|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Začni delati na sebi!
4.9.2006 12:52:10   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Vendar ni, še posebej, ker sem na morju videla toliko šlang lepotic. Nič niso delale, le poležavale, jaz pa toliko ...

Ja, delale niso nič, jejo pa valda tudi NIČ. So anoreksične in njihovo zdravje je na psu. Pa tri otroke ziher niso spravile na svet, pa verjetno so stare tam okrog 19, 20 let.  Ja, takrat sem tudi jaz bila šlangarica pa trebuščka tudi nisem imela (no saj ga tudi zdaj nimam, zato pa imam veeelikoooo rit). Pa veeelikeee riti takrat tudi nisem imela. Nič sekirat. Malo spremeni še ostalo prehrano (razen cukra) pa bo. Sicer pa, a ni 6 kg veliko? Seveda je, Hujšaj počasi in zdravo. user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.9.2006 12:52:55   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Upam, da ti tega ni rekel tvoj ded!user posted image user posted image user posted image Jaz se s sabo tudi ne ukvarjam kaj dosti: pač razen redne nege, 1x na dva meseca frizer, kaj je pač nujno. Ampak stavek da "začni delati na sebi" je meni bolj osebnostno mišljen, kao naj se spremeniš, tak bi jaz to razumela user posted image

Tudi moje misli so bile v tej smeri.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.9.2006 13:58:16   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
a ne vem, kaj točno pomeni delati na sebi.

Začni delati na sebi. Naredi nekja zase.

To je moto Nove Dobe, ki se razrašča v vse pore življenja od zasebnega do poslovnega življenja. Skoraj vsaka reklama se začne: Naredite nekja zase,kupite si... Problem tega mota ni toliko v tem da se človek ukvarja sam s sabo ampak ker neprestano bombardira človeka naj misli na sebe. Človeku izriva tisto, kar gradi medčloveške odnose t.j. skrb za drugega in to nadomesti z usmerjanjev v samega sebe. Usmerjanje v egoizem. To pa ni dobro ne za človeka, ne za odnose, v družini, v službi ali privatno.

Naredi nekaj zase pomeni da si vzemi čas za uživanje (in ker je časa vedno premalo) na račun nekoga drugega, kateremu si do sedaj posvečala čas. Naredi nekaj zase pomeni v službi se s komolci preko sodelavcev dokoplji do boljše plače. Tako si lažje privoščiš dopust na kateren spet narediš nekaj zase. Jaz, jaz, jaz.

Naredi nekja za družino. Naredi nekaj za partnerja. Naredi nekaj za otroka. Naredi nekja za sodelavca. To je tisto, kar je težko in to je tisto kar daje tvojemu življenju kvaliteto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.9.2006 14:11:54   
Anonimen

Ja, je v redu, ampak vseeno pa ni. Jaz sem začela ornk migat maja in to še zdaj počnem. Držala sem se teh navodil - veliko gibanja in nič cukra. No, skoraj nič cukra, ampak res. Sladkarije sem zelo omejila.

Sita, to je ze v redu, da si cukr skenslala iz jedilnika, pa da ful sportas, samo...

...fora je v tem, da jes kvalitetno hrano v pravi kombinaciji. Zjutraj lahko na primer jes hrano bogato z OH-ji, ker telo potrebuje energijo. Zvecer pa samo proteinsko hrano (npr.kaksno zeleno solato s tunami, light skuto, kksen stejk na zaru (ce seveda jes meso).

Pazi, da imas na dan najmanj 4-5 obrokov. Najbolje je jest na vsake 2-3 ure (ceprav je to dandanes ful tezko), da ti metabolizem dobro deluje. Pa nikoli se ne smes do sitega najesti (ker sitosti ne obcutis takoj). In bla bla bla.

Ce zelis me loh kontaktiras na ZS. Mam okol sebe same vrhunske sportnike in strokovnjake za prehrano, tko da loh se kej povprasam.
pa pa

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
4.9.2006 14:45:54   
Sita
Sreckanosecka, večerij sploh ne jem. In hodim v šolo hujšanja - me je prav groza, ker imamo v četrtek po dveh mesecih spet sestanek, jaz pa sem od nazadnje, ko sem bila tam shujšala le 4 kg. Ostala 2 kg sem izgubila že prej. No, dobro vem, kaj lahko jem, imam vsa navodila in že prej so mi rekli, da jem zdravo, ker sem vegetarijanka (to pomeni, da sploh ne jem prazne hrane, samo polnozrnat kruh in včasih sem ga za zajtrk pojedla 6 kosov - velikost moje dlani, nimam velikih dlani, danes pojem samo enega ali maksimalno dva. In nemalokrat mi je slabo, ker jem premalo takšne nasitne hrane - če sem lačna, pojem jabolko na primer. Jem pa tako, včasih res skoraj nič, včasih pa se držim 4-krat na dan, samo več res ne rabim.
Zadnjič ko sem prehodila 25 km sem pojedla le tri pesti smokijev in pila nekaj vode. Zvečer pa izmučena 1 krožnik Muslija, ker cel dan prej nisem jedla nič razen zajtrka - 2 kosa polnozrnatega kruha s kapičinom in malo marmelade gor (domače, skoraj brez sladkorja).
Hvala, se bom obrnila nate, če čez kako leto še ne bo kaj več uspeha. Saj ni panike, imam res čas, važno da sem zdrava kot riba in da zmorem velike napore (celo malo plezati sem začela - včasih sem se malo bavila z alpinizmom). In na goro, ki jo imamo tu sem začela teči (1 ura navkreber). Moj dragi preteče neprenehoma do vrha, jaz pa še malo hodim vmes.

Drugače pa zame pomeni delo na sebi ZAVEDANJE. Zavedanje same sebe, MEDITACIJA, PRANAJAMA, JOGA, TANTRIČNO LJUBLJENJE, pa tudi IZOBRAŽEVANJE.

Telo samo mi nikoli ni bilo preveč pomembno. No, zdaj pa vidim, da če treniram telo, imam tudi pri meditaciji in vseh teh stvareh mnogo večje uspehe. Treniranje telesa je zelo pomembno, saj se drugače slej ko prej ustaviš na neki točki razvoja in ne moreš naprej.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.9.2006 14:51:39   
Anonimen

Ampak shujšala sem pa vsega skupi le 6 kg. Ne gre več.
In verjemi Tjazy, to me žalosti. 

Morda se bom morala sprijazniti, da sem kot sem ... 

Shujsala si 6 kg.. in zdaj se nekaj pritozujes..user posted image user posted image Pojdi v mesnico in kupi 6 kg mesa.. in potem si oglej koliko je to mesa.. Kar veliko.. Torej je to zelo zelo v redu. Zdravo hujsanje je maksimum 1 kg na mesec..
Pa ni ti treba pretiravat in toliko hodit, da potem 3 tedne ne mores.. Bolj bistveno je.. da hodis oz.. se gibljes vsak dan.. in da imas ob tem gibanju pulc cez 130/min Eni pravijo, da mora biti cez 150/min.. samo ne vem.. 130 je cist ok.. in ce hitro hodis je pulz sele tam nikje 100.. 110 nic vec.. in lahko hodis 3 dni in si bos sicer krepila misice.. ampak kile ne bojo sle dol.. ker se pri taksnem nizkem pulzu mascobe ne topijo..

In ne vem zakaj pricakujes da bos v parih mesecih izgubila toliko, kot si jih pridobila v ne vem koliko letih?! user posted image  To ni mogoce. Oziroma ni zanesljivo in ni trajno..
In ne omejiti sladkarije ampak jih odstrani.. To ti ne bo nic skodilo.

Sama  s seboj pa se moras nujno sprijaznit.. le tako se lahko spremenis..

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
4.9.2006 15:00:32   
Anonimen

Zadnjič ko sem prehodila 25 km sem pojedla le tri pesti smokijev in pila nekaj vode.

Ves kaj si je tvoje telo mislilo ob tem? "Ojoj.. kriza je.. hrane ni.. torej bo treba sparat.. " in tako zacne shranjevati hrano v mascobo"

1 uro teces navkreber.. in vmes malo hodis.. user posted image  Dej opisi ti malo tale tek? Kako to teces?!

Ker to ni kar tako lahko doseci.. user posted image

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
4.9.2006 15:03:01   
Sita
To sem na morju hodila, ker smo imele nek kraj za poseben cilj. Ker je tam prelepo in ker ne znam nehat, vse moram videt. Jah to sem pa jaz, zmeraj me zanima, kaj je pa za onim zalivčkom, pa za onim in kar grem naprej ... Pa saj, če bi šla na Triglav, bi morala tudi 8 ur hoditi (tu na morju smo hodile 4 ure v eno smer in 3 in pol ure nazaj - ker smo se prvič malo izgubile). Hodile smo pa hitro, saj nas je nazaj začela nevihta preganjat. Ko sem prispela sem se samo vrgla na tla od utrujenosti in padla v blato ... vse hlače umazala. Takrat nisem mislila na hujšanje, drugi dan sem upala, da sem kaj izgubila, pa se ni kaj poznalo. Mogoče se pa še bo ... saj sem sama tako radovedna, da me nič ne ustavi, če imam kondicijo.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
4.9.2006 15:05:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

in da imas ob tem gibanju pulc cez 130/min Eni pravijo, da mora biti cez 150/min.. samo ne vem.. 130 je cist ok.. in ce hitro hodis je pulz sele tam nikje 100.. 110 nic vec.. in lahko hodis 3 dni in si bos sicer krepila misice.. ampak kile ne bojo sle dol.. ker se pri taksnem nizkem pulzu mascobe ne topijo..

Vauuuuuuuuuuu Tjazy!!!!! You are Dr. love!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
4.9.2006 15:12:08   
Anonimen

Drugače pa zame pomeni delo na sebi ZAVEDANJE. Zavedanje same sebe, MEDITACIJA, PRANAJAMA, JOGA, TANTRIČNO LJUBLJENJE, pa tudi IZOBRAŽEVANJE.

Zaceti je vedno potrebno s telesom.. ker je za telo potrebno velikooo discipline. Tezje je iti vsak dan tect, kot vsak dan poceti to, kar si tuki nastela.. in jaz sem tudi vcasih mislil, da so te in podobne zadeve pomembne.. pa v bistvu sploh niso..
So le izgovor, da se nam ni potrebno ukvarjati s telesom.. Te zadeve so sicer pomembne.. ampak, ce ne preskocis telesa.. Ce telo preskocis.. je vse tole nasteto celo skodljivo.. ker te zadeve se da poceti samo s cistim telesom.. torej je telo potrebno najprej ocistiti..

Ves kaj bi ti jaz rekel tko cist direkt.. Zavrzi vso to vzhodnjasko balast.. ker tebi osebno skodi.. in pojdi k telesu.. in z vsem tem svojim zavedanjem ostani pri telesu.. vsaj nekaj casa..
Ker tole kar je nasteto zelo velikokrat postnene odvisnost.. kot mamilo.. in hkrati je se tolk bolj skodljivo ker v tem najdes tolazbo.. izgovor..

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
4.9.2006 15:23:54   
Sita

Ves kaj si je tvoje telo mislilo ob tem? "Ojoj.. kriza je.. hrane ni.. torej bo treba sparat.. " in tako zacne shranjevati hrano v mascobo"

1 uro teces navkreber.. in vmes malo hodis.. user posted image  Dej opisi ti malo tale tek? Kako to teces?!

Ker to ni kar tako lahko doseci.. user posted image

Najbrž res - si je moje telo mislilo, da hrane ni ... samo niti nisem bila lačna. Če si utrujen - fizično, nisi lačen, vsaj jaz ne. Takrat rabim le malo, da lahko še migam.

Ne vem, kako naj ti to opišem. Z možem sva (kolikor nisem bila na morju, ko sem bila tam, sem pa tam s hčerko šla tečt, on pa tu sam) hodila vsah drug večer tečt po ravnem in podaljševala tek - vsakič malo dlje - imamo lepo pot za to. Potem pa sva nekega večera bila pozna, bila je že noč, jaz pa ponoči nič ne vidim, ker je tam bolj ali manj gozd. Rekla sem mu, pa pojdiva na goro enkrat. Rekel je, o ne, navkreber pa še ne moreš. Ker tja vodi tudi cesta, ki je bela (makadam) - torej je bilo še svetlo. Rekla sem mu, naj se ne ozira name in naj gre naprej, jaz bom pa samo hodila. On tudi ni vedel, se mu niti sanjalo ni, da lahko pride do vrha. Začela sem teči pred njim, ker se je on še nekaj zadrževal v avtu in me nato dohitel, ko sem jaz počasi sopihala (tekla), skoraj bi rekla poskakovala (majhni koraki, pa vendar v teku), ter je teke naprej, jaz pa čim sem ga videla rekla, da ne morem več. Začela sem malo hoditi, zajela sapo in spet počasi teči itd, dokler nisem bila že kar visoko. V začetku mi je šlo počasi in zelo težko, bolela so me meča, potem pa sem zmeraj bolj tekla in manj hodila in bolečina je začela popuščati. Tko da so me nazadnje bolela kolena. Nisem prišla do vrha, ampak skoraj do polovice, možu pa je uspelo brez prekinitve do vrha in nazaj - bil je čisto premočen (no, jaz tudi).

Bolje ti lahko opišem, ko bova stvar ponovila - takoj ko mi zacelijo podplati.

Aja, ta gora je primerljiva s Šmarno goro, visoka je pa 721 m nadmorske višine, naš kraj je pa visoko 400 m nadmorske višine. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
4.9.2006 15:24:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
4.9.2006 15:38:47   
Anonimen
Meni pa je po porodu ostalo  glih kakih 6,7 kg. Sicer se ne opazi tak hudo kot se sliši, ampak jaz hočem ono staro sebe nazaj. Ko pridem z morja sem se odločila, da bom začela pazit kaj jem, ne hujšat ampak pazit. Z oktobrom začnem in tja do konca leta. Zjutraj bom jedla muslije in pozno popoldne kosilo. Čeprav zdaj ne jem kaj dosti več, samo bom pa bolj disciplinirana. Kruh ne pride v poštev 100%. Nikoli nisem rabila pazit kaj jem, ker sem znala uživat v hrani. Hrane nikoli nisem zlorabljalauser posted image user posted image
Skratka , me prav zanima kakšen bo rezultat.

Je pa res, da je treba najprej začet s telesom in rezultat ne sme izostat. Samo vprašanje časa je. Tak da lepo počasi in vedi, da z hujšanjem se ti ne spremenijo samo obroki ampak celoten življenjski ritem oz. navade.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
4.9.2006 15:42:44   
Anonimen

in da imas ob tem gibanju pulc cez 130/min Eni pravijo, da mora biti cez 150/min.. samo ne vem.. 130 je cist ok.. in ce hitro hodis je pulz sele tam nikje

tocno tko; listen to the masta

ja ce hoces, da se ti pri gibanju topijo mascobe, je potrebo imeti nekje od 55-75% svojega max.pulza. (izracunas ga glede na spol, leta, tezo, visino - ziher je na netu kaksna formula; jst imam npr.ena tako uro, k ti to vse izmeri); ce pa je  pulz ali manjsi ali vecji od tega, pa se kuri glikogen v misicah. In tko je zlo tezko shujsati.

Pa pazi, da po vadbi nadomestis vse izgubljene snovi - kksen isostar, isosport bi bil priporocljiv.

Pa vecerje tudi jej!! 

Pa velik uspeha, Sita.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
4.9.2006 15:46:20   
Anonimen
Ja... na slikci si ze kar malo prevec koscena.. user posted image user posted image  

Zakaj pa zacnes z oktobrom? Zakaj pa ne ZDAJ?

Tole kar si se namenila pojesti v 2 obrokih, raje razdeli na 5 obrokov.. pa ne samo zaradi hujsanja.. ampak tko je najlazje telesu to predelat..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
4.9.2006 15:51:54   
Anonimen
Z oktobrom pa začnem zato, ker imam vplačan all inslusiveuser posted image user posted image user posted image

No šalo na stran. Zdaj mi še ni za začet, ker se mi po pravici res ne mudi nekam, samo z oktobrom pa začnem 100%, ker ko si postavim nalogo se je držim. Zdaj pa me čakata še 2 izpita v septembru in mi ni da se še s hrano obremenjujem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
4.9.2006 15:57:09   
Sita
Sreckanosecka, hvala, ker mi želiš veliko uspeha. Vendar sama ne upam več na uspeh. Bo, kar bo.
Hočem reči le to, da so naša telesa različna. In da telovadba različno učinkuje nanje. Zdaj sem bolj mišična, ne izgledam pa kaj dosti bolj suha. Nosim cunje samo eno številko manj.
Hčerka, ki z mano trenira, je v vsem tem času izgubila le 2 kg in tudi pravi, da ni pravično, da je njena sestra, ki sploh ne telovadi in poje enkrat več kot ona, precej bolj suha od nje.
A ni to zanimivo? Enim potem le mišice zrastejo, in te nadomestijo špeh, eni pa so res sposobni shujšati ... Po mojem je to odvisno od sestave telesa ali česa?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
4.9.2006 16:00:06   
Anonimen
To je res, vsak ima drugačen metabolizem in tu ne moreš nič naredit. 

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
4.9.2006 16:01:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
4.9.2006 16:53:58   
Sita

Zaceti je vedno potrebno s telesom.. ker je za telo potrebno velikooo discipline. Tezje je iti vsak dan tect, kot vsak dan poceti to, kar si tuki nastela.. in jaz sem tudi vcasih mislil, da so te in podobne zadeve pomembne.. pa v bistvu sploh niso..
So le izgovor, da se nam ni potrebno ukvarjati s telesom.. Te zadeve so sicer pomembne.. ampak, ce ne preskocis telesa.. Ce telo preskocis.. je vse tole nasteto celo skodljivo.. ker te zadeve se da poceti samo s cistim telesom.. torej je telo potrebno najprej ocistiti..

Ves kaj bi ti jaz rekel tko cist direkt.. Zavrzi vso to vzhodnjasko balast.. ker tebi osebno skodi.. in pojdi k telesu.. in z vsem tem svojim zavedanjem ostani pri telesu.. vsaj nekaj casa..
Ker tole kar je nasteto zelo velikokrat postnene odvisnost.. kot mamilo.. in hkrati je se tolk bolj skodljivo ker v tem najdes tolazbo.. izgovor..

Ni čisto res. Vsaj zame ne. Ni težje zame vsak dan iti tečt, kot ohranit um kristalno čist brez ene same misli ... Ne več.
Tjazy, jaz trdno stojim na svoji poti. Nihče in ničesar me ne premakne več. Moja pot in duhovna pot nista več dve različni stvari. To sem JAZ. Pa nisem odvisna, niti slučajno. To je neločljiv del mene. Tudi ko tečem, sem povezana s to Energijo, vsa me prežema. Ni mi treba niti manter ponavljati niti moliti. Ne rabim več. Vse se odvija samo od sebe. Sem v ekstazi, v posebnem stanju in zato lahko tečem. Ko postanem utrujena, izgubim zavedanje. In takoj, ko znova vzpostavim to zavedanje, nisem več utrujena. Takrat kar letim. Zato ti bom rekla - ravno obratno: "Zavedanje same sebe, svojega telesa, vsake moje mišice, celice in Luči nad mano mi izredno koristi. Nikakor pa ne škoduje." Ne sanjam. Ne rabim Sem TO, kar sem, eno s stvarstvom To sem jaz. In letim. In sem srečna. Zmeraj in povsod.
In veš, kaj mi je rekel moj indijski prijatelj? Da naj sedem in meditiram. In si predstavljam, kako moje telo izgublja špeh, kako se le-ta preprosto topi. In je pridal, da ne rabim nobene telovadbe. Da vse lahko naredim samo z umom.
Pa žal še ne morem. Um moram šele razviti do te faze, da bo to sposoben storiti. Zato niti slučajno ne morem reči, da bom tekla kot en bebec, neosredotočena, ko kura brez glave ... Ne. Pri tem bi izgubila samo sebe. Izgubila bi tisto, za kar delam že vse življenje .. Kajti jaz meditiram že od rojstva tako rekoč. To sem jaz.
Zmeraj sem kot punčka sedela tiho in nepremično in bila srečna - že ob poslušanju vetra in ptičkov. Nekje v sebi sem zmeraj slišala tišino. Kot mirno jezero ... brez enega samega vala in videla belo svetlobo. To sem jaz in to sem dosegla že zdavnaj ... Zato ni bilo želje po gibanju, vsaj ne pretiranem, ker me je privlačila ta notranja neomajnost, ta notranji mir ...
Seveda sem sedaj odkrila, da je čar tudi v gibanju ... da gibanje ne zaduši moje notranje tišine ... in spet sem happy.
Le rezultati na mojem telesu, vidni rezultati gibanja so majhni. Znotraj pa sem zmeraj bila in sem sedaj šebolj svobodna. Kot ptica, ki mirno lebdi nad mirnim jezerom ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
5.9.2006 11:26:06   
Anonimen

Ni težje zame vsak dan iti tečt, kot ohranit um kristalno čist brez ene same misli ... Ne več.
Tjazy, jaz trdno stojim na svoji poti. Nihče in ničesar me ne premakne več. Moja pot in duhovna pot nista več dve različni stvari. To sem JAZ. Pa nisem odvisna, niti slučajno. To je neločljiv del mene.
"Zavedanje same sebe, svojega telesa, vsake moje mišice, celice in Luči nad mano mi izredno koristi. Nikakor pa ne škoduje."

In veš, kaj mi je rekel moj indijski prijatelj? Da naj sedem in meditiram. In si predstavljam, kako moje telo izgublja špeh, kako se le-ta preprosto topi. In je pridal, da ne rabim nobene telovadbe. Da vse lahko naredim samo z umom.

Niti en dan na tem svetu, se nihce od nas ni imel um kristalno cist.. Niti ene ure.. O tem skoraj ne bi izgubljali besed.. ker to je cist kristalno jasno.. To je se najbolj kristalno od vsega..
In je.. zelo tezko je.. iti vsako jutro ob sestih tect.. Zelo tezko.. vsaj prvih nekaj let.. S tem se naucis discipline.. in potem ti cuker ne dela tezav..

Zavedanje telesa.. je delo na telesu.. in saj sem rekel, da zavedanje raje usmeri v telo.. ne toliko v um.. ker um ni namenjen temu.. ta trenutek..
Problem je tale.. ker za tole Luc nad teboj ves samo iz knjig.. dejansko pa te luci ne vidis.. ampak jo cutis kajne... In zdaj smo tam.. Clovek vedno verjame tisto, kar hoce verjeti, vedno cuti tisto, kar hoce cutiti.. vedno si zadeve shalucinira tako, kot si jih zeli.. Tudi z angeli se lahko pogovarja, ce si tako zeli, ce si tako predstavlja.. in to ni dobro.. ker zelo, zelo tazko ostanes na realnih tleh.. ker te tole hitro odnese v visave.. od koder so vsi ljudje nekako pod teboj.. in nekako se rastejo.. in zlo tezko te bojo kdaj dorasli.. ker halucinacije uma so brez-mejne. Kakor si zazelis tako pa je.. Ce zelis leteti namesto hoditi.. potem letis.. no problem.. in vecina drugis se komaj vali.. ti pa letis.. Ampak ce bi bog, ali univerzalna sila, ali vesolje.. ali ljubezen ali karkoli ze.. hotel da bi mi po zemlji leteli, potem bi nam pricaral krila..

Pa nisi odvisna.. niti slucjano ne... Neee sej vem da ne.. ker zadeve so vedno taksne kot si jih zelimo.. sploh ni pomembno kaksne so.. pomembna je zelja.. in halucinacije..

Ena zlo potrebna ampak hkrati zlo zajebana stvar je iskrenost do sebe.. Sej koncno je vseen kaj tuki napises.. ali letis.. ali hodis.. ali si odvisna ali pa nisi.. cist nepomembno je kaj tuki pise.. pomembno je.. da je tebi jasno.. kaj je res.. Dejstvo pac je, da se vsi tukaj predstavimo bolj ko ne iz pozitivnih strani.. ampak problem je, ker to nic ne pomaga.. se vedno vemo tudi za negativne lastnosti.. pa ce tudi jih zanikamo ali zamolcimo..

Verjemi, da ti ta trenutek tale Indija in informacija, da semo sedis in haluciniras da speh izginja.. bolj skodi kot koristi.. Kaj bos pocela s to informacijo..?! user posted image  V koncni fazi.. lahko z umom res naredis vse.. Samo predstavljas si, da si na Havajih in si na Havajih.. samo predstavljas si, da nisi vec lacen.. in nisi vec lacen.. kar zelis si lahko predstavljas.. ampak en pogoj mora biti prej izpolnjen.. Umreti moras in iti v astralni svet.. Ja tam pa se lahko igras s svojo postavo kakor te je volja..
Jaz bi malo cudno pogledal cloveka, ki bi mi dal taksen nasvet.. ce ne bi zraven se kaj dodal.. recimo vsaj smeh..  mal realnosti pa je tudi v duhovnosti potrebno.. oziroma je realnost pogoj vsakrsne duhovnosti.
Nekateri ljudje imajo ali pa si vzamejo premalo casa zase.. in se za koga.. nekateri pa ga imajo prevec.. In nisem se spoznal cloveka, ki ima veliko dela.. ki dela za prezivetje, ki je nasel smisel v tistem kar dela, da bi haluciniral o duhovnosti.. in se tolk ukvarjal z raznimi cudnimi zadevami.. ker preprosto ne vodijo nikamor.. in same po sebi nimajo smisla.. Smisel dobijo samo v kombinaciji z resnicnim zivljenjem.. resnicnimi izkusnjami..
Zato si komplet vse religije nesmiselne.. se posebno takoimenovani duhovniki.. ki jim je to kao poklic.. Mislim.. totalni nesmiselnezi.. ki blizijo od cerkve do cerkve, od sinagoge do sinagoge in od moseje do moseje.. in samo trobijo... ljudje trpite in nem prinesite denar, da vsaj mi ne bomo trpeli.. vi pa boste zato poplacani po smrti.
Neverjetno pa je, kako je mozno, da jim ljudje nasedejo..

Vsakega ki mi trobi o nekih zadevah.. vprasm. Kdaj si to dozivel.. in obicajno rece.. To sem bral tam in tam.. Hvala lepa.. zdaj pa molci o tem, ker skoda casa za halucinacije.

Sita.. vse to ne leti nate.. si bila samo iztocnica.. ampak nekaj pa definitvno je tudi zate.. In sicer ce me slucjano kdaj karkoli vprasas.. sej ne da bi mi mogla kaj sprasevati, ali pa da bi vedel kar koli.. v bistvu o mnogih zadevah o katerih ti ves vse.. jaz ne vem nic..  ampak vedno bi bil moj odgovor enak. "Pozabi Indijo, pozabi vse te halucinacije.. in najprej disciplina pri osnovnih temeljnih zadevah.. hrana, gibanje, nacela.

S spostovanjem.. Tjazy

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
5.9.2006 13:14:23   
Sita
Mnogi so imeli um kristalno čist. Mistiki, jogiji, kot so Šri Aurobindo, Budha, Jogananda, Vivekananda, Šri Ramakrišna, pa ne le Indijci - to nima veze - pač jaz te bolj poznam ... In potem so prešli v stanje nirvane in nekateri še dlje ..., Šri Aurobindo je nadum prinesel na Zemljo ... TO JE KRISTALNO JASNO! NISO HALUCINIRALI, verjameš ali ne.

Mogoče je res težko iti vsako jutro ob šestih tečt, vsak večer pa ne - vsaj meni ne. Ja, saj ne rečem, da se mi zmeraj da, to je pač lenoba. Samo ni pa to tak problem premagat ... Z VOLJO SE VSE DA! Pa tu ni porebna ravno hudo močna volja. No, kakor za koga, seveda - govorim iz sebe.

Ljudje smo na različnih stopnjah duhovnega razvoja. Ene nese v višave, drugi so na tleh, kot bi bili ukoreninjeni. In še zdaleč ni nujno, da bi bili tisti, ki so v višavah kaj bolj razviti ... sploh ne. Pač vsak ima v življenju drugačne naloge in moja je pač ta, da sem trenutno rada v višavah ... To zdaj rabim. Včasih sem pa čisto na tleh in to spet takrat, ko je potrebno. Enkrat gori, drugič doli in nikoli si ne mislim, da so tisti, ki so več gori kaj več od drugih, ki so še doli. Rastejo pa vsi - oni gori in oni doli. Enkrat rastemo bolj v duhovnem smisli, drugič bolj v praktičnem, življenjskem smislu. Mislim, da nobene stvari ni dobro zanikati - za našo rast sta pomembni tako duhovnost kot življenjskost. Eno brez drugega ne gre dolgo. Slej ko prej zajadramo v višave in se spuščamo, ko to rabimo. Vsak v svojem ritmu in vse ob svojem času.
Kril ne rabimo, ker nam fizično ni treba leteti. Za to imamo letala, a ne?

Iskrenost do sebe - to mora vsak sam vedeti, koliko je iskren. Eni se morda res delajo lepe, pa tudi to je prav, ker tako lepi postajajo. Dejansko se ravnamo po nekem idealu. Če nam je všeč dobrota, iskrenost in druge dobre lastnosti in se kot taki (četudi še nismo taki) predstavljamo, je to super, saj ne da bi vedeli tako avtomatično spreminjamo sebe v boljše osebnosti. Torej to je dobro.
Kdor je pa zelo neiskren, se ga pa že po nekaj postih spregleda. To je jasno.

No, jaz nisem čudno pogledala, ker se to dejansko da: da z umom spreminjaš stvari (tudi, da se ti topi špeh, če si to predstavljaš). Vera gore premika. Zaradi vere se dogajajo tako imenovani čudeži, ki v resnici sploh niso čudeži. Vse je mogoče. Tudi to je čista realnost.
Vprašanje je samo, kako priti do tako močnega uma, da to zmoreš? Seveda to ne počneš sam ... ker nič ne delamo sami brez neke univerzalne Sile...

Nisi še našel človeka, ki dela za preživetje in hkrati ŽIVI duhovno življenje? Ali halucinira o duhovnosti? To sta dve različni stvari. Jaz jih poznam kar nekaj, eden živi z mano. Moj mož ŽIVI duhovno življenje in hkrati dela za preživetje, v Indiji pa je to itak način življenja skoraj vsakega človeka.
Ja, halucinira pa jih najbrž veliko - samo ti ne živijo duhovno življenje - NE, ti res halucinirajo, potem pa so še naprej obekljivi in zlobni in polni želja ... ja, takih je preveč, preveč. No, samo se učijo, če se hočejo in kmalu pridejo do tega, da samo haluciniranje nima smisla. Kot praviš ti, Tjazy.

Jah, veš, eni najprej preberejo in potem poskušajo to doživeti ... kot rabiš najprej zemljevid, da veš, kako priti do nekega kraja, da se ne izgubiš in se šele nato pelješ in sam doživiš tisto pot.

Tjazy, vsak gre svojo pot. Hvala za podporo, mislim, da nimam halucinacij, ampak pristna doživetja in moje življenje je moje. Saj veš kako je to. Poslušaj nasvete, delaj po svoje. Tvoje razmišljanje mi je všeč, delala bom pa vendarle po svoje - poslušam te pa v tem, da je pomembna disciplina.
Samo da bom hkrati ohranila stik z Indijo in vsem tem, ker me to izpopolnjuje in ne moti.

Iluzija je tudi, da nimaš iluzij. 

S spoštovanjem, Sita

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
5.9.2006 14:42:14   
Anonimen
Za vse tiste, ki si jih nastela.. ta nirvana ni bila halucinacija.. so jo doziveli.. in to je nekaj drugegega kot pa gledano iz nasega stalisca, ki se nam obcasno zgodi samo pohlep po nirvani.
Katoliki nirvano imenujejo nebesa.. in vsi mislijo, da jih bojo vidile po smrti.. in vse kar danes delajo delajo iz pohlepa po nebesih.

Ma lej.. sej to je meni vseeno.. jaz ti samo povem, kaj vidim kot opazovalec iz daljave.. kaj ti naredis s temi informacijami je tvoja stvar..
Ampak utapljati se v tem.. brez zivljenskih izkusenj.. ni smiselno..

Meni ali tebi govoriti o nirvani... je zares idiotsko. Ce o tem govori tisti ki je to dozivel.. je to odlicno.

Cakati kdja bo speh izginil.. je nesmisel.. celo to reci nekomu je nesmisel.. ce bi se to tebi zgodilo.. in bi potem o tem govorila.. potem ok.. brez pripomb.

Vsemu, cesar clovek ni dozivel jaz pravim halucinacija.. ampak halucinirati je v dolocenem primeru dobro.. in zdravo.. s tem se ustvari napredek.. lahko pa je zavora..

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
5.9.2006 15:23:58   
Sita
Ja, razumem te. Ti govoriš o ljudeh, ki jih vodi napuh. O tistih, ki preberejo kaj o duhovnosti in se potem delajo pametne in se imajo za nekaj več. A ne?

Veš, sama sem prevajala neko knjigo, ki upam, da bo kmalu izšla od resnično duhovne osebnosti Matere (Šri Aurobindove sodelavke), ki pravi nekako takole: "Vsakokrat ko greste po stopnicah si predstavljajte, kako krepite svoje mišice in kako Božanska Zavest prihaja v vas ... Telo je potrebno pobožanstvit, ga utrditi, da bo močno in krepko, ter vnesti vanj Luč .. vnesti to Luč v vsako celico svojega telesa."
In to jaz delam, vsaj poskušam in resnično se potem počutim lahko, močnejšo in lažje premagujem ovire. Vse to je mogoče.
Neki ženski so izpadali lasje. In Mati ji je rekla: "Vsako jutro, ko boš česala svoje lase pred ogledalom si govori, da tvoji lasje postajajo vse močnejši in gostejši. In videla boš, da ti bodo nehali izpadati."
Tako lahko izboljšuješ stvari in si pri tem nič ne misliš, da si kaj boljši od drugih.
In kogar motijo misli med meditacijo: njim je svetovala, naj si predstavljajo, kako postaja svet vse boljši, prijaznejši, da ponehujejo vojne, da ponehuje lakota, da je vsega v izobilju, da se bodo zgradile stavbe, ki morajo biti zgrajene, ... ." Seveda se to ne bo naenkrat zgodilo - saj se še ni, pa vendar Z UMOM LAHKO PREMIKAMO GORE ... nekoč se bo to zgodilo, če verjamemo v to, če veliko število ljudi dela na tem ...

VSAKA MISEL VODI VSE STVARI,  ... kot pravi Bhagavadgita.

NE SMEMO PODCENJEVATI MOČI UMA.

Zato pravim, da je v nasvetu mojega prijatelja Resnica. Pa ni važno, četudi on tega ni doživel, ker nikoli ni bil debel, kvečjemu presuh - je zelo suh in močan.

Rekel pa mi je, da naj shujšam, kajti Božanska popolnost je tudi lepota telesa ne le duha. In lepota telesa naj bi bilo močno dobro mišično telo, ki ni ne presuho ne preveč špehato. To je Ideal. Presuhost in šibkost, ter bolezenski videz telesa naj tudi ne bi bilo tisto pravo, kar lahko prejme Luč.

Jaz osebno ne delam zaradi tega, da bi komu ugajala, pač pa preprosto zato, da bo telo zdravo in sposobno sprejeti to Luč ... no malo pa tudi zaradi samega estetskega videza, da bi bolj ugajala sama sebi.

Zakaj misliš, da ni dobro zame, da poskušam delati z umom in ga razvijati hkrati s telesom? A ni najbolje delati vse hkrati - razvijati vse na sebi naenkrat? Zakaj bi um zanemarila? Kako preprosto je misliti na lepši svet in da bi vse bilo dobro, da bi izginilo zlo, bolečina in sovraštvo iz tega sveta ... in tako spreminjamo tudi sebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
5.9.2006 15:47:57   
Anonimen
Saj ne bos zanemarila um, ce bos delala na telesu.. saj bos z umom delala na telesu.. S cim pa bos drugim?!

Vem samo to.. vec ko preberes.. manj ves..

V Portorozu obstaja ena cudovita dusica... ves kolk energije je potrosila, ko je hotla to meni dopovedast.. ampak ne.. jaz sem bil pameten.. nepremakljiv.. vse mozne izgovore sem imel, da sem lahko ostal pri svojem.. in na koncu sem cez kaksno leto lahklo le potrdil tole..

Vec ko preberes. manj ves..

Na vse mozne nacine mi je razlozila, pa je nisem niti hotel niti zelel slisat.. ker.. kako bom jz zase bolje vedel, kot nekdo, ki je napisal knjigo, ki je dozivljal nirvane in taksne in drugacne halucinacije? Ni se mi zdelo logicno, ker sem bil odvisen od tega..
Stekas?

In ce nisi odvisna.. poltem ti ne bo noben problem za nekaj casa to dati na stran..

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?