|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   misli o smrti
22.8.2006 15:49:16   
Anonimen
Ja vem, naslov je čuden, ampak zanima me tole. Ali ve tudi razmišljate o tem, da bomo vsi kmalu umrli, da imamo otroke, ki jih ne bomo več videli, da lahko umre partner v kakšni nesreči.

Meni se je po rojstvu prvega otroka začelo to motati po glavi in mi sploh ne gre ven. Pa nisem v poporodni depresiji, zdaj sem rodila drugič.

Sicer sem srečna a kar naenkrat mi v glavo šinejo misli kako je polovica življenja že za mano (stara sem 30), da gremo proti letom kjer bomo betežni in nemočni, da nas bodo otroci ki so vsak dan večji zapustili in bomo ostale same, da se lahko kaj zgodi partnerju, da se lahko zgodi kaj otrokom v vrtcu. Ves čas se mi zdi da je življenje ena ogromna peščena ura, ki se izteka. Vsak dan se izteka in gremo proti koncu...samo navzdol. In teh misli se ne morem znebiti, sploh ne vem kaj naj naredimuser posted image

Pa imam dobrega moža, dva luštna otroka, razumemo se, jaz pa razmišljam, kaj če se možu kaj naredi, kaj če se otrokom, pa sploh zakaj se trudim z vsem, saj bomo itak umrli, še malo pa bomo 40, pa 50...potem bomo itak stari z kupom bolezni in potem nas čaka le še smrt.user posted image Konec The end

Ali ima katera podobne misli, jaz se jih nikakor ne morem znebiti.

Upam da mi ne boste svetovale psihiatra, ker sem popolnoma normalna, le te misli me oblegajo, da smo na polovici poti(pa saj smo res) in da gremo proti koncu. In to me včasih tako potere, da ne vem kaj naj...

Prosim za kak nasvet, mnenje.

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
22.8.2006 15:54:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: misli o smrti
22.8.2006 15:55:31   
soncece24
Ja, prav maš, življenje je kratko! Zato pa živi vsak dan posebej kot da je tvoj zadnji, saj nikoli ne veš koliko jih boš še dočakala in se ne obremenjuj s tem kdaj bo kdo umrl, ker to nima nobenega smisla!

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2006 16:26:03   
Anonimen
jaz velikokrat pomislim, kako bi bilo če bi moj umrl.. ne vem zakaj.. ponavadi takrat, ko se gre sam vozit okol... in pol začnem kr user posted image  in si predstavlat kako bi to bilo, kako bi se počutla....user posted image

ne vem zakaj je tko.. niti če je to normalno..user posted image

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2006 16:49:02   
Magi*
ja, o tem sem tudi jaz začela bolj inetenzivno premišljevati po porodu. no, ne toliko premišljevati kot to, da me vsake toliko prešine, da smo vsi minljivi... po moje je to povsem naravno.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2006 17:45:55   
Anonimen
To sem o tej temi na tem forumu napisala pred nekaj meseci:

"Včasih imam takšne prebliske, ampak si potem rečem, da se bo to enkrat zagotovo zgodilo in na to ne morem vplivat. Tako je narejeno življenje. Smrt je edina gotova stvar v življenju, še na rojstvo lahko vplivamo (rojstvo drugih, ne sebe, seveda). Zato se s tem ne obremenjujem. Izguba bližnjih je pravzaprav nek sebični strah, ker je v ozadju naš strah pred tem, da bomo ostali sami. Povsem naravno je, da občutimo take strahove in nas je strah izgube. Zato tudi mnoge ljudi tolaži misel (vedenje, vera), da so naši ljubi nekje drugje, v drugi sferi, nebesih,...  Ne verjamem v posmrtno življenje, reikarnacijo..., vendar vem, da naši ljubljeni ostajajo z nami, v nas samih, v naših spominih, v naši osebnosti, ker smo to, kar smo, tudi zaradi njih, zaradi njihovega vpliva na našo osebnost.
Bolj me obremenjuje misel, da do smrti ne bi mogla narediti vsega, kar si želim. Po mojem imam samo eno možnost, da naredim vse tisto, kar si želim. Zato če si česa zaželim, svojo željo tudi izpolnim. Nimam pa nekih velik želja." 

Pravzaprav še vedno mislim enako, neglede na rojstvo hčerke in izkušnjo, ko je bila meni ljuba oseba zelo bolna. Me je pa pred kratkim prešinila misel, da bo tudi moja user posted image  enkrat umrla. To mi je bila tisti trenutek prav grozljiva misel. Ampak tako je življenje, vse se začne in vse se konča. Upam lahko samo, da bo v življenju srečna.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2006 18:05:42   
tincci
Jaz sem tudi odkar imam hči začela razmišljati o tem. Pa prej nisem nikoli, res ne. Zdaj pa velikokrat razmišljam o tem, kakšna bo moja starost, se bojim, da ne bi bila bolna, da ne bi izgubila dragega, da bi moji punčki se ne kaj zgodilo.. kar neki! Ne da skos razmišljam o tem, samo sem pa začela močno čutit minljivost življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2006 18:24:37   
Anonimen
vidim da nisem edina, ki o tem razmišlja. To me vsaj malo pomirja, je pa res da še vedno ne vem kako naj preženem temne misli iz glave.

Ponoči če moj spi, včasih pogledam če še diha, če ga ni iz službe točno, se že bojim zanj in ga pokličem. Moti me ker je tako, rada bi živela življenje brez strahov. Pa ko pogledam moja otročička, kako bosta brez mene, če se mi kaj naredi, kako bom jaz brez moža če se mu kaj zgodi...

uf, kako bi rada pozabila na vse to in zaživela normalno in mirno življenjeuser posted image

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2006 18:52:50   
Magi*
poskusi razmišljati v obratni smeri: kaj vse lahko daš otroku dokler si živa, kako lepo je življenje, kaj vse še lahko in boste skupaj doživeli... in potem pojdi v gozd in poglej v nebo skozi krošnjo dreves (bravo Mič, to je res dobro) in misli samo na tisti trenutek. tukaj in zdaj.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2006 19:41:20   
Anonimen
Tudi jaz pogosto razmišljam o tem. Že včasih sem, samo zdaj veliko pogosteje. Samo si ne dovolim, da mi to zastrupi misli. Saj me takrat malo zvije in sem žalostna, samo se trudim čimprej preusmerit misli, ker če bi preveč razmišljala o tem, bi padla v hudo depresijo pomoje.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2006 20:29:51   
Gina
A veš, anonimna, mogoče se ful kruto sliši, ampak ti se zdiš meni zelo posestniška, pa egistična. Pa ne zameriizrazom. Zakaj? Poglej, vsi ljudje, ki so ti "dani" v življenju, da si jih srečala, nisi tvoji ljudje, so le nekaj, kar je vpleteno v tvoje življenje in največ, kar jim lahko daš, je svoboda. Svoboda je nevezanost. Največja ljubezen je to, da ljudem pustiš, da odidejo, kadar tako pride. Vse kar pride v naša življenja, lahko sprejmemo z ljubeznijo in veseljem, uživamo v danem trenutku in smo veseli, da nam je to dano. Ne moremo se pa tega oklepat. Lahko pa izkoristimo lep čas. Dejstvo je, da bomo umrli. In kaj potem? Smrt je del življenja. Slej ko prej vsi gremo. In hudo je zgolj tistim, ki ostanejo. A veš zakaj? Ker jim je hudo, ker oni ne bodo več imeli tistega človeka in njegove ljubezni ob sebi.Zato sem zgoraj napisala, da si malo preveč egoistična - pretiravaš s tem.  Saj tistemu, ki je umrl, ni nič hudega. Ne glede na to, ali verjameš v posmrtno življenje ali ne, veš da imam prav. Žalovanje v nekem normalnem smislu je čisto ok in potrebno, da se pa ti sekiraš že leta in leta prej, kaj bo ko bo, pa ni ravno razumsko fajn - zate, a veš. Če razmišljaš. kaj bo, te to toliko blokira, da nimaš časa in volje razmišljat, da ti je v življenju čisto ok. Torej gre sedanjost mimo tebe in čeprav je sedanjost čisto ok, se tebi ne zdi, ker razmišljaš o hipotetični prihodnosti, katere razpleta ne maraš. A ni to malo nesmiselno? Vse je v glavi.

A veš kaj bi jaz naredila na tvojem mestu? Najprej bi poskusila narediti vse, ampak vse kar je v moji moči, da ne bi bila več tako posestniška. To je edina rešitev. V bistvu bi ti morala pri sebi sprejeti vse možnosti - najprej, da je čisto ok tudi v primeru, da bi morala živeti brez moža. Pa da ni nič groznega, če moraš živeti bolan. Zakaj ti je pa vse, kar ni točno tako, kot si si v glavo zamislila zanič? Saj življenje res ni nič posebnega, ampak da bi se pa sekiral že vnaprej, je pa po moje brez smisla. Samo hromi te. Jaz bi na tvojem mestu razmislila, da so tudi spremembe, pa čeprav včasih izgledajo čudne, včasih čisto ok in normalne. Veš, npr. lani sem učila eno gluho deklico. Tako srečnega otroka že dolgo nisem videla. Ni treba, da si popoln, da si srečen. Vse je v tem, kako gledaš na svet. Tudi starost je lahko lepa. Spomnim se enega 95-letnega gospoda, ki je prišel z vrtnico v roki na pogreb ene moje stare tete, ki je imela skoraj toliko let, kot on, pa je rekel: A mladenke nam pa kar umirajo? Vidiš, videl je mladenko. Ne glede na to, koliko smo stari, smo v duši še vedno 20 ali 25, tako je, pa če verjameš ali ne. Mi smo mi, pa pri katerihkoli letih že. Duša nam ostaja, zato je vseeno, ali si na polovici življenja, na začetku ali pa pri 95, v tvoji glavi je, ali boš videl mladenko ali starko, ali boš videl cvetje ali trnje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.8.2006 20:46:37   
Anonimen
Močno izven pa vseeno:

Zadnjič je prišla gor k nama tetra, ki je stara 72 let, pa me vpraša, če je res, da je ena gopa **** umrla. Pa pravim, da res, ja, koliko je bila pa stara? Saj nekaj je pa že morala biti, a ne? Pa pravi ona: Ja, enih 76,77 let. Pa pravi moj butalec zraven: Ja no, saj to so pa že lepa leta za umret user posted image  Saj sploh ne vedo, kaj govorijo. Samo menda je pa res, da kar je nad 70, je šenkano. Tako pravijo.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.8.2006 20:55:29   
Magi*
user posted image user posted image user posted image  meni je smešno, ko babica pravi, da jo je ful strah it k zdravniku na redno kontrolo, da ji ne bi kaj hudega povedal (šteje 83 pomladi). pravi: "blagor vam mladim, vi grete k zdravniku še brez strahu"user posted image user posted image user posted image  pa je še tako vitalna, da bi si marsikatera mlada želela taka bit.

drugače pa mislim, da ima anonimna mogoče eno malo krizico o smislu življenja in ni tako hudo dramatično, kot praviš ti Gina. tako kot se v najstniških letih sprašujemo vse žive neumnosti, tako se očitno po porodu začnemo zavedati neke nove dimenzije življenja. in to malo premeljemo in gremo dalje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.8.2006 21:06:38   
copka
Vsaka izguba ljubljene osebe boli in se ti morda v danem trenutku zdi, a je vse brez smisla.
Ampak pomisli zakaj tako zelo pogresas preminulo osebo? Zakaj? Zaradi tega kar je bila, zaradi tega kar ti je dala. Mislis, da bi osebo, ki ji je bilo brezveze ziveti in je samo mislila, kako bomo enkrat vsi umrli, sploh kdo pogresal?Mislis, da bi jo pogresala? Jaz po pravici povem, a bi se take osebe na siroko izogibala.

Jaz bi ti svetovala, da uzivas zivljenje, da svojim otrokom ponudis razlicna izkustva, da das partnerju vedeti, da ga ljubis. Vcasih je dovolj ze en objem, samo zato ker ga v danem trenutku zelis objeti.

Ko je moj oce umrl, sem si mislila, da ne bomo vec sposobne ziveti. Kaj bo moja mami delala brez partnerja. Oceta se spomnim vsak dan in nanj mislim od jutra do vecera in ga pogresam, ampak smo se naucile ziveti tudi brez njega.

Pa se to- jaz sem 26 in se niti slucajno ne pocutim na polovici zivljenja, prej na zacetku!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.8.2006 21:54:38   
Magi*
hehe, čaki, da ti bo 40. začela trkati na vratauser posted image  pri 26. sem jaz še tolko okol bluzila, da tudi slučajno nisem na kaj takegaa pomislila.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
22.8.2006 22:18:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
22.8.2006 22:29:43   
sneška_
tudi jaz okrog tega sploh ne razmišljam ker uživam v vsakem hipu z mojo malo in kar se tega tiče jaz se ne zamaram

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.8.2006 22:53:17   
KIRA
ej anonimna, a si prepisovala od mene???? maš ti tud midlife crizis???
hecam se. ja, včasih tud jaz pomislim na to. sej sem že bla skor na oni strani, ampak ker sem še tu, se probam ne sekirat. vsi gremo enkrat redkvice od spodaj gledat in je brezzveze če se vnaprej sekiraš.

pa pri 30 letih že misliš na penzijo??? (ker si napisala da boš stara, betežna in nemočna)
blagor teb. user posted image user posted image boš mela ful cajta brat, pa na sprehode it, pa na vrtu kaj nardit, pa v kake toplice mahnit.... hvalabogu ti ne bojo otroc takrat več težil, ker bojo že odrasli in ti ne bojo skoz na kikli.
dokler pa še nisi v penziji, pa uživaj. cartaj svojo deco, ker bojo odrasli kot bi mignil in boš babica. pa boš imela ful dela pripovedovat kako je bilo ko sta bila otrokova ati ali mama majhna in kaj vse sta ušpičila. pa kaj pol, če boš mela tretje zobe. če boš vzela pattex lepilo itak ne bo noben vedu, ker ne bojo šli več ven. user posted image user posted image user posted image pa če te bo bolu križ mal pojamraj, pa ti bo hči kupla odejo dormeo, pa še un kva je že za na hrbet..... kozmodisk??? ti vsaj ne bo dolg cajt, če boš mela za kaj jamrat.
kaj bi svoj čas zapravljala z mislimi o smrti - glej na življenje pozitivno, saj prinaša same lepe reči. poglej koliko jih že imaš: 2 čudovita otroka, super moža, sedaj se pa lahko veseliš da boš čimprej videla otroke maturo nardit, pa doštudirat, pa da boš babica in se boš morala naučit štrikat.

pa da te pomirim. več kot pol penzionistov se sam dela, da jim kej fali, da se majo o čem pogovarjat. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image poznam en kup takih.

< Sporočilo je popravil KIRA -- 22.8.2006 22:55:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
22.8.2006 22:55:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
23.8.2006 9:46:07   
Dragica
Brez zamere ampak meni izgleda da si na splošno v neki krizi sploh pa če že pri 30 tih misliš na to kako bo ko boš umrla (vedi da se to lahko vsakemu zgodi vsak trenutek in se stem nima smilsla obremenjevati. Življenje je kratko in včasih lepo, včasih pa ne, 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.8.2006 10:03:29   
kalbo
Vsi ljudje občasno mislimo na te stvari. Namesto misli na starostne bolezni raje misli na vnuke, bo manj črno. No, mene je ravno včeraj to malo stisnilo, ko sem gledal Vesno, pa Ne čakaj na Maj. Lepa filma o mladih ljudeh. Pol pa človek pomisli, da so to ljudje generacije naših starih staršev, ga pa kar malo stisne. Metka Gabrijelčič, ki v filmu igra Vesno je danes stara 72 let, Franek Trefalt je že dolgo pod rušo, Janez Čuk še dlje... Ampak vsi ti ljudje so nesmrtni, ker še vedno živijo, pa čeprav na filmskem platnu. Ti boš živela v mislih svojih otrok, tvoji geni se bodo še dolga tisočletja pretakali v tvojih potomcih. Smisel življenja je, da nadaljuješ življenje. Čas, ki nam je dan pa velja čimbolje izkoristit.

Ena podobna scena je bila v filmu Društvo mrtvih pesnikov, ko profesor svoje dijake pelje do slik dijakov, ki so obiskovali šolo pred 100 leti. Njegovo sporočilo dijakom je bilo Carpe diem...uživaj dan. Namesto, da se ti podijo po glavi takšne misli raje živi svoje življenje čimbolj polno in bogato. Bogastvo v življenju se pa ne meri z denarjem, ampak z ljubeznijo.

(odgovor članu Dragica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.8.2006 10:33:21   
Sita
Zato, ker nikoli ne vemo, kdaj bomo izgubili ljubljene ali oni nas, je najpomembneje - vsaj jaz to počnem - da jih ljubimo z vsem srcem, da nismo posesivni, da smo srečni in počaščeni, da so oni del našega življenja in mi del njihovega, da se ne prepiramo, ker je vsak prepir nesmiselen - ampak se raje naučimo pogovarjat, drug drugemu prisluhnit in upoštevati njihove želje in jih, če je mogoče in za nas sprejemljivo, uresničit.
Smrt lahko nenadoma pride, ker je del življenja, nekaj povsem naravnega in nimamo vpliva nanjo. Torej spoštujmo vse ljudi, ne glede na to koliko so drugačni od nas in se učimo zmeraj od vsakogar, ker s tem bogatimo svojo osebnost in nikoli ne izgubimo svojega dostojanstva z neprimernim obnašanjem. Neprimerno obnašanje je zame zaničevanje kogarkoli in tuljenje na kogarkoli. Bodimo zmeraj prijazni, odprti, srečni, dobrosrčni, ter zmeraj pripravljeni na kompromise. Zmeraj moramo vsako stvar pogledati tudi iz drugega zornega kota - ne le biti zabetonirani v nekem svojem pogledu. In tako bomo zmeraj ostali mladi, četudi jih bomo imeli 90. Svet se spreminja in mi se moramo spreminjati z njim. Ko pa enkrat obstanemo zmeraj v svojih vzorcih, prepričani izključno v svoj prav, pa se začnemo starati, četudi imamo le 20 let. 
So ljudje, ki so mladi pri 100 letih in so ljudje, ki so stari pri 20-ih letih. Biološka starost ne pove ničesar, le to, da nekateri z leti pridobijo modrost, drugi pa le osivijo - in žal zelo ostarijo.  

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.8.2006 12:02:35   
copka
Magi- anonimna je 30 stara in tudi njej na vrata se ne trkajo 40.user posted image

ti anonimna pa- crne misli stran! Zivljenje je lepo, ce ga zivis.....!!

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.8.2006 16:14:37   
Anonimen
tudi jaz velikokrat razmišljam na kakšen način bom umrlauser posted image

(odgovor članu copka)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?