violinski
|
Luba duša, kaj ti lepo tipkaš, Ema! Tudi naša Lana se je končno začela zanimati za črke, vendar so trenutno zanimive samo L A in N, seveda. Prav te so tiste, ki jih tudi pri tipkanju najpogosteje uporablja, zdaj že skoraj na pamet ve, kje so na tipkovnici. Končno so jo začele zanimati tudi številke, naučila se je, kako se začnejo po številki 20 ponavljati (ena -indvajset, dva -indvajset, ...) Zdaj pa zna do deset šteti še v angleščini. Aljoša pokaže na prstke od ena do šest, po angleško pa zna na pamet pesmico "uan tu fri for fajf siks seven ejt najn ten", ker ponavlja za Lano. Danes se v avtu Lana ni spomnila, kaj pride po "fajf" in ji je on povedal vse ostalo do konca. Saj vem, da bo čez par tednov vse pozabil, njemu je to samo pesmica. Z obema smo bili danes pri zobozdravnici, Lana je šla na stol prva, medtem ko Aljoša ni hotel niti iz avta - nimam pojma od kod mu je prišel strah pred zobozdravnikom, nikoli mu nismo dali vedeti, pravzaprav nobenemu od njiju, da bi to bila ena grozna stvar. Potem smo se nekako pregovorili in je šel zraven, ko je pa zlata med. sestra prišla po njiju, je videla, da je preplašen in je najprej not povabila našo pogumno Lano. Ta se je sama usedla na stol in mirno prenesla vrtanje, sestra pa je pustila vrata odprta, če bi se slučajno Aljoša premislil in hotel priti not. In si je! Zanimalo ga je, kaj tako zanimivega počne Lana in sem ga prijela v naročje, da sem mu pokazala. Povedala sem mu, kako se reče kateremu instrumentu - no, zanimiv je seveda bil sveder, ki je bil v resnici tako tih, da še sedaj ne morem verjet, še jaz bi šla k tej zobozdravnici in pa malo ogledalce, s katerim zobozdravniki pokukajo v usta. Potem sem mislila, da se bom jaz usedla na stol in držala njega v naročju, pa ni bilo govora. "Sam bom sedel" je rekel, splezal gor, se pustil peljati malo gor in dol, in brez ugovarjanja odprl usta. Potem nič ne vem, kaj sta se menila z zobozdravnico, ker sem se ukvarjala z Lano, ki se je odločala, katero štampiljko bo dobila na roko, počasi se nam je pa pridružil še Aljoša, z nasmehom od ušesa do ušesa. Tako smo prešli od tistega, da si ni upal niti iz avta ven, do tega, da je zobozdravnica njegova najboljša prijateljica. Pojma nimam, kaj sta se zmenila, sem pozabila vprašat.
|