|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
23.8.2006 20:59:50   
katja pv
slumpo, kje pa si zasledila to finto glede mentola in njegove škodljivosti v nosečnosti?

To prvič slišim. Zasledila pa tega nisem v nobeni strokovni reviji in knjigi.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
23.8.2006 21:13:08   
slumpo
prijateljica je imela močne glavobole in je vprašala če lahko namaže sence s eteričnim oljem T3 oz enim drugim ki tudi vsebuje mentol in ji je zdravnica rekla da bolje lekadol kot pa to olje na sence ker mentol ni priporočljiv za plod.
pa tudi tašča mi je to potrdila. ne vem pa kje to piše mogoče je informacijo za preverit...

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
24.8.2006 7:57:17   
SM10
Pozdravljene vse nosečke

Tudi jaz sem se pridružila aprilčica, torej se nekje v 7 tednu. Imam pa problem, ker mi nič ne paše jest, razen kakšno sadje. Full se trudim, da nekaj konkretnega pojem in še to v malih količinah.Sem pa nonstop žejna in veliko pijem. V tem tednu sem shujšala za 1,5 kg. Lahko škodim pikici, čeprav se trudim, da jem, vem pa. da premalo.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
24.8.2006 9:56:11   
emaa
Glede hujšanja se ne sekiraj SM10, sem tudi jaz veliko shujšala na začetku, ko sem bruhala, hrano user posted image  počrpa iz tvojih zalog, če je potrebno, ti poskusi čimveč pit.

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
24.8.2006 16:03:37   
Anonimen
Kaj mentolovi bomboni tudi škodijo? Ej, jaz se odvajam kaditi - z mentolovimi bomboni!

Drugače pa - tudi mene boli križ - enako me je celo prvo nosečnost in še nekaj mesecev po porodu. In komaj sem se znebila bolečin - že spet so tu. Bomo že premagadili.

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
24.8.2006 19:02:13   
Naja30
pozdravček še od  mene!

Se moram pridružiti temi, ker pišete o bolečinah v križu. Uh, mene vsake nekaj tednov prav pošteno boli križ in kolk in vse kosti tam spodaj. Verjetno se vse skupaj širi. Se je že zgodilo, ko sem ležala na plaži na trdih tleh, da sem komaj komaj vstala.user posted image  Drugače pa meni zelo pomagajo sprehodi. Pa ne mislit, da so to kake dolge ture. Kje pa, sem po 15 min že vsa preč. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
25.8.2006 17:58:00   
chips
Pozdravljene!
Imam vprašanje, in sicer po kolikšnem času je test nosečnosti pozitiven.
Sicer imam že enega otroka,ampak sem opazila da sem noseča šele po enem mesecu ko me je obšla zelo močna slabost in vrtenje.
Sedaj pa s user posted image načrtujeva še enegauser posted image in me zanima koliko časa traja da se na testu pokažeuser posted image user posted image .
Hvala!lp


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
25.8.2006 19:23:53   
anna2007
živio!
ker je to čvekanje o vsem mogočem jaz sprašujem
je katera čutila da lasje postanejo bolj mastne?user posted image
prej nisem nikoli imela težave

križ me ne boli
samo sem utrujena

lp,
anna 9t

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
25.8.2006 19:49:27   
chips
Jaz imam s mastnimi lasmi že skoz težave tako da si jih perem vsaki 2-3 dan.Ko sem bila noseča se je to še povečalo in lasje so mi zelo odpadali.

_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu anna2007)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
25.8.2006 19:53:21   
slumpo
ojla

pri nosečnosti se hormoni začnejo posvoje obnašat...
pri nekaterih se v času nosečnosti koža poslabša, lasje so bolj mastni in nohti so bolj krhki - nekateri znajo celo povedat da pri tistih ki gre vse to na slabše baje pričakujejo deklico
pri meni je pa obratno...meni so se prej rance zelo zlabo celile in mela sem mastne lase kar hitro...sedaj pa opažam da imam krasno kožo brez mezoljčka tudi na hrbtu, lase imam super (stoji frizura kakršnakoli), in nohte imam za vbit trde in lepe . ne vem pa še kaj pričakujem.
opazujem pa drug problem...prej sem se brila na en teden pa je bilo čisto OK skoraj bi lahko rekla da se še ni poznalo, sedaj bi pa se morala za isti učinek brit na 4 dni.

lp in pozdravček

(odgovor članu anna2007)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
25.8.2006 19:53:56   
emaa
chips test pokaže različno, enim že par dni pred izostankom M, najboljše, da počakaš na izostanek M, pa kak dan po tem narediš test.

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
25.8.2006 19:55:30   
Naja30
Glede testa je zelo odvisno, katerega delaš in kdaj delaš. Jaz še vedno mislim, da je CB najboljši in sicer dan ali dva po zamudi M.
Glede mastnih las je pa tako, da je spet pri vsaki drugače. Jaz sem vedno imela mastne lase in sem jih tudi morala prat pogosto, zdaj ko sem user posted image  pa perem na več kot 1 teden. Odvisno kako hormoni vplivajo nate. Meni npr. nohti in dlake na nogah ful hitreje rastejo user posted image user posted image

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
25.8.2006 22:04:48   
Monika79
se tudi jaz pridružujem debati, ker je zelo zanimiva tema user posted image user posted image user posted image  glede hormonov pa je pri meni tudi tako, da sem imela pred zanositvijo zelo mastne lase in sem si jih obvezno morala umivati na 2-3 dni, sedaj pa si jih perem 1 x na teden user posted image user posted image user posted image  sem zelo vesela, moja koža je lepa in čista, brez kakih mozoljčkov, saj tudi prej nisem imela ne vem kake problematične kože, samo mozoljčki so bili bolj pogosti user posted image  nohti na rokah mi full hitro rastejo in so zelo močni, pa to brez kakega laka user posted image  pa še to, da mi dlake na nogah ne rastejo tako hitro, medtem ko pa imam bujne lase, da jih komaj ukrotim user posted image user posted image  ne vem, user posted image  je na mene full pozitivno vplivala, tako, da se nimam kaj pritoževat, no razen sedaj kake bolečine v križu, trtici, medenici, včasih so tako močne, da komaj iz tuš kabine ven pridem in se oblečem v pižamo, pa seveda ta zgaga me manta, joj danes je spet hudo user posted image  tako, da imam vse v grlu user posted image  bo pa vse minilo v tistem trenutko, ko bomo v rokah držale naše štručke, ta pa je najboljša, pa seveda resnična user posted image user posted image user posted image user posted image
 
Meni je test user posted image  potrdil 5 dni po zamujeni user posted image  takrat pa niti ni bilo nobenega dvoma o user posted image  ker so bile tako črtice kot + zelo močni (ker takoj nisem verjela,sem naredila kar 2 različna testa naenkrat user posted image user posted image ) pač odvisno je koliko imaš user posted image  hormona.
 
 
lp Moni user posted image
 

_____________________________

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
25.8.2006 22:25:20   
Naja30
Pravijo, da če imaš lepo in čisto kožo, da bo user posted image   user posted image user posted image  Kaj pravite na to? Ne vem več, če verjamem v vse te vraže, ker mi vsaka kaj drugega pove. Po koži sodeč bo user posted image , po tem kaj mi paše jest (sladkarije user posted image )  bo user posted image  in še kaj bi se našlo.

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
26.8.2006 10:07:21   
dolgolaska
SLUMPO...kar se tiče britja je tudi pri meni tako...hm...le kaj to pomeni... bo  user posted image   ali  user posted image  ??user posted image
Prej sem se po nogah obrila 1x na teden..sedaj pa bi se alhko vsak 2dan da bi bile lepe gladke...pa tudi lasje se mi ne mastijo več tako kot so se mi...

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
26.8.2006 10:09:12   
beba76
Glede testov prvič in drugič sem delala CB, ker še drugih testov ni bilo. Pri tretjem sem kupila Romed, ki mi je par dni po izostali M pokazal pravilmo, tokrat (četrtič) pa sem spet kupila CB en teden po izostanku in je pokazal +. Tako da ne vem, če je lih kaj odvisno od testa, saj vsi delujejo na istem principu. Ne vem, no user posted image user posted image

Meni je v drugi nosečnosti ful pasalo kislo (vložene kumare so bile na prvem mestu), pa je bila punčka. Prvič sem požrla vse čokolade, ki sem jih srečala, pa je bil fant. Tretjič in tudi zdaj mi pa paše vse. Tretji je bil fantek, zdaj pa ne vemo, kaj nas čaka, čeprav bi že morali vedeti....user posted image user posted image
Naj vam še jaz pojamram, kaj vse me boli?? Eh, raje ne bom, ker pol moram še lep čas sedeti tu, pa mi ni. Boli me vse, kar vas, pa še kaj zraven user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Pa še psihične težave so se začele, ko sem čez PDP. Mi je včeraj hčerka rekla: mami, idi že v norišnico. Če še ne bom šla kmalu rodit, bom res izpolnjevala vse pogoje za sprejem tja user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo bodite vse user posted image

Nataša

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
27.8.2006 16:11:08   
bucka01
jaz se kar z najo3 strinjam glede tega da pravijo če maš lepo kožo da je potem fantek saj pri meni je bilo tako v prvič ko me je ena stara ženska srečala mi je rekla ti boš pa fanta mela ker maš tako čisto kožo in res je bil ne vem koliko je to res morda je čisto golo naključje. Sedaj v drugo bomo pa še videli.
Glede las je pa tudi pri meni tako da prej preden sem bila noseča sem jih umivala vsak 3 dan sedaj pa le 1x tedensko mogoče tudi zaradi tega ker sem doma prej sem pa v službo hodila pa si nisem smela privoščiti da bi na šiht prišla z nekoliko mastnimi lasmi sedaj pa ko sem doma mi je pa čist vse eno. no pa sploh niso tako mastni kot prej.Nohti so pa bolj trdi kot pred nosečnostjo in tudi v prvo je bilo tako namesto da bi bili krhki in lomljivi so presneto močni ko bi le vedno bilo tako.
Pa da o hitrosti rasti dlak niti ne govorim dobro da ni več take vročine da bi morala biti v krilu ali kratkih hlačah. 
No pa bomo že preživele če nebo hujšega!
Lep pozdrav

< Sporočilo je popravil bucka01 -- 27.8.2006 16:12:56 >

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
28.8.2006 7:29:05   
karina
A zato sem jaz mozoljasta kot en pubertetnikuser posted image ....tudi v prviuser posted image  sem bila mozoljasta in vsa flekasta, pa sem rodila punčko.Zdaj sicer upam na punčko, na NS pa mi je malo namignila da bi znal biti fantek, bomo videli, če ne prej marca 2007.
LP

_____________________________

Ko si daleč, da ne zmoreš niti koraka več,si prehodil ravno polovico razdalje,ki si jo sposoben prehoditi.

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
28.8.2006 9:39:26   
Naja30
Karina, če si še čisto na začetku je to mogoče zaradi čiščenja kože. Jaz sem bila tudi prve 3 mesece polna mozoljev, kar vsi na 1x so se vsuli, potem pa kot da bi odrezal, čista koža. To je na začetku zaradi hormonov. Drugače pa, spet stare vraže, stare mamce gledajo tudi obliko trebuščka user posted image  user posted image  Tako naj bi veljalo, da če imaš bolj žogico, da je user posted image , če pa je bolj lubenica, pa user posted image  Samo kaj, ko meni dragi ko ga vprašam, kaj se njemu zdi, da je moj trebušček, reče nekje vmes user posted image  No, včeraj mi je pa ena rekla, da je žoga. user posted image  Pa ne tega resno vzet, malo za hec pišem o tem. Ker tisti dan, ko bomo rodile, bo pa vse jasno user posted image  kakšnega spola je.

(odgovor članu karina)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
28.8.2006 9:50:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
28.8.2006 11:29:19   
Beti S
Nohte sem imela vedno tahke, krhke, lomljive, nikoli nisem mogla imet dolgih las, ker so se mi ful cepli ko so prišli nekje do ramen.
V prvi user posted image  sem pa imela lepe trde in dolge nohte kot še nikoli. Lasje se mi niso cepili, tako da se nisem celih 9 mesec postrigla. Sedaj pa so zrastli mimo kritične točke. Kožo sem imela zelo lepo, brez mozoljčkov.
Kaj naj bi pol imela fantka? Pa ja imamo pa zelo živo in klepetavo punčko. user posted image  

Sedaj sem pa na začetku druge user posted image  in imam čelo polno mozoljev user posted image   Kaj rečete se bo to popravilo al bo tako čez celo nosečnost. Nevem če ima to kakšen vpliv, ma sem KT končala malo prej. Pred zanositvijo sem imela samo eno user posted image  .

_____________________________

Lp Beti

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
28.8.2006 11:48:35   
karina
Mene je ta mozoljavost... spremljala vso 1user posted image .sedaj sem v 12 t, že pred pozitivnim testom sem dobila kake pol miljona mozoljev in še sedaj so, vedno novi in noviuser posted image .Prvič sem bila poleg tega še vsa flekasta, to je zgledalo veliko čisto mičkenih izpušajčkev na kupu in so tvorli tak flek...okoli ust, po licu , obrazu.Imela sem jih še nek čas po porodu.Tudi takoj po prenehanju KT so me ti hudičevki napadli...pa v mladosti oz. puberteti, četrtino tega nisem imela....skor nič!
Zdaj pa to, da se ne pogovarjam o poraščenosti in rasti dlak!Nohti pa so edini lepi, močni, dolgi ...

_____________________________

Ko si daleč, da ne zmoreš niti koraka več,si prehodil ravno polovico razdalje,ki si jo sposoben prehoditi.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
28.8.2006 19:46:59   
Strawberrie Cherrie
No, jst sem dobila trde nohtke in lepo kožo pa imamo user posted image - tkoda lahko rečem, da je resuser posted image

(odgovor članu karina)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
29.8.2006 20:10:48   
Anonimen
čau bejbe
Pravite da hormoni divjajo vsak po svoje......jst tut že mal obupujem....za mastne lase in slabo razpoloženje se niti več ne sekiram, bolj me skrbi koža, ki je katastrofa. Po obrazu je sicer kr uredu s parimi mozoji hujši problem imam na predelu okoli dojk predvsem pod njimi in med njima ...najprej so se mi pojavl rdeči izpuščaji kot eni mozolji ki srbijo k stu mačkov, pa sm šla dohtarci, k je na hitr ocenila da je verjetno kej glivično, pa tm se skoks potim pa mal je blo vroče..pa mi je dala kremo Lamisin...jst se mažem, mene je srbel še bolj. Ko se vsak dan gledam se mi dozdeva, da nastajajo majhne bradavice, ki so se mi zdej pojavle še pod pazduho. Tuširam se dvakrat na dan, mene pa vse čedalje bolj srbi. Jutr grem spet dohtarci in najrajš bi vidla da me pošlje dermatologu ker mi gre vse skupi že pošten na živce, a mi dermatolog sploh lahko kaj dela, če sem noseča??????user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: nosečniško čvekanje o vsem mogočem
30.8.2006 18:29:05   
alja01
Ojla punce,
a ma katera kej težav s povečanim pritiskom??????????????? Jst namreč imam ta problem, ki pa se pojavi le ko obiščem zdravnika, doma pa si merim pa je v mejah normale. Me že kr mal skrbi!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Čav, čav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?