morfologija (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> morfologija (26.7.2006 16:07:26)

Pozdravljene!

Mene pa zanima kdaj se prijaviš na ta pregled (v katerem tednu nosečnosti) in kam? Je ta pregled samoplačniški in koliko stane? Kaj pravzaprav ugotovijo s tem pregledom? A ga opraviš pri svoji ginekologinji?

Hvala za vaše odgovore!

BarbaraO -> RE: morfologija (26.7.2006 16:19:03)

Morfologija je drugi od obeh ultrazvokov, ki ti pripadata brezplačno (dela se okrog 20 tedna, prvega pa ponavadi naredijo ob prvem obisku, da potrdijo nosečnost). Morfologije ne dela kar vsak ginekolog. Običajno ga tisti, ki so registrirani tudi za nuhalno svetlino. Vsaj pri meni je bilo prvič tako. Moja ginekologinja mi je naredila le prvi ultrazvok (nožnični), s katerim je potrdila nosečnost, morfologijo mi je delala neka druga, pri kateri sem se morala naročiti, nato pa mi je moja le še na hitro preverila položaj ploda proti koncu nosečnosti. In to je bilo to (v LJ). Zdaj, ko sem v Domžalah, mi vse ultrazvoke (vključno z NS) dela moja ginekologinja, ker je za to usposobljena. Je pa res, da povsod vsak malo po svoje prakticira. Na tvojem mestu bi za morfologijo in NS, če se boš odločila zanjo, poiskala za to usposobljene (čeprav bi moral že vsak ginekolog imeti toliko vesti, da bi te napotil na pravega strokovnjaka, če sam to ni).

sasamiha -> RE: morfologija (26.7.2006 16:24:41)

živjo, morfologija je bila zame kot le del rednih pregledov, ki ti jih datira tvoj ginekolog, zato se ti ni potrebno prijavljati nanj in je zastonj.
Meni so morfologijo naredili konec 23. tedna in to kar moj osebni ginekolog.

Lep dan, Saša

x_srečka_x -> RE: morfologija (26.7.2006 16:26:45)

tako kot ti je odgovorila predhodnica. Meni je morfologijo naredila kar G, vednar ne moja ker je bila ta odstona moranm reči da se je res potrudila in me na morfologijo naročila dvakrat da se je res prepričala da je vse v redu. Na ta pregled te naroči kar tvoj G, vsaj pri meni je bilo tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

crci06 -> RE: morfologija (26.7.2006 22:24:02)

Pri meni je isto, kot pri Saši...

Prvi  pregled UZ za potrditev nosečnosti, drugič samo srčka posluša, treji pregled pa bo spet UZ => morfologija.
To bo kar pri moji G, čeprav za merjenje NS ni prav usposobljena... Če je za morfologijo, ne vem.
Sem vprašala sestro, če je ta naslednji pregled kao morfologija, pa mi je rekla, da ja.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.7.2006 10:59:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

barrbara -> RE: morfologija (27.7.2006 14:00:38)

Tudi meni je pri prvem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] naredil morfologijo kar moj G, je pa v bistvu to samo malo bolj podroben UZ, kjer pregledajo, če se otrok razvija, kot je treba, preverijo rast vseh organov,...

crci06 -> RE: morfologija (27.7.2006 16:43:18)

Čeprav sem že odgovarjala, bom pa še malo spraševala...

A na morfologiji dobimo slikice oz. kaj je s tem, da eni dobijo CD?

Men ni nihče nič rekel, da moram kaj prinest s seboj, torej...

katja34 -> RE: morfologija (31.7.2006 16:12:55)

jaz sem narocena na morf.pri svoji g.v 23 tednu...sla pa sem tudi v 21.tednu zasebno...ker je na zalost moj osebni zdravnik izredno neprijazen,popolnoma nic ne pove in po vrhu je se zelo nesramen( pri ns sem ga vprasala,ko je koncal,glede na to,da vmes ni izgovoril nobene besede,ce ima nogice in prstke,pa je rekel,ce zahtevam,da se st.noge izmeri in da on IQ testov ne dela!!!).,,,ravno zato,sem se odlocila za zasebno,ker tudi imajo boljse uz...
doživela sem nekaj najlepsega(poleg rojstva) izredno prijaznost,na vsa zastavljena vprasanja,ki sem jih imela pripravljena,ni bilo potrebno izreci,saj je povedal vse on sam...pregled je trajal kar dolgo okrog 20 minutk,vse imam posneto na kaseto oz.moznost cd, slikce 2 sem tudi dobila..
pregled pa je vseboval
- pregled rca z vsemi 4 zilami
-ledvica,delovanje mehurja
-izmeril obseg glave,trebuha,prisotnost mozganov
-zarascenost hrbtenice
-vse ude,prstke,mere stegnenice....
-povedal spol
naredil nekaj zelo lepih slikic  in posnetkov obrazka,kjer je dojenčica sesala kot mala muckica
v glavnem same pohvale dr.pušenjaku za izredno strokovnost in prijaznost...

vam pa lahko za primerjavo posljem se povzetek moje morf.pri svojem g.ki ga imam cez dober teden....

Stran: [1]