Sita -> RE: ali se kdaj zmerjate z grdimi besedami? (18.8.2006 9:49:54)
|
Midva sploh nisva vajena preklinjat, sploh nikoli. Še manj, da bi se zmerjala. Kajti grde besede nama gredo obema na bruhaje, jih preprosto ne preneseva. In oba se slabo počutiva poleg ljudi, ki pogosto preklinjajo. Pr nekaterh pa se mi zdi, da je to običajen besednjak in s tem niti ne zmerjajo koga, da bi to nanj letelo, ampak je to stvar navade in takšne besede uporabljajo bolj za mašilo ali da tako izražajo svojo jezo in frustracije. No, če bi bila sama v takšni situaciji, bi kar hitro naredila red. Meni že ne bi kdo dvakrat utegnil kaj takega reči. Temeljito bi se pogovorila z njim in zahtevala, da takoj preneha s pubertetniškim obnašanjem in se vede kot odrasel človek. Če pa je to njegov normalen besednjak, da besede pač ne bi letele name, bi ga pa samo opozarjala, da se poskuša odvaditi in ne bi kaj zamerila. Saj pravim, odvisno, kje in kako so te besede uporabljene. Res se pa sprašujem, čemu so takšne besede sploh potrebne. Zakaj jih ljudje uporabijo? Kaj jih privlači, da jih izgovarjajo? Ali se ne da razburjenja kako drugače izraziti? Nek moj prijatelj pravi, da moraš zaklet, pa se stvari, ki so šle narobe, spet uredijo. Ne vem, pri meni že ne, ker to ni v skladu z mojo naravo.
|
|
|
|