Gina
|
Za tiste, ki menite, da obstaja možnost, da je delavnost pridobljena: Pri nas učimo vse člane, da je treba nekaj prispevat k skupnosti. Se pravi, vsak ima svoje zadolžitve, tako moški kot ženski člani. Vendar se meni zdi, da je v ženskah v resnici že v genih nekaj napisano... , kljub temu, da se čudno sliši. Naša bejba ful veliko in rada pomaga. Res da vmes pozabi, kaj je hotela naredit, ampak njej ni nič, popolnoma nič težko. Nekaj jo prosiš, naredi tik tak, kot bi mignil in potem ima čas zase. Naš fant se pa najprej dela, da ni slišal, večinoma se izogiba obveznosti, pa še potem jamra, kako ej to grozno, da sploh mora kaj naredit. Vendar govorim o tistih rečeh, ki so skupne, za družino za naredit. Smisel za red se tudi podeduje. Naš fant ima za razliko od naše bejbe ful vse pospravljeno v svoji sobi in ga strašno nervira, če je kaj razmetano. Kontradikt torej - ne ljubi se mu prispevat k skupnosti, zase bi pa kar hočeš, če gre za red. In obratno. Bebo nič ne briga, če je vse v razsulu. Zmeraj jo je treba opozarjat, naj pospravi sobo. Torej podedovan smisel za (ne)red. Njo nič ne sekira, če živi v totalnem razsulu. Čist fajn se počuti tam. Ali če hočeš še malo drugače. Meni in mojemu bratu ni bilo treba nikoli nič delat. Ne v stroj zložit posode, ne ven, ne zlagat perila, še smeti je celo fotr dol odnesel, ki ni tudi nič delal doma, ampak nič drugega (razen tv gledal), pa midva oba veliko delava v najini družini, totalna kontra od tistega, kar naju je mami učila. To je genetsko pogojeno. Saj pravim, človeka ne moreš obrnit na silo, lahko samo izkoristiš njegove potenciale. Meni se zdi, da tisti, ki imate partnerje z vrednotami, ki jih vi cenite, menite, da ste vi zato zaslužni. Ni čisto tako, Moje mnenje je, da je veliko več v genih, kot v "prevzgoji". Pa kakšen smisel ima prevzgajat? Bedarija. Ne moreš človeka naredit za enega drugega človeka. Ženske vse prevečkrat hočemo moške spremeniti. A ma to smisel?
|