|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morfologija
26.7.2006 16:07:26   
Anonimen
Pozdravljene!

Mene pa zanima kdaj se prijaviš na ta pregled (v katerem tednu nosečnosti) in kam? Je ta pregled samoplačniški in koliko stane? Kaj pravzaprav ugotovijo s tem pregledom? A ga opraviš pri svoji ginekologinji?

Hvala za vaše odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morfologija
26.7.2006 16:19:03   
BarbaraO
Morfologija je drugi od obeh ultrazvokov, ki ti pripadata brezplačno (dela se okrog 20 tedna, prvega pa ponavadi naredijo ob prvem obisku, da potrdijo nosečnost). Morfologije ne dela kar vsak ginekolog. Običajno ga tisti, ki so registrirani tudi za nuhalno svetlino. Vsaj pri meni je bilo prvič tako. Moja ginekologinja mi je naredila le prvi ultrazvok (nožnični), s katerim je potrdila nosečnost, morfologijo mi je delala neka druga, pri kateri sem se morala naročiti, nato pa mi je moja le še na hitro preverila položaj ploda proti koncu nosečnosti. In to je bilo to (v LJ). Zdaj, ko sem v Domžalah, mi vse ultrazvoke (vključno z NS) dela moja ginekologinja, ker je za to usposobljena. Je pa res, da povsod vsak malo po svoje prakticira. Na tvojem mestu bi za morfologijo in NS, če se boš odločila zanjo, poiskala za to usposobljene (čeprav bi moral že vsak ginekolog imeti toliko vesti, da bi te napotil na pravega strokovnjaka, če sam to ni).

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.7.2006 16:24:41   
sasamiha
živjo, morfologija je bila zame kot le del rednih pregledov, ki ti jih datira tvoj ginekolog, zato se ti ni potrebno prijavljati nanj in je zastonj.
Meni so morfologijo naredili konec 23. tedna in to kar moj osebni ginekolog.

Lep dan, Saša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.7.2006 16:26:45   
x_srečka_x
tako kot ti je odgovorila predhodnica. Meni je morfologijo naredila kar G, vednar ne moja ker je bila ta odstona moranm reči da se je res potrudila in me na morfologijo naročila dvakrat da se je res prepričala da je vse v redu. Na ta pregled te naroči kar tvoj G, vsaj pri meni je bilo tako user posted image

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.7.2006 22:24:02   
crci06
Pri meni je isto, kot pri Saši...

Prvi  pregled UZ za potrditev nosečnosti, drugič samo srčka posluša, treji pregled pa bo spet UZ => morfologija.
To bo kar pri moji G, čeprav za merjenje NS ni prav usposobljena... Če je za morfologijo, ne vem.
Sem vprašala sestro, če je ta naslednji pregled kao morfologija, pa mi je rekla, da ja.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
27.7.2006 10:59:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu crci06)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2006 14:00:38   
barrbara
Tudi meni je pri prvem user posted image  naredil morfologijo kar moj G, je pa v bistvu to samo malo bolj podroben UZ, kjer pregledajo, če se otrok razvija, kot je treba, preverijo rast vseh organov,...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2006 16:43:18   
crci06
Čeprav sem že odgovarjala, bom pa še malo spraševala...

A na morfologiji dobimo slikice oz. kaj je s tem, da eni dobijo CD?

Men ni nihče nič rekel, da moram kaj prinest s seboj, torej...

(odgovor članu barrbara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.7.2006 16:12:55   
katja34
jaz sem narocena na morf.pri svoji g.v 23 tednu...sla pa sem tudi v 21.tednu zasebno...ker je na zalost moj osebni zdravnik izredno neprijazen,popolnoma nic ne pove in po vrhu je se zelo nesramen( pri ns sem ga vprasala,ko je koncal,glede na to,da vmes ni izgovoril nobene besede,ce ima nogice in prstke,pa je rekel,ce zahtevam,da se st.noge izmeri in da on IQ testov ne dela!!!).,,,ravno zato,sem se odlocila za zasebno,ker tudi imajo boljse uz...
doživela sem nekaj najlepsega(poleg rojstva) izredno prijaznost,na vsa zastavljena vprasanja,ki sem jih imela pripravljena,ni bilo potrebno izreci,saj je povedal vse on sam...pregled je trajal kar dolgo okrog 20 minutk,vse imam posneto na kaseto oz.moznost cd, slikce 2 sem tudi dobila..
pregled pa je vseboval
- pregled rca z vsemi 4 zilami
-ledvica,delovanje mehurja
-izmeril obseg glave,trebuha,prisotnost mozganov
-zarascenost hrbtenice
-vse ude,prstke,mere stegnenice....
-povedal spol
naredil nekaj zelo lepih slikic  in posnetkov obrazka,kjer je dojenčica sesala kot mala muckica
v glavnem same pohvale dr.pušenjaku za izredno strokovnost in prijaznost...

vam pa lahko za primerjavo posljem se povzetek moje morf.pri svojem g.ki ga imam cez dober teden....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......