Anonimen -> RE: bolan otrok v vrtec (11.9.2006 20:40:58)
|
,da bolnih otrok vzgojiteljice ne bodo sprejele v vrtec.Večina se tega drži,če je otrok bolan tako,da se mu ne vidi že na prvi pogled,se to potem hitro ugotovi,ker recimo ne je,ne sodeluje in je sploh drugačen,kot če je zdrav.Če pa mu zmerijo še vročino in jo ima,pa tako takoj kličejo. Na prvi pogled, ko mati odda otroka v vrtcu pa res ne vidi, li je otrok bolan ali ne. Vzgojiteljica zjutraj ne sme otroka zavrniti, razen, če mu ne gori čelo oz. ima izpuščaje po celem telesu, npr. koze. Lahko pa potem mater kliče po pol ure, ko mu iizmeri vročino, daj eotrok pač bolan in naj ga pride iskat. Ampak veste, kajd elajo starši? Otroku dajo svečko proti zbijanju vročine, otroke je ob sprejemu pač nima, čez štiri ure pa zakuha. In veste kaj se zna še zgoditi? Matere oz. očetje n epridejo po otroke, četudi so klicani s strani vzg., naj pridejo. Poden od podna. S straši bolnih otrok se jaz ne bi pogovarjala v smilsu, kaj si dvolijo, nahrulila bi jih še manj, ker to ni moj stil, pa tudi vzg. ne bi nič govorila o tem, naj se sami pomenijo, kar se imajo. Sicer pa otrok ni za v vrtec, kadar: - ima vročino - ima drisko - oz. nalezljivo bolezen. Tako je mni povedal naš pediater in jaz dam veliko na njegovo mnenje. je pa itak za pričakovati v prvem letu življenja v vrtcu vse mogoče bolezni in skoraj več časa soma kot v vrtcu. To je treba vzeti v zakup.
|
|
|
|