tina104 -> RE: AVGUST 2005 (26.8.2006 11:08:59)
|
Zdaj me dva ali tri dni ni bilo na RR, pa vidim, da se vam je kar veliko dogajalo, nam pa tudi. No, gremo lepo po vrsti: Jessy, groza, da se take stvari dogajajo. Kar ne morem nehat mislit na to. Kako hitro pride bolezen! Najhuje je to, da sploh ne veš, da je kaj narobe. Komu bi dala Aljaža v takem hudem primeru, kot sprašuješ, violinski? Moja sestra je Aljažu botra, mislim, da bi bil pri njej, pa moji starši bi veliko pomagali, mislim vsaj, nikoli pa se nismo o tem pogovarjali. Upamo, da se res kaj takega ne bi zgodilo. Mene pa tudi pogosto dajejo črne misli, včasih tudi ne znam uživat v tem, kar imam, pa kar nekaj razmišljam, joj, kaj če se zgodi to in to... Maja, jaz še ne delam, v ponedeljek podpišem pogodbo, potem bomo dalje videli. Zoya, res se mi tvoja služba tako po opisu dopade, Tia, tvoja pa sploh ne. Si ne znam predstavljat, da bi kaj takega delala. Na računalnikih obvladam samo osnovne stvari. Jaz še nisem bila nikoli redno zaposlena, med nosečnostjo sem komaj diplomirala, prej sem delala preko študentskega servisa, še največ sem delala v različnih gostinskih lokalih, delala sem še marsikaj drugega – štela promet, delala ankete (najbolj grozno delo od vseh), obirala jabolka, učila angleščino (ni omembe vredno – samo 1 uro), animirala otroke ob rojstnih dnevih. Sigurno sem še kaj pozabila. Maja, je rekel moj, da tvoja tašča ni več tako zelooo navdušena nad tem, da bo pazila Vida in je kar malo zaskrbljena. Pri nas je pa tudi kar precej novega. Aljaž prehodi pol sobe. Pa še nekaj se je zgodilo – klical me je ravnatelj iz ene šole, na katero sem pred časom poslala prošnjo in me vprašal, če sem še vedno zainteresirana za delo pri njih. Sem rekla, da sem dobila pripravništvo, pa me je prepričeval, da pa pri njih bom dobila polno plačo...Sem potem bila kar v dvomih, ali naj sprejmem, sem mu oblubila, da ga še polkičem. Je pa ta zaposlitev samo za 7 mesecev, pa še ful oddaljena od vrtca, kamor gre Aljaž. To mi ni všeč, je pa mi všeč, ker je šola v nekih hribih, predvidevam, da so otroci manj zahtevni kot tisti v središču mesta, pa še podaljšano bivanje je. Ma, kaj pa vem. Bom raje kar pripravništvo delala, pač je manjša plača, samo mislim, da bo lažje zdaj za prvo leto, pa še za 10 mesecev je. Pa še nekaj glede dela s krajšim delovnim časom – kot veste je to možnost staršev do otrokovega 3. leta, plačano dobiš toliko, koliko ur delaš, s tem da prispevke ti drugo polovico plača CSD, torej ti normalno tečejo leta, kot da delaš polni del. čas. Moj namreč razmišlja o tem. V službi je podobno nezadovoljen kot nekatere izmed vas, pa sem mu jaz predlagala to možnost, ker včasih ko pride domov, je čisto depresiven zaradi službe. Ideja se njemu dopade, meni tudi, ker bi bil več z nama z Aljažem, finančno bi nam šlo skozi, če jaz delam. Če bi to na njihovi firmi dovolili, je seveda drugi problem. Razmišlja katera o krajšem del. času? Natasa, tudi jaz mislim, da sprejmi službo, pa potem išči kaj boljšega, še posebej, če vam finančno ne znese z eno plačo. Če gre skozi, pa pač bodi še nekaj časa doma. No, po drugi strani pa je tudi v redu, da dobiš čimprej nekaj izkušenj, ker potem te bodo drugje lažje zaposlili. Saj nobeni ne bo za brat, ko sem pa toliko napisala. Mogla sem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|