Gina
|
Ne vem zdaj, a je smiselna debata o tem, kaj in koliko kdo naredi, ker v resnici sploh to ni bistveno. Moj bivši je kar dosti pomagal, meni pa se je zdelo, da nič kaj dosti. Kje je bil vzrok? Ves čas mi je zraven težil in sitnaril, zakaj ni stanovanje popolnoma zgloncano, ali pa se je držal name in me ignoriral, pa nisem vedela zakaj....pričakoval je, da bom ob enajstih zvečer še vse popucala, jaz pa sem bila tako hin, da sem padla v posteljo. Poleg tega mi ni dajal točno tistega, kar je bila moja vrednota. Ni me znal pomirit, mi dajat varnosti, jaz pa sem mislila, da ha ha...premalo dela. Tako da je vprašanje predvsem, draga sprožilka debate, kaj je tvoja vrednota in ali ti jo tvoj daje. Ali ti manjkajo v resnici usluge ali ti manjka prijaznost, količina časa, ki ga naj bi po tvojem preživela skupaj, skupno zabavanje, crkljanje, oz. količina le tega, ali ti manjkajo materialne dobrine, priznanja, da si ok, da veliko delaš, da te ima rad,...pojma nimam kaj, ampak vsekakor moraš sama razmislit. Sodit o tem, katera vrednota je ok in katera ne, je totalna bedarija, ker z vrednoto ne moreš na silo odpravit, je v tebi, kot kruh rabiš tisto. Zato se mi zdi, da vsi ti odgovori izražajo samo vrednote različnih ljudi tukaj na forumu. Nekdo , ki ti je napisal, da tvoj ogromno dela, temu pač ni do "uslug", ne rabi take varnosti, nekdo ki ti je napisal, da tvoj dela povprečno ali malo, pač to tudi sam rabi, je njegova vrednota. Zato ti v bistvu ni treba poslušat nikogar, razen sebe. Če ti rabiš nekoga, ki bi ti veliko "uslug", beri pomoči nudil, potem imaš trenutno res problem. Če pa je problem kje drugje, se ga pa najbrž da rešit lažje. Moj nima smisla za gospodinjstvo, priznam. Od vsega skupaj posesa in pomije po tleh 3x letno, nese smeti dol vsak dan, pa občasno skuha - v bistvu pa vedno, ko me ni, ali ko sem zadržana, me doma pričaka večerja. V pralni in sušilni stroj zlaga samo, ko sem bolana, pospravi samo, če ga že nekaj dni prosim....pa ima zelo grdo navado, puščat odtise, kjer je bil ...vse leži za njim...ampak izredno veliko skrbi za otroke. Vedno je on vstajal ponoči. Malega je previjal, vozil k zdravniku, ga crkljal, oblačil če je bilo treba, vozi ga vedno v vrtec, vse otroke razvaža, pelje jih ven, igra se z njimi igrice, jim vse razlaga na dolgo in široko, uči jih raznoraznih reči...skratka, v resnici veliko časa nameni otrokom in v resnici veliko naredi. Poleg tega naredi vse zadeve, ki meni ne dišijo...znese iz avta stvari iz trgovine,skida in pač vse "tradicionalno moške" reči. Poleg tega nikdar ne teži, če kaj ni narejeno. Vedno reče, ljubica oddahni si, uleži se, ali pa: pojdimo ven, na zrak, pusti vse.... pa veš kaj je najbolj bistveno...nudi mi točno tisto, kar jaz rabim: ogromno crkljanja, jaz pa njemu nudim točno tisto, kar on rabi: usluge . On je tolk srečen, ko mu ni treba v stroj zlagat... štekaš, fora je v vrednotah. Vidiš, zato ni fora v tem, koliko on točno naredi, ampak je fora, ali vama ta delitev ustreza. Z otrokom pride še kar nekaj dodatnega dela. IN priznamo ali ne priznamo, dejstvo je, da ženske v povprečju še vedno naredimo precej več, kot moški. Pa je smiselno zato se razburjat? (vem, če je to tvoja vrednota, je zelo težko biti brez nekoga, ki ti to ne nudi, sicer pa...) V naši družbi je načeloma po tej plati mnogo udobneje biti moški. Ne jezite se zdaj moški name. Vendar sem 1000% v to, kar sem zgoraj napisala. Vseeno sem rada ženska in ni mi težko veliko delat. Pa še vedno so mi tudi moški fajn. Vendar je meni nesmiselno enačit moške in ženske. Vsak ima svoje vrste kvalitete in nesmiselno je tlačit oboje v en koš. Nikoli ne bomo enaki, vedno bomo imeli različne interese, želje in potrebe. Ženska ima svoje vrline, moški svoje. In treba je izkoristit tisto, kar nekdo ima, kar z veseljem daje drugemu, ne pa ga silit v nekaj, kar on ni. Zato bi jaz na tvojem mestu, ne vem več tvojega nicka (pač tista, ki je vprašala), izkoristila tiste reči, ki ti jih tvoj nudi. In to maksimalno. Tisto kar rad dela, tisto naj dela. Saj je vseeno, če ne naredi takoj. Bo pač naredil kasneje. Pa pohvali ga, namesto kritike. Vem, to je ful težko, ko si jezen na nekoga, ampak prinese pa mnogo boljše rezultate, kot nerganje. Probat se splača.
|