|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
2.7.2007 10:53:00   
Jessy
Tia, krasen plašček je! Kje si ga nabavila? Mi smo letos brez, ker je lanskega prerastla!

Ery, midva nisva zapufana za 20, 30 let, so pa najini prijatelji. Pač, tako je! Saj se prej ali slej kaj obrne na lepše! Če pomisliš samo, kako lepo bo živeti v MIRU, ti odtehta tistih 20, 30 let. Danes so večinoma vsi mladi zapufani za tolikšno obdobje, saj če hočeš it na svoje, pa sam nimaš nič, je kredit edina možnost. Saj se človek vsega navadi! Ne smeš razmišljati tako, kot da je to strašno dolgo. Sicer pa sama veš, kako hitro gre 1 leto naokoli.
Jaz bi na vajinem mestu resnično reskirala in se zapufala. Ga ni dnarja, da bi samo čakala, kdaj bo spet eksplodiralo in potem poslušala besede in očitke iz obeh strani. Res ne! Raje v kreditih in v miru, kot na dinamitu.
Si boš pa vseeno sem pa tja kaj kupila zase. Morda ne ravno kakšno hudo firmo, ampak vredu majčko nižjega cenovnega razreda. Boš vidla, da se bo obrestovalo!!! user posted image user posted image user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
2.7.2007 10:56:39   
nanka
Ery, se v celoti strinjam s Tio in Jessy, boš videla da bo šlo, malo več boste računali pa bo. Danes se brez kredita ne da narediti nič. Uspelo vam pa bo, saj sta dve plači pri hiši boš videla.

Jessy nimam pojma če se bo kaj poznalo, videti je še zelo grdo, pa tudi če se bo, se nič ne sekiram, gre samo za videz, glavno da se zaceli. Na morju smo bili na Krku-Šilo, bili smo pa v izvidnici, ker gremo 5.8. v ta kamp. Bo kar dobro, malo je sicer plaža čudna  ( ostri kamenčki) ampak za tisti teden bo dobro.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
2.7.2007 11:20:51   
Tiamo
Jessy, kopalni plašček je podedovan, tkao, da nevem kje je bil kupljen.

Ery, midva sva zapufana za 15 let in kot bi trenil je minilo že 5 let. Ti pa povem, da se najde denar tudi za kako cotko, no v prvem letu ne, potem pa življenje čist normalno zalaufa.

Arhitekta žal nobenega ne poznam. MIdva imava pa kredit pri Kartner Sparkasse. Ko bosta urejala kredit me še spomni, da ti povem par for...npr. za obrestno mero barantaš kot na tržnici, ne daj se prepričat o življenskem zavarovanju in polico na njih napisat...ker je to ne humano (vsaj za moje pojme, ker kdo mi garantira, da me ne bo en po glavi udaril ko bom ven iz banke stopila...to je banalna fora...jaz sem se zaradi tega na Austrija banki skregala k hudič....ma hočejo hipoteko, pa še zavarovalno polico....kolegica je na Hipo banki took zaradi tega popizdla, da so ji odobrili kredit samo na hipoteko). Ugalvnem Ery čakate hud boj z živci, časom zaradi rihtanja kredita.

V sredo imam ob 10:45 razgovor v šoli!!! 

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
2.7.2007 11:29:26   
nanka
Tia super, v mislih bom s tabo. Dobro opravi, sem si zapisala na koledar, da bom držala pesti.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
2.7.2007 11:33:47   
Tiamo
nanka hvala, e me že kar v trebuhu zvija samo, da pomislim...me je že strah

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
2.7.2007 12:00:32   
ery
Tia, sedaj kličem na banke, kje je najugodnejši kredit. Na Sparkasse ne dajejo info.po telefonu, ker je tip rekel, da hočejo biti kvalitetni in bi se mogla dobit za razgovor.

kako lahko barantaš za obrestno mero?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
2.7.2007 12:05:10   
Jessy
Ery, tudi jaz ne poznam nobenga arhitekta. Moji najboljši prijateljici je en možakar zrisal celo bajto, sam ni prav ta pravi arhitekt ampak ima neko drugo izobrazbo. Če bi hotela, jo lahko vprašam, če ga malce pobara kako in kaj.

Tudi za kredite nimam pojma kje in kako, saj v naši luknji niti nimamo kakih hudih bank.

Tia, v sredo bom pa držala pesti!!!!! user posted image user posted image user posted image  Upam, da ti bo uspelo! A morda kaj veš, če vas pride več na razgovor za to mesto?

Nanka, za brazgotino imaš čisto prav. Važno je, da ste celi.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
2.7.2007 12:08:07   
ery
Ej a veš, Tia, kva je fora? kako lahko drugi dobijo na 30 let kredita 12 miljonov, z isto osnovno plačo kot jaz, meni pa naračunajo samo 7 miljonov? kaj pa bom s sedmimi miljoni?? NIč!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
2.7.2007 12:27:19   
Tiamo
ery, za obrestno mero barantaš potem čist na koncu, ko ste že skoraj vse zmenjeni za kredit. Jaz sem takrat čist lepo vprašala, a bi se dalo zmanjšati obresto mero in če lahko vprašajo direktorja. so ga vprašali in je da lahko in da mi ponudi tok, pol sem jaz rekla, če lahko še malo ker sva mlada družina in postavla mojo obrestno mero in so jo sprejeli.

Pri sparkasse res ne dajejo informacij po telefonu, dobiš svojega finančnika in kateri ti predlaga vse možne variante.

Da ti dobiš 7 mio, drugi pa 12 je verjetno fora v hipoteki ali v garantu.

Midva sva pri sparkasse dobila pred 5 leti 18 mio kredita, zelo veliko!! potem sem jim 3 oz. 4 mio vrnila, ker nisem potrebovala tok. Uglavnem sva dobila 18 mio za novozgrajena stanovanje, potem so naju tam hoteli okoli prinest..še dobro, da naju niso...oz. so stanovanje na dan pogodbe prodali drugemu (takrat sem jokala, danes sem pa srečna, da nisva tistega kupila, ker še do danes nimajo zrihtanih papirjev).

18 mio sva dobila skupaj na hipoteko, pri sparkasse so takrat upoštevali tudi on mojega popoldansko obrt, čeprav je delovala z 0..sva povedala, da pač nič ne prikazujemo. Res je pa da je bila takrat sparkasse nova banka v SLo in so bili pogoji za kredit bolj ugodni, ker je banka šele rastla.

Zdaj ti je šansa, da vzameta kredit v Avstriji, smo v UE in ni več problemov.

Aja, pazi še, da boš vzela tak kredit, da plačuješ obresti in glavnico skupaj.

Spomnila sem, pa da je pikec01, administrator na formu gradnja arhitetka...odpri en form tam, malo popvprašaj, če katera kaj pozna. Pike je meni narisala načrt za dnevnos sobo in otroško, je uredu punca.

Potem na naš vsakdan vprašaj za kredite, sigurno je katera vzela v zadnjem času kak kredit in ti lahko bolj sveže svetuje.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
2.7.2007 12:27:58   
Tiamo
Jessy, nevem kok se jih je prijavilo za to delovno mesto, verjetno pa kar nekaj.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
2.7.2007 13:17:03   
Tiamo
ery si mi dala del, ampak mi je lušten...takole, sem se pri na s pozanimala kaj in kako je z gradnjami in z zemljami....

Najugodnješna varianta je da kupita zemljo že z vsemi papirji, ampak morata pred nakupov te papirje na vaši UE preverit, veljavnost datumov, upravne spore, plombe, hipoteke ali je možnost podaljšanja papirjev.

Če bosta kupila zazidljivo parcelo s veljavno lokacijsko informacijo. S to lokacijsko informacijo gresta v projetkni biro, kjer vama morajo potem vse narediti. Se pravi dobita osnutek, risbo hišo in vso projektno dokumnetacijo. S to projektno dokumentacijo gresta na UE, kjer jo vama pregledajo, podajo mnenje, kaj manjka, kaj je narobe..potem mora projetkni biro to popravit in jo spet oddata na UE. Pri nas v Lj, v občini moste rešujejo eno gradbeno cca 6 mesec, npr. v Logatcu pa 1 mesec...tako da menim, da v kranju rešujejo cca 3 mesece max. Cene projetnega birajo so okoli milijona (govorim še v sit) v Ljubljani, no v Ljublani potem zdraven pride še komunalna pogodba, ki zahteva spet milijonček ali dva.

Pikec je govorila o 2 letih, ja mogoče, da se čez 2 leti vselita od začetka rihtanja papirjev.

Predlagam ti, da pokličeš na UE Kranj in vprašaj za cel postopek, koliko časa porabijo za rešitev postopka in če ti lahko predlagajo en projektni biro, ki se največkrat pojavlja v postopkih ali če ti lahko predlagajo dobrega. Lahko je en projetkni biro hitr ampak potem vse narobe naredi, zriše in je potem 3krat več dela, kot en, ki ga čakaš 14 dni in je potem vse uredu.

pokliči na UE, zahtevaj referat za okolje in prostor 201 5700

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
2.7.2007 13:22:57   
Jessy
Bravo, Tia! Full si pridna!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
2.7.2007 13:26:54   
Kety
Ojla!

Ma, ste se razpisale, da sem vas komaj utegnila prebrat. Ery, držim pesti za vas in da se vam uspe postaviti na svoje. Tudi jaz bi ti isto predlagala, glede na to, da se res ne razumete. Vedno se pa najde kaka dobra varianta. Žal pa ne poznam nobenega, ki bi ti lahko bil v pomoč.

No, stanje pri nas je naslednje. Ponoči NE SPIM NIČ, ker imam že ful močne popadke, čez dan pa vse mirno, le da mi vsake toliko otrdi trebuh. Pojma nimam kaj je to.

TEYA, pri meni je mali že spuščen in je glavica že vstavljena (tako piše v materinski) in tudi popadke imam že, ampak se spet ne odpiram. Jaz imam sicer še 11 dni do PDP-ja in se mi zdi fuuuul kruto, da bi šla čez rok. Upam, da bo ta teden kaj, ker tole je že noro. Držim tudi zate pesti, da čimprej zagledate user posted image  (Tilna). Tudi meni je ime všeč, je bil v ožjem izboru pri Timonu. A kaj gledaš pomene imen?? Ti boš rodila v Izoli, ne!?

No, zdej grem pa spat, ker sem totalno skrokana od neprespane noči!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
2.7.2007 13:33:16   
Tiamo
hvala Jessy....

no ena dobra lastnost te službe, da lahko sproti še kaj drugega delaš...uglavnem je poleti mrtvilo v UE.

Ery, berem kok te strašijo, me je kar prizadelo, da sem ti predlagala, da vprašaj na forumin. Zdajle sem klicala še enega znanca, ki mu lih ritam, da mu malo hitreje naredijo gradbeno...in je rekel, da je za vse dokumente, pogodbe, priključke in ostalo dal cca dva milijona in pol...pa to v Ljubljani. Sodelavka je v Škofljici dala za vse milijon sedemsto, čakajo jo še priklopi, ki pridejo okoli 200 do 300 sit (komunalni, elektrika,...).Najdražje pride komunalni prispevek, ki se giblje v Lj, od 1.300.000 do 2.000.000.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
2.7.2007 13:43:02   
Tiamo
Kety sej menorem verjet še 11 dni, pa se mi zdi da si včeraj povedala da si noseča.

Pejt spat, naspi se,

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
2.7.2007 13:47:13   
ery
TIA, joj res najlepša hvala!!!!! Sploh ne vem kako se naj ti oddolžim... Joj, kar nerodno mi je sedaj, ko si se tolk pozanimala.
ja vidiš v kaj si me spravila, da naj tja na gradnjo povprašam... user posted image user posted image  tam so res "pesimistične"... pol nihče , ampak res nihče ne bi mogel zidati al kaj...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
2.7.2007 13:54:05   
Jessy
Tudi sama sem šla pogledat na gradnjo, kaj so ti pisali in me je kar minilo ob tistih zneskih. Moja najboljša prijateljica se je pravkar lotila gradnje in je do zdaj zapravila 3 MIO SIT, s tem, da sta zrihtala vse papirje, priključke (elektrika, voda) in še načrt je vštet v tej ceni + izkop, geometri. Edino nakup parcele je bil še 5 MIO SIT.
Sam ne obupajta in se čimprej lotita "projekta" hiša!

Kety, prav kmalu boš znova mamica! Joj, kako lepo!!! Glede na to, da imaš že popadke, znaš kar prej roditi kot čez 11 dni. Kdaj imaš pa pregled?
Bsta s Teyo skoraj hkrati mamici! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
2.7.2007 13:54:38   
Tiamo
sem bila ferbc, kaj ti bodo napisale...pa sem se kar zgrozila...ma sej tudi RR ni več tak k je bil pred enim letom.

ti kar pogumno, tudi jaz nisem mislila, da bom imela kdaj svoje stanovanje in potem sem se zavzela in lej zdaj ga imam. Lahko rečem, da mi je največ živcev šlo rihtanje kredita (letanje od banke do banke, kje je najbolj ugodno), potem pa so mi živci šli še pri preverjanju vse dokumnetacije za stanovanje...pa še pri nama je bilo tako, da sva ga od tujca kupila, ki je imel samo 1 tedensko vizo, pa postopek dedovanja je še tekel, pa vseh dedičev ni bilo v SLO...sem pa hvaležna, da delam tukaj, ker sem lih na ta način z vezami prišla do vseh informacij o stanovanju, o končanju postopka dedovanja, o davčnih številkah dedičev itd....ampak mi je šlo živcev, vendar sem zdaj srečna...

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
2.7.2007 14:00:49   
Jessy
Da čist za mičkeno spremenim temo...sem pravkar malce z mislimi zatavala na morje in začela razmišljati, da morda ne bi bilo slabo vzeti s sabo tudi voziček, ker zvečer bo Neja najbrž že zelo utrujena za dolge večerne sprehode, ki pa ob morju tako zelo pašejo. Res ne vem, a naj ga vzamemo ali ne, če pa že ogromno prehodi. Kako boste ve?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
2.7.2007 14:18:08   
ery
Jessy, saj je prav, da si malo spremenila temo. Vsekakor pa res hvala Tii. Mogoče no sigurno te bom še kaj v prihodnosti potrebovala.

jessy, mi bomo vzeli voziček, ker Nika bo sigurno zaspala še v njem. Ko je ona utrujena, še vedno zaspi ali v naročju ali v vozičku. saj je zaradi vizička prostora manj v prtljažniku, ampak vseeno, bolje da ga imamo s sabo. 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
2.7.2007 14:24:17   
Tiamo
Jessy, voziček gre sigurno z nami..v čateških je prav prišel, če ne druzga, vsaj za naložit vso ropotijo (brisače, hladilna torba, igrače), ko smo šli na bazen.  Pa tudi peljala se je veliko v njem, predvsem zvečer in ko smo šli iz bazena.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
2.7.2007 14:30:45   
Jessy
Ok, hvala! Torej bo šel tudi z nami! user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
2.7.2007 14:45:11   
Tiamo
mi se že menimo za izposojo kovčka za na streho-montana, ker drugače nevem kam bomo vse spravili, kjub temu da imamo karavana...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
2.7.2007 14:46:52   
Jessy
Tia, nama sta ga obljubljala moževa starša, pa se nama takrat ni zdelo glih pametno, da bi ga imeli, ker bi ga le 1x ali 2x na leto rabili, zdaj pa vsebolj razmišljam, da bi ga rabili. Imamo pa mi tudi karavana, pa upam, da bomo spravili vse notri. Glede na to, da smo lani vse spravli v Puntota, bi mogli tudi zdaj. Sicer bomo pa še vidli, ko se lotimo. user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
2.7.2007 14:59:18   
Tiamo
sem lih hotela napisat, a niste lansko leto v en mali avto vse nabasali user posted image

nam največ zavzame prenosna posteljica. s sabo bomo tovorili
  • prenosno posteljico
  • voziček
  • en velik kovček (v katerega bom upam stlačla vsa oblačila in posteljnino)
  • torba za brisače
  • 2 ležalki
  • ena vreča igrač
  • kahla
  • hladilna torba
  • škatlja s hrano (za prve dni moramo vzet za jet in za pit)
  • torbica beri torba z kozmetičnimi, zdravstvenimi in drugimi pripomočki

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.