|
RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po... 24.1.2008 23:55:46
|
|
|
|
Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: runkl IZVIRNO SPOROČILO: saline Dragi runkl, dr.dent.med! Najprej o izkušnjah: sama jih imam tudi kar nekaj, s tem, da sem tam rodila, in da sem na faksu slučajno pohajala tudi predmet ginekologije (pa ne le enosemestrskega). Zdaj pa nekaj o 'drugih' facah: ne vem, kako si predstavljaš, da bi porodnico spremljal en zdravnik, pa ena sestra in ena babica? Mogoče s 3 litri kave na dan pa morda še kaki amfetamini poleg, da bi zdržali ob njej 3 dni (ali bog ne daj še več, če se kaj zakomplicira) in jo božali? V bolnici namreč obstajajo dežurstva (aja, ti ne veš kaj je to, ker vi dr. dent. med. ne dežurate) in po 24 urah ima verjetno človek pravico da gre domov in kako urco odspi. Aja, pa še nekaj me zanima: koliko Astrijcem pa ti zobe popravljaš zastonj in ti stroške krije zavarovalnica? Mislim da ne kaj dosti, saj vsi vemo, kako zobozdravniki fino služijo na uvoženih strankah. Zato ne govori, da bi ZZZS morala plačevati porode v A. Na tisto o Nike teniskah pa se mi sploh ne zdi vredno odgovajat. Verjetno nosiš ti samo Ciciban obutev. Najprej se ti zahvaljujem, da mi izkazuješ čast in me naslavljaš z nazivom :) Glede tvoje izkušnje - moram povedati, da sem zate iskreno vesel in ti privoščim (pa še velikokrat)! Nikakor pa ti ne privoščim slabe izkušnje, kjerkoli. In to je tudi problem - slaba izkušnja! Tukaj se najbrž razumeva. Glede drugih fac pa takole. Razumem, da ko en zdravnik konča z delom, le tega prevzame drug zdravnik. Popolnoma jasno. Od nikogar ne zahtevam, da gre preko svojih zmožnosti (najbrž je vsakemu normalnemu človeku jasno, da je to v njegovo škodo) - utrujenost je namreč največkrat razlog za napako. Glej, na viziti zjutraj in popoldne se morajo zbrati vsi zdravniki (delovni čas je od 8h do 16h). Torej ni razloga da kdorkoli manjka, izjemoma vsak zdravnik enkrat (2x) v tednu, v dnevih po dežurstvu. Tako da tvoj argument popolnoma pade. To se je pa dogajalo cel teden, vsak dan ob 9h zjutraj drug zdravnik..... (veš, saj imajo na vratih napis SOBNI zdravnik, samo problem je, da so pozabili na pomen in namen te besede). Tvoje mišljenje o amfetaminih, kavi in drugih poživilih pa potrjuje dejstvo, da si mnenja, da je čisto normalno, da ženska tri dni skupaj rodi in se matra spravit otroka na svet, saj najbrž je BOG tako rekel in tako mora bit. Ženska se mora matrat pa tiho bit, kajne? Ob normalnem porodu so amfetamini za zdravnike najbrž nepotrebni?! Ja, sem pa res mnenja, da mora biti pri porodu ena in ista babica skozi (od tam dalje ko gre zares)! Tu ni drugega problema, kot problem organizacije. Glej, Avstrijcem ne popravljam zobovja, ker sem v javnem zdravstvenem zavodu in ni povpraševanja. Je pa res, da se je zgodilo, da sem že večkrat zastonj pomagal tujim državljanom (nisem se niti spraševal, da bi jim zaračunal) - Portugalcu, Albancu, Avstrijki, Italijanu pa še komu ..... Zobozdravniki fino služimo na tujih strankah, ja prav imaš. Jaz sem prvi, pa še tisoč ostalih je z mano ha ha ha ha ... v bistvi samo čakamo, da nam Slovenci nehajo težit (s popolno preusmeritvijo v hrvatijo), pa da še samo avstrijakarje pa lahe obdelujemo. Pa da ne boš rekla, da ne dežuram, te vabim ob nedeljah ali praznikih v ZD, ko te bo zob bolel (bog ne daj), da te odrešim bolečin! Popolnoma strokovno, pa nič kaj prijazno! Ciciban ne, PEKO pa :) Pridem jaz, grem raje 2x rodit kot 1x k zobarju! In to je čista resnica. A lahko vsaj namigneš v katerem delu naše SLO delaš?
|