|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mislim ej..
23.8.2006 12:28:43   
Bonnie_RR
Ne se kregat no!user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
23.8.2006 12:35:05   
natalia
bom pridna!user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.9.2006 12:43:56   
Urška//
user posted image user posted image user posted image Splišni, se strinjam

Drugače pa je moja Lara že zdaj dovolj lepa in ne rabi nobenih kičastih okraskovuser posted image

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 28
5.9.2006 12:47:28   
KIRA
men se zdijo za to odločno premajhni. po mojem je pravi čas takrat, ko se otrok sam zna odločit za kaj takega. dojenček se ziher ne zna in ne more.
najbolj nagravžno mi je, ko vidim kakko 1-letnico z uhančki. boga preluknjana ušeska.
menje zdravnik rekel, da do 3 / 4 leta še niti prav izraščena niso in da luknjice lahko pustijo posledice. moja jih bo dobila, ko bo dovolj velika. jest recimo sem jih komaj v 7-8 razredu. pa se mi ne zdi nič prepozno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
5.9.2006 12:56:06   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: petra81

Joj, meni ja tako grdo videt take male punčkice z uhani!
Taki mali so tako nedolžni in meni so tako lepi ker so tako naravni!
Jih po moje ni potrebno nič kinčit!!

s temle se čist strinjam. ugovarjam pa lani: zakaj bi nek starš namerno otroka iznakazil. ? namerno sem rekla iznakazil. kot recimo "črnci" v nekaterih delih afrike, ki otrokom zanalašč zadajajo "ureznine", pa  ranice namerno pustijo, da se dolgo celijo, ker so jim brazgotine lepe????

saj luknjice niso "nujno potrebne", to je samo majhna ranica, ki služi v optične namene. ker otročki so najlepši taki, kot jih je naredil bogec (za verne) ali pa mati narava (za ateiste). po mojem jih ni nič treba kičat in lišpat in ovešat z nekimi umetnimi dragulji. naši otročki so sami največji dragulji.
luknjice si samo zato dajo delat, ker tako vidijo pri odraslih. dokler pa tega ne znajo sami odločit, jih tud ne rabijo.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.9.2006 15:21:08   
sazi
Kira, ravno to sem hotela napisat.
Cel svet se npr. zgraža nad obrednim obrezovanjem deklic v nekaterih delih afrige (tudi sama se zgražam), ker gre tu za namerno iznakažitev. Le da gre pri luknjanju ušes za manjši in manj boleč poseg - izgled pa za vedno ostane in tudi bolečine so prisotne.
Moje mnenje je, da bi se to lahko delalo izključno starejšim otrokom, če ne samo polnoletnim - 3-letnica zagotovo ne ve, kaj pomenijo luknjice.
In še moje mnjenje o uhanih - na nikomur mi ne pristajajo - ne na starih, ne na mladih, in kot je že ena rekla, vsi si luknjajo ušesa, a se večina zgraža nad drugimi piercingi - Zakaj? Saj je isto.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
5.9.2006 15:45:21   
dory
Jst tud ne vem zakaj je treba tko mejhnim luknjat usesa...sploh pa izkusnja od ciprese je cisto mimo...to je zame mucenje madona...sej so puncke tud brez uhanckov corti :)

ja tetovaza je tud moderna, pa dejmo tamalim se kak tatoo narest pa je :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
5.9.2006 16:00:50   
viv_
Ah, spet ena provokacija za kreg...

Jaz imam pa danes v ušesih une ta okrogle, ta velike uringlne, ki sem jih kupila v Turčiji. Se lepo podajo k mojemu trebuhu user posted image .

Naša tamala pa ni tip za uhane... Njo krasijo modri učki user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 33
5.9.2006 16:48:27   
Anonimen
Tud js bom raje anonimna, da ne bo katera rekla, kk se delam, da sem pametna???
No, ko pa tole vse naenkrat prebereš, je pa prava komedija! Uhančki JA ali NE? Kdo o tem odloča STARŠI ali OTROCI? Kaj je to, MODNI TREND ali IZNAKAŽENJE OTROKA?

Spet ste našle nekaj za obsojat?! A sploh veste koliko stvari je, s katerimi lahko otroku škodujete?! Mislim, da je vsaka mamica sama pri sebi prepričana, da je njena vzgoja EDINA PRAVILNA (men tašča nč ne bo težila... nobenih nasvetov prijateljic ne rabim... itd). Pa je res PRAVILNA? Z napačno vzgojo se pa otroku sploh ne škoduje???? Mislim ej.....
Pustite, da vsak starš odloča, kaj je za njegovega otroka prav in se brigajte za to, da bodo vaši otroci takšni, kot želite, da bi bili VSI otroci okoli vas!!!!! Tudi vaš otrok za druge ni popoln, in se mi zdi, da ne bi prenesli kakšne negativne kritike na račun vašega srčka, ki je slika vas in vaših ciljev? želja? usmeritev? pač VSEGA v življenju...

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
5.9.2006 16:52:27   
Anonimen
Pa še to! Tudi js imam uhančke in ko pogledam slikce za nazaj se tisti mali kristalčki prav luštno svetlikajo na slikah. Meni so všeč in mojim staršem tudi. Če pa mi uhani na splošno ne bi bili všeč, jih pač preprosto ne bi nosla! 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
5.9.2006 22:06:17   
ninocka
Men so tud dal ze ful zgodi uhancke, pa ni z mano nc narobe, luknici sta na sredini, nobenih traum iz otrostva zaradi luknanja in nobenih zamer starsem, ker sta to nardila. Sem pa nora na uhancke in vsakic, ko vidim kaksne, ki so mi vsec, si jih kupim. No, evo zamere - zato, ker sta mi pri 1 letu preluknjala usesa, zdej ful dnarja za uhane zmecem user posted image user posted image

To je cist odlocitev starsev in ce jim pase, naj to nardijo. Ceprav jst osebno jih ne bi dala, dokler otrok sam ne bi izrazil zelje.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.9.2006 22:40:47   
Anonimen
user posted image user posted image Prav smešna se mi zdi že tista ta vsakdanja na RR: "Naj otrok sam odloči ko bo dovolj star" user posted image user posted image Pa saj se vam je že popolnoma zmešalo no!!! Nevem ali se želite le delati malo lepe in izstopati v tej novi  ta moderni vzgoji za katero mislite da je pa 100% idealna al se vam pa že dodobra kadi iz možganov!!!

Otrok naj torej sam odloči če sploh želi imeti uhane ker to je poseganje v njegovo intimo, user posted image user posted image ja za zjokat no - a potem pri vas otrok sam pove kaj bo nosil, kako ga oblečite, kaj bo danes jedel in ali sploh bo hodil v vrtec, s katerimi igračami ga filate ker se vam zdijo primerne zanj, in vozite otroke na razna srečanje brez njegove privolitve, na plesni tečaj, pa na plavanja in razna druženjauser posted image user posted image in še in še....zakaj pa tu posegate z lastno voljo in željami v njegovo intimo??? Pa punčkam dajete špangice v laske in delate razne kitke in čopkeuser posted image a vam je rekla da si jih želi???

Starši smo otrokovi skrbniki, njihovi STARŠI smo kar pomeni da jih imamo radi in jim ne želimo nič hudega z nobeno stvarjo. Učimo jih živeti po lastnih prepričanjih z svojim najboljšim znanjem za življenje. Če nekdo želi da otrok nosi uhančke jih mu pač natakne z razumno vstrajnostjo (saj nihče ne more gledati otroka vsega v strahu kako trepeta pred tem), če ne gre pač ne gre jih ne silimo. Z vsemi stvarmi je tako da mu ponudimo tisto kar mi mislimo da je dobro in da bo sprejel, če sprejme pač sprejme če ne pač ne, nemoremo pa za vsako stavar za katero oklevamo in želimo se modernizirati tudi v vzgoji in poslušati takšne in drugačne skoraj "Rugljove" nasvete o vzgoji, rečti saj bo sam ko bo velik povedal kaj želi, samo zato da si operemo roke in bežimo stran od naših odločitev s tem da jih prestavljamo na otrokauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Včsih je tale moderna vzgoja res totalno zgrešena stvar, ker s tem otroku damo popolno svobodo o vseh odločitvah in on to sprejme z veliko žlico in pozabljamo da smo mi tisti ki smo dolžni odločati ko so še majhni in ne otrok!!! Za vsako stvar pa res ne moremo čakati do polnoletnosti svojega otroka!!!

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
6.9.2006 8:38:07   
TiaSara
Anonimna, bi se strinjala s tabo, če ne bi šlo za nekaj tako bananega kot je luknjanje ušes. Glede tega sem pa defenitivo mnenja, da naj se otrok sam odloči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
6.9.2006 8:41:04   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
a potem pri vas otrok sam pove kaj bo nosil, kako ga oblečite, kaj bo danes jedel...

Aham... Vsak večer se zmeniva, kaj bo naslednji dan oblekla za v vrtec - s tem da si ona sama zbere. Ker je bil parkrat zjutraj jok, da ne te hlače, pa ne to majico, zdaj pa zbira sama. Pa smo vsi zadovoljni! Kosilo ima itak v vrtcu, za zajtrk in večerjo jo pa vprašam kaj bi jedla. Saj meni tudi ne paše vedno eno in isto.

Kar se tiče uhanov - sploh če je otrok v vrtcu se mi to ne zdi fajn. Pa tudi sicer... Od moje sestrične tamala si je slačila pulover, pa se ji je zataknil za uhanček in si je strgala mešiček na ušesu. V vrtcu pa tudi sicer odsvetujejo ves nakit - 1. ker se lahko zgodi nesreča, 2. ker se kaj izgubi, potem je pa cel halo ...

Se mi pa zdi, sploh pri punčkah, da se mame včasih prav izživljajo... Od frizuric, do oblekic, nakita, make-upa, nalakiranih nohtov... Ne vem no, včasih že prav presega meje dobrega okusa. In zadnjič so bile ostre kritike na račun ameriških lepotnih tekmovanj za otroke - sem prepričana, da bi bilo tudi v Sloveniji ogroooooooooooomnooooooooooooo prijavljenih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
6.9.2006 8:47:47   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Starši smo otrokovi skrbniki,

..ne pa lastniki.

Eno je izbira obleke, odhod v vrtec in kaj bo jedel, drugo pa stvari, ki ga "zaznamujejo" za celo življenje. PA ne zopet dobesedno vzet, ker se mi ne da diskutirat-saj vem, kako izgledajo uhani in kako se jih vstavi.

Zakaj pa ne date uhančka v nos ali ustnico? TO tudi lepo izgledauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
6.9.2006 9:19:11   
Anonimen
Ne vem no! Meni so dali uhančke pri 3 letih - in zaenkrat nimam nobenih travm, ne želim si imeti pirsingov pocelem telesu...

Se mi pa to ne zdi nič groznega in sploh ne kakšno poseganje v intimo - lepo vas prosim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
6.9.2006 9:58:54   
Anonimen
Še malo, pa si bodo otroci sami izbirali starše!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
6.9.2006 9:59:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.