Anonimen -> RE: višina preživnine (6.9.2006 11:23:34)
|
nobena višina preživnine ne odtehta prisotnost očeta v družini. govorim iz lastnih izkušenj. moj oče je bil takšen da ni redno plačeval preživnine, bolje rečeno je plačal ko ga je zapekla vest, enkrat ali pa dvakrat na leto, toliko da je lahko rekel da je plačeval. sitkov ni želel imeti in se je meni in brata izogibal daleč na okoli. sedaj ko mu ni potrebno več pačevati preživnine pa si želi da bi igrali srečno družinico, se obiskovali, vsaj 2x na teden se klicali,... takrat ko sem ga pa potrebovala pa ga ni bilo ob meni. z njim ne želim imeti stikov in sem mu tudi lepo povedala da če mi prej ni stal ob strani, mu tudi jaz ne mislim stati ob strani, ko potrebuje nekoga. naj mu ob strani stojijo nova žena in njeni otroci, ki so celo otroštvo imeli polno rit vsega mi pa smo se komaj prebijali iz meseca v mesec. sedaj ko se moj oče nahaja v finančni krizi, pa ga nova družinica zapušča, in naj kao mi njegovi lastni otroci poskrbimo zanj. prav privoščim mu, naj vidi kako je bilo nam, ko ni plačeval preživnine. zato tiste ki morate terjati preživnino terjajte max kolikor lahko, naj plačujejo za svojo odgovornost. pa preživnina ni namenjena samo za tekoče stroške za otroka (hrana, obleka), ko je otrok starejši se udeležuje raznih krožkov za katere potrebuje opremo in pa nekatere je potrebno tudi plačati. jaz se teh krožkov nisem mogla udeležiti, ker nismo imeli denarja. imejte v mislih to da bodo otroci rasli s tem pa tudi stroški in ne misliti da bodo očetje kar sami od sebe plačevali dodatne aktivnosti za otroka (mogoče nekateri že, ampak moj oče tega ni počel nikoli). višanje preživnine kasneje pa lahko zelo zaplete zadevo. moje mnenje je torej čim višja preživnina, ker če bi bila s partnerjem še kupaj bi stroški za otroka bili lahko še višji.
|
|
|
|