PLENICE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mtina -> PLENICE (14.8.2006 14:35:39)

Hej!

Nekako sem se odločila, da preidem na to stran glede vprašanje - že imate izkušnje.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Odločila sem se, da bom uporabljala pralne plenice. Sedaj pa ne vem, kakšne izkušnje imate s tem? Ali BAMBINO MIO ali RACMANKE ali ŠTORKLJA? Ene so od ital. proizvajaca, druge pa slovenske. Kako se vam odnesejo? Nekatere mamice pravijo, da je s tem pranjem ogromno dela. Meni se zdi,da je 100% bombaž (če je res)  boljši od "plastike".

Prosim za mnenje.

LP, Tina




vesna.com -> RE: PLENICE (14.8.2006 17:13:39)

http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1025101




mtina -> RE: PLENICE (14.8.2006 17:21:16)

Vesna.com hvala za link.

lp mtina




karin412 -> RE: PLENICE (14.8.2006 20:16:25)

mtina - ker sem šele zdaj prebrala ta link, lahko povem še svoje mnenje, če boš še brala.
Mi smo se odločili za racmanke tudi zato, da se bo otrok lažje odvadil plenic. Tega argumenta večina ne omenja. Otroci v umetnih plenicah so vedno suhi in se težje oz. kasnje odvadijo plenic. Že če pogledaš našo generacijo, so nas odvadili sigurno do 2. rojstnega dneva. Zdaj pa vidiš velike otroke s plenicami pri 3 letih in nekateri jih imajo ponoči tudi pri 4 letih.
Če tako pogledaš, tudi zapraviš malo morje denarja. Ne rečem, da niso racmanke drage, so, priznam. Če zdaj kalkuliram, ko so umetne plenice vsak dan bolj poceni, mislim, da so bombažne res dražje, ker moramo upoštevati še pranje, prašek...
Samo kaj ti je pomembnejše, se odloči sama. Meni poleg tega umetne plenice smrdijo, nikoli ne vem, če je pokakana ali ni. Bombažne nikoli. (umetne uporabljam, ko gremo kam za več dni skupaj, sicer si tudi čez dan vzamem bombažne).
Nekatere bodo rekle, da se otrok ne more gibat - jaz mojo pustim nagico ali pa ji dam za kako uro umetno plenico, da se naigra po tleh. Potem jo spet previjem v bombažno.




mtina -> RE: PLENICE (15.8.2006 15:40:21)

Hej!

Ja. Jaz se teoretično strinjam s tem.

Tisto stran sem prebrala, ampak gre za dilemo med plenicami za enkratno uporabo in bombažnimi. Mene to ne zanima, saj bom uporabljala bombažne: NE VEM PA KATERE OD TREH ŽE OMENJENIH SO BOLJŠE!
 
prosim vas za kakšen nasvet.
 
HVALA!

lp, Tina




ada2 -> RE: PLENICE (15.8.2006 16:55:02)

bambino mio ne poznam, uporabljam pa štorkljo in racmana in so oboje dobre. racmanke so malo cenejše in imajo jih v več krojih- zeleni in rumeni racman, pri čem je rumeni krojen ožje med nogicami, kar omogoča boljše gibanje dojenčka. pa racmanove so tudi bolj mehke, pa večje ježke imajo za zapiranje, tako, da če mene vprašaš bi nabavila racmana. če te še kaj zanima mi pošlji ZS.




Stran: [1]