|
RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po... 26.1.2008 9:34:09
|
|
|
|
mala_pikica
|
Brez veze je sploh raspravljati, ker samo ena in ta ista oseba ne more ali pa ni sposobna razumeti, da so določeni ljudje pač razočarani nad MB porodnišnico. Tudi moja služba je v zdravstvu, pa sem videla in doživela že marsikaj. Zato ne vem Selina, če praviš, da si tudi ti v takšni službi ali si samo tako naivna ali pa si zatiskaš oči pred resnico. Mariborska porodnišnica je že kar nekaj časa na slabem glasu in ljudje pač niso nori in se vedno bolj zavedajo svojih pravic. In meni je kristalno jasno, da nekdo, ki je bil prizadet in razočaran ne bo več šel v to porodnišnico poskusiti ali bo tokrat imel več sreče. In ja, jaz sem prvič rodila v MB in sem bila na splošno kar zadovoljna. Ampak doma pa sem si mislila samo, da ne naletim na Dr. Žitnika, in bo tam kakšen mlajši-a porodničar. No glede zdravnika sem imela srečo, ampak babica pa , ko me je pogledala koliko sem odprta me je kar fajn bolelo in sem malo zajamrla in njen komentar: Ja pa kaj vas vse tako boli, kaj boste pa potem delali, ko vam bo taka glavica ven šla in mi pokaže njeno pest. No, ampak jaz sem se takoj začela braniti in sem tudi svoje povedala. Hvala bogu me ni prišla več pogledati in se je njena izmena končala. Jaz Mb porodnišnici glede strokovne oskrbe zaupam, ampak osnovni bonton in komunikacija zaposlenih je pa čisto na psu. In s tem pa plačilo res nima nobene zveze. Vsak zaposlen v bolnišnici oz. kjer koli, kjer se dela z ljudmi sploh pa z bolnimi, se mora zavedati, da ne more rečti vsega kar mu tisti hip pade na pamet. Sploh pa porodnišnica meni ne sodi med težje oddelke in tisti, ki so tam zaposleni niso ravno izpostavljeni vsakodnevnemu umiranju in podobnim stresnim situacijam. Zato bi lahko pokazali več dobre volje, ne pa da vidiš skoraj same naveličane face, le redko pa nasmejan obraz. Sem pa sedaj v drugo in bom tudi tokrat rodila v Mb, ampak ker sem imela možnost in, ker pač delam v zdravstvu sem se z Dr. Miglarjem dogovorila, da grem pogledati tudi ta slavni Feldbach. In veš Selina z možem sva bila res prijetno presenečena nad to porodnišnico. To je manjša porodnišnica, ki ti nudi različne možnosti poroda. Predvsem pa daje občutek varnosti, domačnosti in topline. Zdravstveno osebje pa prijazno in ustrežljivo. In takoj dobiš občutek, da jim lahko zaupaš in da bodo za tebe poskrbeli po najboljših močeh. In jaz osebno najbolj pogrešam to v naši porodnišnici. Odnos, da nisi samo številka, ki je prišla slučajno pač, SAMO roditi. Jaz osebno nimam nekih porodnih želja( EA, porod v vodi), pa tudi prvi porod je potekal brez večjih komplikacij, tako da bom tudi v drugo rodila kar doma. Vem, pa da se tudi razmere v Mb porodnišnici izboljšujejo. Vendar pa vas razumem vse, ki ste bile kakorkoli razočarane, da boste v drugo poskrbele zase in za , pa če je to Feldbach je tudi meni prav. Kot davkoplačevalko bi bila celo vesela, da gre moj denar ravno v ta namen. LP
|
|
|