|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plenice za enkratno uporabo / bombažne plenice
1.8.2006 7:55:33   
muki1
Včeraj sem se zamislila ob Urškinem postu, pa vas prosim za mnenje in izkušnje. Kaj menite o bombažnih plenicah? So bolj varčne? So za otrokovo rito bolj prijazne?
Pa upam, da se ne bo vnel kakšen preprirček med nasprotnimi mnenji, ampak res bi rada malo premislila o uporabi bombažnih plenic, pa sploh nikogar ne poznam, ki jih uporablja. Je veliko več dela z njimi, smo raje komot ? Ker pampersko je tako enostavno zvit in vreči v koš, pa vzeti drugo, ampak zneski, ko smo preračunavale, koliko na mesec gre za plenice pa so vrtoglavi user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 7:57:54   
CUKRČEK
JAz sem absolutno za komot...torej za "pamperske". 

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 8:14:21   
clea
Mislim,da je Seven pisala da uporablja bombažne.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 8:14:46   
vesna.com
Jaz se pridružujem cukrčku.Drugače pa mislim da ma vsaka doma tud bombažne in je najbolj enostavno da probaš, pa vidiš kako se obnese.Po moje je to pri malih ok,kaj pa ko začne teči v potokih...user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 8:34:31   
*maja
No pri naws je pa takole: za prva dva smo izključno uporabljali pamperske, pri ta tretjem pa smo imeli pamperske samo prvi mesec in je pupa imela takoooo GROZNO alergijo na katerekoli plenice za enkratno uporabo (so se delali mehurčki, ki so pokali in krvaveli, pomagal je samo antibiotik, potem pa je bilo spet isto). No in smo prešaltali na Racmenke. Od takrat naprej nobenega problema več, nobenega vnetja ali rdeče ritke (pa ne uporabljam nobene dodatne kreme).
Dela pa niti podrazno ni toliko kot sem jaz mislila da bo. Perem jih tam na tri do štiri dni in jih lepo sušim kar na vrvi (nimamo sušilca). Ko so suhe samo zložiž in je stvar zaključena.
Kar se pa strošov tiče, pa moram priznati da se pri družinskem mesečnem proračunu kar dobro pozna da ne kupujemo pampersk, pa mokrih robčkov in dodatnih kremic.

Skratka jaz sem sigurno za Racmanke user posted image .

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 8:39:00   
SaaS
Jaz uporabljam pleničke za enkratno uporabo. Sem včeraj tudi jaz računala, ja groza.
Sigurno so bombažne bolj zračne in zdrave, ampak še vseeno smo kar na enkratnih. Mu pa jaz čez dan (če sva doma) za nekaj ur dam na rito navadno bombažno plenico in čez tiste spodnje hlačke (pa spodaj plenično podlogo, če se slučajno pokaka). Je vsaj malo rita frej tiste plastike. To sva delala, preden je šel pri 11m v vrtec in letos spet čez poletje, ko je z mano doma.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 8:43:41   
Anonimen
Ko sem se odločala, kakšne plenice, je na stran "enkratnih" prevagalo dejstvo, da bombažne "rade" premočijo. Glede na to, da smo stalno v gibanju in potovanju, se mi je to zdelo pomembno.

Drugače pa kakšnega ogromnega dodatnega dela z njimi ne vidim, razen kadar so pokakane in jih je treba spraznit. In mokre obesit. Po pamperske je treba pa v trgovino it. In jih nest v smeti. Pa nabavit palčka, ki stane. In vrečke, ki stanejo.

Pa likat mislim da jih tudi ni treba kot je bilo včasih treba bombažne.

Mislim, da nam je dandanašnji precej dobro, kar se plenic tiče. Katerekoli plenice izberemo, "delo" z njimi ni težko.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 9:12:56   
kati*
priznam, da nisem niti preveč razmišljala o drugih plenicah kot papirnatih (za enkratno uporabo) ... in tudi zelo dobro so se obnesle/se obnesejo
. Do sedaj ni še imel pleničnega izpuščaja, le enkrat je imel glivice. Vsekakor pa je možno, da bosta morala najti pleničke, ki vama bodo ustrezale. Pri nas smo enkrat menjali in je zelo kmalu po tistem dobil glivice. Sicer ne morem trdit, da je to bilo zaradi plenic. Sploh pa ponoči, ko prespi noč - mislim, da ni bombažnih, ki bi držale celo noč (10 ur ali več) - če so naj me kdo popravi user posted image . V tem primeru pa če papirnate uporabljaš za ponoči in jih ima celo noč - se mi zdi pa nesmiselno uporabljat bombažne čez dan iz razloga, da so bolj zdrave za ritko, saj je ravno tista dolgo nočna varianta z močno polulano plenico najbolj problematična za rito. Čez dan, pa ne smeš šparat s plenicami in pogosto menjavat.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 9:13:44   
dudika
Pa saj meni se zdi, da tako velike razlike tudi ni...Glede na to, da je treba pleničke prati. Kaj pa voda, detergent, elektrika...A ste to računale zraven. Vem, da še vseeno ne nanese toliko, razlike pa ni toliko. Mani osebno se zdijo bolj praktične Pamperske, oz. pleničke za enkratno uporabo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 9:29:35   
*maja
To da bombažna plenica ne more celo noč zdržat ne drži popolnoma. Premoči le, če za ponoči uporabljam prekrivne mikroporne hlačke, če pa uporabljam volnene ni niti malo možnosti da bi prepustile od kar jih uporabljam se mi je zgodilo da bi premočila mogoče 2X.
Mi je pamperska večkrat spustila kot bombažna plenica.

(odgovor članu dudika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 11:17:04   
ribica.
 Mi smo pri prvi uporabljali samo bombažne. Se nam je pa kar dosti dogajalo, da je kakec mimo pritel na začetku, ampak me ni motilo preveč. Ko je dopolnila leto in pol, in sma bile stalno v gibanju in nekje zunaj, pa začela je veliko piti, pa smo jih nehali uporabljat. Nonstop je namreč sedela v luži.  Prelrivne smo imeli iz mikrovlaken, ampak je kljub temu šlo skozi.

Zdaj pri drugem sem se pa čist razvadila in ga previjam v "plastiko". Samo enkrat sva probala s štorkljo, pa je bil po dveh urah cel moker. Še v košari od vozička sva imela lužo. Tako da, sem zdaj tudi jaz postala velika onesnaževalka okolja.


(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 11:21:06   
ribica.
Ja, pa še to sem pozabila rečt, da naš bebi nima pleničnega izpuščaja. Če bi ga imel, bi verjetno uporabljala štorkljo.
KO jih je nosila naša prvorojena, sem mislila, da bom doživela kaj od tega, da otrok prej začuti, da je moker in se lepo odvadi plenic....  NO, naša ni to nič občutila. Tud če ji je teklo od riti, je rekla, da ni polulana. Sicer se je od plenic odvadila dokaj hitro in brez problemov, ampak takrat ni več imela štorklje. Seveda pa ne trdim, da je tako za vse otroke. Mogoče pri kom od vas res deluje to, da otrok začuti neugodje in se prej odvadi plenic.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 11:56:56   
Olivija
Ko sem med študijem delala kot varuška, sem bila čisto navdušena na bombažnimi plenicami (je pa imela tista punčka dostikrat vneto rito - kljub Weledi). Potem sva nekaj časa premišljevala in še vseeno vzela tiste za enkratno uporabo. Takrat sem gledala cene bombažnih in so se mi zdele zelo drage. Sej dolgoročno mi je bilo jasno, da se bolj splačajo bombažne, samo če sem potem pomislila na dodatno delo user posted image . Tako, da je bila v končni fazi razlog moja lenoba.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 12:21:05   
SašaR
Odločitev je bila izjemno težka. Na koncu sva se le odločila za racmanke. Nikoli ne premočijo, tudi ponoči ne, pa uporabljamo mikroporne bombažne prekrivne hlačke. Če kam gremo za več dni ali za cel dan, damo gor pampersko. Ritka lepa v obojih plenicah. Sem pa računala (glede varčnosti), da se bodo obrnile v slabem letu dni. V tem času je tudi pralni prašek, voda, elektrika,...Ali jih bomo lahko ponucali tudi pri drugi bebiki ne vem, ker ne vem v kakšnem stanju bodo čez leto in pol. Ne uporabljamo sušilca.
Je pa odločitev res težka. Če ne drugega je kar velik izdatek za začetek, kar pa pri pamperskah ni.
Kar se tiče sušenja in pranja, mi to opravimo izjemno hitro in ni nevem kakšnega velikega dela.

PS:pod pamperske mislim plenice za enkratno uporabo.



_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 12:39:10   
SašaR
Drgač naj dodam še to, mi smo z njimi zelo zadovoljni in jih ne zamenjamo za nič na svetu.

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 12:42:25   
Seven*
Jaz imam Racmane. Vsakemu, ki razmislja o uporabi bombaznih plenick svetujem, da najprej kupi recimo dva komada in preizkusi zadevo. Pa fajn je, da imas koga, ki ti pokaze kako zadeva "deluje". user posted image user posted image

Jaz jih uporabljam, a se vedno kombiniram, ker vcasih pac tako nanese situacija. Ponavadi tudi ko gremo ven dam raje papirnato, ker sem ze pocasi sita cudnih pogledov in pripomb. user posted image user posted image user posted image

Zadeva je enostavna, moras se pa za njo odlocit s srcem. Zaupat moras bombazu. Ce si tiste vrste clovek, ki te vsak kakec, ki pobegne moti, ali pa ce izgubis zivce, ce je kdaj rit mokra, potem bombazne niso zate.

Poleti ne uporabljam prekrivnih hlack. Ko smo doma, je samo v plenicki in bodiju. Zamenjam plenicko, ko se malenkost zacuti vlaga.

Pozimi uporabljam volnene hlacke na patent. Volnih hlack ne perem ampak samo poskusim, razen v primeru, ce pride na njih kakec. Potem jih operem na roko in dodam detergent za pranje volne.

Jaz imam prav poseben obred ko jih obesam. Pravzaprav mi to predstavlja neke vrste sprostitev, sploh ko vidim kako se medvedki in mehka flanela guncajo na vetru. Hehe..

Meni se pac otroci v tej plastiki smilijo, sploh zdaj poleti. Cela rit zapakirana v tisti gel. Se vlozka ne prenesem, pa je dosti manjsi, kaj sele, da bi imela celo rit v tej zadevi..user posted image user posted image

Storklja ima vsake toliko predstavitev. Tudi ce gres k njim znajo pokazat. Isto Racman. Gospa od Racmana je zelo prijazna zenska.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 12:46:04   
KIRA
jaz sem to pred par dnevi že napisala, pa ti napišem še enkrat:

pred cca. 20  leti sem dobila 13 let maljšega brata. cele dneve sem prebila z vešenjem plenic, pa posparavljanjem, pa sortiranjem, pa zlaganjem.... ma mene bombažna plenica ne vidi. mi je blo takart dovolj za cel življenje.
sem preveč komot, da bi si še kaj takega kdaj naredila, sploh ker mam 2 majhni fičfiričinji, pa ne utegnem še dneva v kopalnici zapravljat in pri pralnem stroju. ma ni šans.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 14:15:20   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Jaz imam prav poseben obred ko jih obesam. Pravzaprav mi to predstavlja neke vrste sprostitev, sploh ko vidim kako se medvedki in mehka flanela guncajo na vetru. Hehe..



user posted image  Seven, idi malo med ljudi......

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 14:18:38   
muki1
Pa hvala, ko ste se tak pridno razpisale.
Malo me skrbi, da je veliko pranja, pa koliko recimo jih moraš imeti, teh racmank? Ker za široko povijanje sem imela 20 bombažnih plenic, pa je bilo premalo, pa je redkokdaj kaj pricurljalo skozi pampersko. Ampak vsak drugi dan smo belo prali. Pa seveda daš eno za podlogo, eno v voziček... se porazgubijo. Navadne plenice mislim, ne te Racmanke.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 15:45:35   
SaaS
Zdaj sem pa malo zmedena.

Jaz sem že napisala, da uporabljam "papirnate".

Me pa nekaj zanima.
Kakor jaz poznam bombažne plenice in mamice, ki jih uporabljajo, vse uporabljajo racmanke, take kot jih omenja Seven. Z njimi verjetno res ni toliko dela. Oprat in obesti. Za obleči je pa enako kot papirnate. Ne vidim kje je tukaj zlaganje in likanje user posted image , kot omenjate ene? Sem opazila, da likanje ipd. omenjate tiste, ki jih pravzaprav ne uporabljate, ste torej sploh seznanjene z uporabo bombažnih ali imam jaz napačno predstavo o teh plenicah. Saj danes ne previjajo tako kot naše mame ali pač (dve bombažni, zloženi na tretjine in čez povijalna plenica)? Dajte me popravit. če se motim...

Kar se pa stroškov in onesnaževanja okolja tiče, pa se mi zdi, da tudi pranje in praški naredijo svoje, tako da se da o tem debatirat...

Skratka jaz ostajam na tistih za enkratno uporabo in čez dan malo "luftanja" z nago ritko ali bombažem.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
1.8.2006 20:08:53   
dory
eh jst sem rada komot, zamo me nobene druge kot pamperske ne prepricajo...

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
2.8.2006 8:40:08   
Mateja-15
Z Racmanom oz. Štorkljo po moje ni veliko več dela kot s plenicami za enkratno uporabo. Z navadnimi "tetra"(mislim da se jim tako reče) pa je po moje kar več dela, da vse to zložiš, pa še veliko jih rabiš. Sem pa jaz uporabljala Racmanke , tako da za navadne ne vem.
Za Racmanke pa lahko rečem, da je malo odvisno od otroka. Moja večja je namreč zelooo veliko pila in smo morali ponoči Racmanke zamenjat s plenicami za enkratno uporabo, res pa je tudi da so tudi te premočile. Pri drugi, ki je sedaj stara 20 mesecev pa jih uporabljamo še sedaj tudi ponoči, pa nič ne premočijo.
Kar se stroškov tiče, se je meni uporaba Racmank res zelo izplačala, ker sem cel komplet pleničk dobila za darilouser posted image !

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
4.8.2006 21:53:50   
Stajerka
Pred nekaj časa sem se tudi jaz ubadala s tem vprašanjem, ampak iz ekoloških razlogov. Vendar se po tem nisem odločila za pralne plenice. Prijateljice so mi priporočile Popolini plenice, ki so po njihovih izkušnjah najboljše, ampak se dobijo samo v Avstriji. Na njihovi spletni strani sem našla primerjavo med uporabo pralnih plenic in uporabo plenic za enkratno uporabo.  Vendar Ker sem po srcu "statističarka" sem se izračuna stroškov lotila tudi sama.

Oni so izračunali, da v 2,5 letih porabiš 506 Evrov za pralne in 1289 Evrov za "pamperske"
http://www.popolini.com/produkte/index_d.php?file=deutsch_umweltvergleich.php&language=&p=

Po desetmesečni "praksi" user posted image  sem se s številkami lahko tudi jaz malce poigrala. Mi smo v desetih mesecih porabili približno 1500 plenic, kare znese 4,6 plenice na dan (V kasnejšh mesecih otrok prespi celo noč to je 12 ur in ga ponoči ne previjem, zato porabimo manj plenic, poleg tega, ko ga začneš navajati na kahlico se poraba tudi zmanjša). Mi smo kombinirali plenice Pampers, Babydream, Babylove in LIbero in nam povprečna cena na plenico (s tem da smo 3ko začeli uporabljati pri dveh mesecih, 4ko pa pri treh mesecih, 5ko pa od osmih mesecev naprej) znese 46 SIT. Če podatke zmnožim 4,6 plenice *46 SIT * 900 dni =190.440 SIT približno 800 EVROV.

Pri Popolini-ju so vračunali minimalno zalogo plenic (brez dodatnih vložkov za vpijanje tekočine): 18 - kar je po mnenju prijateljic premalo, s tem, da so ponoči in na potovanjih še vedno uporabljale "pamperske", ki so bolj opojne.  Pozabili pa so tudi prišteti amortizacijske stroške za,  pralni stroj, ki lahko pere dobesedno vsaki drugi dan, kar pomeni, da se mu življenska doba razpolovi...... Pa pridemo na razliko 100 - 200 EVROV (odvisno kako dober pralni stroj imaš) v prid pralnim plenicam.  S tem, da so začetni stroški pri nakupu pralnih plenic kar visoki (računaj 80.000 SIT takoj na začetku).

Glede na malo razliko in glede na "trud" s pranjem plenic, bi naslednjič še vedno izbrala plenice za enkratno uporabo.


(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
4.8.2006 22:24:06   
Samoyedka
Jaz se bom verjetno posluževala kar pampersk, ker me racmanke nekako niso prepričale, pa tudi sušit jih nimam kje in bi se verjetno prej usmrdele kot pa posušile. Pa tudi ene par drugih stvari me je pri njih zmotilo, žal.
Ne me narobe razumet in napast, ampak se mi zdi to glede teh bombažnih plenic en velik komercialni bum, ker so vsaj pri nas v MŠ tako poudarjali kako oh in sploh so racmanke in kako zanič pamperske, da me čudi, da so otroci do zdaj sploh preživeli v drugih plenicah... Kaj se je pa zgodilo s povijanjem v tetra pleničke, ki so ravno tako bombažne- če imajo očitno dojenčki v pamperskah kronično odprte rite? S tetra pleničkami pa tudi ni tako groznega dela... Pa če znaš povijat, tut tetra ne bodo premočile oz.če šlampasto poviješ bo lužica tako pri pamperski kot pri racmanki...
Vsak se odloči sam, najbolš je pač probat različne variante, kako se obnesejo.


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Plenice za enkratno uporabo / bombažne pl...
7.8.2006 21:33:03   
x_srečka_x
Samoyedka pri nas na MŠ pa je bilo ravno obratno, so pokazali tudi Racmanke, vendar jih niso hvalili temveč govorili da prehitro prepuščajo itd...

Jaz sem tudi razmišljala o Racmankah vendar sem se na koncu odločila kar za pamperske.

LP

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?