violinski
|
Čer! Tiamo, upam da nisi vsa bolna in da ti jutri ni treba delat, ampak jaz bi vseeno imela geslo za pogledat tvoj zadnji album. Tisto običajno geslo mi ne prime. Že imate plače? Uf uf uf uf, pri nas je treba čakat do 9., ker bo šele takrat peti delovni dan v mesecu. Ampak štirimestno lahko samo sanjam. Sem brala prej, ste se menle o dohodnini - jaz sem si vedno preračunala, katerega od otrok se mi najbolj splača koliko časa uveljavljat, zdej pa ne vem, kaj naj naredim. Vsako leto je bilo drugače, lani je celo bilo tako, da sem sebi napisala enega otroka 5 in enega 7 mesecev, za letos pa ne vem, kje naj si to preračunam. Po moje se bom ta vikend lotila iskanja vseh plačilnih list in se bom malo temu posvetila. Mi lulamo na papirju (Lana), ker punčke pač stoje ne morejo, jaz je pa tudi ne morem držati nad školjko ker sem 1. premajhna in 2. imam preslab križ - če se enkrat sklonim in imam kaj težkega v rokah, se ne zravnam več. Mate kake novoletne resolucije? Jaz sem se v letošnjem letu razjezila na ljudi, ki mi pravijo, da sem se zredila (saj sem se res, a vendar), ki pravijo, da je najbolj pomembno v življenju shujšat in tako naprej. Moja sestrična se bo poročila konec maja in mama mi že soli pamet, da bo treba do takrat shujšat. Stric, ki me ni videl eno leto je opazil samo to, da sem se v tem času zredila. Totalno sem zatežila, da sem vmes menjala oz. dobila stalno službo, da imam dva zdrava in srečna otroka, srečno družinsko življenje in da sem se tudi preselila ter organizirala prenovo stanovanja in da to, da sem se zredila še zdaleč ni moj edini in najboljši dosežek. Al me je pogrelo . Ampak res, no, kaj se pa gremo, ljudje božji, samo gledamo, kje nam kakšna stvar narobe visi, sam imiđ je pomemben, vse druge vrednote so šle k hudiču? Vidiš, Tia, ti greš včasih v depro, jaz se včasih totalno razpalim. Ma tko je, vsak ima svoj način sekiranja. Mene je izučilo ene par življenjskih izkušenj - moj oče je pri moji starosti že okreval od tumorja, katerega vzrok je v veliki meri bil tudi stres na delovnem mestu. Zdaj, pri svojih letih sem preživela tudi Kristusa, se ne bom pustila soliti pameti od nekoga, ki ne uživa v ogromnem toplem sendviču, kosu pizze ali lasagne ali krožniku testenin . Ok, premalo migam, se strinjam. In to je edina stvar, ki jo bom spremenila. Ko mine ta peklenski mraz, ki tudi mene vsakodnevno spravlja v slabo voljo grem spet plavat, ko pospravimo smrečico, na njeno mesto postavim Orbitrek, ko pridejo pomladne sapice se lotim laufa. V hrani bom pa črtala odvisnost od ogljikovih hidratov. Ampak to zaradi zdravja, ne pa zato, da mi bo pomladanski kostimček bolje pristojal. Jessy, glede na to, da bo med mojimi povabljenimi tudi vegetarijanka, sem se odločila za polnjene bučke z bešamelom, vsekakor pa tudi indijskega piščanca po receptu mojega naljubšega kuharja Ainsleya Harriota, katerega knjigo sem v popolno presenečenje dobila pod jelko od Dedka Mraza ali morda lososa na žaru - v Lidlu prodajajo izjemno dobre lososove filete. Za prilogo še ne vem, če bi delala mogoče pitulice ali bi raje vrgla krompir v pečico. Gostje bodo prinesli solato, za sladico so mi naročili šarloto, za presenečenje pa bodo dateljni, polnjeni z mascarponejem. To vse bo v nedeljo, čeprav bo RD šele v torek, v ponedeljek pa peljem možeka na pozno kosilo (otroke itak čuva tašča) in mogoče v kino. Pa koktajl sem si dala obljubit. Na računu pa je 0,00€, tako da ne bova pretiravala. A sem spet pretiravala? Se opravičujem.
|