Tiamo
|
ery, za obrestno mero barantaš potem čist na koncu, ko ste že skoraj vse zmenjeni za kredit. Jaz sem takrat čist lepo vprašala, a bi se dalo zmanjšati obresto mero in če lahko vprašajo direktorja. so ga vprašali in je da lahko in da mi ponudi tok, pol sem jaz rekla, če lahko še malo ker sva mlada družina in postavla mojo obrestno mero in so jo sprejeli. Pri sparkasse res ne dajejo informacij po telefonu, dobiš svojega finančnika in kateri ti predlaga vse možne variante. Da ti dobiš 7 mio, drugi pa 12 je verjetno fora v hipoteki ali v garantu. Midva sva pri sparkasse dobila pred 5 leti 18 mio kredita, zelo veliko!! potem sem jim 3 oz. 4 mio vrnila, ker nisem potrebovala tok. Uglavnem sva dobila 18 mio za novozgrajena stanovanje, potem so naju tam hoteli okoli prinest..še dobro, da naju niso...oz. so stanovanje na dan pogodbe prodali drugemu (takrat sem jokala, danes sem pa srečna, da nisva tistega kupila, ker še do danes nimajo zrihtanih papirjev). 18 mio sva dobila skupaj na hipoteko, pri sparkasse so takrat upoštevali tudi on mojega popoldansko obrt, čeprav je delovala z 0..sva povedala, da pač nič ne prikazujemo. Res je pa da je bila takrat sparkasse nova banka v SLo in so bili pogoji za kredit bolj ugodni, ker je banka šele rastla. Zdaj ti je šansa, da vzameta kredit v Avstriji, smo v UE in ni več problemov. Aja, pazi še, da boš vzela tak kredit, da plačuješ obresti in glavnico skupaj. Spomnila sem, pa da je pikec01, administrator na formu gradnja arhitetka...odpri en form tam, malo popvprašaj, če katera kaj pozna. Pike je meni narisala načrt za dnevnos sobo in otroško, je uredu punca. Potem na naš vsakdan vprašaj za kredite, sigurno je katera vzela v zadnjem času kak kredit in ti lahko bolj sveže svetuje.
|