeni. Točno tistega ti ne bo več dajal. Nikoli. Niti en sam trenutek. Pa še vseh ostalih 100 reči, ki ti naaaajveč pomenijo v življenju, ti ne bi več dajal. potem vzemi da se bi hipotetično na vse to še začel zapijat iz depresije, pa pristal na tabletah in se v stanju pijanosti zabil z otroki (bog ne daj) v drevo in jih zelo poškodoval. Potem bi v še hujši depresiji dvignil ves denar iz banke in ga zažgal, ter vrgel vašo hišo v luft....stavit grem, da bi tvoja ljubezen izpuhtela. Kaj smo ugotovili? Da je celo tvoja ljubezen POGOJNA. In to samo zato, ker si človek, kot sem jaz človek in kot smo mi vsi samo in zgolj ljudje - nesposobni ljubit brezpogojno. Ljubimo zato, ker nam nekdo daje točno tisto, kar najbolj rabimo. Če nam ne daje, ga ne ljubimo več. Pomisli, zakaj ne ljubiš čisto vseh ljudi na tem svetu enako mnogo, zakaj nisi ena sama ljubezen, zakaj ne moreš živeti čisto z vsakim čloekom, ki ti naproti pride, zakaj nekoga celo ne spoštuješ ali ne maraš.... ker smo pogojni v vsakem primeru in vedno. Žal. 

Tukaj pridemo na baguškin del, kjer zelo fajn piše, da je zaljubljenost minila in da ljubezni ni bilo. Pa je edino pametno - šla proč, kljub bolečini. Kje je zdaj ljubezen in zakaj je ni bilo? Ker ji tisti konkretni moški niso dajali točno tistega, kar je njej osebno ogromno pomenilo. Zato je ljubezen šla proč. Če bi tisto dobivala, kar je rabila, bi ljubila.

Pa če se vrnemo k siti, s čimer se pa strinjam....praviš da smo preveč "zahtevni" včasih ljudje. Vidiš, to je pa res. Veliko žensk je postalo obupno neprijaznih, čim ni vse tako, kot so si zamislile. izgubile so svojo ženskost. Ampak v resnici se moški večinoma daleč najbolj zaljubijo v ženskico v nas, ne v gospodovalnega moškega, ki tudi ždi nekje v enem malem delčku vsake ženske.V resnici se da vsakega moškega očarat ravno z ženskim pristopom in ga na ta način obrnit k sebi v VSAKI situaciji skoraj - ne z nekimi ultimati in podobnim. Saj moški imajo dovolj moške družbe in moških opgovorov v moški družbi, pri ženskah rabijo točno določeno - žensko energijo. Tega veliko modernih žensk ne obvlada več. Žal.

No, ampak po drugi strani se moramo pa zavedat, da samo usluge ali prosti čas niso tista vrednota, ki bi jo morale vse ženske dajat v neomejenih količinah, če same niso tako narejene. Saj moški so različni, enim pomeni nekaj veliko, drugim nekaj drugega. To se mi zdi, Sita, da ne vzameš vedno v zakup, čeprav zelo fajn razmišljaš v osnovi. Če neki ženski pomeni veliko, da je partner veliko z njo - časovno - je to njena vrednota, ne more si pomagat - zaradi tega, ker ji to nekdo nudi, ga ljubi. Pogojni smo, saj sem pisala o tem. Če neki ženski veliko pomeni, da mož briše prah, ga ravno zaradi tega tako zelo ljubi. Ko bo nehal brisat prah, ga bo nehala ljubit. Saj ni v tem nič slabega. Vse vrednote so ok, saj so vse naše, rodili smo se z njimi ali jih pridobili, vseeno je, važno je, da se jih zavedamo.

Kar se pa prve pisalke tiče - nisem sploh hotela kaj napisat na začetku, ker jaz ne razumem tega, da si z nekom, pa si še s kom drugim na nek način. V bistvu sem celo življenje zaničevala očeta ravno zato, ker je sedel na dveh stolčkih in se ni mogel odločiti, kam bo šel. Nič se nisem jezila, ker je eno našel, ampak da ni imel jajc povedat! - to je bilo tisto, kar je bilo negravžno za moj okus. Ko se je odločil, sem mu oprostila. Cenim pogumne ljudi. V resnici itak sam sebe matraš, če si v situaciji, kot si ti. Pa zakaj se potem pustiš prosit od nekoga, do kogar ne čutiš nič? Če ne čutiš dovolj, pač ne čutiš dovolj. Imej pogum, pa sama sebi priznaj to. To je vse, kar potrebuješ. Zakaj ne greš stran? Zato ker se nečesa bojiš? Nekaj ti ta človek, s katerim si vseeno nudi. Če ti ne bi nudil, ne bi bila vezana nanj, bi z lahkoto šla stran.

Sita -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 0:05:41)

Ja, Gina, žal, je pri večini ljudi ljubezen pogojna reč. Nekoč je bila tudi pri meni. Takrat, ko sem še imela pričakovanja, ki se niso izpolnila. Ko sem bila cele dneve sama z otroki in mi je bilo hudo, ker me mož niti ni poklical, ker ni mogel do telefona (mobitelov še ni bilo) oziroma me ni hotel niti poklicati, ker se mu je to zdela izguba časa, da bi čimprej opravil delo in prišel domov. A nemalokrat se je delo zavleklo pozno v noč in ker sem ga pričakovala kar nekaj ur prej, sem dobesedno znorela. In ravno tako naju (mene in dojenčka) ni prišel pravočasno iskat v porodnišnico, čeprav sva dobili odpustnico že zjutraj, jaz pa sem ga morala čakati tam do popoldneva, ker je bil še pri neki stranki in sem se jezila, da mu delo pomeni več, kot jaz in otroci (kar je povsem neresnično - tako začnemo ženske same obsojati svoje drage, ker nam to takrat paše in se tako delamo uboge, partnerja pa ozmerjamo, kako grd je. A je tako?) . Sama pa sem komaj čakala, da vidim še ostali svoji deklici, ki sta me čakali doma in bolnic sploh ne maram. 

Zdaj pa jih nimam več. Pričakovanj namreč. Počasi sem se spravila v red - ne vem kako in kdaj. Preprosto sem nehala pričakovati in ni bilo več razočaranj, ljubezen pa je samo rastla in se poglabljala. Ne rečem, da se nikoli ne sporečeva. Seveda se, samo to ne pomeni, da takrat moja ljubezen do njega ugasne. Kje pa! Še zmeraj sem včasih sitna in godrnjava kot do otrok, ki ne ubogajo in mi ob še ob 11-ih ponoči skačejo naokoli (kot danes, jutri je pa šola), vendar tako kot do otrok tudi do njega moja ljubezen ne more niti za milimeter prenehati oziroma se zmanjšati. Tudi ko se prepiram, ljubim.

Kaj bi mi le mogel storiti, da ga ne bi več ljubila? Če bi našel drugo, bi vsakakor bolelo, samo bi se morala sprijazniti in tu bi se najprej vprašala, kje sva skrenila, kaj je to povzročilo in najprej bi poskušala to rešiti. Če ne bi bilo prepozno seveda. Zato je treba biti buden, ne slep.
Zapijal se ne bi, ker ni alkoholik - je čisti abstinet - to je njegovo prepričanje in tak je bil že od vsega začetka. Droge ga ne zanimajo. No, saj to ni važno, hočem reči, da je treba že prej poznati, vedeti s kom greš v zvezo ali zakon. Nihče se ne more nenadoma spremeniti. Kar tako. Ali pač? Ne vem. Mislim, da če vzdržujeta komunikacijo, lahko dosti prej vidiš, da se pojavlja nek problem, ki ga je treba takoj rešiti. Kot je treba spremljati, kako se otrok v šoli uči preden pride do problemov in nič ne razume več in ima že kup cvekov. Tako je treba spremljati partnerja, ga opazovati in mu takoj začeti pomagati. Vedno vidim, če je kaj narobe. Moj je takrat zamišljen in tih. Vprašam ga, kaj je narobe. Potem mi pove in zmeraj rečem, da bova že rešila stvari.
Če sem sama slabe volje, mu imam pa navado takoj povedat, da gre stvar iz mene. In se že dobro počutim. Včasih moram le kaj ali koga pokritizirati doma, pa je že vse OK. On mi mnogokrat pomaga, da mi da kakšno dobro idejo, kako rešiti problem. 
Marsikatera pa tu naredi usodno napako. Namesto, da bi mu pomagala in ga podpirala, ko je zaskrbljen, se preprosto spravi nanj in ga kritizira ter mu očita, da ni dovolj skrben mož in oče. Kam naj se potem revež zateče? V gostilno, k svojim kolegom ... in se tako reši sitne žene vsaj za nekaj ur. In potem pride pijan domov, kjer ga žena z valjarjem čaka. Pa je problem še večji ... in to se ponavlja dan za dnem, dokler žena ne toži, da ga tepe in kako je uboga, ker mora s pijancem živet, pozablja pa, da ga je sama pahnila v pijačo. Saj če mu ne bi pasalo že ne bi pil, to je res. Samo če bi se pravilno takoj lotila reševat problem namesto, da godrnja in mu vse mogoče očita do tega ne bi prišlo. Potem bi se stvar drugače odvijala.

Torej, zakaj pogojevat ljubezen? Ker karkoli pogojujemo in pričakujemo, se ne obnese. To je izkušnja premnogih. Seveda tudi jaz svojega prosim, da naredi to in ono, samo če se bo odločil drugače, ga ne bom napadala, pač pa vprašala, zakaj se njemu zdi bolje drugače - tako kot on želi. In mu povedala, zakaj se mi zdi po moje boljše, če je res boljše, če ne, pa sprejela njegovo odločitev. In bova skupaj rešila problem.
Ker kot pravim - ČEZ NOČ SE NIHČE NE MORE SPREMENITI. Ljudje se spreminjamo počasi, znaki so opazni že mnogo prej, povsem so očitni, a jih ženske ne upajo ali nočejo opaziti. Kot je moja mama dobro vedela, da me očim zlorablja, pa ni hotela videti. Seveda zato, da se ji s tem ne bi bilo treba soočiti in problema rešiti. Ker ljudje smo prestrašeni. Bojimo se resnice. Ker nam ta resnica ni niti slučajno všeč. Ker bi bilo pretežko reševati probleme. In ker upamo, da bodo ti problemi sami od sebe minili, v resnici pa se le povečujejo.

Recimo ženska, ki jo je mož prvič udaril - ji primazal krepko klofuto v prepiru. Zakaj so te ženske zmeraj znova tepene? Zakaj že prvič niso reagirale pametno in se s partnerjem resno pogovorile. Zakaj niso takoj rešile problema in so celo začele igrati žrtve in dobivati klofute vsakokrat, ko je prišlo do hudega prepira? Ja, morda so odvisne od njega. Ampak ljubijo ga pa ne! To ni ljubezen, to je odvisnost. Seveda ljudje počnemo (trpimo) zmeraj tisto, za kar smo dejansko nagrajeni. Nasilnež ji vseeno nudi neko varnost, ona pa se ga boji. Strah pa ni ljubezen.

Ljubezen je nekaj globoko v duši, kar sije navzven. To je nerazumljivo opisat. Sprašuješ, zakaj ne ljubim vseh ljudi na svetu enako mnogo. Najbrž zato, ker mi ne vračajo ljubezni. Kajti svet je daj-dam. Žal še nisem popolna, da bi zmogla ljubiti vse ljudi enako. Torej, edini pogoj za mojo močno ljubezen je, da me tisti, ki ga ljubim ljubi. To je edini pogoj, ne pa kakšna varnost. Ker če bi iskala varnost, ki mi jo seveda moj dragi tudi nudi, bi bila odvisna od njega. Saj sem - zunanje. Notranje pa ne. Če mi neha nuditi finančno varnost, bom šla pač v službo, ljubila ga bom pa še zmeraj. Drugo se pa itak jaz bolj borim - sem bojevnik po naravi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Samo sem tak tip, da tudi tistim, ki jih ne maram privoščim vse dobro. Dejansko upam, da jih bo nekoč kakšna Božja Luč razsvetlila in se bodo poboljšali. No, saj takih ni veliko. Še izraz "ne maram" ni pravi. Pač tistih, ki mene ne marajo se izogibam. Naj živijo po svoje, jaz pa bom po svoje. Različna valovna dolžina pač ...In želim jim mnogo ljubezni! Da jo bodo sposobni dajati!

Sita -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 7:37:44)

Pa še nekaj sem se spomnila. Kaj je moto uspešne zveze:
-VELIKA TOLERANCA Z OBEH STRANI: POPUŠČAJ PRI TISTEM, KAR ZATE NI TAKO ZELO POMEMBNO, SAMO V STVAREH, KI SO ZATE ŽIVLJENJSKEGA POMENA PA NE SMEŠ POPUSTIT in partnerju seveda poveš: "Tole je pa zame izredno pomembno, zato vztrajam pri svojem."
-POGOVORI: ZNATI POSLUŠATI IN SLIŠATI PARTNERJA
-TELESNI DOTIKI: ob dotikih se sprošča oksitocin, ki povzroča naklonjenost do človeka, ki se ga dotikamo.
- IN NENAZADNJE: PTIČI ISTEGA PERJA SKUPAJ LETIJO (zato ne moreš živeti čisto z vsakim četudi bi te bila ena sama ljubezen, saj moraš izbrati partnerja s katerim se ujemaš na vseh področjih: fizičnem, astralnim, mentalnim in duhovnim).
- Torej NAJPOMEMBNEJŠE PA JE, DA SKUPAJ OSEBNOSTNO IN DUHOVNO RASTETA. Ker če eden preraste drugega oziroma eden zaostane za drugim takoj pride do razhajanja in zveza postane krhka, dokler nazadnje ne razpade.

To ni iz knjig - to je NAJINA ŽIVA IZKUŠNJA. Tako živiva midva in ljubezen je močna in čvrsta. Vre kot neizčrpen vrelec energije.

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 9:22:06)

Sita, pod tvoja zadnja posta se podpišem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Bravo! To, kar si napisala, je vse res... Vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Dragica -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 10:20:29)

Ja draga Sita.

Se popolnoma strinjam s teboj. Več takih kot si ti in več bo ljubezni in spoštovanja.

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 10:40:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Sita

- Torej NAJPOMEMBNEJŠE PA JE, DA SKUPAJ OSEBNOSTNO IN DUHOVNO RASTETA. Ker če eden preraste drugega oziroma eden zaostane za drugim takoj pride do razhajanja in zveza postane krhka, dokler nazadnje ne razpade.

To ni iz knjig - to je NAJINA ŽIVA IZKUŠNJA. Tako živiva midva in ljubezen je močna in čvrsta. Vre kot neizčrpen vrelec energije.

Kako lahko eden preraste drugega.. in kako lahko eden zaostane za drugim.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

To je tista past, v katero se ujamejo nekateri ljudje.. pravzaprav kar vecina ljudi.. ker to lahko rece samo ego. Samo ego lahko deli cloveka na rastocega in na zaostankarja..
Ampak glede na kaj se to deli..?? A lahko reces, da je nek brezdomec brez hise, brez vsega.. zaostankar.. nizje od tebe?

Pa je iz knjig.. ker clovek, ki govori o ljubezni, je to nujno nasel v knjigah, ker drugje je ni.. Dojencek pozna samo eno.. to kar je.. ni niti ljubezen niti kaj drugega.. in potem mu druzba vcepi neko cudno mesanico tistega kar je.. in tisto kar ljudje od njega pricakujejo in zahtevajo.

Ne nobene samozadostnosti nisem imel v mislih.. Sploh ne vem kaj to je.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
V mislih sem imel to, da je haluciniranje o ljubezni nesmiel..

Hvala Gina.. ker si to razlozila.. predvsem to.. ko te je Gina vprasala, da razmisli, zakaj si s tem partnerjem? Kaj ti nudi?
A lahko presaltas zdaj na brezdomca.. zelo zelo dobrega po srcu.. in ga sprejmes taksnega kot je.. ga globoko sprejmes v svojem srcu in svoji ljubezni? Ne.. niti pomislila ne bi, da bi iz zdajsnjega ugodja presaltala na kaj podonega, pa tudi ce tvoj partner nekoc vec ne bi bil tko zelo idealen kot ga opisujes.. in tudi ce bi kdaj pa kdaj pogledal se kaksno drugo.. razen tebe.. Kot vsi mi!
A ves kdo opeva ljubezen in lepo govori o ljubezni? Tisti, ki jo pogresa.. Nujno je to res.. kot za vsako drugo zadevo..
Kdo govori o duhovnosti.. tako zelo lepo in idelano..? Tisti ki ne ve, kdo je.. ki ne ve kam bi se dal.. in kaj bi pocel..
In o duhovnosti se sploh ne bi smelo govoriti.. niti pisati.. Mimogrede.. si pod duhovnost vsak predstavlja cisto nekaj drugega.. ni meni ni jasno, kaj bi ta beseda pomenila.. res ne.. ampak nekak sem dojel, kaj naj bi to splosno pomenilo in o tisti cudni zadevi govorim.. in verjetno bi bilo bolje, ce ne bi..
Ko je Jezus zivel in govoril svoje nauke.. je bilo v redu.. in ko je mu je nekaj ljudi sledilo, brez goljufivih motivov, je bilo tudi se vedno v redu, ko so nekaj zadev zapisali, je bilo v redu.. ampak ko se pa nasli mafijci, ki so to zaceli masovno siriti in ustvarjati religijo.. se je ves car izgubil.. in zacela se je vojna za oblast in denar.. in to vse v imenu boga in te tako krasne ljubezni.. o kateri se danes halucinirajo..
In zdaj se je zacela razvijati nova veja.. kao neka duhovnost, ki bi bila v redu, zelo v redu, ce bi ostala na induvidualni ravni.. ampak ne.. nasli so se razni swamiji in takni in drugacni dr. phili in razni Indijski filozofi, ko so tudi v tem videli priloznost za biznis in novo religijo.. ceprav grejo vsem po vrsti zelo na jetra vse obstojece religije..

Iz tako fajn zadeve.. clovek vedno naredi sranje.. in ovcice vedno sledijo sranju..

Anonimen -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 11:09:34)

Hvala Gina.. ker si to razlozila.. predvsem to.. ko te je Gina vprasala, da razmisli, zakaj si s tem partnerjem? Kaj ti nudi?
A lahko presaltas zdaj na brezdomca.. zelo zelo dobrega po srcu.. in ga sprejmes taksnega kot je.. ga globoko sprejmes v svojem srcu in svoji ljubezni? Ne.. niti pomislila ne bi, da bi iz zdajsnjega ugodja presaltala na kaj podonega, pa tudi ce tvoj partner nekoc vec ne bi bil tko zelo idealen kot ga opisujes.. in tudi ce bi kdaj pa kdaj pogledal se kaksno drugo.. razen tebe.. Kot vsi mi!

Razmisli zakaj si s tem partnerjem???
Trenutno me nanj veže otrok (vezal me bo cel life, tega se zavedam, očeta mu ne bom odvzela!).
Mogoče me veže udobje v gnezdu za katerega sem se precej časa odrekala ostalim stvarem. Imam skoraj vse - celo stanovanje. A kaj mi vse to pomeni, ko pa mi manjkajo toplina, bližina, dotiki, iskreni pogovori, smeh, jok, humor, skupno preživljanje tistega prostega časa, ki nam sploh še ostane pri teh današnjih službah......In ker mi prej tega ni želel nuditi, mi želi sedaj ko je prepozno - ker me ne stisne pri srcu, ko spiva vsak v svoji sobi, spim bolj sproščeno kot pa ob njem. Stisnilo me je samo to:"Šele ko nekoga izgubiš, se zaveš kaj si dejansko imel!" On me je izgubil, se zaveda tega, na silo ne bo nič dosegel in če sem res ljubezen njegovega življenja(kot pravi) naj mi PUSTI ŽIVETI!!!

Tjazy ne vem kaj si mislil z brezdomcem(ali brezdomca kot osebo ali drugo osebo);
če si mislil na brezdomca - jaz bi ga sprejela, če bi poznala ozadje zakaj je pristal na cesti;
če si mislil na drugo osebo - seveda sem ga pripravljena sprejeti, z vsem srcem - samo nočem pa postati (biti) ptica selivka, ki se seli z jesenjo in pomladjo.

daddy -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 11:18:32)

Kruto tole .....

tanikaa -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 11:36:13)

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Kruto tole .....

...in doooolgooooo....

baguSka -> RE: Kaj pravite? (6.9.2006 11:45:21)

Tko Baguska... zdaj pa vse tole se enkrat preberi in upostevaj pri sebi.. v tvojem primeru in reseno uganko imas..

Je tko?

Ampak.....

Ampak??[sm=zmeden2.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>