Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Kaj pa vem, tukaj govorimo o dveh skrajnostih. Ena je , da otrok neprestano pazi otroka, druga je, da otrok nikoli ne pazi otroka. Obe skrajnosti se meni zdita zanič. Zakaj si spet zmišljujete, kaj sem jaz napisala, ali kaj jaz mislim??? Jasno sem napisala, da se ne strinjam s tem, da naj bi otrok pazil otroka dalj časa. Ne le danes, večkrat že. Tako da lepo prosim ne svojih kompleksov name stresat, anonimna. Jaz nisem odgovorna, ker so nekomu starši dali delo varuške niti se s tem ne strinjam. Po drugi strani ne moreš reči, da imaš zato uničeno otroštvo! Daj no, nehaj pretiravat. Zihr se ti je tudi kaj lepega dogajalo. Samo ti je bilo tako hudo, ker si pazila koga, da tistega nisi hotela videt, ali uživat v tistem, ali kaj!!! Si se zdaj kaznovala samo sebe, da tako negativistično razmišljaš. Imam prijateljico iz otroških let, za katero so lepo skrbeli in vem, da je občasno morala vahtat brata. Beri on se je nekje zabaval, ona pa je občasno pogledala, če je še tam. Ona pa razlaga, da ga je cele dneve prečuvala. Jaz pa sem bila vedno zraven, ker sva bili kot rit in srajca. Vem, da to ni res. Včasih ljudje pretiravajo. Pa četudi bi ti v resnici tako čutila in se sama sebi smilila zaradi tega, se mi vendarle zdi bolje, da živiš v sedanjosti in ne pustiš, da te stari tebe še vendo upravljajo. Če razmišljaš o negativnih rečeh, si ne narediš prostora za uživanje v sedanjosti. Torej samo sebi škodiš s samopomilovanjem ali obsojanjem. No, potem je tu še ena reč. Če so te te reči tako zelo prizadele, moraš še toliko bolj paziti, da ne boš šla v drugo skrajnost. Saj veš, nekatere so mlatili, pa zdaj otroke pretirano v vato zavijajo, nekateri so morali bratce paziti, pa zdaj svojim otrokom ne nalagajo nobene odgovornosti.....to je pa tisto, kar sem hotela povedat. Nobena skrajnost se meni ne zdi ok. Še enkrat: otroci ne bi smeli dlje časa pazit otroke. Jasno ali naj napišem še enkrat, ker nekateri očitno ne razumejo slovensko?
|