|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: višina preživnine
3.9.2006 16:08:21   
Anonimen
Otrok zboli, kdo je prestrašen? Otrok gre prvič v jasli, kdo joče z njim? Otrok joče ponoči, ker ga kaj boli ali ima nočne more, kdo je buden in zjutraj gre v službo nenaspan? Otrok v trgovini vidi dobro igračko zanj, kdo mu jo kupi, ne glede na to, koliko denarja znaša preživnina? Če je ne dobi, je žalosten in kdo je žalosten z njim? Mati mora delati nadure, otrok mora v podaljšano varstvo.
Oče plača enkrat mesečno znesek in ga boli ku***Pride trenutek, ko bi raje naslonila glavo na njegova ramena, kot pa prejemala preživnino.
Niso pa vsi moški enaki seveda, samo jaz še nisem srečala drugačnega, ker ne iščem.

(odgovor članu medvedek123)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
3.9.2006 17:47:41   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Otrok zboli, kdo je prestrašen? Otrok gre prvič v jasli, kdo joče z njim? Otrok joče ponoči, ker ga kaj boli ali ima nočne more, kdo je buden in zjutraj gre v službo nenaspan? Otrok v trgovini vidi dobro igračko zanj, kdo mu jo kupi, ne glede na to, koliko denarja znaša preživnina? Če je ne dobi, je žalosten in kdo je žalosten z njim? Mati mora delati nadure, otrok mora v podaljšano varstvo.
Oče plača enkrat mesečno znesek in ga boli ku***Pride trenutek, ko bi raje naslonila glavo na njegova ramena, kot pa prejemala preživnino.
Niso pa vsi moški enaki seveda, samo jaz še nisem srečala drugačnega, ker ne iščem.

se podpisem pod toleuser posted image ...vsi gledajo samo na visino denarja-prezivnine in se bunijo, noben pa ne razmislja, kaj pomeni vsak trenutek biti z otrokom v dobrem in malo manj dobrem :)skratka vse je zgoraj omenjeno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.9.2006 20:33:05   
tinatona
Jaz se tudi podpišem user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 28
6.9.2006 9:05:14   
Anonimen
...kolikor mi je znano, je preživnina namenjena materialnim stroškom za otroka. Ne pa kot plačilo materi, ki se z otrokom ukvarja tako ali drugače...

...in niso samo očetje tisti, ki so otroka naredili..... smo krepko pri tem sodelovale tudi matere...

No, menim, da pri prežvnini ni potrebno kompenzirati slabe volje do partnerja in ga "kaznovati" z nenormalnimi preživninami. (v stilu - "naj plačuje, zakaj pa ga je naredil").  In prav je, da tudi mati prispeva materialno.

Se pa vsekakor strinjam s tem, da obstajajo tudi taki očetje, ki mislijo, da preživnine ni potrebno plačevati in zaradi tega ukrepajo na najbolj podle načine. In pri takih primerih bi država lahko ukrepala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
6.9.2006 9:55:50   
Anonimen
Oče ima izbiro. Ali podpiše očetovstvo in plačuje preživnino, ki se mu jo določi-kolikor zmore, ali pa odkloni podpis očetovstva in ne plačuje nič.
Jaz ne vidim maščevanja ali kompenzacije s strani matere. Kompenzira oče, ki plačuje mesečni znesek in to je to. Govorim za očete, ki nimajo rednih stikov z otroci, ker sami tega ne želijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
6.9.2006 10:13:53   
Anonimen
No, taki, ki si ne želijo stikov z otroki, so pa tako ali tako zgodba zase!

Govorim o očetih, ki so v glavi in srcu zdravi, in ki jim odnos z materjo ni ovira za normalne odnose z otroki.  In si želijo videti otroke. In se veselijo dneva, ko jih bodo spet videli. In nestrpno čakajo ta dan.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
6.9.2006 10:42:45   
Anonimen
Govoriva o dveh straneh, obe pa imava prav. user posted image
Je pa žalostno vse skupajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
6.9.2006 11:23:34   
Anonimen
nobena višina preživnine ne odtehta prisotnost očeta v družini. govorim iz lastnih izkušenj.

moj oče je bil takšen da ni redno plačeval preživnine, bolje rečeno je plačal ko ga je zapekla vest, enkrat ali pa dvakrat na leto, toliko da je lahko rekel da je plačeval. sitkov ni želel imeti in se je meni in brata izogibal daleč na okoli.

sedaj ko mu ni potrebno več pačevati preživnine pa si želi da bi igrali srečno družinico, se obiskovali, vsaj 2x na teden se klicali,... takrat ko sem ga pa potrebovala pa ga ni bilo ob meni.

z njim ne želim imeti stikov in sem mu tudi lepo povedala da če mi prej ni stal ob strani, mu tudi jaz ne mislim stati ob strani, ko potrebuje nekoga. naj mu ob strani stojijo nova žena in njeni otroci, ki so celo otroštvo imeli polno rit vsega mi pa smo se komaj prebijali iz meseca v mesec. sedaj ko se moj oče nahaja v finančni krizi, pa ga nova družinica zapušča, in naj kao mi njegovi lastni otroci poskrbimo zanj. prav privoščim mu, naj vidi kako je bilo nam, ko ni plačeval preživnine.

zato tiste ki morate terjati preživnino terjajte max kolikor lahko, naj plačujejo za svojo odgovornost. pa preživnina ni namenjena samo za tekoče stroške za otroka (hrana, obleka), ko je otrok starejši se udeležuje raznih krožkov za katere potrebuje opremo in pa nekatere je potrebno tudi plačati. jaz se teh krožkov nisem mogla udeležiti, ker nismo imeli denarja.

imejte v mislih to da bodo otroci rasli s tem pa tudi stroški in ne misliti da bodo očetje kar sami od sebe plačevali dodatne aktivnosti za otroka (mogoče nekateri že, ampak moj oče tega ni počel nikoli). višanje preživnine kasneje pa lahko zelo zaplete zadevo.

moje mnenje je torej čim višja preživnina, ker če bi bila s partnerjem še kupaj bi stroški za otroka bili lahko še višji.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
7.9.2006 9:32:38   
Anonimen
Mož brez službe(trenutno,upam da ne dolgo),moja plača cca100 tisoč,imava dva otroka,mož še enega iz predhodne zveze.Se razumemo,pride hčerka vsak teden, gre z nami na dopust,izlet,ji kupimo kadarkoli lahko kar rabi,tudi jaz jo imam zelo rada,ampak kako naj bi ji dali recimo 45.000 preživnine?Iz srca rada če bi lahko.Niso vsi očetje takšni da bi se radi samo izognili plačilu.Ne bit pametne in metat vse v en koš.Če ni še hudič ne vzame.Ko je mož imel službo smo plačevali 25000,in takoj ko jo dobi bomo spet.Tolk al pa bog daj še več,če bofajn služba.Prevečkrat pa se tudi dogaja da možje in/ali novi partnerji jemljejo otroke iz prejšnjih zakonov kot breme.To ne gre tako!Ko se odločiš za skupno življenje pridejo v paketu tudi otroci in jihnje treba jemat kot svoje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
8.9.2006 9:27:22   
Anonimen
....kaj pa, ko oče plačuje mastno preživnino (tako, da materi ni potrebno dodati niti tolarja, še zanjo ostane), otrok pa kljub temu na obisk k očetu pride dobesedno "razcapan"?  user posted image Tako oblečen, da te kap....premala oblačila, premali čevlji.....kam pa gre preživnina?

Kaj predlagate storiti v tem primeru? In potem seveda se očetu ubogi otrok zasmili in mu kupi normalno "opremo"...... user posted image   In mama je dosegla svoje user posted image

Se da kako doseči, da se preživnina definitivno porabi za otroka? Enostavno verjeti materi je nemogoče,ker so dokazi dovolj očitni.
...kaj predlagate?.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
8.9.2006 9:38:38   
Anonimen
Jaz bi pa tako naredila: v MOJEM primeru.Oče ,bi vsak mesec ( preživnino) nakazoval na račun lepo ,otroka seveda .Mati ne bi smela dvignit denarja ,lahko samo otrok ob svoji polnoletnosti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
8.9.2006 10:11:09   
Anonimen
Če bi to bilo možno, potem se vsekakor strinjam....ampak, ne verjamem, da je. 

A ve katera (-i), če je to možno oz. izvedljivo tudi uradno?

To bi bila verjetno prava rešitev, da si mati ne bi lastila tega denarja. Sicer pa ona sama pove, da je to pomoč njima!  in ne otroku...... Pa ji v njeni prazni glavi ni jasno, da je to namenjeno samo in izključno za otroka! In njegove potrebe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
8.9.2006 10:13:35   
Anonimen
je tako,jaz sem dobila ko nisem bila polnoletna milijion tolarjev,ker so mi starši morali nakazti,ker smo prodali hišo.In starši niso mogli dvignit denarja.lahko sem ga sama dvignila,ko sem bila stara 18 let.prej ne moreš oz. lahko če to odobri center za socilane zadeve.Sedaj kako se pa to zrihta,pa ne vem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?