Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 13:34:17
|
|
|
|
mujcek
|
Jaz sem pred 3 meseci malo računala in ugotovila, da damo na mesec za mleko in plenice 50.000; robčkov, kašic, čajev, pudingov, itd nisem niti računala; da o ostali kozmetiki in oblekah niti ne govorim No sedaj damo manj za mleko, ker ga manj pijeta, damo pa več za plenice in robčke, ker bolj pogosto kakata Včeraj smo porabili 14 ali 15 plenic ; imamo pa sedaj mullerjeve. Joj če bi imeli pamperske, kakšen strošek bi še takrat imeli
< Sporočilo je popravil mujcek -- 31.7.2006 13:37:19 >
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 13:43:59
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Kira. Tisti, ki ne uporablja, ponavadi ne ve kaj govori. Perem vsak dan, barvasto. K temu barvastemu prilozim tudi plenicke in ji operem na 60 stopinj. Enkrat tedensko perem belo, takrat pa vse te plenicke se operem na 95. To ne znese niti en stroj vec tedensko. Tukaj ni namakanja, spiranja, tukaj ni likanja in podobnih bedarij. Vse je isto, edino, ce je pokakana plenicka, pac kakec vrzem v sekret. To je to. Plenico za enkratno uporabo odnesem v kos za smeti, to pa pac v stroj. Ker ima plenicka isto zgradbo in je isto narejena kot pamperska, jo z dvema jezkoma pritrdim na rit. Ko je polulana, ponavadi cutim kar skoz, da je ze vlazno, jo samo skupaj zapakiram kot navadno in odnesem v stroj. Imam pa Racmancke. Mehcalca in praska je mogoce ena skatla vec na leto. No sicer pa to ni debata o bombaznih plenickah. pa kaj se sedaj razburjaš. sam pravim, da to tudi ni zastonj. če drugo ne moraš vsaj une znotraj kupovat. jaz sem pač bolj komot, pa ne perem še plenic, poleg vseh ostalih kupov cot. nimam cajta vse to pospravljat, pa prekladat, pa sortirat.... pa še valat po kopalnici, dokler se jih ne nabere dovolj za poln stroj - ker jaz ne bi prala na 60. se mi ne zdi higienično. jaz še brisače skuham vaskokrat po uporabi. pa da ne boš mislila, da tega vsega nisem počela - sem. pred cca. 20 leti, ko sem dobilamlajšega brata, 13 let mlajšega. in sem clel dneve prebila z vešenjem plenic, pa zlaganjem, pa kaj jaz vem kaj še. ne hvala. nikoli več. bombažna plenica mene ne vidi. LP
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 13:47:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Ca. 7000-8000 sit/mesec. To je toliko kot dam za dve kavi na dan. Brez vikenda.
< Sporočilo je popravil Mič -- 31.7.2006 13:48:19 >
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 13:51:57
|
|
|
|
Seven*
|
Kira saj se ne razburjam. Samo ko se folk toliko obesa na to.. Peace man!
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 13:53:10
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Kira saj se ne razburjam. Samo ko se folk toliko obesa na to.. Peace man! aja, če se ne razburjaš, pol pa je itak vse cool. a se jest lahko?
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 13:53:14
|
|
|
|
jana26
|
Jaz sem vzela svinčnik in približno skup vrgla in porabimo za mala dva cca. 80.000,00 SIT na mesec . Tu so vštete plenice, robčki in hrana, ki jo dodatno kupim. Nisem pa vštela cot, igrač. Ne vem koliko bi potem zneslo. Porabimo cca. 10-15 plenic dnevno. Ampak nekaj je pa zanimivo, le kje je bil ta denar prej, ko ju ni bilo? Sem bila brez njega prej in sedaj je isto.
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 13:54:32
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana26 Jaz sem vzela svinčnik in približno skup vrgla in porabimo za mala dva cca. 80.000,00 SIT na mesec . Tu so vštete plenice, robčki in hrana, ki jo dodatno kupim. Nisem pa vštela cot, igrač. Ne vem koliko bi potem zneslo. Porabimo cca. 10-15 plenic dnevno. Ampak nekaj je pa zanimivo, le kje je bil ta denar prej, ko ju ni bilo? Sem bila brez njega prej in sedaj je isto. 80 tisoč?????? uf! to je za 3-4 smrklje.
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 14:29:22
|
|
|
|
jana26
|
Všteto je tudi mleko Aptamil3, ki jima ga še dajem. Sem probala z alpskim pa ga zaenkrat ne marata.
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 14:50:30
|
|
|
|
tinkatonka
|
Uporabljam plenice BeautyBaby od Mullerja. Na dan porabim 8 plenic, ena stane 38 SIT, torej na mesec za plenice: 8 plenic/dan×38SIT×30dni= 9.120 SIT na mesec Ritko mu doma brišem z vato in vodo. Vata me pride cca 150 SIT na paket, na mesec porabim 3 pakete torej 450 SIT Ko lumpamo imam s seboj robčke za ritko od Mullerja, ki stanejo mislim da 170 SIT (30 kom), porabim dva paketa na mesec. torej 340 SIT Pri nas "rita" stane = 9910 SIT na mesec
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 15:28:53
|
|
|
|
Valentina76
|
Uporabljam Pampers Aktiv fit. Na dan porabiva 6-8 plenic....odvisno od njegove prebave . Sem probala s cenejšimi pleničkami pa so se mi zdele neprimerne. Te special adition so cool in jh bomo sedaj ko gremo na 4-ko uporabljali. Bomo manj zapravili saj so cenejše. Robčki.... pampers normal so mi ok in jih kupim po 6 kom skupaj. V Mullerju so bili v akciji ... 6 kom 2150 sit. Ko mu umivam pokakano rito pa se poslužujem "vašlapen" za enkratno uporabo. Od Mullerja....230 sit ....30 kom. Sem probala te Mullerjeve robčke pa so kot bi jih v vodo namočili in to je to. Malo kremice bi pa že lahko gor dali . Šala. Koliko nas pride nimam pojma a gre ven še zaenkrat. JE pa res vse preklemano drago. Na babycah se da služit in proizvalaci to dobro vedo. LP V
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 16:23:30
|
|
|
|
SaaS
|
Jaz trenutno za mlajšega porabim 10 plenic na dan - Babylove. Te so približno 41sit/kom. Za starejšega 5 plenic na dan - Babylove. Te 51sit/kom. Nisem pa 100% za ceno. Torej plenice znesejo 665sit/ dan. Na mesec torej 19.950sit. Malemu umivam rito zaenkrat še večinoma z vodo, starejšemu pa z robčki. Gazice za malega 100kom cca 500sit, robčki 80kom 500sit. V povprečji 2 na eno previjanje. Torej 160 sit/na dan, na mesec 4.800. Skupaj plenice + robčki 24.750 sit. Joj, prvič računam. Me je kar sr... prijelo !
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 16:36:54
|
|
|
|
dory
|
Nasa rit je tud scrkljana in mamo active fit bolj al manj..tud hoferce prakticiram zadnje case... Ampak odkar smo na kahli porabimo samo se 2plenici na dan...eno za opoldansko spanje in eno za ponoci...obcutno manj :) Je pa res, da za robcke vrzem kup denarja..en paket mam za 2-3dni, torej cca 2paketa na teden...torej tam okol 5jurjev na mesec samo za to :) Sem bla pa s ciframi prej skoz tam k je URSKA zej :) in to samo za plenice...kje je blo se ostalo...
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 31.7.2006 18:17:29
|
|
|
|
F*S*M
|
Kar se tiče plenic uporabljamo mullerjeve, ker se mi zdijo še kar vredu in pa tudi poceni. (pamperske so mi premakale) Na dan jih porabi cca 9 (včasih tudi več) kar znaša cca8400 sit (hvala bogu da jih zaenkrat kupujejo še babice in dedki ) Robčke pa kakor kdaj sedaj jih imam od lumpija saj so bili prejšnji vikend znižani na 269 SIT, jaz pa jih kar malo več poravim, sploh če je pokakan, ker jaz z 2 robčkoma komaj na pol nesem iz ritke blato, tako da jih porabim recimo tam za eneene 4 jurje, pa hladilno mazilo, kar mi je pa full drago, saj kaj ko mu druga tovarniška mazila takoj vnamejo ritko, saj je 10 deg mazila 1200 sit. skupaj plenice 8400 SIT robčki 4000 SIT mazilo 3600 SIT skupaj 16000 SIT no to je to imejte se
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2006 7:39:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2006 8:56:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 1.8.2006 9:32:53
|
|
|
|
soncicaT
|
Hmmm Kaj res vse brišete ritke z robčki? Jaz mu obrišem rito z robčki samo, če smo kje na obiskih. Doma imam vedno posodico z mlačno vodo...in mu lepo umijem rito...no za vatke nekaj zdevamo, samo so iz špara, dost bolj poceni kot robčki. Nekaj časa sem rito umivala z robčki, pa je imel takoj rdečo...tudi po Pampers Sensitive.. Glede plenic...porabimo nekje 6-7 na dan....mu jih bolj pogosto menjam, ker ima bolj občutljivo kožo in se bojim kakega vnetja. Lp
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 1.8.2006 10:32:15
|
|
|
|
Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Minka Pobalinka Mi uporabljamo Mullerjeve plenice in robčke. Porabim 5 - 6 plenic na dan, to je približno 4 pakete na mesec, kar znese 5760 sit. Robčke imamo Mullerjeve, dvojno pakiranje je 660 sit, porabimo 4 pakete, torej je to + 990 sit. Vse skupaj znese 6750 sit. Se mi zdi zelooo malo pa še zadovoljna sem tako s plenicami, kot z robčki.. Se samo podpišem, ker za nas velja isto, kvečjemu še kakšna plenička manj, s tem tudi kak tolar manj! Jaz računam me 5 in 6 jurji na mesec.
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 1.8.2006 19:49:42
|
|
|
|
alenkica
|
Jaz pa kupujem pleničke v Italiji, 54 kom stane 1500 sit, porabim cirka 3 pakete na mesec, kar znese 4500 - 5000 sit na mesec. Robčkov pa ne rabim preveč, ker so predragi, sploh pampres, na druge pa je dobil alergijo. Zato zdaj rabim krpice in vodo, če pa je ful pokakan pa pod tuš, pa še osvežim ga. se da tudi kaj prišparat sploh z robčki
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 1.8.2006 20:42:39
|
|
|
|
soncek&luna
|
jaz uporabljam hoferjeve... torej 38,7 sit * 5/dan * 30 dni = 5805 sit robcke kupujem mercatorjeve Lumpi 6,2 sit * 8/dan (zvecer dam malcka direkt v banco) * 30 dni = 1488 sit torej mesecno za plenice in robcke cca. 7293 sit (kaksen dan vecja poraba plenic pa tudi robckov)
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 1.8.2006 21:26:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Cca. 6.000 za plenice in cca. 3.500 za robčke. Torej za rito porabimo cca. 9.500 na mesec.
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 1.8.2006 23:18:02
|
|
|
|
Nannn
|
Tudi mi porabimo cca.13.000 sit na mesec za naso pupo...kje pa so se ostale stvari... Nannn
|
|
|
|
RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec 2.8.2006 10:05:01
|
|
|
|
ada2
|
no, pa še mi..... čez dan ima bombažne pleničke, strošek pranja kaj pa vem? recimo en prašek na 3 mesece, torej 2500 sit, plenice perem brez mehčalca, samo z malo kisa, torej 200 sit še za kis, porabim ga pa 3 litre na mesec. umivam ga z vato in bombažnimi krpicami,200 sit za paket vate, zdrži pa en paket za pol meseca. ponoči ima plenico za 1x, pa ko kam gremo tudi, kar ponavadi znese 1 paket na mesec in pol, to je okoli 2000 sit na mesec. robčki so tudi za potovanje, porabimo 1 paket v 2 mesecih, torej recimo 600 sit. skupaj brez elektrike in vode pribl: 4130 sit na mesec.
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.