|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolan otrok v vrtec
30.8.2006 20:30:14   
Anonimen
Kaj bi naredile, če vam ena mamica pove, da je njen otrok bolan, pa ga je kljub temu peljala v vrtec (kjer imate tudi same svoje otroke). Za mamico vem, da bi jo nahrulile, ja logično.... Bi klicale v vrtec in povedale, mogoče šle osebno tja? Bi povedale popoldne, ko pridete po otroke? Ali se ne bi vtikale v zadevo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolan otrok v vrtec
30.8.2006 20:40:58   
ona
Moje mnenje je samo to,da današnji tempo življenja materam ne #dopušča#,da izostajajo z dela,zato po moji logiki ta mamica pelje bolanega otroka v vrtec.Sem tudi jaz imela primer,kako je moja znanka peljala bolnega otroka v vrtec,samo zato,da so jo čez dve uri klicali iz vrtca v službo,da je otrok zbolel,ker se je bala izostat iz službe že zjutraj,ker bi bilo vse narobe.Če so jo pa čez dve uri klicali,je bilo pa vse lepo in prav!Verjamem,da je tebi hudo,ker imaš otroka v isti skupini,tako,da niti ne vem kaj naj ti svetujem.Jaz bi se verjetno šla varianto,da bi omenila vzgojiteljici,da se ji zdi ta in ta otrok bolan in če ga malo pogledajo in pokličejo otrokove starše!Ne vem,no,v takih primerih je težko bit pameten.Pa provaj se pomenit s to mamo,kako to,da vozi bolnega otroka v vrtec...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2006 20:45:02   
bskrle
To se pogosto dogaja, predvsem, ko je otrok prvo leto v jaslih in si mame ne upajo vzeti bolniške. To delajo mnogi, žal.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
30.8.2006 20:58:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2006 21:02:46   
Anonimen
tempo življenja materam ne #dopušča#,da izostajajo z dela,

mamica je brezposelna...

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2006 22:08:22   
ona
če je mamica brezposelna pa lahko samo rečem bogi otroček,da  mati  nima toliko srca,da je z njim doma,ko je bolan.
Res žalostno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.8.2006 23:04:39   
sjug
če je mamica brezposelna pa lahko samo rečem bogi otroček,da mati nima toliko srca,da je z njim doma,ko je bolan.
Res žalostno...

Revček nič ni kriv ne dolžen, pa ubogi otroci v skupini. Babnico bi najraje poslala jarke kopat, ko bi imela 40 vročine in vneto grlo. Potem naj pa dela. resno? Vzgojiteljico bi prosila naj mamico pri priči pokliče in zahteva, naj otroka vzame iz vrtca ali pa bi šla do ravnateljice. To je skrajno neodgovorno, ker se vsi ostali otroci podvrženi okužbam. Joj sem jezna, zato pa je moja stalno bolna, ker vsega user posted image pobere. Sorry, ampak me je kar privzdignilo, ko to preberem. No sama že ne bi mirno gledala, da to počne.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.8.2006 23:58:44   
lelaval
tempo življenja materam ne #dopušča#,da izostajajo z dela,
mamica je brezposelna...

Sem bila istega mišljenja, kot Ona, dokler nisi napisala, da je mama brezposelna. V tem primeru bi sama zagotovo omenila vzgojiteljici, da otrok ni zdrav. Mama pa zame ni mama, če je doma (ali pa, če dela na "črno"), pa ima srce peljat bolnega otroka v vrtec. Bolan otrok v prvi vrsti potrebuje mamo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2006 7:53:17   
darjatimci
Pri nas v vrtcu je dogovorjeno na vsakem roditeljskem sestanku,da bolnih otrok vzgojiteljice ne bodo sprejele v vrtec.Večina se tega drži,če je otrok bolan tako,da se mu ne vidi že na prvi pogled,se to potem hitro ugotovi,ker recimo ne je,ne sodeluje in je sploh drugačen,kot če je zdrav.Če pa mu zmerijo še vročino in jo ima,pa tako takoj kličejo.
Vem,da so stiske s službami,ampak precej staršev tudi izkorišča razne situacije.Vzgojiteljice morajo tako ukrepat,saj morajo zaščititi zdrave otroke in tudi sebe,saj če one zbolijo je tudi problem.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2006 9:01:42   
nuala
Morda nisem dobro prebrala ampak ne vem, kaj otroku je.

Če je otrok vidno bolan ( vročina, kašljanje,... ) bo vzgojiteljica itak vidla in poklicala starše. Če ne bo, bi jaz na tvojem mestu ukrepala.
Prav tako bi ukrepala, če ima otrok kakšno manj "vidno bolezen".

Če je samo prehlajen nebi rekla ničesar.

Mamice ne bi obsojala, kdo ve, kakšne razloge ima.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2006 9:03:56   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Za mamico vem, da bi jo nahrulile, ja logično....

Ne bi jo nahrulila, ker še nikoli v življenju nisem nahrulila nikogar. Ne vidim potrebe po hruljenju, se da vse mirno povedat ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2006 9:28:22   
darjatimci
Ne bi jo nahrulila, ker še nikoli v življenju nisem nahrulila nikogar. Ne vidim potrebe po hruljenju, se da vse mirno povedat ...
.
S tem se strinjam.Za take primere so zadolžene vzgojiteljice,da one uredijo s starši.Za ostale bi bilo bolje,da se ne vmešavajo,ker situacije ne poznajo.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.9.2006 13:14:32   
Tia27
Če gre za nalezljivo bolezen ala škrlatinka, norice itd lahko prijaviš neodgovorne starše ustreznim institucijam,po zakonu se takšnih otrok ne sme puščati v vrtcu, bodo fino kazen plačali pa je,lp

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.9.2006 20:06:10   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Jaz bi vzgojiteljici povedala in jo vprašala, če in kako misli ukrepati.

jaz bi naredila enako

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.9.2006 20:09:38   
bobek05
sicer pa - bolan otrok se ne počuti dobro, je bolj utrujen, nejevoljen... - zakaj ga vlačit v vrtec, ko pa je veliko lažje, da doma počiva....

jaz tega ne razumem user posted image  moj je bil zdaj 1 teden v vrtcu, pa smo staknili vnetje ušes... tak navzven mu  nič ne manjka (tudi vročine več nima), le malo mu teče iz noska, je pa na antibiotikih in ga za nič na svetu ne bi dala v vrtec... če jaz ne bi mogla bit z njim doma, bi bil pa ati, babica, sestra...

bom vsaj kakšen teden počakala, da se stvar pozdravi in potem bomo videli kdaj bo spet šel tja...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.9.2006 20:40:58   
Anonimen
,da bolnih otrok vzgojiteljice ne bodo sprejele v vrtec.Večina se tega drži,če je otrok bolan tako,da se mu ne vidi že na prvi pogled,se to potem hitro ugotovi,ker recimo ne je,ne sodeluje in je sploh drugačen,kot če je zdrav.Če pa mu zmerijo še vročino in jo ima,pa tako takoj kličejo.

Na prvi pogled, ko mati odda otroka v vrtcu pa res ne vidi, li je otrok bolan ali ne. Vzgojiteljica zjutraj ne sme otroka zavrniti, razen, če mu ne gori čelo oz. ima izpuščaje po celem telesu, npr. koze. Lahko pa potem mater kliče po pol ure, ko mu iizmeri vročino, daj eotrok pač bolan in naj ga pride iskat. Ampak veste, kajd elajo starši? Otroku dajo svečko proti zbijanju vročine, otroke je ob sprejemu pač nima, čez štiri ure pa zakuha. In veste kaj se zna še zgoditi? Matere oz. očetje n epridejo po otroke, četudi so klicani s strani vzg., naj pridejo.

Poden od podna.

S straši bolnih otrok se jaz ne bi pogovarjala v smilsu, kaj si dvolijo, nahrulila bi jih še manj, ker to ni moj stil, pa tudi vzg. ne bi nič govorila o tem, naj se sami pomenijo, kar se imajo.

Sicer pa otrok ni za v vrtec, kadar:
- ima vročino
- ima drisko
- oz. nalezljivo bolezen.
Tako je mni povedal naš pediater in jaz dam veliko na njegovo mnenje.

je pa itak za pričakovati v prvem letu življenja v vrtcu vse mogoče bolezni in skoraj več časa soma kot v vrtcu. To je treba vzeti v zakup.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?