medvedek123 -> RE: višina preživnine (30.8.2006 17:46:09)
|
Hvala vsem, ki ste napisale vzpodbudne odgovore. vsem "anonimnim" bralkam/bralcem, ki so mi odgovarjale, da je to absolutno preveč, pa sledi odgovor. Kaj pa je danes 45000 sit očetu, ki potem z otrokom nima nobenih skrbi z ogrevanjem, z najemnino, z obratovalnimi stroški (voda, odvoz smeti in podobno se plačuje po osebi, tudi za dojenčka in otroka, čeprav je majhen), kakšne skrbi ima ponoči, ko se otrok zbuja v jok, ko je bolan, ko si sam neprespan in poln skrbi....???????????? Potem je pa še teh 45000 sit najlažje dati in se s tem odkriža vsega ostalega in živi mirno, brez skrbi, kam bo šel otrok v varstvo ipd.; v misli, saj jaz sem zanj storil, kar je bilo potrebno. Poleg tega, da ima oče veliko plačo.... No, prosim, to ni nikakršno izkoriščanje. V 45000-ih je prikazana le "materialna" skrb za otroka, tiste druge pa ni nikjer, z očetove strani. Pa še to. Ena mi je očitala, češ če bi dobila večjo socialno pomoč, potem bi pa pristala na manjši znesek...Naj pojasnim. Preživnina s strani sodišča še ni urejena. Po drugi strani, kaj če oče preživnine ne plačuje, moram v tožbo. to se zavleče. Tačas ne dobim s strani njega nič, glede na določeno vsoto preživnine pa prejemam še manjši otroški dodatek in sem spet jaz na slabšem. Čeprav bom preživnino (v primeru izterjatve) enkrat dobila povrnjeno za nazaj. Skratka, želela sem le pojasniti in NE netiti prepira. Hvala Kerensi, Dragici in pettyy.
|
|
|
|