tincci
|
Ma jaz pa mislim, da ima vsak otrok svoj ritem in da se pri nekaterih lahko zaletavaš z glavo v zid, pa ni nič bolje. Času čas, tako kot pri vseh stvareh, pa je. Že v zadnjih mesecih nosečnosti nikoli nisem mogla zaspat pred 1.30 zjutraj, ker je do takrat kolovratila po trebuhu. Ko se je rodila, enako, prva dva meseca je hodila spat ob 1.30. Nato so šli krčki stran, pa je premaknila na polnoč, sedaj je stara 10m in hodi spat ob 22.00, kar je zame cel uspeh. Zbudi se ob 6, najkasneje ob 7. V 24 urah spi skupaj 10 ur. Ni res, da spi bolje ponoči, če se podnevi naspi. To pri nas ne drži. Če čez dan veliko spi (več kot 2 uri), se ponoči zbudi in ne zaspi nazaj dve uri. Ker nikoli ni hotla pit po flaški, se je do 7m zbujala 2-3x na noč za joško, dude ni imela. Potem sem se odločila, da to dam na eno nočno dojenje in v enem tednu je ratalo. Pri prvem zbujanju okrog polnoči ji nisem dala joške, ob treh jo je dobila, ob petih ne. Vzela sem jo k sebi v posteljo in se stisnila k njej in slej ko prej sva zaspali. Potem sva enako naredili z zadnjim dojenjem ponoči. Vzela sem jo k sebi v temi in se stisnila k njej, nisem pa ji dala joške. Bunila se je dve uri pa se igrala pa me tolkla češ zbudi se, potem pa zaspala. Drugo noč eno uro, tretjo še manj... in zdaj pri 10m je tako, da se ob treh še vedno zbudi, ampak večinoma se malo obrača v posteljici pa stoka in zaspi nazaj. Včasih se pa čisto zbudi in se dvigne in začne plezat ven in jokat in takrat jo vzamem pač k sebi in potem eno ali dve uri skače po meni. Joške pa ne pogreša več ponoči. Je pa zanimivo, da če jo moj vzame in gre z njo spat v drugo sobo, takoj zaspi, pri meni pa je veselica. No, samo glede na to, kaj je bilo, mi je tole amerika. Po moje se vse da, ampak počasi, korak po korak, ne pa kar naenkrat iz črnega v belo!
|