|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izračun. plenice + robčki/ mesec
31.7.2006 10:48:45   
Anonimen
Sem malo prreračunala, pa se sprašujem, če sem se kje vsekla pri računu, ker toliko znese.user posted image

NA dan porabimo cca.10 plenic pampers aktiv. 31 jih je noter. Torej na mesec je to:
1.750 sit (31 kom) x 10 = 17.500 za plenice

Če porabim za eno brisanje 2 robčka je to 20 robčkov za rit na dan + cca. 10 robčkov za obraz, roke,...= 30 osvežilnih robčkov/ dan (Pampers-dvojno pakiranje je 990 sit =144 robčkov), kar znese:

144 robčkov = cca. 5 dni; 30 dni = 5.940 sit/mesec za robčke

17.500
+  5.940
= 23.440 sit samo za rituser posted image

Kje pa je še ostalouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec
31.7.2006 10:57:50   
Udb
Hmmm, da vidimo.

Uporabljamo Pamperske - kom je 53sit. Na dan jih porabimo povprečno 5 (kako to da jih ti 10????).

(53sitx5)x30 dni = 7950sit

Robčke uporabljam Babylove iz DM-ja. 6x80robčkov je mislim da caa.2000sit. Se pravi 4,2 sit na robček. Na dan ji gre caa. 8 - roke, obraz in ostalo mu umijem z vodo.

(4,2sit x8)x30 dni = 1008 sit

Se pravi skupaj 8958sit/mesec.
Ne vem, meni se zdi kar zmeren strošek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.7.2006 11:00:44   
muki1
Tadaaam, mi pa lulamo na kahlo, samo še kakamo v plenico - na dan eno plenico, to je 53 sit x 30, kar znaša 1.590,00 sit.
Robčki...kdo bi vedel user posted image  Včeraj sem posteljico otroško z njimi pucala, ker se mi ni dalo po mokro krpo, tak da smo še vedno potratni user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.7.2006 11:01:49   
Anonimen
(kako to da jih ti 10????).

Max je gospod in ne kaka v mokro plenico ampak obvezno v svežo. Do zdaj sem mu jih že 5 zamenjalauser posted image . Kaka pa 3-4x /dan.user posted image

Muki jaz sem pa zadnjič sedežno z njimi pucalauser posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 31.7.2006 11:03:12 >

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.7.2006 11:03:26   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

(kako to da jih ti 10????).

Max je gospod in ne kaka v mokro plenico ampak obvezno v svežo. Do zdaj sem mu jih že 5 zamenjalauser posted image . Kaka pa 3-4x /dan.user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pameten fant. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2006 11:06:09   
arielca
Naš strošek plenic in robčkov je podoben kot pri Udb; cca. 10000 SIT/mesec. Gledam pa, da kupujem jumbo pack plenice (če se da v Avstriji) in večja pakiranja robčkov (fini so Babylove iz DM, če so v akciji kakšna večja pakiranja Pampers robčkov, si naredim zalogo).

URSKA, kako porabiš 10 plenic/dan? Moja kaka tudi 3x dnevno pa več kot 7 plenic nikoli ne porabim. Pa se mi zdi, da jo non stop previjam.

Ja, kahla res veliko prišpara user posted image .

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2006 11:08:24   
arielca

Kako pa pokaže, da se hoče v svežo pokakat user posted image ?

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2006 11:12:12   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Sem malo prreračunala, pa se sprašujem, če sem se kje vsekla pri računu, ker toliko znese.user posted image

NA dan porabimo cca.10 plenic pampers aktiv. 31 jih je noter. Torej na mesec je to:
1.750 sit (31 kom) x 10 = 17.500 za plenice

Če porabim za eno brisanje 2 robčka je to 20 robčkov za rit na dan + cca. 10 robčkov za obraz, roke,...= 30 osvežilnih robčkov/ dan (Pampers-dvojno pakiranje je 990 sit =144 robčkov), kar znese:

144 robčkov = cca. 5 dni; 30 dni = 5.940 sit/mesec za robčke

17.500
+  5.940
= 23.440 sit samo za rituser posted image

Kje pa je še ostalouser posted image

mi porabimo tolik za obe punci skup (na mesec). user posted image user posted image user posted image ma pa vaš grozno aktivno ritko.user posted image user posted image user posted image user posted image
pa mi je še vedno previsoka cifra.

mi pa gre comformil blazno na jetra, ker je tako drag. sedaj mam 2, ki prosita mlekec (starejša bolj občasno, zato ga sedaj manj gre), pa ga komaj zmorem kupovat. paše to v avstriji,kjer je cenejš. 1 škatla drži 3-4 dni, če mamo srečo 5. so bli pa tud časi, ko jih je na mesec šlo 8 ali 9.
se pravi da moram nardit izračun takole:

30 (dni - 1 mesec) : 4 (škatle - trenutno povprečje)= 7,5 (škatle na mesec) * 10 EUR = 75,00 EUR na mesec (sam za comformil)

75 * 239,64 SIT = 17.973,00 SIT + še potni stroški do radgone, polpa še frutki, pa kašice,pa ostala otroška hrana, pa lahko bankrotiraš, če se ne znajdeš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.7.2006 11:12:51   
muki1
Max je gospodska rit user posted image  user posted image  user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2006 11:15:14   
Anonimen
Joj KIRA, mleko, kašice, pudinge , jogurte in ostalo pa sploh ne bom preračunavala.

Pa pravijo, da je golf drag športuser posted image

Saj zadnjič sem malo prišparala na plenicah, ker sem jih kupila, ko so bile v akciji. Torej 4 kompleti = jurja user posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 31.7.2006 11:18:45 >

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
31.7.2006 11:30:26   
bskrle
Za taveliko uporabljamo ponoči Libero, čez dan  trenutno Mullerjeve.Čeprav ponoči ne lula, pa noče na kahlo. toREJ 4 PLENICE NA DAN in 4 robčke.
Za novorojenčico pa 9 plenic pampersk/Muller in 7 robčkov na dan (občasno uporabljam vodo in vato). POrabila sem  2 paketa papmpersk  in en paket mullerjevih v 14 dneh.
Računam, da okoli 15. 000 gre za naši 2 ritki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.7.2006 11:35:44   
mala maja
cca 5 plenic na dan (jubo let`s go 4+ 70kom) se pravio 2 paketa na mesec po 3860sit = 7720 sit plenice

pa cca 4 kom robčkov vzamem kjer pač so cenejši rečmo 2 jurja na mesec je skupaj cca 9000 sit na mesec

Kar pa ni tak strošek.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.7.2006 11:36:35   
Anonimen
Jumbo paket Huggies plenic je v Sparu 2.699 SIT, noter pa je 85 komadov, torej je ena plenica 31,7 SIT. Na dan jih porabimo največ 5, kar pomeni v mesecu z 31-imi dnevi 4.913 SIT.
Kupujemo Sparove robčke, ki so po 399 SIT in jih je 80 komadov. Pri enem previjanju porabimo povprečno 3, kar pomeni 2.325 SIT mesečno.

Skupaj torej 7.238 SIT mesečno za plenice in robčke.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.7.2006 11:49:24   
April
Največ se da prišparat pri robčkih.Jaz mu pri vsakem umivanju rito sperem pod vodo. Sploh pa, če se pokaka.  Robčke imam samo za ven.
Plenice imam pa skoraj vedno druge, pa tudi dnevna poraba se razlikuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2006 11:52:04   
AKŠ
ja pri nas je takole

kupujemo pleničke BabyLove v Dm po 1.999 SIT. Noter je 44kom, torej 1kom= 45 SIT. Na dan porabimo cca. 5 plenic, kar na koncu meseca znese 6.975. SIT

kar se pa robčkov tiče pa kupujem Baby Lillo, ki so po 299 SIT (80kom). Za vsako previjanje porabimo cca 2 kom., kar znese na mesec 1.158 SIT

torej mesečno za ritko porabimo cca. 8.000 SIT, kar se mi ne zdi pretirano....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2006 11:54:44   
Seven*
Ja.. In potem Seven izpade zadnje tele, ker uporablja bombazne plenice. Celoten nakup je bil manj kot 40 jurjev, pa je ze drugi otrok v njih.. user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2006 12:05:56   
Dashenka
Hja, tudi ritka moje hčerke zahteva le najboljše - torej Pampers Active fituser posted image .

Pri robčkih smo pa malo manj potratni, ker rito umivamo z vodo, le kadar smo na poti ne. Zato pa nas kar nekaj stane cikcak vata, kar pomeni, da smo skoraj na istem.

Glede na to, da mi srce ne da, da bi jo povila v še enkrat cenejše plenice (ki BTW naši polulanki tudi spustijo) in da raje ne pomislim, da bi se reva morala "pocat" v mokrih cotahuser posted image , raje ne preračunavam teh stroškov.

Ko pa bodo iz plenic zlezli, bo pa kaj drugega prišlo na tapeto.
Kdo pa prav, da so pamžki zastonjuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.7.2006 12:19:03   
Bonnie_RR
Jaz za previjanje porabim 10650 SIT/ mesec. Uporabljamo pa Pampers Active fit in čistilne robčke Pampers Senstitve.

Previjamo se nekje 4-5x/dan (plenice 55=kom: skupaj 8250 SIT/mesec), povprečno porabim 2 robčka/previjanje (nekje 2400 SIT/mesec).

Aja, pa še to. Vzela sem približne cene, ker ne vem točnih. Vglavnem, takšni so nekje naši stroški za našo malo ritko...user posted image

No, meni se to ne zdi tako velik strošek. Bolj me začne bolet glava, ko se spravim preračunavat, koliko denarja nam gre samo za mleko (Aptamil)...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.7.2006 12:22:05   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Ja.. In potem Seven izpade zadnje tele, ker uporablja bombazne plenice. Celoten nakup je bil manj kot 40 jurjev, pa je ze drugi otrok v njih.. user posted image user posted image user posted image

ja, pa stroški pranja in sušenja so pa zastonj. pralni prašek ti pa itak šenkajo. pa vodo in kanalščino tudi.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.7.2006 12:25:59   
ursa_p
Mi uporabljamo Muellerjeve plenice ... na dan jih porabimo cca. 6 ... kar znese na mesec cca. 6500 SIT

Rito umivamo z vato in vodo, edino ce je pokakana z robcki.
Za vato damo cca. 500 SIT na mesec - kupujemo Sparove blazinice
Za robcke pa tudi porabimo nekje 500 SIT na mesec - kupujemo Muellerjeve

Skupaj torej ... cca 7500 SIT na mesec.

Lp, Ursa

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.7.2006 12:32:38   
Minka Pobalinka

IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Preračunaj koliko praška, mehčalca porabiš.. pa vodo in elektriko za pralni stroj, pa likanje, pa bo cifra višja, kot če bi kupovala najdražje pamperske.. Do o tem koliko imaš dela z namakanjem, pa sušenjem in likanjem itd ne govorim...user posted image

Mi uporabljamo Mullerjeve plenice in robčke. Porabim 5 - 6 plenic na dan, to je približno 4 pakete na mesec, kar znese 5760 sit. Robčke imamo Mullerjeve, dvojno pakiranje je 660 sit, porabimo 4 pakete, torej je to + 990 sit. Vse skupaj znese 6750 sit. Se mi zdi zelooo malo pa še zadovoljna sem tako s plenicami, kot z robčki..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.7.2006 12:37:15   
lumpy
Pa da vidimo kaj pride pri nas ven ???

Uporabljamo plenice Pampers Active fit, ki jih kupujemo v avstriji v Bipi in ena plenica pride 62 sit, previjamo se enih 8 x na dan = 14.800 za plenice / mesec uf je pa veliko proti vam. Robčke tudi mi uporabljamo bolj za na pot in tu pa tam doma, na mesec gre za njih 2.400 sit

naš izračun na mesec za rito je : 17.280,00 sit

madonca veliko znese, pa še na kremo smo pozabile, no pri nas jo dobimo zastonj, ostale jo pa le prištejte

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.7.2006 12:58:18   
PBJ
Jaz mojega od 10, 5 mesevec 2x-3x na dan posadim na kahlico, pa je tako tudi manjša poraba plenic.
Sedaj je star 12 mescev in pol, pa porabimo 3 plenice dnevno. Pride tudi dan, ko večkrat kaka in porabimo, malo več pleničk.
Uporabljamo Pampers special edition- s trakci 4+, kjer jih je 70 kom v paketu. Mesečno tako porabimo približno 100 plenic. Doma večinoma uporabljamo dm-ovo vato in vodo. Za vse skupaj damo blizu 6.000sit mesečno.
Prve mesece smo dali malo več (kupovali smo Active fit), ampak več kot 10.000 sit tudi ne.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.7.2006 13:19:51   
pikica*
Uf, vi pa imate eno zahtevno ritkouser posted image . Mi uporabljamo kar Muellerjeve, na dan cca. 5 kom., kar na mesec potem znese približno 5.000 sit. Tudi robčke imamo Muellerjeve, ki pa so res poceni (kupim jih ponavadi v akcijah oz. tiste dvojne ali trojne pakete), tako da bi rekla, da damo na mesec za robčke in plenice okrog 7.000 sit. Ni ravno veliko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.7.2006 13:19:54   
Seven*
Kira. Tisti, ki ne uporablja, ponavadi ne ve kaj govori. Perem vsak dan, barvasto. K temu barvastemu prilozim tudi plenicke in ji operem na 60 stopinj. Enkrat tedensko perem belo, takrat pa vse te plenicke se operem na 95. To ne znese niti en stroj vec tedensko.

Tukaj ni namakanja, spiranja, tukaj ni likanja in podobnih bedarij. Vse je isto, edino, ce je pokakana plenicka, pac kakec vrzem v sekret. To je to. Plenico za enkratno uporabo odnesem v kos za smeti, to pa pac v stroj.

Ker ima plenicka isto zgradbo in je isto narejena kot pamperska, jo z dvema jezkoma pritrdim na rit. Ko je polulana, ponavadi cutim kar skoz, da je ze vlazno, jo samo skupaj zapakiram kot navadno in odnesem v stroj. Imam pa Racmancke.

Mehcalca in praska je mogoce ena skatla vec na leto.

No sicer pa to ni debata o bombaznih plenickah.

Gospa sem.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.