nosečniško čvekanje o vsem mogočem (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> nosečniško čvekanje o vsem mogočem (19.8.2006 21:35:44)

pozdravljene

razmišlala se4m da bi se tle dobile vse nosečke ne razdeljene po mesecih in si znale svetovat ker je fajn če je katera že šla skozi določene faze in zna svežim kaj svetovat pa povedat.
se mi zdi da med mesečnicami ne dobiš vseh odgovorov ker se pogovarja o vsem mogočem in o zadevah ki se ne tičejo nosečnosti.

upam da nam rata oblikovat v eno celoto izkušenj in nasvetov glede nosečnosti.

lp 




MALINČICA -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 8:36:08)

Ooooo, to pa ni slaba ideja!!!
No, da začnemo, sm noseča 28 tednov in komaj zdaj se mi zdi, da občutim to, da sem noseča, ko ne zmorem več toliko stvari. Samo po stopnicah grem, pa skoraj izdihnem svojo dušo, ne morem se več v redu prepognit, ker zmeraj pozabim, da moram noge razširit, pa še marsikaj. Ampak mi je pa lepo, prev zavestno uživam svojo nosečnost in se kar naprej božam po trebuščku in se mi zdi, da s tem božanjem dostkrat umirim ligenjčka v meni, pa ebe tudi.




husa -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 8:59:38)

Super ideja!!!!
Ravno sem dopolnila 20. teden in me že pošteno skrbi, ker ne čutim še nobenih brc....
Zdaj bi jih pa že skoraj morala, a ne? MORFOLOGIJO IMAM ŠELE DANES TEDEN IN SE MI BO DO TAKRAT ZMEŠALO...Kako je bilo z vami?
LP




slumpo -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 9:53:58)

ojla

sem nosečka z vsemi nosečniškimi simptomi v prvem tromesečju.
bruhamo, in predvsem nimam apetita karkoli dat v usta ker mi vse neznansko smrdi. ko bi mi vsaj nos nehal delat tako močno.

lp in se še javljam.




mtina -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 10:14:59)

Husa, čeprav sem prvič noseča, sem dokaj hitro čutila malega, in sicer v 16. tednu; res, da kot valovanje, mal me je žgečkalo ... medtem ko brce veliko kasneje.

Kdaj čutiš je odvisno tudi od tega, kako suha oz. močna si. Mene ni bilo okoli trebuha dobesedno nič in pravijo, da suhice veliko hitreje to čutijo.

LP




majas -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 10:41:15)

Pozdravček tudi od mene...
Husa saj boš še tudi ti dočakala brcike...jaz sem jih sicer v 19t ampak še imaš čas in jih ne boš mogla zgrešit.





karina -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 10:43:10)

Pozdravljene....
Husa maš še čas....jaz sem sicer v  prvi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] začutila prve nežne gibe  v 16 t tako kot mtina, samo to je odvisno od posameznic in kolko te je "skupaj".Sama sem bolj med suhimi, ampak sem bila v prvi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] full pozorna na to , vsak večer sem se vlegla na hrbet dala roki na trebuh , gledala tv in čakala, na začetku je bilo tako nežno, potem pa vsak dan bolj.Sedaj pa komaj čakam na brcike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], sem šele v 12t, sicer pravijo da v drugi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] čutiš prej...bomo  videli?!
lep dan.




Aja1 -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 11:01:23)

Husa, jaz sem prve brcike začutila tudi bolj pozno (šele v 21. tednu) in me je ravno tako skrbelo, kot tebe. pa še trebuha do takrat nisem imela še nič....ja, ampak ko je začela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] brcati, pa brca vsak dan. Sicer pa tisto ravno ne vem če res velja, da suhe prej začutijo, ker jaz sem bila suha, pa sem začutila kasno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tako da Husa, brez skrbi...vsak čas bodo brcike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




husa -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 11:43:55)

Kolk ste pridne in hitre....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Tisto brbotanje in mehurčke sem tudi jaz čutila že zelo kmalu, tam nekje okrog 15.-16. tedna. Pri 17. tednu sem bila na uz in je tudi bilo ok. Zdaj pa, ko čakam tiste prave brce jih ni od nikoder....In ker sem že po naravi malo panična (predvsem zaradi ss lani), me je strah, da bi bilo lahko kaj narobe. A se brce na začetku tudi vidijo že navzven?




vampirka -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 11:52:46)

Husa, ne skrbi - pri nas se brce vidijo šele v zadnjem tednu, zares čutijo pa 2 tedna - pred tem pa so bili gibi zelo nežni in sem jih čutila samo, kadar sem se umirila...

Pa še nekaj - sem zasledila, da vas veliko komplicira s položajem spanja - pa vam prilagam en link od Pušenjaka: http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=74387&t=73078#reply_74387 ...s katerim se 100% strinjam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...




Anonimen -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 11:57:20)

ja res dobra ideja o pisnaju o vsem mogočem v nosečnosti...ja...

no [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ste gledal včerj un film na popu naslov [sm=9nebesa.gif] mesecev...dobr film....




Aja1 -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 12:35:57)

Ja, jaz sem ga gledala....ampak me je po fulmu postalo takooo strah poroda (no, strah me je že itak). Ampak, da bi prišla pa k takim zdravnikom...ojoj, še dobro, da se to dogaja le v filmih.




slumpo -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 14:57:37)

ja sem gledala in se full nasmejala.

dejte mi povedat nosečke ali je mela katera kakšne neobičajne simptome v prvem tromesečju.




bucka01 -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 14:59:01)

Ojla
še en med vami tudi midva z fantom sva gledala ta film pa sem se tako nasmejala še posebaj na koncu ko sta tisti dve rojevali una dva pa se pretepala tam sva si rekla da to se lahko zgodi samo v filmu
Naj te potolažim Aja1 da tudi približno ne izgleda tako butasto kot je tam v filmu vsaka ima pač svoje mišljenje da ti iz lastnih izkušen povem da je bilo meni prav lepo pa ne pretiravam upam da bo tudi sedaj v drugo šlo vse tako kot po maslu.
No husa da ti povem da tudi jaz še nič ne čutim ne brck in ne kakšnih mehurčkov pa sem v 18 tednu v prvo sem ga začutila v 20 tednu sedaj pa še nič pa si pravim da vse ob svojem času.
Pa pogumno in brez skrbi ker to upliva na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
Anonimna tebi pa čestitke za otvoritev te teme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ČAw




bucka01 -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (21.8.2006 15:00:15)

Slumpo si lahko bolj natančna glede simptomov???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (22.8.2006 14:43:45)

no a je še kero tlele gor strah teh smotanih papirjev ki se urejajo pred nosečnostjo......mislm mene je kr groza....pa tale obrazec pa un obrazec....preveč je te birokracije.....res...




slumpo -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (22.8.2006 15:27:42)

kakšne obrazce pa urejaš in to še pred nosečnostjo...





Ivek -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (22.8.2006 16:03:58)

POzdravljena!

Ne vem, ali je to neobičajno, ampak jaz kar naprej lebdim na obalkih in se mi strašno vrti!!!!!






majas -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (22.8.2006 18:08:25)

imaš mogoče nizek pritisk...pravijo pa da je to v nosečnosti normalno... čim več na svežem zraku in na sprehod... to so meni svetovali ker imam nizki pritisk in sem dvakrat skupaj padla, tako da le pazi da se skupaj ne sesedeš!!!




husa -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (23.8.2006 10:45:01)

Jutro!
Ima katera izmed vas probleme z rjavimi izcedki. Pri meni trajajo ponavadi pol dneva (do sedaj že 3x), sedaj pa se mi vleče to že 2. dan. Je tak bolj gost pomešan s sluzjo in vmes so rjavi mini delci-verjetno stara kri. Sem v 21. tednu in me že pošteno skrbi.
Mislite, da lahko počakam do pon, ko imam pregled ali naj kar grem k G?
Pa,pa.




beba76 -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (23.8.2006 12:07:33)

Jaz bi na tvojem mestu poklicala G in ga vprašala kako je s tem.




slumpo -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (23.8.2006 12:25:50)

tudi jaz  mam zelo nizek pritisk in se mi kar pošteno vrti pa še tako sem švoh ker me še vedno slabost z bruhanjem daje pa še apetit mam potemtakem slabši.
ampak se tolažim da še slab mesec pa bo mim.

bodite lepo




Anonimen -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (23.8.2006 14:16:23)

Zaenkrat sem se prijavila kot anonimna, ker sem še čisto na začetku nosečnosti - v 7 tednu, ampak mene že zdaj boli križ kot hudič.
Kdaj je normalno, da nastanejo bolečine v križu oziroma kdaj ste ve začutile, če sploh ste boleč križ.




Anonimen -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (23.8.2006 14:22:12)

Naj vam še omnim to, da sem zaposlena v pisarni in veliko sedim. Danes se mi naredilo, da sem morala vstati in se malo zravnati, čeprav se trudim, da pazim na pravilno držo. Ko sem vstala sem čutila mravlince po nogah, da sem se mogla za mizo primit, ker so mi noge čisto oslabele.

Lp




slumpo -> RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem (23.8.2006 14:39:28)

zivjo anonimna

jaz za bolečinami v križu tarnam tuki na forumu tudi že od 7T naprej. Pa ta bolečina ni sam v križu ampak še v rit pa v nogo mi potegne tako da groza. vendar mi je pa zdravnica omenila da je to pogojeno tudi z težavami s hrbtenico od prej sedaj je pa še vzrok. danes recimo imam nogo čist trdo ker mi je stisnilo živc. pa še to da imam tudi jaz sedeče delo za računalnikom tako da vse to pripomore k tej nadlogi.
je pa hudo ker še naqmazat ne morem ker je to vse na bazi mentola tega pa baje v nosečnosti ne smeš uporabljat ker škodi pikici.

tako da vzami bolečino v zakup in kljub vsemu uživaj nosečnost.





Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>